Eşim bugün gömleklerimi atmış makineye yıkamış. Ancak kahve lekesi olan bir gömleğim vardı ve üzerindeki leke çıkmamış bir türlü. Gömlekten vazgeçtik tamam da bu suç kimin onu bir türlü anlayamadık. Eşim makineyi değiştirelim diyor ben ise deterjandandır diyerek masraftan kaçmaya çalışıyorum. Sanırım bu olay bana pahalıya patlayacak. Sizce bu suç makinenin mi yoksa deterjanın mı? #Deterjan#Savaşları
Çamaşırın temiz yıkanmaması makinenin mi deterjanın mı suçu?
Genellikle tam çözünmeyen deterjan kaynaklı temiz yıkanmaya bilir. Uygun olmayan programda ve uygun olmayan yükte yıkama yapılırsa da temiz yıkama yapılmayabilir. Gömlekler genellikle polyester ve pamuklu malzemeden yapılır. Polyester ürün pamukluda, pamuklu ürün sentetikte yıkanırsa temiz yıkama sağlanamayabilir. Bunun dışında uygun sıcaklık da temiz yıkama için önemlidir. Eğer bunların hepsini yapıyor ama temiz yıkamıyor ise cihazın sağ alt ön tahliyesini temizleyip ardından pamuklu 90 - 95 derecede deterjansız ve çamaşırsız boş yıkama yapmalısınız. Cihazın alt tambur ve tambur arkasındaki yağ ve kireç oluşumu makineden atılır. Sonra tekrardan bir çamaşır yıkaması yapabilirsiniz.
İkisinin de değil bence sizin. Lekenin üzerine leke çıkarıcı deterjan doksenize. ya da youtube den kahve lekesi nasıl çıkar yazıp akıl alın. Herşeyi ben mi öğreteyim. Akıl vere vere bizde kalmadı
Özür dilerim ama eşinin suçu. Lekeli bir şeyi makineye atmadan önce leke çıkarıcı kullanması ve bir müddet bekletmesi, daha sonra da ufak çaplı ıslatıp çitileyip öyle makinaya koyması gerekirdi.
Ayrıca çamaşır makinesinin lastiğinin arası makine sürekli kullanıldığında aradaki su birikmesinden dolayı kirleniyor ve bu da çamaşırların kirli çıkmasına sebep oluyor. Makine her çalıştıktan sonra ya da makineyi her çalıştırmadan önce o lastiğin arasını kuru bir bezle temizlemekte fayda var. Eğer daha önce hiz temizlemediyseniz deterjanlı bir bezle iyice temizleyip daha sonra kurulamanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun :D
Bunun deterjanla alakası yok ki, çok sebebi olabilir. Çamaşır makinesi ısıtma yapmadığı, çok fazla çamaşır atıldığı için, Çamaşır makinesinin kazan ve hortumları kireçlendiği için.. Çamaşır makinesinin motoru tam devrinde dönmediği için. Çamaşır makinesi az su aldığı için. Çamaşır makinesinin deterjan kutusunun hortumları tıkalı olduğu için. Çamaşır makinesinde kullanılan deterjanın son kullanma tarihi geçtiği için. ÇÖZÜM : Çamaşır makinesinin temiz yıkaması için arızalı olan parçanın tespit edilip değiştirilmesi gerekmektedir
Daha önce Bosch çamaşır makinesi kullanan ben 3 çocuk büyüttüm hiç öncesi elimde lekeli kıyafetlere işlem yapmazdım sonra bozuldu makinam ve ben Samsung'un son çıkan bir makinasını aldım ve dehşet para verip iki makina alabilirdim yani o kadar pahalliydi bütün lekeli kıyafetleri öncesinde çitle sabunla ov bu şekilde atıyordum makinaya ama yinede temiz yikamiyordu defalarca servisi çağırdım en sonunda pes ettim o makina ile 7 yıl geçirdim tekrar bozulunca girip tekrar Bosch aldım fakat yine eski İlk makinam kadar temiz yapmıyor ama idare eder Samsung kadar lânet değil demem o ki kesinlikle makina ile alakalı çünkü tüm bu süreçte deterjanımi hiç değiştirmedim çünkü en iyisi oydu bana göre
Niye gömlekte suç aramıyorsunuz ki? Ya gömlekte kusur varsa. Bu zamana kadar bu tür şeylerle karşılasıldıysa o zaman iş değişir. Deterjanda sıkıntı olması lazım. Makine de olsa diğer kıyafetlerde de kusur olmalı.
En İyi Cevaplar