Ben mesela bütün gıdaları çıkartıp önce içindeki rafları bir güzel yıkıyorum ve kuruttuktan sonra buzdolabının içini temizliyorum. Yakın zamanda yine temizleyeceğim ama bu sefer deterjan kullanmayayım diyorum. Siz ne önerirsiniz? Doğal yollarla buzdolabını temizlediniz mi daha önce?
Buzdolabı nasıl temizlenir? Buzdolabı temizliğinde püf noktalarınız var mı?
Buzdolabı temizliğini ihmal etmemek gerekiyor gadası. Çünkü gıdaların çoğu buzdolabında saklanıyor. Bozulmaması ve daha uzun süreli taze kalması için, buzdolabının içinin temiz olması gerekiyor. Doğal yolla buzdolabını nasıl temizlenir. Ondan bahsetmek istiyorum.
Küçük bir kovanın yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ya da 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz.
Dondurucu bölümünü temizlemek için; Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Sonra dondurucu un her noktasına sıkarak sünger yardımıyla silmemiz gerekiyor gadası.
Buzdolabını ilk alınca servisten gelenler karbonatla temizleyin diyor ya da pahalı spreyi var onla diyor. Ben daha geçen temizledim süngere karbonatı döktüm üstüne 1 şişe maden suyu döktüm çok az çamaşır suyu damlattım o şekil. Bodrum kata yeni buzdolabı aldık 1 senedir ağzı açık içi de çok kirliydi çamaşır suyunu onun için döktüm yoksa maden suyu ve karbonat karışımı şahane. Belki beyaz sirke çok az karıştırılabilir. Oksijenli su en garantisi ama çok kullanırsan oksijen suları pahalandı.
- Herhangi bir dolabı nasıl temizliyorsak öyle: İçindekileri -varsa üzerindeki magnetleri- çıkarıp çıkabilen tüm parçalarını yerinden çıkardıktan sonra önce taşınabilir parçalarını ve yiyeceklerin ambalajlarını sonrasında buzdolabının içini, monteli raflarını, kapağını uygun temizlik malzemeleriyle silip kurumaya bırakarak
- Buzdolabı temizliğinde püf noktalarım var:
Arka duvarına erişeceğim diye belimin kopmasını önlemek için vileda kullanmak
Taşınabilir parçalardaki, yiyecek ambalajlarındaki inatçı lekeleri sökebilmek için bileklerimde derman kalmayana kadar dakikalarca ovup ter için kalmak yerine onları yeterince temizlik ürünü damlattığım bir suda bekletmek ve o süre içinde kahvemi yudumlayıp sanki bir başkası temizlik yapıyormuşçasına keyif yapmak
Tam "Temizlik bitti." derken parçaların kurumadığı gerçeğiyle yüzleşmemek için kahvemi içtikten sonra parçaları zarar görmeyecek şekilde güneşte kurumaya bırakıp bu arada buzdolabının içini, kasasını ve kapağını temizlemeye girişmek
- Buzdolabının materyaline ve rengine göre bir temizlik ürünü seçmelisin. Plastik, alüminyum, inoks, cam, ahşap, bakır, pirinç, demir vb. her yüzeyin temizliği dokusu ve içeriği nedeniyle kendine uygun temizlik malzemeleri ve yöntemi ister. Seçtiğin temizlik malzemesinin buzdolabının rengini soldurmuyor olması da önemli. Siyah çay, ahşap/ahşap görünümlü buzdolabı için iyi bir doğal temizlik ürünü olabilir. Karbonatlı su; plastik, beyaz renkli yüzeylerde doğal temizlik ürünü olarak kullanılabilir. Kola; her ne kadar doğal olmasa da siyah renkli, cam yüzeylerde iyi bir temizlik ürünü. Sirkeyse, yüzeyin içeriğine zarar vermediğine emin olduktan sonra her renk için olabilir. Bunlar aklıma geldiği kadarıyla buzdolabı temizliğinde kullanılabilecek doğal ürünler. Siyah cam yüzeyler için kola kullanmak benim etkisini en beğendiğim temizlik sırrım. Aslında; kolaları içmek için değil, temizlik için almak pek de sır değil artık sanırım ama her ne kadar bilinen bir temizlik uygulaması olsa da uygulayanı çok da yok, bana kalırsa.
Var biraz, önce dolaptaki eşyalar çıkarılır, aparatlar yıkanır, mikrofiber ya da her hangibir temiz bez yardımı ile dolap bir güzel silinir, sirke ile temizlik hijyende artı puan, vede sağlık sağlar. #Herşeysağlıkiçin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
sirke ve deterjanı katıyorum ne kadar ise yarıyor bilmiyorum djfjdjd ben de gıdaları çıkarıyorum yıkıyorum kuruluyorum