Evleneli daha 1 yıl bile olmadı ama evde neredeyse hiç yerimiz kalmadı; çekmeceler dolu, bazalar tıklım tıklım, çekyatın bazasında bile orduya yetecek kadar nevresim takımı var. Kafamı nereye çevirsem her eşyadan fazla fazla var, üstüne üstlük bulduğu veya annesinden arkadaşlarından kullanılmayan eşyaları da evimize getiriyor. Bir de bunların her gün temizliği yapılıyor sanki çok pislermiş gibi. Ben bu kadar eşya kalabalıklığına hiç alışkın değilim, gözümü çok yoruyor. Eşime "dur!" demenin bir yolu var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende evde pek esya sevmem. Yorucu gelir bana. Hele onlari tek tek yikamak, utulemek falam ayri yorucu. Kalabaligi sevmem. Esine bunun israf oldugunu bu kadar nevresime gerek olmadığını söyle. Munimalizm diye bir sey cikti bu aralar. Onun videolarini izlesin. Kitaplari var okusun. Belki etkilenir. Yasamak icin cok esyaya cidden gerek yok. Biraz annemden kaynakli tutumlu buyutuldum. Onunda etkisi var. Ama bir sey alirken bu benim ihtiyacim mi evde buna gerek var mı diye sorgularim. Minimalizme bakabilirsin. eşine de izletebilirsin. Etkili olabilir. Artik sosyal medya ve youtube bu konularda cok etkili. Sosyal medya bir taraftan reklam yaparak cok sey aldırırken insanlara bir taraftan da yine buna karsi koymaya calisiyor. Minimalist adi altinda kitaplar yazılıyor ve videolar cekiliyor. Gunumuzde bize bu minimalizm olayini japonlar cikarmis, moda yapiyor gibi gozukse de israf etmeyin diyerek uyariyor zaten islam dini. Ama biz yine moda diye yapiyoruz bazi seyleri. Esin israftan falan anlamiyorsa bu minimalizm ile ilgili videolari izlesin faydasi olur belki.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇok kötü bir durum ben eşya istiflemekten hiç hoşlanmam. Artık bir şeyi kullanmadığımı fark ettiysem hemen elden çıkarırım. Bir şey bozulursa ve artık tamir edilmeyecekse çöpe atarım. İşin çok zor. En mantıklısı konuşarak anlaşmak. Ona rahatsız olduğunu hayatının kötü etkilendiğini anlat. Seni seven biri olarak anlayış gösterecektir.
10 Yorumla
+1 yılBen daha evlenmeden anlaşma yaptım yeni bir şey aldığın zaman eskisini çöpe atacaksın diye. Birden çok bulunması gerekmeyen her şeyi öyle yapıyorum. Kafam rahat. Stokçuluğu hiç sevmem. Gardrops gibi sitelerde 2. el eşya satışı yapıyorlar. Sen eşini oraya yönlendirmeye çalış. Belki bir kısmını satar hem ev boşalır hem elinize para geçer.
00 Yorumla
Beraber oturup işe yaramayan eşyaları ayıklayın. Gereksiz eşyaların hepsi evde bir hacim kaplar. Yaşam alanını daraltır. Kiracı ya da ev sahibiyseniz o alan için de para ödemiş olursunuz. Yani eski eşyayı tutmanın astarı yüzünü geçer. ya da kömürlük ve depo gibi bir imkanınız varsa oraya da kaldırabilirsiniz
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
31Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılOna TRT 1 de yeni başlayan masumlar apartmanı dizisini izlet gadası. Orda çöp ev nasıl olur gösteriliyor. Belki bu işin önüne geçersin.
11 Yorumla
Soran+1 yılFragmanını görmüştüm de izlemedim, bir bakayım nasılmış, umarım işe yarar
Ev & Yaşam konusunda 831 cevap paylaştı. psikiyatriste götürmen lazım eşini.
11 Yorumla
+1 yılBunun adına istifçilik deniyor. Bu sizin halledebileceğiniz bir durum değil. Daha çok psikolojik bir sorun.
Size tavsiyem bir uzmandan destek almanız.90 Yorumla
+1 yılMinimal yaşamayı öğret ona.. gerçekten çok yorucu oluyor. Almanya'dan dönen bir büyüğün ziyaretine gitmiştim. Evin heryerinde saçmasapan boncuklar binbir çeşit objeler küçücük odanın içinde kocaman kocaman hayvan heykelleri vardı. Bu kadın Almanyadan bu yayıntıları getirebilmek için özel araç kiralamış insanların çok garip zevkleri olabiliyor. İki saat zor dayanabildim. Mezara girmişim gibi bastılar vallahi. Az eşya çok huzur yav.
