Gizli Üye(36-45)+1 yılAraştırmalar yaptim.
PESCO'RONA
CORONAVİRÜS işini ilk andan itibaren çok ciddiye aldım. Türkiye'nin gündeminde yokken ısrarla yazdım. Bazı şeyleri kelimeye dökemezsiniz.
Sadece sonuçları itibariyle kitleleri ikna etmeye çabalarsınız. Ben işte günlerdir bunu yapmaya çalışıyorum... CORONAVİRÜS operasyonu düşünülmüş bilinçli atılmış muazzam bir adımdır...
Bunu görmek, çok kişinin işine gelmedi... İlk andan itibaren ısrarla takip ettiğim için bugün OLMA İHTİMALİ bulunan senaryoyu da paylaşmak istiyorum... Madem İRAN'a kadar geldi.
Sınıra dayandı.
Uyanık olmamızda fayda var... Açarak gidelim...
Bir silah düşünün... Ölümcül etkisi fazla. Ya da medya bu silahın etkisini 1000 kat artırdı.
Bu silah, önce insanları etkiledi.
Ardından ithalat ve ihracatı, sonra hava ulaşımını, tekstili, bilişimi, telekomünikasyonu, turizmi, petrol fiyatlarını, doları son olarak da borsaları...
DOĞRU MU? DOĞRU!
Devam... Bitmedi... Spor organizasyonları ertelendi. Ya da iptal oldu. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için rezervasyonlar buhar oldu. Olimpiyat sponsorları, bekleme kararı aldı. Film ve dizi endüstrisi de zarar gördü.
Bu kadar sektör etkilenince, devletler panik yaşamaya başladı.
DOĞRU MU? DOĞRU!
Ardından milyonlarca kişi işsiz kaldı. Şirketler projelerinden vazgeçti. Çin'de kapanan şirketlerin sayısı neredeyse 25 milyon! Şaka gibi ama gerçek bu... Ve artmakta...
Milyonlarca kişi karantinaya alındı.
Avrupa'nın merkezinde yer alan İtalya ve Fransa'da hayat durdu.
Dünyayı etkisi altına alan bu virüsün bir yarasadan bulaştığını söyleyenleri dikkate almamak mı gerekir? GALİBA EVET!
Çünkü Coronavirüs kadar tehlikeli olan yaklaşım budur. OLAYI ANLAMAMAK VE KAÇMAK!
DOĞRU MU? DOĞRU!
Dünyayı alt üst eden bu virüs, laboratuvarda üretildi. Merkez de Amerika Birleşik Devletleri...
Bunu anlamak da zor değil ikna olmak da... Çin'e, İran'a, Fransa'ya, İtalya'ya yani Coronavirüs'ün vurduğu ülkelere askeri operasyon düzenlenseydi maliyeti ne olurdu?
TRİLYONLARCA DOLAR HARCANIR MIYDI? EVET...
PEKİ sonuç alınması kesin miydi?
Hayır... CORONAVİRÜS bunu gerçekleştirdi mi? Gerçekleştirdi!
Etkisi hiçbir silahta yoktu!
DOĞRU MU? DOĞRU!
Birkaç dolarlık maliyetle, trilyonlarca dolarlık bir kazanç elde edildi. Elbette burada Derin Amerikan aklı vardı. Çin'in aslında sıradan olduğunun dünyaya ilan edilmesi gerekiyordu. Bir gün bile vakit kaybetmeden bu etkinin dünyaya yayılması gerekiyordu.
Neden Çin öncelikli hedefti! Ve neden arkasından İran ve son olarak İtalya tercih edildi.
Soru net! Cevap da... Çünkü Çin ve İran, Amerikan sistemine karşı çıkıyordu. Bunu bilmek ve görmek için DİPLOMAT olmaya gerek var mıydı! YOKTU!
DOĞRU MU? DOĞRU!
Yavaş yavaş bizi ilgilendiren bölüme gelelim. Kafamı kemiren tarafa doğru yol alalım...
Daha önce de altını çizdiğim önemli bir konu vardı... Detaylarıyla aktarmaya çalışmıştım... Almanya, Fransa, İtalya ve Türkiye, Avrupa Ordusu fikrine en sıcak yaklaşan ülkelerdi. Ortada kesin bir mutabakat yoktu. Ancak bu fikir AVRUPA'nın içinde yavaş yavaş pişiriliyordu... AVRUPA ORDUSUNA en büyük desteği RUSYA'nın verdiğini çoktandır aktarmaktayım... Rusya, AVRUPA'yı yanına alıp ÇİN'in üretim garantisini sağlayacaktı.
Ve içinde TÜRKİYE'nin de yer aldığı sistemle yani İKİ BÜYÜK ORDUYLA ABD'yi buralardan söküp atacaktı... Plan harika görünüyordu. Ve yepyeni bir eksen ortaya çıkıyordu. ABD'yi çöküşe kadar götürecek olan yol açılıyordu.
