+1 yılFazla Çamaşır Makineyi Bozar mı?

Çamaşır Makinesi Kilo Kapasitesi Neyi İfade Eder?
10 kg yazan bir makinenin yün çamaşır kapasitesi 2 kilogramdır.
10 Kg yazan makine için tül perde kapasitesi 2-3 kilogramdır
10 Kg yazan makine için sentetik kumaş kapasitesi 4 kilogramdır
10 Kg yazan makine için elyaf yorgan kapasitesi çift kişilik 1 yorgandırÇamaşır Makinesi Ne Kadar Doldurulmalı?
İşte en önemli konu... Makine arızalarının en temel sebebi. Hatalı çamaşır miktarı. Bir defa çamaşır makinesinin boş dönme-çalışma ağırlığı var tambur içerde suyu alıp belli ağırlıkta dönecek. Makinenin konuldugu zeminin yüzde yüz düz bir zemin oldugunu var sayıyorum çünkü aksi halde kesinlikle makine düzgün çalışacak balansı oluşturamaz. Makine düz zeminde içine çamaşır koyarken bir defa içine çok az miktarda çamaşır asla koymamalıyız. Az miktarda çamaşır makinenin balansına zarar verir. Acele etmeyin çamaşırı biriktirin sonra yıkayın.
https://www.youtube.com/embed/zphaKISQ-Ag
Kumaş türüne göre uygun miktarı koyun.
Çamaşırlarınız yayvan şekilde koyun kesinlikle sıkıştırmayın tıkıştırmayın.
Fazla miktarın zararı ne ise az miktarın zararı odur uygun miktarı mutlaka takip edin.
Çamaşırları makinesinin içine yayın... Yayvan şekilde koyun.
Bunlara dikkat edin başka bir şeye gerek yok. Konu ile alakalı bir video bırakacağım mutlaka okuyun inceleyin önemli konu önemli soru.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba.

Çamaşır makinesinin belli bir kapasitesi ve kullanma talimatı vardır. Örneğin 9 kg kapasiteli bir makinada 10 kiloluk camasir yikarsaniz makineniz düzgün çalışmayabilir. Bu durum devam ettiģi sürece de makine zarar görebilir, deforme olabilir. Lütfen makinenizin saglikli calismasi icin makineye kapasitesinden fazla çamaşır doldurmayin. Bu durumun deterjan ve deterjan gozu icin de geçerli. :)
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Çamaşır makinrsine fazla çamaşır atmak elbette ki makineyi bozar.
Makinenin tamburunu zorlar, makine iyi dönemez. Dolayısıyla makinenin motor kısmı da çok ısınır makinede çok büyük arızalar oluşabilir.
Bu nedenle makinenin üstten yaklaşık bir karış kalacak şekilde doldurulması uygun olacaktır. Yüksek hacimli bir makineye sahipseniz bu tarz problemlerle karşılaşma şansınız azalır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
+1 yılHayır makine bozulmaz. Sadece ağzına kadar doldurursan çamaşırlar güzel yıkanmaz. %80 civarı felan doldur ki çamaşırlar arasında su akışı iyi olsun
00 Yorumlaben öyle düşünüyorum hep o yüzden az koyuyorum ki bir şey olmasın :)
00 Yorumla
+1 yılTamburu sıkma esnasında sıkıntıya sokar. Zamanla arızaya sebebiyet verir.
00 YorumlaEvet bozar ki onun kendi haznesi var ama o hazne değerinden 1 kg az attmak zaten tertemiz camaşırlar ve rahat bir çamaşır makinası
00 Yorumla
+1 yılBozmaz ama çamaşırın temiz yıkabmax
00 Yorumla
+1 yılZorlar
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler