İsviçre günlük gazetesi Blick’in haberine göre İsviçreli kadınların evlenmek için tercih ettiği erkeklerin arasında Türkler de varmış. Alman kadınları da aynı şekilde. Sütunhaber sitesine göre yabancılarla evlenen Alman kadınların ilk tercihi Türk erkeklerden yanaymış. Rus kadınlara hic değinmiyorum bile. Peki sizce yabancı gelinlerin Türk erkeklerini tercih etme sebepleri nelerdir?
Yabancı kadınların evlenmek için Türk erkeklerini tercih etme sebepleri nelerdir?
Türkiye' deki Kadınlarımız Türk Erkeklerinden her ne kadar şikayetçi olsa da Türk Erkekleri manevi özellik olarak sahiplenici, fiziksel olarak da güçlü bir yapıya sahiptir. Yabancı Kadınların evlendikleri Türk Erkeklerinin özelliklerine bakarsanız Türk Erkeklerinin biraz daha uzun boylu, güçlü fizikli, erkeksi olanları ile evleniyorlar diye bir genelleme yapabilirsiniz.
Türk Erkekleri de Türk Kızlarına davrandıkları bazı kaba davranışlarını Yabancı Ülke Kadınlarına yapmıyorlar; çok daha saygılı ve dikkatli oluyorlar. Ayrıca Türk Erkeklerinin Yabancı Kadınlarla iletişimde iken çok daha bakımlı olduklarını ve karşı cinsi çekici davranışlarda bulunduklarını söyleyebilirim.
Bu özellikler dolayısıyla Türk Erkekleri yabancılarla evlenme konusunda Türk Kadınlarından daha avantajlı, daha çok evleniyor. Yabancıların evlenme konusunda Türklerden Erkek cinsine rağbet ettiği de verilerle sabit bir durumdur.
Bence Türk Kadınlarının kendilerini sorgulaması gereken durumlar da var. Şahsen bazı davranışlar bana itici geliyor.
Oncelikle konunun uzmani sayilabilecek biri olarak gozlemlerimi yapayim.
bir kere Avrupalilar kendi iclerinde de evkenirler ve bunu yabanciyla evlenmek saymazlar pek.
Turkler genelde yapi olarak ilgili, alakali, gunumuzde ozellikle kuzey avrupada nerdeyse komple gorulmez olmus bir iliski anlayisina shaip olduklarindan kimi evropali ablart tercih ediyor.
Turkler her ne kadar avrupali olmasalar da, araplar ve asyalilara gore daha bir avrupali oluyorlwr.
Belirtmek gerekir ki turkle evlenen avrupali, genelde orda pek tercih edilmeyecek, yasi gecmis hatunlardan mutevellit oluyor.
Almanya'yi gectim, Ukrayna gibi ekonomik statu acisindan daha avantajli oldiumuz ulkelerde bile turklerin xogunun karilari oranin standartlarinin altinda gorunuse ve sosyokulturel statuye sahip oluyor.
Gidip dunyayi bilen, iyi yetismks, hirsli insanlarla evlenemiyorlar genelde.
Sahipleyici, koruyucu, kıskanan, değer veren oldukları için fiziki özellikleri öyle harika değil kendimizi kandırmayalım. Ama bazı Türk erkekleri gerçekten çok çekici oluyor, yabancılara bin basacak derece de çekici adamlar var hepsi de sahipli, evli barkli
Türk kızlarının göremediği iyi yanlarını yabancı kızlar görüyorlarsa demek ki ondan olabilir. Ya da Türk erkeklerinin yabancı uyruklu kadın merakındandır.
Hem ortadoğulu hemde araplara göre daha modernler ilgilerini çekiyor olabilir. Ayrıca avrupada evlenme oranları hep düşük. Adamların çocuk yapıyım yuva kuruyim dertleri yok ama Türk erkekleri diğer milletlerin erkeklerine göre daha aileye ve aile hayatına düşkün bence asıl nedeni bu.
Tanıdığım bir arkadaş Rus bayanla evli.. O Rus bayan''Dünyada evlenip yuva kurulacak erkekler sadece Türkiyede var çünkü iyi aile terbiyesi almış Türk erkekleri son derece evcimen oluyor ben çok akıllılık yapmışım şimdi çok arkadaşım beni kıskanıyor.''diyor..
Bulunduğu yerde veya çevresinde evlenme ümidi kalmamış olanlar evlenmek için, yabancıya kadınlara aç gibi davranan Türk erkekleri ile evleniyor desek daha doğru.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doğru söze ne denir =)) yaşadığım ülkelerdeki kadınlar da aynı şekilde çünkü.
Çünkü kendi erkeklerin den aradığı değeri bulamadığı gibi üstüne bir defalarca aldatılıyorlar Ve yabancı erkekler gerçek erkekliğin cesaretine ve yürekliliğine sahip değiller
Tamam belki çok romantik değiliz ama bir Türk'ün karısı için yapabileceklerinin sınırı yok. ilgi gösterme cömertlik gibi özellikler çekebilir kadınları
Türk erkeklerinin yabancı kadın sevdası bence türk kadınından istekleri bitmez bekaret gibi ama yabancılara gelince fark etmez sonra tv lere çıkıp bizim paramızı yediler bizi dolandırdılar diye feryat figan
Allah Allah garip. İskandinavya olsa anlarım, sonuçta çoğunluğu sarışın ve bu yüzden esmer erkekler ve kadınlar ilgi çekiyor burda, Türkiye'de ise tam tersi olması lazım.
Kıvanç ile senin arandaki farkı bir ben göremiyorum herhalde. Oda mavi gözlü sende öyle, oda sarı saçlı sende öyle. Yes, aynen. Aslında merak edilecek bir tarafı yok desem =))
Genelikle ilk akla gelen yer Danimarka'dır ondan olabilir bence =)) Boydan kaynaklandığını pek sanmıyorum, şimdi birbirimizi hiç aldatmayalım genel olarak Türk insanları zaten boylu değildir. şan şöhret paradan dolayı göze daha yakışıklı gelmesin sakın, umarım kızlar beni linç etmezler bu cümlemden dolayı =))
"Ali topu tut" gibi basit bir Türkçeyle anlatsaydın bari anlamını :D Evet, burda doğdum. Mesela nasıl bir kıyaslama istiyorsun, eğitim, sağlık sektörü vs mi?
En İyi Cevaplar