Çamaşır makinesine elde yıkama deterjanı koysam bir şey olur mu, evde deterjan kalmamış. Köpürdüğü için konulmaz deniliyor ama bilen, hiç deneyen var mı? Elde yıkama deterjanının çamaşır makinesinde kullanımı nasıl olmalı?
Çamaşır makinesine elde yıkama deterjanı konulur mu?
Merhaba, Bu konuyu bende bir ara çok edip hem araştırmıştım hem de burada sormuştum. Hadi lafı fazla uzatmadan sorunun cevabını yazayım en iyisi de elde yıkama deterjanının çamaşır makinesinde kullanımı hakkındaki detaylara geçeyim.
Elde Yıkama Deterjanı Çamaşır Makinesine Koyulur mu?
...
Elde yıkama deterjanını çamaşır makinesinde kullanmak istiyorsanız, öncelikle şunlara dikkat etmenizi öneririm:
Elde yıkama deterjanı ile makinada kullanılan çamaşır deterjanının kimyası birbirinden farklıdır. E kullanım yeri de bu yüzden farklı.
Elde çamaşır yıkama deterjanının çözülmesi için belli bir sıcaklık gerekli ve makine bunu gerektiği gibi sağlamıyor. Bu yüzden de elde yıkama deterjanını çamaşır makinesinde kullanınca hem çamaşırlarda deterjan izi ve kalıntısı kalıyor hem de çamaşırlarda lekeler oluşuyor.
..
Elde yıkama çamaşır deterjanı kimyası gereği makinada kullanılınca çok fazla köpürür ve makinanın dışına taşar.
Elde yıkama çamaşır deterjanı kimyası gereği makinada kullanılınca etkisi azalır ve çamaşırlar iyi veya olması gerektiği gibi yıkanmaz. Yani önceden bir leke varsa temiz olmaz, geçmez.
Rinso
Bu sebeplerden dolayı da elde yıkama çamaşır deterjanını çamaşır makinesinde kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Eğer kullanırsanız işinize iş katar yorucu bir maratona girersiniz. Yani kaş yaparken göz çıkarırsınız. Ayrıca makinada elde çamaşır deterjanı kullanmak çamaşırların yıkanmasında ve temizliğinde pek etkili olmayacağı hatta zarar verebileceği gibi makinadan köpük taşması makinanın işleyişine zarar verebilir. Aman dikkat edin.
Elde Yıkama Deterjanı Çamaşır Makinesinde Nasıl Kullanılır?
Çamaşır makinesine elde yıkama deterjanı koymak, çamaşırların elde yıkanma zahmetinden kurtarılması demek esasen. Çünkü çamaşır deterjanlarının asıl amacı lekeleri çıkarmak ve kumaşın yapısını korumak olduğundan, buradaki önemli kısım tabii ki de uygun deterjan seçimi olacaktır. Eğer hala elde yıkama deterjanı çamaşır makinesine koyulur mu diye merak ediyorsanız size nasıl kullanabileceğinize dair birkaç ipucu verebilirim.
Elde yıkama deterjanları makine deterjanlarından farklı olarak fazla köpük yarattığından, belirtilen ölçülerden bir tık az kullanmakta fayda var.
Elde yıkama deterjanı, makine deterjanlarına göre daha yavaş arındığından, makinedeki durulama özelliğini her kullanımda uygulayınız.
Deterjanın daha iyi etki edebilmesi ve elde yıkama etkisi alabilmek için ön yıkamalı çalıştırmanız da iyi olacaktır.
Böyle bir yola başvurmak yerine bütçe dostu, uygun fiyatlı bir çamaşır yıkama deterjanı seçmeniz en iyisi. Yazdığım bu kriterlere ek olarak gücünü doğadan alması, çamaşırları derinlemesine temizlemesi ile size @Rinso ailesini öneriyorum. Uzun süredir ben ve ailem kullanıyoruz. Fiyat dahil birçok avantaja sahip bu ürünleri kesinlikle deneyin ve çamaşır makinesinde elde yıkama toz deterjanı kullanmak gibi bir durumla karşı karşıya gelmeyin.