Ev içerisindeki görev ve sorumluluklarının ne kadar farkındasın , ev ortamında hangi vazife ve sorumlulukları yerine getirmen gerektiğini düşünüyorsun, evdeki sorumluluklarımız nelerdir?

Aslında evdeki sorumluluklarımız için bir sınır çizmek yerine evde yaşayan bireylerin bu sorumlulukları dönüşümlü olarak paylaşması daha uygun olacaktır.
Erkekler için biçilen evdeki sorumluluklar:
- İşe gitmek
- Yemek yemek
- Faturaları düzenlemek ve yatırmak
- Televizyon kumandasını eline alıp tüm güce hakim olmuş gibi hissetmek olarak görüyoruz ve çoğumuz da bunların azlığından, biz kadınların evdeki sorumluluklarımızdan da nasiplerini alması gerektiğini düşünüyoruz. Evde bir tamirat gerektiğinde erkeklerin kendi başına yapması bazen iyi sonuçlanmadığı ve sonunda tamirci çağırıldığı için listeye eklemedim, evde tamiri erkekler yapan evlerde tamiratı da ekleyebilirsiniz. Çünkü evdeki işler bunlarla da kalmıyor. Peki kadın olarak evdeki sorumluluklarımız nelerdir?
- bulaşık yıkamak
- çamaşır yıkamak
- çamaşırları asmak
- ütü yapmak
- evi temizlemek (yerler, camlar, banyo-tuvalet, salon, mutfak, oturma odası...)
- çocuğa bakmak
- yemek yapmak
- sofra kurup toparlamak
- evin alışverişini yapmak
- evi düzenlemek, toparlamak
Bu işler uzaktan bakılınca çok basit ve sıradan gelse de tek tek ele aldığımız zaman ne kadar zaman harcattığını, bir kadının evde tek başına bu işlerin hepsine koşmaktan kendisine nasıl vakit ayıramadığını, erkeklerin işte geçen süresinden daha fazla mesai harcandığını ve karşılığında pek de kayda değer bir şey alamadıklarını görünce bu evdeki sorumluluklarımızı diğer bireylerle veya evliysek eşimizle de paylaşmak gerektiğini söyleyebilirim.
- Her evde görev ve sorumluluklarımız değişir.
- Anneme-Babama sorumluluk sahibi olduğumu göstermiyorum, böyle bir beklentileri yok.
- Aslında; kendi pisliğini ve kendi payına düşen pisliği temizlemek ve para kazanmak
bir evi paylaşan herkesin ortak görevidir ama benim herhangi bir sorumluluğum pek yok
çünkü ev temizliğini zaten yardımcılarımız hallediyor, ev temizliği yapmamız gerekmiyor.
Sadece ben odamın düzeninin değişmesinden hoşlanmadığımdan, toz almayı sevdiğimden
kendi odamı kendim toplayıp, temizliyorum. Alışverişi de annemle babam birlikte yapıyor.
Haftalık olarak gezmeye bir yerlere gittiklerinde, dönerken büyük markete uğrayıp alıyorlar.
Ekşi maya, bal vb. doğal, köy ürünleri genelde büyük annemler köyden gönderiyor ama
bazı ürünleri de sadece yurt dışında bulabildiğimizden internetten sipariş veriyoruz.
Bunlar dışında; sadece benim yediğim, içtiğim ürünleri kendim alıyorum, tabii.
Taze meyve, sebzeyi de dışarıda olanlardan kim uygunsa o eve dönerken alıyor.
Ben uygun olana kadar evde zaten yemek hazır oluyor ama yine de yapmam gerekebiliyor.
Beslenme programıma göre o gün yemem gerekenler hazır değilse kendim yapıyorum, tabii.
Ailem benden para kazanmamı beklemiyor ama kendi isteğimle çalıştığım oluyor.
Evdeki tüm görev ve sorumluluklar bana ait çünkü bir tek ben ve oğlum varız. Ha pardon oyuncakları toplamak oğlumun görevi :))
Bu biraz kültür meselesi. Bizim kültürümüzde eğer evin bir ferdi isen mutlaka bı işin ucundan tutman gerekir. Bunu kendinde sorumluluk olarak hissedersin. Maddi olarak katkı sağlamak zorunda değilsen bile manevi olarak o evin evladı olduğunu, karşı tarafa hissettirmelisin. Bence bu güzel bir sey. Zorunluluk olarak değil de gerçekten aile birlikteliği muhabbeti açısından bunu hissederek yaşamak gerek diye düşünüyorum. Peki nasıl hissettirecegiz? Ailene önem verdiğini, onları umursadigini onlarla vakit geçirmekten zevk aldigini belli etmeli kişi. Aile olabilmek de bunu gerektirir zaten.
