Polonya mı, İrlanda mı, İtalya mı?

Arkadaşlar merhaba

Üniversitede ekonomi okuyacağım ve yurtdışı planım var. Öncelikli hedefim İngiltere fakat hayat pahalılığı ve kur farkı gibi etkenlerden ötürü başka bir ülke olma ihtimali de var.

Maliyet, üniversiteye giriş şartları, eğitimi gibi konularda değerlendirdiğim ülkeler sonucunda bazı seçenekler arasında kaldım fakat karar veremiyorum

Polonyada hayat ucuz. Üniversiteye girmek için ingilizce yeterli oluyor. Euro kullanmıyorlar. Ekonomileri ve eğitimleri oldukça iyi ve de gelişiyor. Dilleri lehçe çok zor olduğu için bir problem olacaktır fakat Varşovada ingilizceyle çok sorun yaşamam diye düşünüyorum.

İrlanda, neredeyse İngiltere kadar pahalı eğitim konusunda fakat euro, pound kadar değerli olmadığı için daha ucuz gelecek. Yine eğitimi ve ekonomisi iyi bir ülke, ingilizce yeterliliği dışında önemli şartı yok.

İtalya ise euro kullanıyor, yaşam maliyetleri diğer iki ülkeye göre daha pahalı. Fakat üniversite ücreti oldukça uygun. Ekonomisi ve eğitimi diğer iki ülke kadar iyi değil. Ve ingilizce büyük şehirlerde yeterli olsa bile İtalyanca bir noktadan sonra şart olacaktır.

Irkçılık takıntım yok. Daha çok kapalı, yağmurlu havalarda kendimi iyi hissediyorum okyanusal iklim yani.
Bu bilgiler ışığında İngiltere işi olmazsa hangi ülkeyi önerirsiniz?
İrlanda
Polonya
İtalya
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Polonya mı, İrlanda mı, İtalya mı?