Hangisinin temizliği sizin için daha pratiktir? Temizliği en kolay olan yüzeyler hangileridir?
Seramik
Laminant parke
Duvardan duvara halı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Yerlerin ve evdeki eşyaların yüzeylerini temizlemek halı veya koltuk temizlemekten daha kolay, orası kesin. Çünkü alan olarak geniş olsalar da iyi şekilde silindiği zaman tertemiz bir görüntü elde edebiliyoruz. Bir bez ve Vim yüzey temizleyiciler ile zaten her türlü yüzeyin temizliği acayip kolay ;)

Yüzey temizliği bizim için kolay gelen fakat temizliğe başladıktan sonra fazlasıyla zaman ve enerji aldığını fark ettiğimiz temizlik alanlarıdır. Evin dip-köşe temizliği yapılacağı zaman bu yüzey alanları daha fazla temizliğe ihtiyaç duyar fakat temizliği en kolay olan yüzey hangisidir diye düşünecek olursak birkaçını şöyle sıralayabilirim:
Yüzey temizleyiciler, evin neredeyse her alanında kullanılabilen ve markasına, yapısına, kalitesine göre etkili temizlik sağlayabilen temizlik ürünlerindendir. Özellikle parke, fayans gibi zeminlerde etkili temizlik sağlamakla beraber, dolap, kapı, çekmece gibi alanlarda da gayet kullanışlı olmaktadır. Dolayısıyla yüzey temizleyicinin kullanım alanları oldukça geniş ve evin temizliğinde 1 veya 2 temizlik ürünüyle genel bir hijyen sağlama imkanı sunmaktadır. Şayet yüzey temizleyicinin kullanım alanları neler diye merak ediyorsanız şöyle sıralayabilirim:

Yüzey temizliğinin püf noktaları hakkında detay almak ve yüzey temizliğinde kullanılacak malzemeyi evde kendiniz yapmak istiyorsanız, size birkaç bildiğim tariflerden bahsederek yardımcı olmak istiyorum. Özellikle yer silme suyuna ekleyeceğiniz bu malzemeler sayesinde etkili bir yüzey temizliği sağlayacaksınız.
Yer silme suyunuza biraz sirke katarak zeminleri temizleyebilir ve lekelerden de kurtulabilirsiniz. Burada sirke kullanımı, hem yüzeydeki lekelerin temizlenmesinden hem de sirkenin yapısından dolayı gereken hijyenin sağlanmasından faydalanabileceksiniz. Temizlikte genelde beyaz sirke tercih edilse de, evinizdeki elma veya üzüm sirkesi de aynı işlevi görecektir.
Yer silme suyunuza bir miktar Arap sabunu katarak etkili ve verimli bir zemin temizliği sağlayabilirsiniz. Çünkü Arap sabunu, yapısından ötürü temizliği hem kolaylaştırır hem de etkili bir temizlik sağlar. Aynı zamanda Arap sabunu, az maliyetli bir temizlik ürünü olarak da evlerimizde sıkça bulunur.
Tercihen sıcak suya (erimesi de kolay olur) bir miktar beyaz sabun rendeleyin ve suya karıştırın. Çok yapmamaya dikkat edin kayganlaşmasın.
Yer silme suyuna yumuşatıcı katarak daha güzel kokmasını sağlayabilirsiniz ancak fazla kaçırmamaya dikkat edin yine kayganlaşabilir.

Yüzey temizliği için benim önerim Vim. Vim Beyaz Sabun Yüzey Temizleyici ve Vim Arap Sabunu Yüzey Temizleyici iz bırakmadan temizler, evin güzel kokmasını sağlar ve yerleri pırıl pırıl yapar.
Vim Yüzey Temizleyiciler ile yüzey temizliği nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hemen anlatayım:
Eklediğin seçenekler arasından temizliği en kolay olanı bana göre seramik yüzeyler, ama seramikte de yanık veya silikon lekesi gibi çıkarması zor kalıntılar olunca temizliği evir çevir yine de aşırı zorlanarak yaparsın. Duvardan duvara halının temizliği benim için çok zor, süpürürsün, silersin tamam da üzerine silince geçmeyen bir leke bulaştı mı temizleyemezsin, halı yıkamaya da veremezsin eğer tabanını zemine sabitlemişsen, sıkıntı yani...
Boydan boya halı temizliği daha pratik diğerlerine nazaran. Vur süpürgeyi tamam.. Hem kuru temizlik yapıyorsun. Fayans, laminant, mermer yüzeylerde paspas, yüzey temizleyici, şart..
Cevap
13Cevap
Fayans incitmez. Ne kimyasal kullansan temizlenir. Parke kaprisli yüzey mümkün oldukça nemlendirmekten kaçınılmalı. Laminat falan gibi şeyler sağlığa zararlı diye biliyorum. Halıların ayrı derdi var hem mikrop hem tozu çeker ve duvardan duvaraysa zaten çıkarıp bi yerde yıkayamazsınız ancak elektrili süpürge yardımcı olur ama lek yaparsa ayrı sorun çıkar.
Halıda bir bölüme dökülse sorun devasa bişi olur. Kesip çıkaramazsın, ancak parke veya seramikte parça parça olduğundan yedekte tutulan parçalar koyulabilir. Ancak parke sıcak tutsada su aldığı zaman çok kötü şişme yapıyor. Su geçirmezliği olanların ise yeterli olduğunu düşünmüyorum. Seramik candır.
Seramik ya da laminant parke yüzeyleri temizlemek daha kolay ve pratik oluyor.
Halıların içinde kirler sanki gözle görülmeyen mikroplar varmış gibidir. Ne yaparsan yap fayda etmiyor.
Seramik elbette. Parkenin kullanımı da rahat olsa da uzun vadede yıpranabiliyor.
Parke ve seramikler bence. İkisi arasında seçim yapacaksan, seramikler bir tık daha pratik.
Parke diye düşünüyorum evde onu kullanıyoruz cifle kolay çıkıyor.
Parke.. Seramikte iz kalabiliyor. bazen elle kurulama gerektiriyor fakat parkelerde öyle değil.
Seramik elbette, en önemlisi..
Seramik zemin daha pratik bence.
Lamine parke be benzeri yüzeyler
Parke uzun vadeli kalkıyor Bence Seramik
Seramik çok daha pratik bence
Parke daha çok kolayıma geliyor temizlemesi
Seramik dedim salladım tutturabildimmi🙊😃
Parke ve seramik olarak dusunuyorum
Yeşil sıvı sayesinde heryeri pırıl pırıl yapıyore
İyi olsun da
Seramik
Parkeler