Ancak ABD oyunu görüyordu hamle yapıyordu. Tabii ki CORONAVİRÜS ile petrol fiyatları düşüyor Rusya'ya PESCO'nun cevabı veriliyordu.
Ve TÜRKİYE...
Amerika Birleşik Devletleri ile doğrudan mücadele eden başka devlet yoktu. Herkesin bir planı vardı ama Ankara Washington'la cepheden mücadele ediyordu...
ABD operasyon yapıyor, Ankara bertaraf ediyordu... Saymakla bitmeyecek kadar saldırı vardı.
DOĞRU MU?
DOĞRU!
Coronavirüs'ün Çin'den sonra İRAN'a geleceğini çok önceden yazdım. Söyledim.
Amerikalının kafası böyle çalışıyor... Virüs İRAN'a geldi mi! Hasarı büyüterek yoluna devam ediyor mu! Ediyor.
DOĞRU MU? DOĞRU...
Şimdi gördüğüm, sırada TÜRKİYE'nin olduğu... İnşallah olmaz inşallah bize uğramaz ama gelme ihtimali hiç de zayıf değil...
Maalesef değil. Hep birlikte bunu düşünmemiz için yazıyorum.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın nasıl bir koşuşturma içinde olduğunu görünce aklımdakini paylaşmak istedim...
Coronavirüs neden hala Türkiye'yi etkisi altına almadı.
Etrafımız bu virüsle sarılmışken her ülkeye gelmişken neden bize gelmedi! Amerika Birleşik Devletleri, açık şekilde Türkiye'den Akdeniz konusunda bazı tavizler vermesini istiyor. Eğer Ankara , bu konuda Washington'la karar alır ve özellikle Doğu Akdeniz'de anlaşırsa, Coronavirüs'ün Türkiye'de etkisi olmayacak. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Türkiye ile ortaklık fikrine Pentagon'u ikna eden kişi. Tablo bu. Devamı da var...
Suriye'de ve özellikle İdlib'de de Türkiye istediğini elde edecek.
Çünkü Washington, Moskova'ya bu konuda resti çekti. Rusya, İdlib'i bahane ederek Akdeniz'den pay istiyor. Libya'yı bahane ederek Akdeniz'de olmak istiyor. Rusya, sadece Tartus'la Akdeniz'de olamayacağını biliyor. DENGE bu!
DOĞRU MU? DOĞRU!
Rusya için ne Esad önemli ne de Esad'ın halkı. Rusya için Suriye'nin toprak parçasından başka önemli hiçbir şey yok. Ancak Moskova da biliyor ki, Amerika Birleşik Devletleri, Esad'ın gitmesini isterse, o hafta Esad'ın da Şam'daki sarayının da parçasını bulamazlar.
Nisan 2018'i hatırlayın... Esad, kimyasal silah kullandı. Ardından ABD, 100'ün üzerinde füze attı.
Devreye Rusya girdi, Esad'ın elindeki kimyasal silahları ABD'nin istediği bölgeye gönderdi. Rusya ABD'nin tüm isteklerini kabul etti.
Başka çaresi de yoktu. O nedenle eğer Türkiye, NATO ile yürümeye devam eder ve Akdeniz'de Washington'la ortaklığı kabul ederse yeni bir dönem başlar.
Putin, Türkiye'nin bir daha asla Washington'la bir ortaklık yapmayacağına inanıyordu.
Kremlin'deki kurmayları da aynı düşüncedeydi. Ancak Rusya, Türkiye'yi özellikle Suriye konusunda hep oyalayınca, Ankara beklenmeyen bir hamle yaptı ve Washington'a göz kırptı! Bu, bölgede dengeleri değiştirecek adımdı. Rusya, Türkiye ile ABD ortaklığında, Libya'dan da atılacağını biliyor. En azından istediğini alamayacağını biliyor.
Coronavirüs'ün hedeflerinden birinin de Rusya olduğu ortada.
Putin bunu gören en güçlü isim.
Tabii ki elinde çok fazla güç yok.
Türkiye kozu vardı, galiba onu da kaybetti. Önümüzdeki birkaç hafta çok ama çok önemli. Coronavirüs açısından da İdlib açısından da Avrupa Birliği ve Akdeniz açısından da. DERİN ABD, CORONAVİRÜS ile Rusya'yı da bizi de istediği kulvara sokmak isteyecek... Geleceğimiz konusunda önümüze VİRÜSÜ getirdiler ya da getirecekler... Bunu bilerek adım atmalıyız... Ta ilk günden bu yana İdlib'in de, Akdeniz'in de, Libya'nın da, yanına VİRÜSÜ koyup yazdım... Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek isteyecekler... Konu bu!
