Ev dekorasyonunda bir değişikliğe gidiyorum ama nereden başlayacağımı daha kestiremedim. Beğendiğiniz ve malzemelerini kolayca bulabileceğim ev dekorasyon modellerini resimli veya videolu şekilde gösterebilir misiniz?

Ev dekorasyonunda bir değişikliğe gidiyorum ama nereden başlayacağımı daha kestiremedim. Beğendiğiniz ve malzemelerini kolayca bulabileceğim ev dekorasyon modellerini resimli veya videolu şekilde gösterebilir misiniz?

Evde rahat olmayı çok severim. Ev dekorasyonumu da en rahat ve zahmetsiz olacak şekilde yaparım. Evde her eşyanın bir yeri olduğu zaman zaten yaptığınız dekorasyon da kolay kolay bozulmuyor, hiç endişeniz olmasın ;)

Ev dekorasyon modellerine başlamadan sevdiğim ve işe yarar renklerden bahsetmek istiyorum. Evde yeşil rengini kullanmayı çok severim. Hem doğa ile iç içe olduğum hissini veriyor (öyle olmasa bile) hem de yeşil rengin enerjisi çok saf ve iyi olduğundan ben de kendimi dingin ama enerjik hissederim. Yeşil rengini de bu sebeple evin en göz önündeki objelerde kullanmaya çalışırım, mesela kırlentler...

Yok "ben evde beyaz kullanacağım" derseniz o zaman büyük objeleri beyaz renkli seçip zemin veya duvarı renklendirebilirsiniz. O zaman alan hem daha canlı hem de ferah görünecektir, tıpkı resimde gördüğünüz gibi; alan dar, eşyalar büyük ama eşyaların beyaz olması ve zeminde renk bulunması alanın darlığını hissettirmiyor ;)

Bir evde mutlaka ayna olmalı. Eğer evin en büyük odası dahi diğerlerine oranla küçükse, odada ayna kullanımı resimdeki gibi başka bir boyuta taşınmalıdır. Odanın kullanımına göre en kullanılmayan, kapıya yakın veya herkesin arkasında kalan duvar komple ayna şeklinde dekore edilirse, küçük olan oda resmen iki kat büyük görünecektir. Son zamanlarda ayna efektli sehpa, vazo, çekmece gibi göz önündeki objelerin de popüler olmasındaki temel sebep de budur.
Merhabalar,
Ben genelde ev dekorasyonlarında minimalizmden yanayım. Bu yüzden vitrin tarzı şeyleri pek sevmiyorum. Alanı küçülttüklerini ve bana fazladan temizlik işi çıkardıklarını düşünüyorum.

İç mimarlık dergilerine bir göz atmışsanız, örnek odalarda genelde çok fazla renk karmaşası göremezsiniz.

İç mimarların 3 renk kuralı vardır. Yani bir odaya en fazla 3 renk girmelidir.
Eğer yaşam alanınız dar ise iç mimarlar açık renkleri tercih etmenizi tavsiye ediyor.

Böylece hem ferah hem de daha büyük görünen bir ortama sahip olabilirsiniz.
Eğer siz de benim gibi doğayı ve doğal olan her şeyi seviyorsanız rustik tasarımı tercih edebilirsiniz.

Bunun için kullandığınız materyallerin doğal materyallerden yapılmış olması yeterli olacaktır.
Örneğin cam bir masa yerine masif ahşap bir masa tercih edebilirsiniz.
Şimdiden güle güle oturun 😊
https://resmim.net/f/wuGuIT.jpg
Ben ahşap bir ev hayal ederim çoğunlukla sıcak samimi ve romantik ortamları seviyorum. Tamda istediğim gibi bulamadım ama bu yakın benim zevkime.
Bauhaus koçtaş ikea tekzen buralardan dekorasyon için malzemeleri kolaylıkla tedarik edebilirsiniz...
Cevap
1Cevap
https://images.app.goo.gl/ZuxF7v3skhDPAGAY6
Ben L koltukla yapılan dekorasyonlara bayılıyorum. Hem canlı renkler hem de L koltuk varsa beni cezbediyor. Ayrıca duvarlardaki tablolar da evin enerjisini değiştiriyor.
Ben evimi güzelleştirmeyi, dekorasyon yapmayı çok severim. Birçok nokta önemlidir ve her odanın kendi içinde bir bütün olmasına dikkat ederim. Mobilyalarımı hep parasına göre değil ihtiyacımıza göre ve evimize yakışacak şekilde seçtim. Kelebek ve enzaya göz atmanızı öneririm. Duvarlarımı da Ventrawall pamuk duvar boyası ile kapladım, çok memnunum.
Yabancı mimarları takip edebilirsin ya da şu sıralar tlc de bir sürü bu tarz program var onları izleyip fikir edinebilirsin.
Karşılıklı oturma grubu bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar