Size göre evde en rahat şekilde hangi süpürgeyi kullanabiliriz: toz torbasız mı yoksa toz torbalı mı? Elektrik süpürgesi toz torbasız olunca daha çok kirleniyor gibi geliyor da bana, görüşünüzü merak ettim.elektrikli süpürge toz torbasız
Hazneliden toz torbalıya geçen biri olarak kesinlikle toz torbalı süpürge diyorum. Hazneliyi temizlerken daha çok pisliğe ve kire maruz kalıyoruz. Toz torbalı süpürge kahramandır, kurtarıcıdır. Torba mi doldu? Al at çöpe tertemiz.
Elektrik süpürgesi toz torbasız ise eğer, toz torbalı süpürgelere göre daha az kirleniyor, önce bunu belirtmem lazım. Çünkü toz torbasının kendisi de kiri tozu tutuyor, içini boşaltıp kullananlar bunu zaten daha iyi bilir. Tabi yine de torbayı tekrar tekrar kullanmamak, tamamen dolduktan sonra yeni torba takmak önemli.
Elektrik süpürgesi toz torbasız mı yoksa toz torbalı mı olmalı, hangisi daha iyi?
elektrik süpürgesi toz torbasız
Toz torbasız elektrik süpürgesi ile toz torbalı elektrik süpürgesi arasında aslında sadece torbanın yokluğu gibi bir fark vardır. Fakat bu ufak gördüğümüz farkın yani toz torbasız süpürgelerin ev temizliğini nasıl kolaylaştıracağına değinmek istiyorum:
Toz torbası masrafından kurtarıyor.
Elektrik süpürgesine uygun toz torbası arayışı bitiyor.
Toz torbası değişimi sırasında toza maruz kalmaktan kurtarıyor.
Özellikle Dyson elektrik süpürgelerindeki hazneyi toza temas etmeden çöpe boşaltma imkanı ile alerjisi olanlar da dahil herkes rahat ediyor.
Toz torbalı süpürgelerin torba yuvasının temizliği çoğu zaman ihmal edilir ve bu nedenle toz torbası değiştirilse dahi elektrik süpürgesinden koku gelmeye başlar. Fakat toz torbasız bir elektrikli süpürge kullandığınız zaman hazneyi suyla yıkayıp kurulamanın ne kadar basit ve hijyenik bir işlem olduğunu anlarsınız.