Her şeyi abartmak insan sağlığını tehdit eder. Doğadaki yediğimiz, içtiğimiz her şeyde bile insan kalıntıları var deri, tüy, kıl, mikroplar vs.. derine inersek işin içinden çıkamayız ve bu çok büyük bir hastalığa dönüşür. Bir evli arkadaşım yapacak ev işi bulamazsa eve kum döküp yeniden temizleyecek aşamaya gelmişti en sonunda yakalanmadığı rahatsızlık kalmadı eşini de çok yıprattı bu yüzden her şeyin ortası makbuldür. Temizlik imandandır ama aşırısı israf ve hastalık getirir. Ben de senin gibi tahammül edemez bir süre sonra yolları ayırırdım..
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla bende hijyen takıntısı var :D Babam hatta dalga geçer kocanı da mı kolonyalacaksın diye :D
ben kendisine OKB teşhisi konmuş birinin evimde bana vakit ayırmak yerine tüm hayatını temizlik yapmaya adamış birini istemem Ben de temizlik hastası biriyim ama bırakalım da bu hastalık normal seyrjnde devam etsin aile ilişkilerini bozacak kadar abartılmasın...
Annem malesef ki.. Aşırı titiz çocukken elimizle hiç birşey yiyip içemedik sokaktan oyamaya çıksak eve girer girmez banyoya yıkanmaya.. Halıların sacaklarina kadar günlük yıkanırdı.. Ve dahası nicesi.. Babam senelerce sinir krizi yaşadı elektrik su faturalarında rekor kırdık..
Anlaşılan annen eve yardımcı bayan almış ama kadın eve gelmeden annen temizliği yapıyor zaten :D Var ya öyle kişiler hem eve temizlikçi çağırır hem kadın gelmeden önce de evi temizler ayıp olmasın beni pasaklı sanmasın diye :D
Annem kadini çağırmadı ben cagirdim.. ben buldum ve kadina ikimiz yardım ettik allahtan evler ayrı yoksa annem cidden psikoloji bozuyor düşünsene evde toz zerresi yok priz içlerini siliyor gece gece..
bir yerden sonra ahhh katlanamam diyip boşanma sebebi olabilir çünkü ileri boyutu gerçekden sinir bozucu tanıdıgım temizlik hastası bir komşumuz kocası can uykudayken temiz çarşafı pislendi diye uykudan uyandırıp degiştiriyormuş, bebegin altının degiştirdiginde eger çocuk pisligini yaptıyla eellerini halıları çamaşır suyuyla yıkıyomuş elleri hep yaraydı, kapı dış kapı açıldıgında evden yogun çamaşır suyu yüzüne vuruyor, daha neler, daha dün seyretdim tlc diye bir kanalda zaten bütün manyakca programlar orda:)) 10 yıldır evini temizlememiş eşya istiflemiş artık evinde oturucak yer kalmıyınca wcyi ofis olarak kullanan birinin evine manyakca temizlik yapan kadını yolladılar temizlik için 4 günde banyoyu ve mutfagı anca temizleyebildi, her şeyin dozajında iyi oldugunu anlıyorsun ne manyaklar varr:)) allah manyaklaşmakdan manyamışlardan korusun:))
Bu bir boşanma gerekçesi olamaz. Evleneceğiniz kişiyi artısıyla eksisiyle sevmelisiniz. Adamın durumu bir hastalık ve hastalık boşanma gerekçesi olamaz. Bende bu durumda boşanırdım diyorsanız hiç evlenmeyin o zaman. Zira evlilikte herşey ortaktır. Aynı şekilde sizde hasta olabilirsiniz. O vakit eşinizin sizi boşamasını ister misiniz? O yüzden evliilklerde "ben" kavramı değil, "biz" kavramı önemlidir.
her sey dozunda iyidir temizlik de ayni sekilde elbetteki hastalik derecesinde oldugu takdirde her iki insan da rahatsiz olacaktir hatta hasta olmayan karsi taraf icin cehenneme bile donuse bilir ev alani dolayisiyla iki insaninda yollarini ayirmasi en makbulu olur yani iliskiyi bitiririm
En yakın arkadaşlarım titiz ve temiz olmama rağmen kirliler. Bu devirde temiz olmayan adam zaten evlenmesin abi.. o ne öyle gece aynı yatağı paylaşıyoruz.. temizlik sadece orayı burayı silmekten öte, önce kendine bakıp temiz olmayla ilgili bir şey.