20 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılBence dur demenin bir yolu yok ama harcama kısıtlaması belki ise yarar yani ona verdiğiniz parayı kısarak. En azından yine ondan bundan getirir de almaya alamaz fazla. Bence bu da bir rahatsızlık, ben ise kullanılmayan her eşyadan rahatsız olurum onu mutlaka elden çıkarırım bir şekilde.
16 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ay nefret ederim kalabalıktan ben hiç sevmek işimi yaramayan şeyi evde durdurmam, yani eşinin olduğu kadar seninde hakkın var evde eşin böyle yapıyorsa sen topla birazını ihtiyaçı olan birine ver ve eşine de söyle, "ben evde kalabalık sevmiyorum bak böyle olmaz kendine gel burası ev eskici değil" diyeceksin "eğer böyle yapacaksan anlamayayacaksan yollarımızı ayıralım" de. Böyle birisiyle ömür geçmez böcek olur örümcek olur herşey yerleşir o kalabalığa hava da almaz ev pis kokar sen de düşün taşın ömür geçmez gerçekten böyle birisi ile.
00 YorumlaAçıkça söyle rahatsız olduğunu. Ben de nefret ederim fuzuli eşya kalabalığından. Annem de kullanılmayan eşyaları saklamayı çok sever. Göz yormayı geçtim, elini ve adımını attığın her yerden eşya çıkıyor. Bu çok sinir bozucu. Nedir bu eşya saklama takıntısı anlamıyorum.
00 Yorumlaİş bulsun çalışsın. Yorgunluktan çulla çaputla ilgilenecek enerji bulamaz. Eşya hastası insanla yaşamak çok zor, tamam temiz olsun ama çok fazla eşya biriktiren insanlar eşya pasaklısı oluyor resmen. Kullanılmayan, lazım olmayan eşyaları satın, çok eski olanları da eskiciye falan verin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı sorun bende de var. Eşim sürekli birseyler alıp kullanmadan yenisini alıyor. Birseyler atsam Fark ediyor yenisini alıyor. Alma diyorum. Ama dinlemiyor boş odamız vardı onu doldurdu. Diyorum. İlerde cocuk yaparız onun odais olur felan o zaman düşünürüz diyor
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılEşiniz alışveris hastası galiba biraz kısıtlamaya gidin
00 Yorumla Bende sürekli alıyorum ama biri atsa konuşmam onla birdaha kısmen benzer bir olay geldi başıma eşyalarımın yeri değiştirildi tiksindim kıyameti kopardım hala kin tutuyorum sana düşman olmasını istiyorsan elbette pek tabi müdahale edebilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de böyleyim. Çok şey aldım, kendimi mutlu hissediyordum çünkü. Ama yeni yeni fark ediyorum ki istifçiymişim. Kendi kendine geçmez bu hastalık. Kendime defalarca söz vermeme rağmen bir şeyler alma takıntımı yenemedim. Yeni çıkan her şeyi almaya devam ettim. Üstelik aldıklarımı kullanmıyorum, öylece duruyorlar. 🙈
00 Yorumla
+1 yılBoşanma sebebi böyle şeyler istifçi bildiğin terapistle düzelir belki bence çocuk yapmayın yeniymişte çünkü düzene alışmış bir insanın tahammül edeceği şey değil ben nefret ederim gereksiz eşyadan o nedir ya. Zor valla işin
00 YorumlaRahatsız oluyorum bu kadar kalabalıktan demelisin . Iki kişinin ortak kararı olmalı evin düzeni . Her ne kadar kadın daha çok vakit gecirsede erkeğinde siz hakkı var evinin düzeninden. Siz evlisiniz neden konuşmuyorsunuz bunları aklım almıyor. 🤔🤔
00 YorumlaDur demenin yolu farmındalılığını arttırmak ama asla durmazlar sadece dizginleyebilirsin.. Eiyalar eve sığmamaya başlayıncaa elden çıkarmaya başlarlar ki yenilerini alabilsin diye.. Ben tartışıyorum ihtiyaç dışında birşey alındıpında eve
00 YorumlaBu şey değil mi ya kaynanam🙄
Kayınpedere acıyorum evin her yerini kilere çevirmiş yine de yetmiyor kadına. Psikolojik bir rahatsızlık olduğunu biliyorum sadece. Destek alması gerekiyor.10 YorumlaDispozofobiden muzdarip olabilir.
https://youtu.be/jeE_bSqyd8o
Eğer durumun anormalliğini göremiyorsa profesyonel yardım şart.10 YorumlaO bir hastalık ve tedavisi var Psikologda.
Bence geç kalma hemen götür çünkü eşinin sonu çöp ev olacak haberin olsun.12 Yorumla
Soran+1 yılBen de götürmeyi düşünüyorum, nasıl söylesem ona?
