Böyle bir durumu yaşasanız ne yaparsınız?

Bu sorun küçümsenmeyecek kadar yaygın ve önemli bence. Çevremde de bu tür arkadaşlarım var, ailemde, akrabalarımda da. Hatta uzun süre dikkatimi kazanan bu temizlik hastalığının aslında bir Türk hastalığı olduğunuda söyleyebilirim.
Yabancı olan çevremin aslinda hiçbirisinde bu tür temizliği yapılacakların en üst sırasına koymaz kimse. Burada tahminen aile yapısı, çevre baskısınında bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Aslında çok üzücü bir durum.
Temizlik iyidir, imandandır fakat herşeyin aşırısı fazladır. Bu temizlik hastalığı yüzünden çocuklarımızın artık bağışıklık sistemleri çok daha zayıf oluyor
Çağın hastalı zaten temizlik takıntısı..
Codiv 19 dan sonra bu takıntı daha fazlalaştı... insanlar kendini temizliğe vererek ülkede psikolojik vakalar arttı..
Kadın tedavi olmalı.. Sadece boşanarak bir insanın psikolojik sorununu görmezden gelemeyiz.. Boşanmak kurtuluş değildir..
O kadın yarın öbür gün kendi çocuğuna zarar verecek boyutada gelebilir.
Bir ara bir kadın vardı saç telleri dökülüyor diye kocasının kafasını sıfıra vurdurtuyordu.. Hastalık değil bu bence özel hayatında mutsuzsa ve bir travma yaşamışsa birey bir yere yöneliyor temizliği seçen yandı insan onda da en en en olma çabasına düşüyor sonunda çıldırıyor.
Kadir Ezildi gibi olursa sorun etmem çünkü adam o şekilde mutlu oluyor sonra oturup keyif yapıyor. Bazılari sinir krizi geçirecek derecede evinin pis olmasını istemiyor çocuklarına bile zor bakıp ev temizliği yapıyorlar o yüzden öyle birini istemezdim.
Cevap
98Cevap
Her ne olursa olsun gadası insan eşine bu sebepten boşanma davası açmaz. Öncelikle eşinin tedavisi var mı yok mu onu araştırır. Sonra yine olmuyorsa boşanma davasını gözden geçirebilir. İnsan durduk yere kendini temizlik yapmaya vermez. İlla ki bunun altında yatan sebep ve sebepler vardır.
Bu kadar ince dusunen bir erkegi ilk defa goruyorum ve taktir ettim seni.
@Diferente_05 teşekkür ederim gadası
Rica ederim ne demek☺️
temizlik hastasıyla veya pis insanla ömür geçmez
bence sevmediği için boşanmak istemiş. sırf temizlik takıntısı olduğu için kimse boşanmak istemez bu çok absürt ve saçma. Ben sevdiğim kadın için hiç bir nedenden dolayı boşanmak istemezdim. hatta bende temizliğe extra değer verirdim
Allah başka dert vermesin derim. Bu bir rahatsızlıksa tedavi yolu denenmiştir belki ama tedavi ettirirdim. Ya ruh hastalıkları? Ya art niyetliler? Fesatlıklar? Bunlar tedavi edilebilir mi? Aşk, sevgi, bağlılık varsa ben bunları bahane olarak görüyorum.
Temizlik hastalığı değil kişinin kendini mutsuzluğunun yansımasıdır, bir bayan arkadaşım evlenip mutsuz olduğunda kendini eve kapatıp sürekli çamaşır suyu, tuz ruhu vb şeyleri kullanarak temizlik hastalığına tutulduğunu hatta boğazının tahriş bile olduğunu anlatmıştı, buradaki durumda farksız gözükmüyor
Dağınık düzeni olan biriyim ve böyle olunca da temizlik bir tık daha zor oluyo farkındayım. Hatta tam temizlik bitmiyor dağınıklık yüzünden. Fakat bu şekilde obsesif kompulsif bozukluğu olan biriyle benim bu dağınık düzenli yapım bir arada duramayız. Her şeyin bir kararı olmalı. Tedavi için destek olurum önce fakat tedaviye ilişkin bir gelişme yoksa o zaman boşanmaya giderim
Haftada bir yeterli ev temizliği , mutfak hariç. Duş ise günlük yapılmalı ya da iki günde 1. Dezenfekte etmekle ile temiz olmayı karıştırmayın sizin eviniz hastane değil mikrop yuvası değil. Eşyaları o kadar çok silmek eşyayı da yıpratır ayrıca. Biz nededense sokaklarını temiz tutmayan ev temizliğiyle hava atan garip bir milletiz tutarsızız, ikisi birden olmadan kimse bu millet temiz demesin.
kadin obsesifmis.. bende onun daha hafif versiyonu var.. evime misafir cagiramiyorum dogru düzgün.. insanin hayat kalitesini cok düsüren, engel olamadigimiz bir aliskanlik.. sanirim tedavi edilmesi gerekiyor. Ben yüksek dozda anti depresifa almak istemedigim icin tedaviyi reddettim.. kendi kendime bazi aliskanliklarimdan vazgectim.. isteyince oluyor aslinda. Hersey kafada bitiyor
Aslına bakılırsa işte bu yüzden evlenmeden önce bir eve çıkmak çok önemli. Sonuçta evlenecek kadar ciddi oldugunuz bir insanin tüm huylarini bilmeniz lazim. Bir sene ayni evi paylassaniz gizliniz sakalınız kalmaz zaten. Olan hep çocuklara oluyor
Çok zor bir durum. Ama hastalık işte kişinin elinde değil. Üstelik çocukları da varmış. Keşke bir psikologa görürseydi eşini, çözülmeyecek sorun yok ki şu hayatta. Neden insanlar kolayı tercih ediyor 🌺
"Her şeyin fazlası zarar"bakınız şekil a. Beyefendiiii haklı bende olsam bende boşanırdım.. Temizliği severek yaparım temiz ve düzenli olmayı severim ama takıntılı olacak boyutttaysa ben yoğuuumm 🤷♀️🤦♂️
Bence adam kesinlikle haklı. Haberini okumuştum ve anlattıklarına göre yaşanmaz bir hale getirmiş hayatı. öyle bir insanla gerçekten çok çok zor aynı evi, aynı hayatı paylaşmak. Her şey dozunda güzel demişler
Ev arkadaşım aşırı titizdi. Eve biri gelse dokunduğu yerleri tek tek silerdi veya biri gelip kalsa her yeri çamaşır suyuyla yıkardı. Ben 4 ay zor dayandım, tedavi olmuyorsa en güzel çözüm evliysen boşanmak. Çekilecek gibi değil
İlginç bir haber eğer takıntı seviyesine gelmişse çok zor bir durum keşke boşanmak yerine psikolojik tedavi görseydi çocuklar için üzüldüm
Aynı şeyi yazmışız lan ahahah
buyrun burdan yakın... :) :) :)
biriyle aynı evde yaşamadan evlenirseniz böyle olur mk, size ne kadar öyle gelmese de çok fazla kişi görücü usulü evleniyor. ne haliniz varsa görün aman banane.
Kadındaki psikolojik bir rahatsızlık, normal değil tedavi olması gerekiyor. Ancak temizlik konusunda çok karışan ve müdahale eden erkek de çekilir olmuyor. Umarım eşim böyle biri olmaz.
Hersey dozunda olmali ya, ama neden temizlik hastasi oldugunuda bilmek lazim belki kocasi cok pistir ya da cocuklari pis insanlada hayat gecmiyor ya
Aaa aynı soruyu sormuşuz tabi sen 4 saat erken davranmışsın :)
Teyzemden biliyorum o da böyle çok kötü. Evine gitsen arkandan düşen saç tellerini topluyor. İnsan kendini huzursuz hissediyor.
Psikolojik yardım almasını istemeli önce. Sonra olmuyorsa ayrılmalı.
sktiri çekerdim ki buda öyle yapmış tebrikler😊👏 ama çekmeden bir güzel benzetirdim birşey yapmadan göndermek ona mükafat olur çünkü
Kötü çocuk hayranı cinsleri ne kadar yadırgıyorsam temiz kadın düşmanı hemcinslerimi de o kadar yadırgarım. Adaletten şaşmamalı. Bence adam hatalı.
Bulmuşun öyle bir kadini ne istiyorsun daha.
