Kilim makinede yıkanır mı, kilim kaç derecede yıkanır?

Merhaba kardeşim.

Kilim makinede yıkanır mı?
Sorusuna cevabım şu şekilde olacaktır;
Elbette yıkayabilirsin dostum. Ancak kullandığın çamaşır makinesinin kilo kapasitesi, kazan genişliği gibi unsurlar yıkayıp yıkayamayacağını belirleyen unsurlardandır. Mesela senin makinen 9 kiloluk, bizde de 9 kilo var normalde bu tip şeyleri yıkamak için küçüktür ancak kazanı büyük olduğu içi bu tip kilimleri, yorganları veyahut battaniyeleri kolayca yıkayabiliyoruz. Yorgan programı var demişsin bunun için yıkanabildiğini varsayarak sana yardımcı olmaya çalışacağım.

Kilim Çamaşır Makinesine Atılır Mı?
Sorusuna cevabım şu şekilde olacaktır;
Üstte de belirttiğim gibi makinenin kilo kapasitesi ve kazan genişliği gibi faktörler uygunsa rahatça yıkayabilirsin. Senin makinen de bizimkisi gibi 9 kilo ancak kazan genişliği için bir şey diyemem. Boyut olarak küçük boyutlu kilimleri rahatça yıkayabilirsin. Hem yorgan yıkama programı da var bu da demek oluyor ki bu tip şeyleri yıkayabilirsin. Şimdi yapman gereken şeylere sırayla bakalım.

Kilim hangi programda kaç derecede yıkanmalıdır? Sorusuna cevabım şu olacaktır;
Kendim bu şekilde yıkıyorum. Sana verebileceğim en büyük tavsiye yorgan programında değil de hassas programda 40 derece sıcaklıkta yıkamak olacaktır. Bu programın özelliği yıkanan şeyi bol su ile yıkamasıdır. İkini tavsiyem de makine kilimi yıkamayı bıraktığı zaman yani sıkma işlemine geçmeden önce makineyi durdurup kilimi kazanın her tarafına eşit olarak yaymanız olacaktır. Bunun nedeni ise çamaşır makinesi sıkma işlemini yaparken sallanmasını önlemektir. Bu sayede kilim daha rahat bir şekilde sudan arındırılacaktır.

Sana kendimin de kullandığı bir deterjan önereceğim. Markanın adı Rinso, deterjanın serisi Rinso Doğanın İçinden adlı seri. Kullanacağın deterjanın ismi de Rinso Aloe Vera Sıvı Deterjanı. %100'e yakın bir doğallık içermektedir. Sana bunu önermem deki en büyük sebep kullanacak olduğun yıkama programıdır. Kilim gibi ürünler Hassas Program da 40 derecede yıkanmalıdır. Bu deterjanda bu tip yıkamalar için tasarlanmış bir sıvı deterjandır. Üstte de bahsettim Hassas yıkamanın en önemli özelliği bol su kullanmasıdır. E malum sıvı deterjanlar bol suda kullanıldığında normal toz deterjanlardan daha iyi sonuçlar verebilmektedirler.
Genel olarak kilim yıkayacağım zaman bu şekilde yıkıyorum kolaylıklar dilerim. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Cevap
6Cevap
walla annem yıkıyor zaten bir gün beni de çamaşır makinasinda yikayacak diye korkuyorum😂😂 ne bulsa atıyor kadın😭
Yıkanır tabi ki
Tek tek koy ama
Yorgan yıkama sakın 😂
Olmaz hem elektrikten hem Sudan tasarruf etmek için yorganı kilimi ve küçük kardeşimi ayni anda yıkayacam
Ya 😁 yorgan yıkama özelliği varsa o ayarda kilimde yıkanır mı diye öyle yazmıştım yoksa her şeyi sokuşturacak halim Yok 😂😂
Elyafta yıkanınca kilim kadar ağır oluyor zAten
Kardeşimi yıkayabilir miyim?
Ya bu adamı biliyorum 😁😁 ama öyle tıştırmıyoruz yani küçük kilimleri atıyoruz kullanma kılavuzunda yazan yorganları atıyoruz
kilimin ağırlığına göre değişebilir. kimi kilimler var eşek ölüsü mübarek.
Yorgan ve hali bir değil ama uzun yıkama yapılabilir muhtemelen
hep beraber deneyelim gorelim
Birinci olacağanüstü kilim yıkama etkinliğinin ilk adımlarını atan cesur insanlarız bizler
Sıkma devrini düşürüp çalıştırdık sorunsuz yıkadı
At makineye yıkasın bir şey olmuyor 😂
😁😁 sıkma devrini düşürmezsen makine bulunduğu alanda gezer ama
Çamaşır makinelerine özgürlük
allahım 😂😂😂😂😂😂😂
Noldu ya 😣
Sarhoş musun kafanı hoş edecek başka maddeler mi kullandın naptın
Çok ağır değilse yıkanır ben yıkıyorum.
yıkanır annem yıkıyor
Makinenin ömrü azalır yapma
yıkanır 😂en yüksek sıkma devrinde sıktır
Heee makina duvarları delip komşuya gitsin sonra 😁
Tabi canım makina kafası kesilmiş tavuk gibi banyonun içinde koşmayacaktır kesinlikle
Yüksek devirde ne olacağını biliyorum 😣
Makine yıkasında iyi sıkmasada olur kurur bir şekilde 😂
evet şu an kilim attım ben
Bir kere yıkadıkta makine bayağı bir sallandı acaba yıkanmıyor muydu diye düşündüm o yüzden
yok yıkanıyor
zekadan oleceksiniz
Ne alaka?
Kilo bazıdır girerse yıkar neden olmasın
yikanir tabiki
bence yıkar
zorlarsan olur
yikanir
Attim Bn valla
Yikanir
Emin olamadım
evet