Çalışan kadınlara eşleride yardım etmek zorunda değil midir, ev işleri sadece kadının sorumluluğumudur?
Ev hanımı olan eşine; Bütün gün çalışıyorum evde benden yardım bekleme diyen kocalar çalışan eşlerine ne diyor?

Sabah 9 aksam 10 calisirdim karnim burnumda hamile hamile.. eve gelirdim esim kaynanama gotururdu o saatte ordan cikardik eve saat 1 i gecerdi.. bir gun olsun ise elini atmazdi yardim etmezdi. Ve tek dedigi surayida temizle bak bura dagilmis.. sunu yarina yetistir yarin misafir var.. offfffff darlandim yine...
Yardim et dedigim de cok yorgunum halim yok hem bn erkegim derdi...
Bugun kufur etmicem ya.. erkek milleti kadar illeti yok hayatta..
😕😕
Ev işleri kadının sorumluluğu değil o hanede yaşayan tüm bireyler arası eşit bölüşülmesi gereken bir sorumluluktur. Bu öznel fikrim değil, bir gerçekti. Diğer konuya gelirsek, çalışan kadın ev işine nasıl yetişir bilemiyorum çünkü ben çalışmadığım halde yetişemiyorum. Çalışırken ve aynı zamanda okurken geçen sene zaten yetişemiyordum. Yetişebilenlerin görüşlerini okuyacağım ben de.
Büyük eziyet gerçekten.
Eskiden tamam; genellikle kadınlarımızın çoğu çalışmazdı. Haliyle evin erkeği yorgunluktan uyumak üzereyken eve kendini ancak atardı. Zaten enerjisi de gücü de kalmazdı.
Ama şimdi kadınların da çalıştığı aile tiplerinde (ki benim ilerde evlenmeyi düşündüğüm kişi de öyle olur umarım 😃) erkek de kadın da ev işlerini yaparken birbirine destek olmalıdır diye düşünüyorum
Yardım ermeli,
Fakat bir çoğu etmiyor
Erkeğin zihininde, Ev işi kadının dır fikri, aslında annelerin erkek çocuklara ev işi yaptirmamasindan dolayıdır, ben kalk oğlum sofrayı topla ya da yemeye yardım et ya da temizliğe yardım et diyen bı anne görmedim, böyle yetişen bir erkekten eşine yardım etmesini beklemek beyhudedir.
Neyseki benim annem diyor
_ hep ablandan bekleme kalk bana yardım et diye "tolgacıgıma 😄
Hah super 😄
Kızlara yapılıyor aynen ve psikolojik olarak böyle yetişen kızlarda ev işi onlara ait yapmamak ayıp gibi hissiyata giriyorlar, bence tabiki ev işi kadına yakışıyor ama kadın çalışıyorsa kahveyi bari ben yapayım derim, bak çok fedakarım 😄
Cevap
52Cevap
Ben akşam eve geldikten sonra toparlardım her gün ortalığı, her işe yetişiyordum :))
Eve gelince işlerini yapabilir. Çalışmak, ev işlerine vakit ayırmak için bir engel değildir.
Yetişemez gadası ama erkek de erkekliğini yapıp kadınına yardım etmelidir
Çalışan kadınlar ev işlerine geriye kalan yaşamlarını harcıyorlar. Yani çalışan kadınlar, iki cephede savaşan ve kendi hayatlarından farkında olmadan pek çok ödün veren kahramanlar.
Kadın çalışsın veya çalışmasın eşler, ev işlerinde ve çocuk bakımında ortaktır. İnsanın eşine yardım etmesi bir yardım veya iyilik değil görevidir.
Yetişemiyorum, yardımcı alıyordum. Ama şu ara karaborsa var bulamıyorum. Yine iş başa düştü..
Bence hayat musterek erkek esine her konuda yardimci olabilmeli bu kucumsenecek bir olay degil tam aksine kaliteli vakit gecirip hobilere zaman ayirmak icin erkekte elinin yumruguyla kadin islerine karisacak o kadar 😃
İkisi de çalışıyorsa tabiki yardımlaşsınlar. Ama erkeğin geliri yetiyor da kadını çalışmaya zorlamıyorsa, bence kadın eviyle ve eşiyle ilgilense çok daha güzel, ailede mutluluğun temini için en azından.
sence bir çok kadın neden evlendikten sonra çöküyor?