Ben temizlik hastası değilim. (Obsesif Kompulsif). Temizlik yapmaktan hiç bir zaman çekinmem, her zaman temizimdir. Başak burçluyum. Bir de simetri hastalığım var herşeyin sırası büyükten küçüğe ve aynı sırada.
Hastalık boyutunda olması bir sorun. İnsanlar bunun iyi bir şey olduğunu sanıyor ama bu insanlar temizlik takıntısı tıptaki adıyla obsesif-kompülsif bozukluk hastalığından muzdarip. Bu hastalarla yaşamak cidden zor. Boşanma sebebi olması normal.
Temiz olmasi guzel ama bunun dozunu ayarlamali... Bana karisilmasini pek sevmem. Isten gelir gelemz iceri almayip kapida direk bornoz uzatan biriyle sanirim yasayamam sevsemde :)) boyle birini taniyorum
Böyle birini baştan tercih etmem. Eğer bu hastalığını baştan bilerek katlandıysam boşanma sebebi değil. Fakat evlendikten sonra bunu öğrensem duvar yıkmalar yer kırmalar falan. Bu boşanma sebebi olabilir
Bir komşumuz var kadın temizlik hastası tedavi filan görüyo hatta eşi eve ekmek alıp geliyo kadın kapıda ekmeği leğenle alıyo içeri öyle götürüyor ekmeği bence temizlik hastasıyım baş etmek cidden zor ama boşanmalık bir durum olduğunu düşünmüyorum
temizlik imandan gelir. temizlik iyidir. fakat çoğu şeyin fazlası da iyi değildir. bu iyi bir şey bile olsa öyledir ama ben eşimden bu nedenden dolayı boşanmazdım. temizlik hasatası bile olsun ama hastalık hastası olmasın. bence o daha da kötü.
Biz Antalya da temizlik şirketi işletiyoruz, böyle durumlarla malesef çok fazla karşılaşıyorum, ilk başlarda erkeklerin hanımlardan daha fazla temizliğe düşkün olmalarını biraz yadırgamıştım. Ama şu anda normal geliyor, alıştım sanırım. www.begonviltemizlik.com
Elbet aşırı temizlik ve titizlik hoş bir şey değil ama boşanma sebebi olmaz ve olmamalı ancak pis, pasaklı ve tertipsizlik boşanma nedeni çok ala olabilir.
abi yola çıkarken iyi gündfe kötü günde demedikmi ne boşanması hastaysa tamir edilir nolur sanki ben çokmu düzgünüm yaw bunun için boşanılırmı bin1 zorlukla evlenirken insanlar bide ne ayıp..
Temizliği severim bende titizim. Dışardan geldigimde el falan yikarim sabunla. Elim değince yere falan evde haliya yine yikarim. Ama bunun fazlası olursa hastalık olur ve hoş olmaz
Burda bu şekilde temizlik takıntılı bir mod vardı bugün bir yorumunda şunu demiş "dışardan aldığımız paketleri yıkamadan eve koymam, temizlik konusunda titizim ve kendim gibi bir eş isterim"
Temizlik güzel birşey. Ama mesela televizyon da maç izlerken "kaldır kaldır yerlere hep bişeyler dökmüşsün daha yeni sildim" demeleri gibi daha bir çok örnek insanı bunaltır
Benim Annem de öyle hasta sanki ya hergün hali yıkanır mı perde yıkanır mı ya insaf yok mu halılarda bok var diyo ulan sanki hayvanat bahçesinde yaşıyoruz
@Ragnar_Lodbrok Şu süslü sözlerle ve sovmenliginle tavsiyede bulunacağına bunu mesaj olarakta anlatabilirsin. Hic bir şeyin abartısız iyi degildir elbette fikirlerini dikkate alicam, ama bende salak değilim bir kadına hemen guvenip tanımadan evlenmem hele ki bu zamanda. :)
En İyi Cevaplar