+1 yılO çok kötü ya uzmandan yardım almanız gerek kolay bir şekilde elden çıkarttırmaz atdanız anlar birde olay falan yaratır hiç gerek yok en iyisi uzmana danışmak
00 Yorumla
+1 yılO aldıkça sen at. İllaki dışarı çıkar. Bir yerlere gider. O zaman elden çıkar.
Ayrıca bazı arkadaşların dediğin gibi bu psikolojik bir hastalık. Uzmandan yardim almanda fayda var.018 Yorumla- +1 yıl
Teyzemin eşinde de atma hastalığı var bunu okuyunca aklıma o geldi kgkhjf evdeki dolaptaki her şeyi atıyormuş
- +1 yıl
Insanlarda değişik hastalıklar mevcut tabii 🙂 @Kartonhelva
- +1 yıl
Bir tane de bizde atıcı var, kaç kez gardolabımdan bişeyler atarken yakaladım bir yeleyim vardı çöpe girerken yolda yakaladım 🙄 kendi giyselirini atmaya gelince yok ama, evde ayakkabı dan geçilmiyor
- +1 yıl
@Soyersoyer sizde aynısını ona yapın. Gizlice. :))
- +1 yıl
Kıyamıyorum sonuçta para veriliyor bunlara
- +1 yıl
@Soyersoyer
O size kıyıyor ama. :) - +1 yıl
Az kaldı napalim canı sağolsun şurda emekliliğine 7-8 ay kalmış ondan sonra o sağ ben selamet
- +1 yıl
Emeklilikten sonra eşinizden ayrılacak mısınız? @Soyersoyer
- +1 yıl
@Soyersoyer annen mi 🤣
- +1 yıl
Yok kuzen, bizde yaşıyor da uzun zamandır
- +1 yıl
Ama güldürdün beni yaw emekli olunca eşinden ayrılacak mısın nedir yaw 😂😂
- +1 yıl
Ne biliyim ya. Evlisiniz sandım. Şaşırmadım diyemem yani :) @Soyersoyer
- +1 yıl
Yok diilim ama atan karım olsa boşarim heralde 😂😂 aldığım herşeyin illaki zamanı geliyor boşuna aldığımı sanmıyorum hicbisey en basitinden zamanında 100 TL ye aldığım 👖 lar şimdi 350 500 TL arasında, fena mı yani fazladan bir kaç kot bulunması dolapta
- +1 yıl
Neyse kusura bakma balıklama daldım yorumuna, bildirim yağmuruna tutmıyim seni iyi günler
- +1 yıl
Tabii canım. Kıyafetin aşırı derece fazlası olmaz. Birden fazla kıyafet olabilir en çok kullanılan parçalarda. Sizinle hem fikirim bu konuda @Soyersoyer
- +1 yıl
Estağfirullah ben böyle şeylere askıntı olunmadığı sürece takılmam. Seviyeli sohbete her daim açığım. Sıkıntım yok anlayacağınız @Soyersoyer
- +1 yıl
Teşekkürler anlayış için
- +1 yıl
Rica ederim. Ben teşekkür ederim 🙂 @Soyersoyer
Gözü ac insanın midesi doymazmış misali.. Önce gözü doymalı.. Aldiğı herşeyi odanın ortasına yığ.. Aldıği şeylerin fazlalığını beyinden önce göz idrak etmeli..
00 Yorumla
+1 yılEşinizin yaptığı bu durum kompulsif biriktirme hastalığı. Sizin çözebileceğiniz bir durum değil ne yazık ki. Kesinlikle bir psikiyatr ile görüştürmelisiniz.
00 YorumlaEşiniz üzgünüm ki istifci ;( bir psikolog ile görüşmesinde yarar olacaktir.
https://youtu.be/MPnP7AS5mzE
Bu videoda da istifcilikten bahsetmis mesela
Çöp ev oluyor zamanla hatta kullandigi pet şiseyi bile atmaz ilerlerse00 Yorumla
+1 yılKarınız psikoloğa gitmeli, ciddi bir problem bu eşya biriktirme durumu. Bilinçaltına attıklarında bir sıkıntı var.
10 Yorumla
+1 yılDur demeli hatta bir psikiyatriye götürmelisin bu ciddi bir sorun. Esin doğum yapıp birde lohusa olunca inan bana çok daha uc şeyler yaşanır.
10 Yorumlaayy en nefret ettiğim şey, gereksiz eşyalarla dolu bir ev. Ev dediğin sade, az eşyalı olacak. Eşin tam bir birikim kaçığı😂
10 Yorumla
+1 yılIıııı! Okurken darlandım Allah yardımcın olsun. Altında yatan bir sebep vardır tek başına halledebileceğin bir durum değil malesef ki
00 Yorumla
+1 yılMuhtemelen bu derinlerde yatan birşey bununla ilgili bir anısı vs. Onu etkilemiş olabilir psikiyatris değil psikoloğa götürün ilaçlik bir durum yok
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle tedavi gerektiren bir durum. aynısı babamda vardı biz ne kadar dur desekte faydası olmamıştı.
