Bir sitenin üyeleri arasında yaptığı anketin sonuçlarına göre, Türk erkekleri sanılanın aksine eş ya da sevgililerinin kendilerinden daha çok para kazanmasından rahatsız olmuyor. Ankete göre bu durumu gurur verici bulan erkeklerin sayısı da oldukça yüksek.Yaş aralığı 18-45 olan 2268 erkeğin katılımıyla gerçekleşti. Ankete katılan erkeklerin %47’si eşlerinin daha çok para kazanmasının bir önemi olmadığını düşünürken %43’ü’i bununla gurur duyacağını belirtti. Eşlerinin kendilerinden daha çok para kazanmasını kabul edemeyeceğini söyleyen ve hatta çalışmasına izin vermeyenler ise %10’da kaldı..Ev hanımı 'out' Düşünülenin aksine, erkeklerin geleneksel bir bakış açısı sergilemediğinin ortaya çıktığı anket sonuçlarına göre; erkekler ev hanımından daha çok çalışan kadınlara ilgi gösteriyor. Anket; erkeklerin mutlu bir evlilik hayatının çalışan ve sosyal hayatı kuvvetli bir eşle daha etkili olacağını düşündüklerini de gözler önüne seriyor. Bu değişimin nedenleri arasında eşlerinin aileye maddi katkıda bulunmalarının yanı sıra çalışan kadınların daha bakımlı ve sağlıklı olmalarında yer alıyor.
Bu zamanda geçinmek çok zor. Ama bana göre kadının durumu iyide olsa, bir mesleği olmalı ve çalışmalı.
Bence eşit şartlarda yetiştirildiği takdirde erkek ile kadın arasında hiç bir fark yok sadece vücut şeklinden başka.. Ancak erkek bencilliği ne hikmetse kadını hep köle nizamında görmeye alışmış.. Çünkü çoğu zaman erkek her şeyin pazu ile ilgili olduğunu sanıyor.. O yüzden de bir sürü sakallı şeytan türemiş durumda..
bence hic onemli degil bir kadının kendi istegine birakilmali isterse calisir isterse evinde oturur ev isleri yapar kendi tercihi olmali sahsen ben evlenecegim kisiye boyle diyecegim
Çalışması durumunda eve daha çok para gireceğinden , yapacakları herhangi bir harcamayı daha rahatça yapabilirler. Bu açıdan kadınında çalışmasını doğru buluyorum.
Erkek açışından çalışan eş tercih edilmesinin sebebi günümüzün insan değerlerinin azaldığı paranın tavan yaptığı bir yüz yıldayız. Geçimle alakalı bir şey
bence hayat standartlarını arttırmak adına kadın da çalışabilir... bu tamamen iki tarafın oturup karar vermesi gereken bir konu bu evliliklerde polemik haline gelmemeli...
Ben çalışıp çalışmamasına karışmam istiyorsa çalışır istemiyorsa çalışmaz. Çalışmasa da bakarim ben bize ve çocuklarımıza ama o yoook bende çalışacam diyorsa bunada saygi duyarım
ne yazıkki parasal yönden daha fazla geliri düsünüyor coğu ama evlenene kadar isler ev yemek cocuk bunlar aksayınca farkına varıyorlar ama gec oluyor sonrada huzursuzluk cıkıyor o evde
Benim eşim kesinlikle çalışmasına izin vermem. Gitsin çocukla ilgilensin gitsin ev işleri ile uğraşsın çok çalışmak istiyorsa ekmek filen alsin alişveriş yapsın. El işinde çalıştırmam.
ben şahsen zorlamam ama bir kariyeri ya da mesleği varsa yapmasını isterim. Günümüzde tek maaşla geçinmenin zor olduğunu düşünen insanlarda var onlara da hak vermek gerekir. hayat zorlaştı.
Kendisi karar versin yahu beraber olsakta kısıtlayamam onu ben
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çalışmayan kadın artık zor evlenir, hele zaman geçtikçe daha da zorlaşacak. Zaten erkekler eşi kendinden çok para kazanınca rahatsız olur yalanını kim uydurdu hiç bilmiyorum. Yok öyle bir şey.
En İyi Cevaplar