Şimdi "koca parası yemeyi severler" gibi saçma sapan şeyler söyleyen "sözde müslüman" kardeşlerim bilsinler...
Karısının parasını yemek, erkeğe caiz değildir! Kadın çalışsa bile, kocasından para istemesi HAKKIDIR!! (Bakın hakkı diyorum, lütuf değil)
Üniversite mezunu olmak, kadını ilmen geliştirir..
Üniversite mezuniyeti, RIZIK KAZANMAK İÇİN DEĞİL, ilim öğrenmek içindir.. Rızık kazanmak için üniversite okumak isteyenler hiç yanaşmasın.. Gitsin ticarete atılsınlar.. Daha fazla kazanırlar..
Özetle, Türk kadını akıllıca iş yapıyor.. Diplomasını, eğitimini alıp, ev hanımlığını, dolayısıyla ev içindeki huzuru daha çok önemsiyorlar..
Amaaan, çalışacak doğru dürüst iş vardı da sanki. Bura Türkiye alooo. 4 üniversite bitirsen yine de hiç bir yere almazlar. Ama torpilin sağlam olsun, doğru dürüst okuma yazma bilemeden başbakan bile yaparlar.
Evlenmeden önce ya da evlendikten sonra farketmeksizin çalışmak istiyorum ve çalışacağım da. Onca emek var , özveri var , hasret var o diplomada ki sadece benim değil sevdiklerimin de.. Bugün evliliğe yanaşmıyorsam bir iş sahibi olmadığım için. Kurduğumuz ailenin maddi - manevi tüm sorumluluklarında eşime " Ben de varım, desteğimle yanındayım " diyebilmek için, evlatlarıma iyi bir gelecek sunabilmek adına katkım olsun diye çabalıyorum.. Ve bu düşünce yapımı evlendikten sonra da sürdüreceğim. Biz Türk kadınları evinde de işinde de sorumluluklarından kaçan değil, sırtlanan kesimdir bana göre- elbette istisnalar kaideyi bozmaz-.
Çocuğun neyiyle ilgileniyorlarmis allasen eline telefon veriyorlar git köşede oyna ses yapma ac tv izle bu mu ilgi kendisi totosunu devirsin aksama kadar yatsin kocanin isten gelmesine yakin yemek başına geç bulaşıkları makineye tık tamam.😀 zor yani saglam bölüm okuyup özelde tutunmak her ev kizi potansiyelli üniversite okuyan kiza gore degil tabi
galiba iskur ile alakalı konuyla alakalı değil içimi dökmek istedim özür dilerim
Onlarla Konuşmak Zorundayım He Neden Egom Olmak Zorunda, Neden OnlarınArasında Bencil Olmak Durumundayım, Neden Var Olabilmek Için Rekabet Etmek Zorundayım He? Lütfen, Lütfen Bana Yardım Et. Bana Hayatta Yaşamanın Sırrını Söyle. Bak Biliyosan Eğer Bana O Yolu Göster Lütfen. Çünkü Ben Artık Yalnız Yaşamak Istemiyorum. Bana Hayatta Yaşayabilmem Için Güç Ver. Neden Ben Hayatta Yaşamayı Beceremiyorum? Hayat Neden Bu Kadar Zalim? Insanlar, Insanlar Neden Bu Kadar Zalim? Yaşamak Neden Bu Kadar Zor Ve Bu Kadar Güzel Ve Vazgeçilmez. Peki InsanlarınBirbirlerini Anlamamak Için Bu Büyük Çabası Neden? Üzgünüm- Diyorum -Sizin Istediğiniz Gibi bir Adam Olamadığım Için Özür Dilerim- Diyorum. Duymuyolar. Acılarımı, Kederlerimi, Sıkıntılarımı Anlatıyorum Dinlemiyolar. Ben, Ben -Bana Yardım Edin- Diyorum Kaçıyolar. -Gelin Biraz Konuşalım- Diyorum Masayı Terk Ediyolar. -Ölüyorum- Ben Diyorum -Ne Zaman Ölüceksin?- Diye Soruyolar. Lütfen Bana Söyler Misin Ne Oldu, Bize Ne Oldu?
Çalışmayan kadın istemem. Ben yetimhane degilim hayat müşterek ise ve kadin erkek esit ise bulasikta yıkarim ben np. Yanliz kadinlar toplumca kendilerine yuklenen ve tasimak zorunda olduklari seyler konusunda once kendi içlerinde bir tek ses olsunlar. Biz kadınız ve varız. Saglam kadin cocukta bakar iste yapar benim annem canavar gibide yapti mesela. Kadinlar güçlü olmali 'ben cocuk buyutcem evim önemli' teranesini yemiyoruz artık. Kazan banada verme birikim yap ogluna kızına savaşır var kanseri var ona harca. Ya bilmiyorum kalem etek giymis calisan basarili bir eş bana cok kadin cok anac ve cok seksi geliyor
Yoo. TÜİK verilerine göre iş gücüne katılımda kadınlar son zamanlarda erkekleri solladı.