Hem iş hem çoluk çocuk hem de ev işleri, kadın 35 se bile 45 gibi duruyor çevrede yeterince canlı örnek var
kadın eğer çalışmak zorunda ise eşinin yardım etmesi gerekiyor ama ben zannetmiyorum öyle eş çıkar 🤷
Çalıştığım için nişanlım bu konuyu kendi açtı. Elimden geldiğince anladığım kadarıyla her şeyi birlikte yaparız demişti, mutlu olmuştum bakalim evlenince ne olacak 😅
bir kere kadın da erkek de çalışıyorsa , evde kim var ki ev işi çıkacak? Temizlikse kirlenince yapılır , bulaşıksa yemek yenilince yıkanır. 2 kişi de çalışıyorsa evde yapılacak ne iş var? Herkes kendi işini yapsın işte.
Eşide ev işlerinde ona yardımcı olarak. Yoksa gerçekten çok zor olur.
Çünkü herkes belli 1 yaştan sonra maddi manevi yönden desteğe ihtiyacı vardır.
- Kendini Harcayarak
- Zorundadır.
- Hayır, değildir.
- "Ben yardım etmem, işine geliyorsa..." diyor.
Uzun süre bekar yaşadım bir şey olmuyor, gayet hepsini yapabilirsin. Üşengeçlik tembellik yoksa hiç biri zor gelmiyor.
Bekar yaşadıgın için sadece kendi arkanı topluyordun. Ama kadın hem kendisi hem eşinin varsa çocugunun ardını toplar gerekenlerini yerine getirir. İki tarafta çalışıyorsa aynı şeyi evde de yapmak zorunda.
Bende hep taktir etmişimdir hem calisip hem evini cekip ceviren kadini. Sahsen ben kiyamam elimden geldigince ucundan tutmaya calisirim birşeylerin
Yardım istediler de olmaz mı dedik🤭🤭
Kadin da erkekte calisiyor o eve para ortak giriyosa hersey ortak yapilir ki ev hanimlarina bile yardim ediyor esleri.. yardim etmek istemeyen ev hanimi alsin
Evet zordur ama çalıştığı halde çocuklarının üstü başı evi mis gibi olan kadınlar var.
saat 5 te çıkıyorsa evet var ama sabah 7 de çıkıp akşam servisti bilmem neydi marketti derken 11 de eve gelen kadın ne yapsın
Ayni evde yasayan herkes esit sorumluluga sahiptir.
Elbette zorunda bazıları geceden pişiriyor yemekleri, işten gelince yemek yapma derdi olmasın diye.
Mecburen yardim edilmeli kolelik kalktı diye biliyorum yoksa😉
Askin çok caliştın ayaklarını yıkıyım güzelde düş aldırayım Sonrada guzel bir mesaj yapıyım diyor
Evlilik dediğin müesse zaten müşterek olmasıdır herşeyin
#Hükümdar
Eşinin yardımıyla. Eğer kadın çalışıyorsa yardımlaşma olmalı
Valla.. hem koca hem karısı çalışıyorsa ev işini ikisi birden yapmalı
. Olması gereken bu
Calisan kadin sadece kendi yapmamali eside yardkm etmeli
Eşler her konuda birbirlerine yardımcı olmalı hayat müşterektir
Motor takması lazım nasıl yetişcek kadın tek başına erkekte yardım edicek
Gereken zamanda yardim etmelintabi meselq soyunurken yorulmistir diye esi soymali 😃
Hem çalışıp hem de evinin işini tek başına yapan kadınlar muhteşem varlıklar
Kocası yardım eder... Şimdiki devirde ev kadınları da yanı onlar hele hiç yetiştiremiyor gezmekten
Hiçbirşey demiyor çok gamsızlar
hele şu devirde hepten zor
Yetişemez bacım hep bişeyler eksik kalır 🤦♀️
evli olmasam da o durumdayım. zor oluyor
Annem hepsine çok güzel yetişio bazen zorlansada
elbette eşi yardım ederel bu olay çözlür
Zor durum eş yardımı şart.
Yetisemez acik ve net 😀
Yetişemiyosa hayat arkadaşı. Yetişmeli
Ev işleri ortak yapılmalıdır.
Onlar bir süpergril her yere yetişirr
Çalışma evinde otur der :) erkek
Malesef yetiştiremiyorlar ve harap oluyorlar
Kocasının da biraz yardımcı olması gerekir.
Yetişir ama çok zorlanir
Görsel çok iyi yanlız. 😀
Peki hayatım diyorlar. 😏
kadın çalışıyorsa ev işleri ortak olmalıdır
Bayağı yorulur ya da eşi yapar
Orda eşi devreye girmesi lazım
Salata yapan erkek diyosun haklisin
Ev işlerinde erkeklerde yardım etmeli nokta
Eşi yardım etmeli
Yetişemez
Yetişemez
Esi yardim etmeli
Eşler birbirine her zaman destek olmalılar.
Adres ver gelip evini twmizleyeceğim 🙃
Özel güçleri vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar