Hayat tecrübesi. Örneğin bir müdüre patrona vs hayır denmemesi gerektiğini öğrendim. Bir keresinde müdürüm yanıma gelip bana masaların altları dahil tüm yeri silmemi söylemişti. Ki ben zaten silmiştim. Dedim ki ''Zaten sildim müdürüm'' adam sinirlendi ve bir kez daha tekrarladı. Sil lannn diye. Ben de ''müdürüm sildim zaten'' dedim. müdür yakamdan tutup ''Laa oğluuuum ben müdürüm müdüüüür. Bağaa mazeret uydurmayacan. Ben bir şey dersem heee diyecen. Ben gittikten sonra ne bk yersen ye. Ama benim her dediğime heee diyecen aaaanadın mı laaa'' dedi. Ve ben de ''Tamam müdürüm hemen siliyorum.'' dedim. Adam hah şöyle deyip sitttir oldu gitti. O gittikten sonra ben de çay çorba keyfi yaptım.
:) Müdür işten çıkarma yetkisine dayanarak öyle konuşuyor. Yani hak hukuk vs gibi şeylere dayanarak adama deseydim ki ''Ama müdürüm sizin bunu yapmaya hakkınız yok bu yaptığınız insanlık dışı bir davranış'' on dakka sonra kapının önüne koylarlardı. İçerdeki maaşımı da alamazdım. Neden hala devam ediyordum? Çok basit borçlarımı kapatmam gerekiyordu ve hala o maaşa ihtiyacım vardır. Türkiyenin genel durumu bu. İnsanlar (Çoğunluğu) aç. Ve bir lokma ekmek için o müdür gibileri çekmek zorundayız.
:) Maalesef küfür kültürümüze fena halde egemen olmuş durumda. Sevincimizi bile ülke olarak küfürle ifade ediyoruz. Ben yapmıyorum ama misal, tv de maç izleyen bir grup erkek düşün. Tuttukları takım gol atınca önce böğürüyorlar. Gooooooollllll huaaaaa gooooolllll ııııığğğnnnhhhh gooooooll diye. Sonra gol atan adam için şuna benzer ifadeler kullanıyorlar ''Ulannn ne güzel gol attı oorrrrrroospu çocuğu beeee. Senin allahına kurban laaannnn senin varya yrraaaaanı yerim ben''
Azer baycan Türkiye kadar kültürel saldırıya uğramıyor. Bizi yozlaştırmak için neler yapılmıyor ki. 2 Tane mcdonalds ile iki saçma telefon uygulaması ile iki saçma elbise markasıyla bitirdiler. Düşünmeyen daha çok tüketen bir toplum oluşturdular.
Biliyorum rusyanın çok etkisinde kalmışsınız. Sana daha önce de söyledim. Abim baküde yaşıyor ve yengem bir azeri kızı. En basiti tüm dünyada evrensel olarak patates diye bilinen sebzeye siz kartoşki diyorsunuz. Bu da rusyanın gülleri işte. Ama en azından ahlaksal olarak biz kadar yozlaşmış değilsiniz. Sizde Türk adet gelenek ve görenekleri hala sağlam bir şekilde yaşamaya devam ediyor. Misal ben eminim ki sen babanı gördüğün zaman maymun gibi kucağına zıplayıp ''Babişkooooooo'' diyerek yılışık yılışık hareketlerle adamın yanağını yalamıyorsundur.
Bizim ülkemizdeki kızlar, özellikle genç olanlar babası harçlık vermediği zaman ''Baba bana harçlık ver yoksa senin dinini imanını...'' diye küfür ediyorlar.
Benim dediğimi annene söylediğin taktirde annenin bu siteye girdiğini anlayacağını söyledin. Yani mantık kurdun. Hem de çok doğru bir mantık. Bu zeka işi. Bunu günümüzde her kız yapamaz.
Yanlış anlama ama durum gerçekten böyle. Günümüzde, hele hele Türkiyede kızları akıllı olmaktan çok havalı olmaya iten bir anlayış var. Yani akıllı olacağına güzel ve seksi ol her türlü kazanırsın zihniyeti. Oysa hiç bir kelime oyununun değiştiremeyeceği bir gerçek var. Bilmek ister misin?
Ben de öyleyim, yani ön yargılıyım dediğimi hatırlıyorum :) aksini iddia etmiyorum. Ya bir de hem ön yargılı olup hem de inkar içinde olsaydım. O zaman muhabbetim temelli çekilmez olurdu değil mi :D Ama samandan bir kale olan yalana sığınmam. Neysem o! Bahsettiğim gerçeğe gelecek olursak; eğer zeki olursan dikkat çekersin. Seni görenler ''Voooouvvv ne kadar zeki bir insan'' der. Eğer güzel olursan yine dikkat çekersin. Görenler ''Voooouuuvvvvv ne kadar güzel kız'' derler. Ama hem zeki hem de güzel olursan ayaklarına kapanıp taparlar. :D Biz de ikisini bir araya getirebilen pek yok.
Babamdan uzak olduğum birçok saat kazandırdı. Eve gitmek istemiyorum neredeyse. En nefret ettiğim de pazar günleri. Adam tüm gün yanımda, hek işte istediğim zaman sigara içebiliyorum evdeki gibi kaçamakta değil. Çalışmak candır
Bu yaşıma kadar hiç çalışmamıştım 2 ay önce çalışmaya başladım asgari ücret kazanıyorum onun dışında hayatın içindeyim insanları tanıyorum insanların hayatlarını görüyorum ve her halime şükretmem gerektiğini anladım iş insana güç cesaret özgüven bilgi kazandırıyor yani her anlamda faydası oluyor keşke genç yaşta çalışmaya başlasaydım
insanlarla diyalog kurma, empati kurma, geniş çevre , insanların her türlü halini tanıma fırsatı, özgüven artması, karakteristik özelliklerini geliştirme vs :)
En İyi Cevaplar