BÜYÜK SAVAŞI VİRÜSLE YAPMAKTALAR... Ve sadece kendilerini düşünmekteler...
DOĞRU MU? DOĞRU!23 Yorumla- +1 yıl
Voovv iyi de sonuç ne. Yani bunca şey, Türkiye için neler getirir neler götürür bizi ne bekliyor. Onu yazmamışsiniz... Yani halk olarak politik sormuyorum...
Cevap sahibi+1 yıl@Hayatgercek bizlerim elinden birşey gelmez. Yönetim bazında ülkeyi en az zararla bu işten kurtaracak adımlar atılmalı. Yoksa kolonyayla temizleyemeyiz.
- +1 yıl
Onlara kaldıysak işimiz zor. Ne zaman halkını düşündü ki onlar. Düşünseler bu kadar zam istediğim işsizlik ve yaşatırlar mıydı...
En İyi Cevaplar
+1 yılEvde lavaboda alkol bazlı dezenfektan var ve sıvı sabun yine dezenfektanlı. Bunun yanında günlük olarak havlular kişiselleştirildi, ortak havlu kullanılmıyor. Odalar sık sık pencereler açılıp havalandırılıyor. Mümkün olduğunca güneşin içeri teneffüs etmesi sağlanıyor.
Ayrıca eve kim gelirse gelsin öncelikle ben doğruca kişisel temizliğimi yapıyor ( duş) kullandığım cep telefonu vs ekipmanı dezenfekte edip öylece masama koyuyorum.
En etkili yolu çamaşır suyu olduğu için kapı kolları günde 3 defa siliniyor.
Artık geliyorsa da gelsin bunca şeye karşın 🤣.20 Yorumla
- Ev & Yaşam konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılEvi baştan sona sildim.
Misafir ihtimaline karşı havluları renkli ve beyaz diye ayırdım. Renki benim :)
Misafirliğe gitmiyorum ve gereksiz yere sokağa çıkmıyorum.12 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılArıtma sitemini değiştirdik. Kapı kenarlarına giriş ve çıkış olmak üzere dezenfektan kutuları taktırdık.
Galoş ve eldiven poşetleri astık. Eve dışarıdan giren galoş ve eldiven takıyor, banyoya gidip üzerindeki kabanı, montu çıkardıktan sonra havalanması için asıyor ardından galoş ve eldiveni çöpe atıyor. Ellerini 20 saniye kuralına uyarak yıkayıp banyodaki dezenfektanla hijyenini sağlıyor.
Bu şekilde.
Toplam 17 dakika kadar bir işlem. Evin temizliği konusunda aynı düzene devam ediyoruz günde iki kez havalanıyor. Evcil hayvanlar şu an için kafeslerinde besleniyor. Düzenli olarak veterinerlere kontrol amaçlı götürülüyor. Evcil hayvanlarla temaslarda iç eldivenler kullanılıyor. Banyolar için netiz misafirler ki misafir almamaya çalışıyoruz alt kat banyosunu kullanıyor, ev sahipleri mümkün olduğunda kendi odasının banyosunu kullanıyor. Ortak banyolar boş ve temiz bırakılmaya özen gösteriliyor.
Günlük kıyafetler uygun ayarda günlük yıkanıp kurutuluyor umarız ki alınan önlemler yeterli olur.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir şey yapmadım. Yine aynı şekilde hijyene dikkat ediyorum. Virüsle alakası yok zaten hep temiz tutuyorum evi.
10 Yorumla Korona şerbeti yaptık çok faydalı sonracığıma korona tatlısı çok leziz korona yemeği yaptık mikrop kırıcı. Koronasavar ürünlerle temizlik yaptık. Playstore'den Koronakışlar yükleyip diğer oyuncuyu geçene kadar oynadık.
Sallıyorum ya yok böyle şeyler dkfkf
Temizlik kuralları sıklaştırıldı. El yıkama alışkanlığı maksimum düzeye çıkarıldı falan10 YorumlaMuska yaptırdım cübbeliye 132 defa okuyunca gelmiyormuş corona mikrobu.. şaka şaka.
İş ciddi olabildiğince temiz olmaya özen gösteriyorum, kolonyam işyerimde masa üztünde eve girer girmez üstümü değiştiriyorum elimi yüzümü yıkayıp öyle oturuyorum.10 Yorumla
+1 yılBu Corona abartılmadı mı? Bu ülke neler gördü, neler. Domuz gribi, kuş gribi. Bir ara sokaklarda bombalar mı patlamadı. Zaten dinimiz ne yazıyo "temizlik imandadır" Temiz olalım, sağlıklı beslenelim yeter..
