Kedilerim hiçbir misafirin evimizi pislettiği kadar pisletmiyor 😊 Ayrıca bir anne evladının dağınıklığını pisliğini nasıl zevkle temizliyorsa bende evlatlarımın kılını tüyünü zevkle temizliyorum. Bu biraz da ev sahibi ile ilgili bir durum evin her gün süpürülmesi gerekiyor, tuvaletinin düzenli temizlenmesi gerekiyor bunlara dikkat ettikten sonra bir sorun olmuyor. Ayrıca pis bulan insana evime bir daha gelmemesini söylüyorum ben açık açık
Pis değildir bence, bizim evde genelde muhabbet kuşu bakarız. Daha önceden kedi vardı. Önemli olan temizliğini yapabilmek, temizliği yapılıyorsa çok rahat bakılabilir
Evde beslenen hayvanlar bakimi yapilan hayvanlardir asla pis degiller en fazla kıl sorunu olabilir bu da ev sahibinin ne kadar temiz olduguna bagli 🙂 Evcil hayvan beslemek sağlığa bir cok katkisi olan bir şeydir Ulkemizde bunu daha bilmeyen çok insan var malesef..
Istediğiniz kadar temiz olun yinede her yer köpek kılı oluyor 🙈 Teyzem başak burcu, çokta kıl dökmeyen pincher köpeği var her gün süpürüyor olmasına rağmen yinede kıl oluyor. Bana geldi geçen akşam her yeri kıl oldu salonumun. Hayvanları çok severim ama evde beslemeyi doğru bulmuyorum. Mesele çok temizlik de değil aslında, o hayvanın da hapis edildiğini düşünüyorum. Hayvan sevmak evde beslemek demek degildir. Ben öyle tiksinmem, yer içerim ama temizliği etkilemiyor diye de iddia etmeyin.
Aksine daha temizdir. İnsan daha çok özeniyor. Ben onların tüylerini tek tek elimle toplarım mesela. Hayvan var diye evime gelmeyen bir zahmet uzak dursun valla. Bugün ben köpeğimi yıkadım mesela. O asil aksi oğlum suyun altında mahcup mahcup bakıyordu ben onu yıkarken sanki koktuğunu anlamış gibi. Kaldıki ben bahçede bakıyorum oğluma. 1 tane de kedim ve kediler zaten kendini özenle temizleyen canlıdır. Aynı kaptan yemek yiyoruz biz. İğrenç bulan kendisi iğrençtir.
Şimdi şöyle, eğer o köpek belirli bir yerde oturup belirli yerde yemeğini suyunu içiyorsa o zaman çok büyük sorun değil, ama dikkat edilmezse onlarda bağışıklık kazanmış fakat insan bedeninde büyük sorunlar yaratacak parazitlere sahip hayvanlardır bunlar. Gerekli aşı vs yapılmadığı zaman, gezerken yediği şeyler görülmez, fark edilmezse insanlar için ölümle sonuçlanacak mikrop parazite ev sahipliği yaparlar. Hayvan sahibi olunacaksa evde bakılacaksa çok disiplin gerekir hem hayvana hem sahibine.
Hayvanları çok severim ama evcil hayvan beslemedim hiç. Fakat kedi besleyen birkaç kişinin evine gitmiştim ve her yer kedi tüyü idi. Üstelik kedilerin mutfak masasına, tezgahına dahi çıkması hiç hijyenik değil bence. Onun dışında bilmediğim için başka yorum yapamam.
Benim önce 1 muhabbet kuşum vardı, sonra kızım yavru kedi getirdi, sonra bir minik cins köpek, ben çalışan anneyim yaşım 50 li, çocuklar lise ve üniversitede, ben temizliyorum bana kaldı yetişemiyorum. Kedim 3 yıl oldu tüy döküyor artık yatak odalarına sokmuyorum. Köpek ise tüy dökmeyen cins ama hala eğitim bitmedi. Halılar kalktı evde geçen kayıp düştüm. Koltuğa işedi kapı önüne siciyor. Ama. Sevgilerin gelince bu kadar derde değiyor. Zaten evimize kimse gelmiyor. Boşandıktan sonra tüm akrabalar aramaz sormaz oldu. İkiyüzlü komşularıda ben sokmuyorum. Eskiden cok titizdim eski eşim şiddet dolu günler geçirdim hakaretler gördüm. Şimdi bir kuş bir kedi bir köpek bir bekar yaşlı anne iki evkattan öte can co uklarimla yaşıyor gidiyoruz.
Kesinlikle ince temizlük gerekiyor, o tüyleri temizlemek sıkıntı her yerden. Bir de kedi besleyenler bilir ki kediler yaz aylarında kokuyor ve bu kokuyu hiç bir şey dindiremiyor :(
Böyle ön yargıları olan insanlar zaten olmasın benim hayatımda, benim hayvanlarım onlardan temiz. Evim de onların evinden temiz. Uzasınlar hadi yaylana yaylana.
Bir insan kendisi temiz ise hayatın her alanında temizdir hayvan beslemesi ya da işyerinde farketmez diye düşünüyorum... Gerekli bakımları yapıldığı takdirde sıkıntı olmaz👍
Kişiden kişiye değişir bu durum ancak evcil hayvan beslemekle eve kirli demeden önce, evcil hayvan beslemediği halde evi pis olanları da unutmamak gerek. Bu sadece bahane geliyor gözüme.
Evde hayvan beslenmesine karşıyım. Onlar doğa için yaratıldı ve ne kadar lüks imkanlar sağlansada evlerimize ait değiller Bırakın ait oldukları hayatlarını yaşasınlar
En İyi Cevaplar