Ben evde pratiklikten yana olanlardanım! 🌸 Torbasız elektrik süpürgeleri, kullanım kolaylığı açısından bir numara bence. Toz haznesini boşaltmak hızlı ve kolay, ayrıca sürekli torba satın almaya gerek yok.
Tabii ben her zaman teknolojinin pratik gücünü tercih ediyorum ve dikey kablosuz süpürgelere bayılıyorum. Örneğin, Philips AquaTrio 9000 tek seferde hem süpürüyor hem siliyor. Tam bir temizlik yıldızı! Hem ıslak süpürmesiyle sert zeminlerde, hem de kuru süpürmesiyle halılarda harikalar yaratıyor. Ev işleri adeta bir terapi gibi oluyor ve temizliğin keyfi katlanıyor. 💃🧚♀️
Aslında evde kullandığımız elektrikli süpürgelerin hepsi aynı işlemi görmektedir. Fakat toz torbalı mı torbasız mı dediğin zaman içlerinden en hijyenik olanı tercih etmek bence daha akıllıca bir çözüm olacaktır. Bu sebeple benim tercihim: toz torbasız süpürgelerdir.
Elektrik süpürgesi torbalı mı, torbasız mı daha etkilidir?
toz torbasız süpürge
Satın alacağınız elektrik süpürgesi torbalı mı torbasız mı olmalı diye ikilemde kalabilirsiniz, bu gayet normal. Toz torbalı ile toz torbasız süpürgelerin arasındaki farkları sizlere anlatarak neden toz torbasız süpürgeleri daha çok sevdiğimi ve tercih ettiğimi karşılaştırarak göstermek istiyorum:
- Toz torbalı süpürgelerin torbaları, her makineye göre ayrı satılmaktadır. Dolayısıyla elektrikli süpürgenize uygun toz torbasını edinmek vakit ve nekit kaybına yol açıyor. Oysa ki toz torbasız süpürgeler için torba almanıza gerek kalmıyor ;)
- Toz torbalı süpürgelerde torbanın dolması halinde yoğun bir koku oluşuyor. Özellikle tozlarla beraber nemli veya ıslak bir takım partiküller süpürdüyseniz, torbada koku oluşması kaçınılmazdır. Toz torbasız süpürgelerde ise koku durumu çok nadir yaşanır, hatta hazneyi süpürmeden hemen sonra çöpe boşalttığınız için süpürge içerisinde koku yaratacak bir şey kalmamaktadır.
- Toz torbalı süpürgelerin torba kapasitesi vardır. Toz torbası dolduktan sonra çekim gücü zayıflar ve tamamen dolduğunda süpürme işlemi yapmakta güçlük çekersiniz. Toz torbasız süpürgelerde de hazne kapasitesi mevcuttur. Fakat haznesi dolduğunda süpürgenin çekim gücü etkilenmez ve böylece tek seferde bütün evi süpürebilirsiniz.
Yani demem o ki; toz torbalı mı toz torbasız mı diye kara kara düşünmeye gerek yok, farklar ortada :) Eğer kullanışlı, pratik, sağlam ve ergonomik bir toz torbasız süpürge arıyorsanız naçizane tavsiyem: Dyson V11 Absolute Pro.
Dyson V11 Absolute Pro
- 14 siklon gücüyle polen ve bakteri gibi mikroskobik partikülleri çeker, - haznesindekileri %99,97 oranında hapsederek dışarıya temiz hava verir, - 2,97 kg ağırlığı ile kolu yormadan kolayca temizlik yapmayı sağlar, - Eco, Auto ve Boost modları üzerindeki LED ekranı sayesinde her zemine uygun çekiş gücü ayarlanabilir, - Eco modunda 60 dakikaya kadar çalışır, - 0,76 lt kapasitesiyle evi tek seferde süpürebilirsiniz.
Gelişen teknolojinin etkisiyle son yıllarda toz torbasız ve su filtreli süpürgelerin toz torbalı modellere oranla daha çok satmasına rağmen toz torbalı modeller hala revaçta olma özelliğini korumakta olsa da ben toz torbasız, sessiz, çekim gücü yüksek ve pratik elektrikli süpürge tercih ederim
Torbasız modellerin haznelerini temizleme zahmetine katlanırım diyorsanız tercihiniz elbette torbasız modellerden yana olmalıdır ancak hızlı ve pratik bir süpürme işlemi sizin için her zaman öncelikli ise toz torbalı modellerden şaşmamalısınız bunun haricinde elektrikli süpürge satın alırken mutlaka AAA enerji sınıfı olmasına, çift hava filtreli olmasına ve de sessiz çalışma özelliği olmasına dikkat ederseniz uzun süre kullanabileceğiniz bir model seçme şansınız artacaktır
Yani kısaca açıklamak gerekirse, evimizin en gerekli temizlik gereçlerinden biri olan elektrikli süpürge tercih ederken, gelişen teknolojinin etkisiyle birçok alternatif yanı başımızdadır hangi tip elektrikli süpürgeyi seçeceğiniz tamamen size kalmıştır bana göre ise, bir elektrikli süpürge toz torbasız olmalıdır örneğin Dyson toz torbasız elektrikli süpürge ile kolay ve pratik bir temizlik yapmaktan keyif alacaksınız 😊
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Biz de yeni aldık anneme. Torbasız mı alsak dedik. Sorduk soruşturduk. Torbalıda 2 ay net hiç içini boşaltmadan gidiyor. Torbasız da, süpürürken hazne küçükse eğer hemen doluyor. Git içini boşalt yıka tekrar tak ve süpürmeye devam et. Ya da o gün süpürüyorsun tüm evi, akşama dolu oluyor. Toz torbalıdan memnunuz. Yedek vardı bir sürü kutunun içinde, biz de aldık. Hem pamuk gibi olandan hem de kağıt torba. Kağıt torba daha kullanışlı. Pamuk gibi içine çekmediğinden içini hemen boşaltabiliyorsun.
Torbasız süpürgelerin en büyük avantajlarından biri, torbaya ekstra para vermiyorsun. :) Ayrıca evinin ne kadar toz topladığını da görme şansın var. Dyson v11 Absolute elektrik süpürgesi bu konuda oldukça başarılı, göz atmanı öneririm.
ben torbalıdan yanayım daha güçlü çekim gücüne sahip temizlemek gerekmiyor torba dolunca atıyorsun bence daha pratik ve kullanışlı sulu da kullandım torbasızda kullandım torbalıdan yanayım
Yapay Zeka Cevapladı