00 Yorumla
+1 yılNasıl rahat ediyorlar hiç anlamıyorum , bazen kendimi bile atasım geliyor kalabalık yapmayayım diye addgfnfjf
00 Yorumlaonun ilgi alanlarını değiştirmelisin dostum yoksam bu durmaz dostum.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle ha deyince değişir mi ki?
Otur konuş onunla olmazsa da bir paikologa gidebilirsiniz çünkü istifcilik bu
10 YorumlaBir uzmandan yardım almalısınız. İstifçilik çok ilerse hastalık halini alabilir.
10 Yorumla
+1 yılBende evdeki esyalari atiyorum bir ara kıyafetim falan kalmamisti ne insanlar var😂
00 YorumlaUzman (!) desteği sizin müdahalenizden daha iyi sonuç verir her zaman.
00 Yorumla
+1 yılSenin işin zor, oturup güzelce konuşmam gerek yoksa bu durum Messiliğe kadar gider..
00 Yorumla
+1 yılKalıcı vefalı mı elin bırak ne yaparsa yapsın offf bile deme kendinden çok sev
00 Yorumla
+1 yılBunları hediye edecektir belki takılma boşver. Odan varsa oraya koymasın gerisi önemli değil.
00 YorumlaBunun bir psikolojik sorun olduğunu biliyorum dr a giderseniz yardımcı olacaktır
00 Yorumla
+1 yılTahmin edeyim o eşyalar hiç kullanılmıyor değilmi hiç sevmem öyle işi gereksiz kalabalık
00 Yorumla
+1 yılEşin kıtlık bilincinde bu yüzden nerde ne eşya varsa eve topluyor.
00 YorumlaSenin çözebileceğin bir şey değil, bir psikolog ile görüş bu durumu mutlaka.
00 Yorumla
+1 yılIstifçilik psikolojik bir durumdur. Eşinizin tedavi olması lazım. Bir şekilde ikna edin derim.
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılİstifcilik tek tedavisi bir uzmandan destek almak başka yolu yok
00 Yorumla
+1 yılKonuşmanızla düzelemiyorsa, psikolojik destek almalısınız.
00 YorumlaAçıkça söyleyin eğer sürekli bu şekilde devam ederseniz hiç bir şeye para kalmayacak
00 Yorumla
+1 yılHastalık belirtisi bu bence profesyonel yardım almalı
00 YorumlaÇöpcü herhalde eşin jsjsj birşeyleri biriktirme hastalığı nediyor buna yakında ev çöp ev olur
00 YorumlaEşine dur demeyeceksin bütün eşyaları o olmadan bir gün atıvereceksın bukadar basit o toplasın sen at en son kim kazanırsa o galip gelecek ya da tedavi
00 YorumlaDoktora götürmelisin psikolojik bir durum çünkü geçmiş olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHep acaba bu lazım olursa surda dursun diye düşünüyor ilk önce onu bu düşünceden uzak tutun gereksiz eşyaları evden çıkarın ve birşey ihtiyaç olursa her zaman alırım zaten diyin
00 Yorumla
+1 yılay annem yaa atmıyor bildiğin çıldırıcam valla tedavi olması lazım bunların değişikler
00 Yorumlavar o ise gidince eskiciyi cagiracaksin... luzumsuz ne varsa vereceksin.. gelince cildirsin dursun.. inceldigi yerden kopsun yani
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe dersen de bunu engellemek mümkün diil, kendimden biliyorum 🙄
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇöpe at... o alsın sen çöpe... Döngüye girsin😜 Piskiyatridir sizin çözümünüz.
01 Yorumla- +1 yıl
Pis mi kiyatri
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstifçi olmuş eşin acil müdahale et yoksa ev yaknda görünmeyecek hale gelir.
00 Yorumla
+1 yılPsikiyatrik bir durum. Tedavi olmali en kısa zamanda. Yoksa işin cidden icinden cıkılamayacak bir hal alır. Allah yardim etsin çevremde var boylr insanlar. Cok zor
00 Yorumla
+1 yılO kadar esya almak normal degil bir psikolog yardimi almali bence
00 Yorumla
+1 yılhic gulecem yokdu 😂usta ozaman sen 8 1 odali bir villa al
00 YorumlaAl karşına ve bu yaptığının doğru olmadığını söyle. Ayrıca bu durumun seni rahatsız ettiğini de söyle. İhtiyacı olan insanların alması daha doğru de.
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Devamını Gör(87)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Eşim eşya biriktirme delisi, oturacak yerimiz kalmayacak yakında. Eşime nasıl "dur!" derim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler