YKS'ye girdim ve sıralamam 5 binlerde olacak diye tahmin ediyorum. Çocukluktan beri hayalim gemi makineleri mühendisi olmaktı. Karadenizliyiz babam da balıkçı, içinde büyüdüm teknelerin diyebilirim. Bir kız olarak okumam zor mu olur sizce? Babam bir kabul ediyor, bir daha normal iş bul diyor ama ben cok okumak istiyorum. Hangi üniversiteyi tercih etmeliyim ve sizce sonradan pişman olur muyum?
Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği tercih etmeli miyim?
"Bir kız olarak" algısına düşme istersen herşeyi başarırsın günümüzde erkek mesleği olarak görülen çoğu işte kadınlar da çalışmaya başladı yavaş yavaş mesleklerdeki cinsiyet ayrımı azalıyor. Ayrıca mesleğinde ilerlediğin müddetçe milyonlar kazanabilirsin zor bir meslek ama efsane para kazanıyorlar. Babanı da ikna etmeye çalış, unutma sen istersen yapamayacağın hiçbişey yok burdaki sığ beyinlilerin görüşlerine aldırma
Bir kaç üniversitede var bu bölüm ve çok iyi kazancı var. Bu bölümden mezun olup kaza yapan ve kafası ezilen birinin beyni parçalanmış sonuç olarak buldukları beyin parçalarını adamın kafasına sokup kafatasını dikmişler adam makine mühendisi olarak hayatına devam etmiş 😜😜
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gemi makineleri işletme okudum çalıştım ama kadınlar için uygun ortam yok gemi inşaatında pek para yok. Kaptanlığı seç bence makina ortamı uygun değil sana.
Kız olarak mühendisliklerin genelinde az oluyor o bir gerçek... ama takılmayın bunlara içinizde kalır sonra... hem bu devirde en mantıklı Şeylerden biri aile sektöründen devam etmek... yoksa torpilsiz iş görüşmesine bile zor çağırılıyor insan...
Ama siz yine de iş imkanlarını detayları araştırın pek bilgi Sahibi olduğum bir mühendislik dalı değil...
Hakkınızda en hayırlısı neyse öyle olsun... başarılar :)
Boncuk hiç düşünme Hayallerinin peşinden git. Genç; hayalinin peşinden koşandir. Madem ki çocukluk hayalin... Madem ki kültürunde var denizcilik... Düşünmeden yaz derim İTÜ'yu yaz en tepeye...
Hanım efendi ben size kolay dır zordur demiyorum sadece karayı denizle karıştırmayın yapa bilene helal olsun ama ben 4 yıldır denizlerdwyim 1 kere gemici kız gördüm 😃😂😂 sizün bildiginiz gibi degil deniz allaha emanet olun ☺
En İyi Cevaplar