Bazı orta çağ kafasındakiler eşlerinin çalışmasına izin vermiyor, evde oturtuyor. (Kadın doğum ve doğum yaptıktan 2-3 seneye kadar evde olabilir bebeği ile ilgilenir)
Hayatlarındaki vizyon bu demek ki. Çoğunun geleceklerine ait resim bu olsa gerek. Ama sadece böyle söyleyip geçemeyiz. Ailede yaşanan mevzularda önemli. Aile içi ilişkide neler oldu neler yaşandı da çalışmıyor? Bir de çevresel faktörler mevcut. İnsanı, yaşadığı çevrede etkiler. Bir de iş hayatındaki yaşanmışlıklar, yaşananlar. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mobbing, taciz olayları var. Ama Türkiye'de caydırıcılık yok.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çalışmayan kadın istemem. Ben yetimhane degilim hayat müşterek ise ve kadin erkek esit ise bulasikta yıkarim ben np. Yanliz kadinlar toplumca kendilerine yuklenen ve tasimak zorunda olduklari seyler konusunda once kendi içlerinde bir tek ses olsunlar. Biz kadınız ve varız. Saglam kadin cocukta bakar iste yapar benim annem canavar gibide yapti mesela. Kadinlar güçlü olmali 'ben cocuk buyutcem evim önemli' teranesini yemiyoruz artık. Kazan banada verme birikim yap ogluna kızına savaşır var kanseri var ona harca. Ya bilmiyorum kalem etek giymis calisan basarili bir eş bana cok kadin cok anac ve cok seksi geliyor
1) İş bulma sorunu oluyor 2) iş bulsa da eşi isini beğenmiyor baskıdan işten ayrılmak zorunda kalıyor 3) çocuk olunca çocuğa bakacak bakıcı parası kreş parası maaşının büyük kısmını veriyor o yüzden kendim bakayım diyor. 4) sen calisma ben sana bakarım diyen kocası varsa calisamiyor. 5) kocasının maddi durumu iyidir kendimi yormayayim diyebilir. Bu seçenekler den biri yüzünden çalışamıyor ben kadının calsma hayatında her şartta olmasından yanayım.
Lan ben okul için yıllarımı veemişim stresin alasını yaşamışım kitaplarda boğulmuşum silgi tozu solumuşum sağ elimin orta parmağı kalem tutmaktan nasırlaşmış herhalde evlenince de çalışacağım. Kendine saygıdır bu. Çocuğuma da bakarım işimi de yaparım. ♀️♀️♀️
Benim çevremdeki üniversite mezunu kadınların çoğu çalışıyor. Ayrıca tercih etmiyorsa bu kararı eşiyle birlikte alıyordur, tek başına almıyor değil mi? Burası müslüman ülke diye yırtınanlar bu konuda da eleştiri yapamaz, ister çalışır isterse çalışmaz.
Kadınları hem iş hem ev hem çocuk yoruyo olsa gerek erkek ne kadarda yardımcı olmaya çalışsa ağırlık içgüdüsel olsa gerek kadınların üstünde belki tercih yapma zorunda hissediyolar kendilerini
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende çalışmayı düşünmüyorum. Çünkü çocuklarımı en iyi şekilde büyütmek istiyorum. Ben çalışırım çocuğum ipsiz sapsız insanlarla birliktedir. Ben onu takip etmem lazım her adımını. Zaten ev işide başlı başına iş! O ev hanımlarına hakaret edenlerin anneleri bütün gün yatıp uyuyor heralde!! Kendi anneleri bütün gün izdivaç izliyor ki böyle yorum yapabiliyorlar. Yurt dışında iş imkanı daha iyi ayrıca. Türkiyede ne kadar okursan oku doğru düzgün bir maaş alamıyorsun. Kimi kandırıyorsunuz siz ya.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türk erkekleri calistirmak istemiyor. Sacma sapan komplekslere giriyolar. Ben evliyim ve kocam ilk karsi ciksada simdi alisti bir sey demiyor. Bosu bosuna mi master felan yaptim evde oturup popo büyütmek icinmi diyince sustu. Bence kizi verirken ailesi pesin pesin söylemeli.
Hayir bu yüzdrn okumadim ben yillarca. Calismayi seviyorum. Koca eline bakamam asalak gibi. Simdi bosanmalar 1 celsede olup bitiyor. Kendi gelecegimi güvence altina almam lazim. Aksini düsünen ahmaktir. Acik ve net.