10 Yorumla
+1 yılneredeyse kediyi bile çamaşır suyunda çitileyeceğim. standart bol el yıkama, her gün evi tepeden aşağı siliyorum dış kapılar dahil. dengeli beslenme evi havalandırma
10 Yorumla
+1 yılGereksiz tüm eşyaları dolaba kaldırdım. Temizleme zor olmasın diye. Çamaşır suyu bol bol kullanıyorum sebzeleri sirke ile yıkıyorum. İşim haricinde dışarı çıkmıyorum
10 Yorumla
+1 yılÇok bisey yapmadım aslında eskisinden daha sık ellerimi yıkamaya başladım sadece market için dışarı çıkıyorum dışarda ise ellerime sık sik kolonya sıkıyorum
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 382 cevap paylaştı.
+1 yılBüyük büyük değişiklikler yok hayatımızda. Gerekmedikçe evden çıkmıyoruz diğer ufak tefek önlemler zaten her zaman olması gereken ve yaptığımız şeylerdi. Kalabalık ve halktan uzak duruyoruz sadece...
10 Yorumla
+1 yılYazı astım kapıya bu evde kimse Yok diye, şuanda corana virüsü evde kimse yok zannedip içeri giremiyor.😉
20 Yorumla
+1 yılBen ellerimi daha sık yıkiyorum. Kapı kollarını sıcak su ile siliyorum. Eşyalarımı kolonyalı mendille siliyortm.
10 Yorumla
+1 yılHer gün temizlik yapıyorum. Her köşe başında kolanya bulunduruyorum. Evi sık sık havalandırıyorum. Daha nolsun.
10 Yorumla
+1 yılSirke ve dezenfekteyle evi sildim süpürdüm herşeyi 60 derecede yıkadım ütüledim hijyene dikkat ediyorum
10 YorumlaKlasik bakım temizlik hijyen günlük hayatta kişisel bakımına dikkat eden endişe duymasın
10 Yorumla
+1 yılEvi havalandırıyorum..
temizliğe dikkat ediyorum..10 Yorumla
+1 yılNakit para bulunduruyoruz... böyle giderse ekonomi yerle bir olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaftalık temizliğimi yapıcam. Dezenfekteyle kapı kollarını siliyorum ara ara.
10 YorumlaKolonya gun yuzune cikti. Ellerimizi sık yıkadık baska birsey yapmadik
10 YorumlaRutun hayata devam sadece temizlik ve hijyene biraz daha onem
12 Yorumla
+1 yılhiçbişey, babam şu an sokakta geziyor hatta.
21 Yorumla- +1 yıl
hahahahah. ...
+1 yılPortakalla fındık yiyprum vitamin alıyorum
10 Yorumla
+1 yılona özel bir oda tahsis ettik misafir sonuçta
10 Yorumla
+1 yıl30 sn elini sabunla yıka
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılBir şey yapmadım normal temizliğime devam ediyorum
10 Yorumla
+1 yılSadece hijyen önlemi aldık.
10 YorumlaTemizlik yapıldı, gerekli tedbirler alındı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyerlerde sürünmüyorum
10 Yorumlagözle görünür bişi yok , biraz daha titiz oluyoruz
10 Yorumla
+1 yılBol bol cuara içiyorum ki gelemesin adi virüssss
10 Yorumla
+1 yılTuzlu su an ve kolonya
10 YorumlaKolonyayla dezenfekte ediliyoruz
10 Yorumla
+1 yılHijyene dikkat ediyorum
10 Yorumla
+1 yılKolonya sirke dezenfekte kullanıyorum
10 YorumlaEve yeni geldim yarın itibariyle temizlik başlıyor
10 Yorumla
+1 yılHer yere kolonya döküyorum
10 Yorumla
+1 yılBen bisi yapmiyom valla olcem galiba
16 Yorumla- +1 yıl
@Wilhelm67 kolonya neyseki var yoksa gebercem asafsg
- +1 yıl
@Wilhelm67 tabii ne sandin!
Gecen gun adamin biri kalp krizinden gidecekti agzina 2 yudum kolonya verdim kendine geldi adamcagiz ben ve kolonyam olmasa simdi toprak altinda yaninda kolonya tasimadigina pismanlik gozyaslari icinde boguluyorken haykiracakti
Yaa iste oyle bir cankurtarandir kolonya
- +1 yıl
@Wilhelm67 tm
dış kapıya gelme nomıssız gomşu
10 Yorumla
+1 yılEller herzaman yıkanır
10 YorumlaKendimi Alkol ile yıkıyorum:)
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 457 cevap paylaştı. Temiz olmak gerekli
10 YorumlaÇıkmamak gibi
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 329 cevap paylaştı. Dışarı çıkmıyorum
10 YorumlaDezenfektan yaptım
10 Yorumlaçay demledim bol bol