En azindan kadina, toz Alerjin var mi
diye soraydi ✔️😁😁

Ben de titiz olduğum için sıkıntı olmadı, ama ben kadar detaycı birinin olabileceğini sanmıyorum kadınlar içerisinde
Tedavi ettirmeye çalışırdım olmadı ayrılırdım sürekli birilerini idare ederek evliliği surdüremezsiniz
Sanki çocuğa bir anne bakmak zorunda. Böyle adamı kadın boşamalı. Fazla titiz çekilmez ama boşanmak ayrı bişi tabi 😒
Olabilir ama kadın benim kadınım 😄 ayrıca aşırı titiz olması pis olmasından iyidir. Bütün gün evde değilim çalışıyorum neticede
Bir tanıdık vardı böyle acil hastaneye yatmasi gerektiğini soylemisti doktor. Psikolojik bir rahatsizlik bu da
Belli ki kadıncağızda obsesif kompulsif bozukluk var, yani. elinden tutup tedaviye yönlendirebilecekken boşanarak kestirip atmış...
Eğer kocam öyle olsaydı önce tedavi olması için uğraşırım, tedaviyi kabul etmese boşanırdım. Olacak iş değil.
hayatımı yoluna adarım.. temizlik iman göstergesi kendine saygı ve topluma saygı göstergesidir.. başına ne gelirse pislikten gelir insanın...
Haklı bir sebep
Böyle bir komşumuz vardı illet bir hastalık acil tedavi olması şart yoksa yaşamak zulüm
Aşırı derecede temizlik bağımlısı biri ile yaşamak oldukça zor ama bunu bile bile evleniyor olmak daha büyük hata.
Evlenmeden once sorarim. Ve benim manyak derecede titiz olmadigimi bilmesi gerekir. Kabullenmiyorsak bir birimizi hic evlenmeyiz
Uclarda olan insanlarla hayat bencede zor haberi okuyun adamı eve bile hemen almıyor sürekli ordan oraya rahat bile vermiyor
Çocuk sürekli odada ağlıyor demiş, boşanınca bebeği yanına alacak mı acaba xd
Evlenmek belli başlı dert, boşanmak ayrı bir dert 😀
İlk başta psikoloğa götürebilirdi. Kadında ağır bir obsesiflik durumu var sanırım
@shaed yeahh normal diil
Boşaya kadar dr götürseymiş önce. Belliki bir şeyden dolayı böyle olmuş Opsesifler böyle genelde.
Eğer çok kez konuştu uğraştı ama hiç değişim olmadıysa haklı
Önce psikolojik tedavi almasını sağlardım, baktım olmuyor zulüm etmeye gerek yok.
boşanmak yerine eşini bir psikoloğa götürebilir bence 🦆
Herşeyin fazlası zarar, haksız değil, katlanamaz kimse...
o dava açılana kadar neler yaşandı acaba.
kadirin programı ne zaman başlıyor ya
Fazlası psikolojik rahatsızlığa girer. Tedavi edilmeli.
İnsanlar birbirini taşiyamadikdan sonra ne anladım ben o evlilikden.
çok zor tedavi olmasını sağlarım boşanmak en son düşünülcek olandır o hastalıktır
Psikiyatrilik bir durum bu.
Tedavi olmasina yardimci olurdum onu kirmafan, uzmeden.
Kadın temizlik değil ruh hastası bence altındaki nedenlere bakılmalı
Boşarım gider onunlamı uğraşacam temiz bir insanım ama fazlasına gelemem gitsin tedavi görsün.
Haklı adam hayatın onca yorucu durumları ve sorumluluklar içinde bir de onun takıntılarıyla mı uğraşsın. tabi pis olanda çekilmez ama böylesi de insanın sinirini bozar.
Okb hastalığı vardır herhalde. Psikolojik destek almasını sağlardım.
Ne çok temiz ne de çok pasaklı olmalı. dozunu kaçırana tahammül etmek zor, bende boşardım öylesini
😀 Bende boşanırım herşeyin anartısından kaçınırım hiç
çekemem
bence geçinilmez o tür insanlarla tam tersi pislik olanlarda aynı
Odunu cifleyif kurutup sobaya atani gordu bu gozler sasirmam daha biseye.
Oha ciddi misin?😱
Böyle bir durumda kimse yaşayamaz o kişiyle insanın hayatını zindana çevirir.
Hastalık sınıfına girer. Eğer tedavi olmayı reddediyorsa boşanma hakkı var.
Evet annemde böyleydi herşeyin fazlası bunaltıyor gerçekten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?