Yan gelip yatmasını seviyorlar da o yüzden Sor bakalım avrupada hangi erkek bi' kızın bu hareketini hoş karşılar? Nankörler bide şikayet ediyor bu durumdan Türk erkeğine muhtaçlar çünkü başka ırktan erkeği bu kadar çok süründüremezler Hemcinslerim de çok aptal
Avrupada hayat pahali herkes bir sekilde hayatina devam etmekle yukumlu oldugundan ve bizim milletimiz genelde tembel bir yapisi var herseyi hazir halinde tuketmek istemesinden dolayi bence cinsiyet ayrimi yapmadan diyorum bunu
Bir çok faktör etkili bence. Kadına biçilen toplumsal roller ve baskı, iş bulma zorluğu ya da iş yerinde yaşanan cam tavan etkisi, durumu iyidir çalışmayı gereksiz bulabilir, ev çocuk ve iş üçlüsünün yaşattığı zorluklar vs.
Çevremden yola çıkarak konuşmam gerekirse bazıları kendi sektörlerinde iş bulamıyor bazıları ise tavşan gibi üremeyi tercih edip sürekli çocuk bakıyor.
İnsanların durumu belli, keyfi olarak çalışmaktan kaçan insanlar bir zahmet evlenmesin zaten.
@Paladin Bazı insanların ideal hayat anlayışı böyle, yapacak bir şey yok. Çocukken insan gibi eğitilmeleri gerekiyorken tek hayali evlenmek ve bir evin içinde koltuk minderinden farksız bir hayat sürmek olan kadınlar yetiştiriliyor.
çünkü eğitim sistemi yüzünden insanlar öğrenmekten soğuyor ve bir an önce rahatlamak istiyor, hantallaşıyor, kurtulmak istiyor, bu da ev hanımlığı demek
Neden acaba? Hiç ütü yemek yapan çocuklara bakan ev temizleyen erkek var mı ya da cam silen? Çalışan bayan isteyenler hayat eşitse eğer bu işlerde de kollar sivansin...
Türkiye de hemen hemen herkes üni mezunu zaten liseden sonra. Avrupa da bu daha ileri bir adım. Genelde meslek okul/liseleri ile kalirlar devam etmek zorunda kalmaz/istemezler
En doğru yorum, kadın çalışıyorsa erkek de ev işlerini eşiyle ortak yapmak zorunda. Bir tabak kaldıran yardımcı oldum diyor. Çalışan kadınların üstünde erkeklerden çok fazla yük var, hem evde hem işte çalışıyorlar.
Annleri heralde bütün gün evde oturuyor. Heriflere bak ya asaplarım bozuldu. Alt üstü bir işte çalışıyorsunuz siz ya! Bu ne isyanı! Çocuğu biz yapıyoruz, evi biz süpürüyoruz, yemeği biz yapıyoruz, ütüyü biz yapıyoruz, çamaşırdı bulaşıktı çoğu işi aslında biz yapıyoruz. Onlar ne yapıyor acaba? İşe gidiyorlar. Ne kadar harika!!
Rahat hayat mı bir insan çalışırken daha rahat olur çünkü kendi kazanır parasını daha ayakları sağlam basar yere rahat hayat falan kadınlara yapılmış bir haksızlık bence bazı kadınlar çocuklarına bakmak için çalışmaz ya da genelde eşler izin vermez bunları bir değerlendirmelisin
Türkiye kadın ve erkek ayrımının fazlaca yapıldığı bir ülke kadın çocuk doğurur eşine bakar erkek çalışır eve ekmek getirir evin direği bile erkek derler biliyorsunuz belki İstanbul gibi büyük metropollerde bu tür düşünceler yaygın olmayabilir ama çoğu bölgede ataerkil düşünce egemen olduğu için kadınlar sesini dahi çıkaramıyor Türkiye'nin geneline bakılırsa bu böyledir ve kadın da buna katılır çünkü çocukluktan beri ona ev işi yemek ve çocuk bakmak öğretilir aslında kadın rahatlıktan değil alışkanlıktan çalışmaz küçüklükten beri ona empoze olduğu için ya da mecburiyetten bir kadın olarak düşüncenizi doğru bulmadığım için fikirlerimi söylemek istedim :)
Sorunca adı okudu Ama gri esofmanı çekip koca parası yemeye devam Canım cicim ayları geçincede evde yatmaya alınca bünye kocanın hakaretleriyle bütünleşerek keşkelere dönüşecek
Hem iş, hem ev insanı yoruyor.. bide işi masa başı değilse daha fazla yorar..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
S imkani yok cunku. Guzel bir is olsa neden calismayalim. Avrupayla turkiyeyinkiyaslamak baya gulunc. Turkiye cokmus durumda su an. Uni mezunuyum is bulamiyorum
En İyi Cevaplar