İyi geceler 🌹
benim evdeki sorumluluklarım şöyle şu an ailemin yanındayım iş bulamadığımdan dolayı
evde herhangi bir iş varsa onları yaparım
evde bozulan tamir yapılmaya gerek olan bir şey varsa hemen tamir etmek yumuş buyurulunca yerine getirmek sonrasında yatış
Cevap
39Cevap
Evdeki sorumluluklarim var gadası öncelikle evin düzeni geliri gideri benden sorulur
Yemek hariç bütün sorumluluklar bende. 😅
Annecim ve evin bütün işi bana bakıyor çocuklarımın eğitimi de dahil...
Allah kolaylık versin😊
Amin canım😘
Tek sorumluluğum odamı toplamak. Bunun dışında birşeyi takmıyorum. Hali hazırda işleyen bir iş düzenim var haftada bir ilgilenirim işlerimle böyle yani çok bişey yapmıyorum
listem uzun. en vazgeçilmez olan, ev halkının karnını doyurmak asli görevimdir. iki öğün yemek kesin, kahvaltı ve akşam yemeği zorunlu :D
Evin hem erkeği hem kadını hem annesi hem babasıyım..
Hizmetcimiz genelikle ev islerini yapar. Ben de calisiyorum ama ayni zamanda isimde yukselmek icin ders calisiyorum. Bu kadar
Evde yapabileceğim her iş ve görev benim sorumluluğum altındadır.
Evin bütün sorumluluk ve görevleri bana ait.
Temizlikten tutunda tamir ve onarım işleri..
Odamı toplamak, boşsam ev temizliğine yardım etmek, okumak
babam genelde oturmayı kalkmayı zamanı gelınce konusmayı dınlemeyı ögretmıstır.. genelde hep sertti..
annem ise hata yapınca genelde direk gelip sölerdi nıye oyle yaptın.. vs
Temizlik işlerinde anneme yardım etmek ve 6 yaşında ki yeğenimi anaokulundan almak :)
Çalışan bir bayan olmadığım için evin bütün işleri bana bakıyor ☹️
Tek yaşıyorum o nedenle temizlikten yemeğe bulaştıktan faturaya kiradan düzene hepsi bana kalıyor
Temizlik işi bana ait ayrıca genel olarak her işe yardım etmek
Evi geçindirmek eve para vermek ayırmak alışverişini yapmak
Evli olunca fazlasıyla farkındayım Ev işleri bende mesela
Evi toplamak, çamaşır yıkamak, yemek yapmak benim sorumluluğum dahilinde
#Hükümdar
yalnız yaşadığım icin sorumluluk falan yok.
kafama göre istediğim gibi takiliyorum
Tüm evin işi, çocukların bakımı. Kendime vakit ayırmaya çalışmak 🤦🏼♀️
Oturmak, yemek içmek, yatmak, nette takılmak, ev süpürmek, ortalığı derki toplu tutmak, ders çalışmak
Şu an yok ögrenciyim ama ufak tefek işleri ben yapiyorum
Aileye yardım etmek, ders çalışmak, kitap okumak, uğraş edinmek, temizlik yapmak, yemek hazırlamak vs. vs. 😁😁😁
Temizlik camasir bulasik cocuk bkma seks herkese katlanmak ve laf yetistirmek OMUR BOYLE BITIYOR FESAT KADINLARSA GENCECIK KALIYOR😀
yatıp uyumak onu da gidersem çoğu zaman işyerinde kalıyorum
Stres topu ve günah keçisi olmak
dış işleri bakanıyım
Evde ki anne benim😂yeterlu bir yorum sanırım
babalar çalışıp durur genelde.)
Evi temizlemek yemek yapmak bulaşıkları yıkamak
Tamirat işleri ile sorumluyum.
tek yaşıyorum o yüzden tüm sorumluluk bende..
çalışmak eve ekmek getirmek
Yalnız yaşadığım için mecbur herşey bende
şu an büyük bir yük var 😣
Sorumluluğum olmayan alan yok
Ekmek almaya ben giderim
Yaşım 18 ama çok var 🤦🏻♀️
Benim yok tek yasyorum her sorumluluk var yani
Temizlik, yemek. Bu kadar
Uyumak yemek yemek dışında bir görevim yok
Evde de mi sorumluluk☹
Yemek, temizlik, alışveriş listesi hazırlamak.
gerektiğinde yardım ederek
pilini degistiriyorum
Losttaki jack gibiyim fazlası var azı Yok..
evi geçindirmek yani aile reisi
yemek utu camasir temizlik bulasik vs benn
Tek yasadıgım için hersey bana ait
Sadece yaşamak😄
say say bitmez yaa
Ben çalışıyorum :d
Her şey :d
Evde tek sorumluluğum yatmak.
#Kral
Yemek ve temizlik bende
Film izlemek yemek yemek
Yemek temizlik