Günümüzde çok fazla yaşanmasa da eskiden ev sahiplerinin kiracıların evlerine yedek anahtarla izinsiz girdiklerini az çok hepimiz biliriz. Uzmanlara göre ise bunun önüne geçmek için, eğer kiracılar kendilerini güvende hissedemiyorlarsa ve ev sahibinden şüpheleniyorlarsa ev sahibi izin vermese de kapı kilidini değiştirmeleri gerekir. Peki sizce kiracıların kapı kilidini değiştirmeleri etik midir? Kiracıların kapı kilidini değiştirmeleri gerekir mi?
Sizce kiracılar kapı kilidini değiştirmeli mi yoksa değiştirmemeli mi?
Ev sahibinin kiracının evine yedek anahtarla girmesi etik mi? Bu soruyu beyninle mi sordun? Tabi ki değiştireceğim. Neyi etik değilmiş? O evde ben yaşıyorum. Kirasını ödüyorum. Evin kilidini de istediğim gibi değiştiririm tabi ki.
Prensibimdir, her eve daha girmeden kaliteli göbek kliti alıp kendim değiştiririm👍 ama ki eve yerleşmedim boya tadilat işi varsa ustaların işi bitene kadar durur, çünkü onlarda da anahtar olması lazım, iş bitimi hemen değiştiririm, kalite kontrolü kendim yaparım😊💐🖐️
Doğru olan şudur: Evi veya iş yerini teslim aldığın anda kilitleri değiştirip çıkanları muhafaza altına alırsın. Çıkarken de eski kilitleri tekrar yerine takıp anahtarları da mal sahibine teslim edersin.
Kiracının kapı kilidini değiştirmek en doğal hakkıdır o ev kiralandıysa ev sahibinin herhangi bir gerekçeyle girme hakkı yok kiracı izin verirse girebilir ancak bu yüzden anahtarının da olmaması gerek
Değiştirmeli. Sadece ev sahibi değil, çıkan kiracı da yedek anahtar yaptırmış olabilir. Zaten evi boşaltırken güncel anahtarı verecek ev sahibine. Gayet etik bence.
Bence değiştirilmeli. Oturduğum evin anahtarının evde yaşayanlar dışında birinde olması beni rahatsız eder açıkçası.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk defa kirada kaldım ve eşyalar gelmeden kilit değişti. Aklımın kalmasındansa. İyi ki degismisim zaten değiştirildikten sonra evden bor şey almak için gelmişler açılmamış kapı. Abicim evi kiralamadan önce düşündeydiniz.
@masalınsonuu Kendim takarım dersen 40-50 liraya iyisini bulursun. O taktın dersen de bir 20 lira işçilik verirsin, insaflı birine denk gelirsen tabii...