Bu bölümün iş imkanları nasıl işsiz kalam durumu var mı
kalır
kalmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Japon Dili ve Edebiyatı mezunu bir tanıdığım şu an işsiz. İstanbul'un Japonya Konsolosluğu'nda katıldığım bir etkinlikte Uluslararası İlişkiler mezunu bir Japonla tanıştım. Türkiye'de okuduğu için üniversiteyi Türkçesi vardı. Dediğine göre sadece Japonca bilmekle tercümanlıktan öteye gidemezsin ki onu yapan insanlar var şu an. Ama bir mesleğin olursa üstüne Japonca öğrenirsen o zaman işssiz kalmayacağın garanti gibi olur.
Bu durum çin dili ve edebiyatı içinde geçerli dimi
Ben Çin dili ve edebiyatı okuyorum. Japoncaya daha çok ilgim vardı ama Çincenin iş imkanı çok çok daha iyi diye çince seçtim. Kesin işsiz kalırsın diyemem, ama mezun olduğun ilk zamanlar zorlanırsın çok. Kendini çok geliştirmen lazım
Hmm anladım çin dili ve edebiyatında işsiz kalama durumu var mı peki
Hmm anladım sağol peki nerede okuyorsun?
Peki bu bölümü okuduktan sonra ne gibi yerlerde çalışabiliriz
Bu iki bölüm arasında kaldım japon dili ve edbiyatını istiuorum fakat çoğu kişi iş imkanlarının kısıylı oldugunu çin dili ve edebiyatının daha iyi oldugunu söylüyor
Bu gidişle bende çinceyi seçicem galiba
Kardeşim dil düşünüyor okulundaki ingilizce öğretmeni şu an revaçta olan diller japonca çince ve rusçaymış. Düzgün bir okulda iyi bir dereceyle bitirdiğin sürece iyi bir maaşla uluslararası bir şirkette iş bulman çok kolay
Kalıyor maalesef. Ben de okuyacaktım ama o yüzden seçemedim. Yani illaki özel sektörde falan bulursun bulmasına ve paraya ihtiyacın pek yoksa okuyabilirsin de. Ama ingilizce ya da almancaya göre çok daha az para verirler.
Cevap
29Cevap
Japonlarla ilişkilerimiz güzelleşiyo Türkiye'de japon firmalarla her geçen gün bir antlaşma oluyor Ülker ailesi yani yıldız holdingle antlaşmaların olması lazım merak etme Türkiyede çok mezunu yoksa Türkiyede işsiz kalmazsın. Sen O bölümde sadece japonca öğrenmiyeceksin japon kültürünü araştıracaksın. Bu kültür dünyada ilgi çekiyor
Artık hiçbir mesleğin garantisi yok sağlık dışında. Ben edebiyat okuyorum bu mesleğinde garantisi yoktu fakat sevdiğim şeyi yapmak istedim. Bu yüzden sende nerde olmak istediğine iyi karar ver.
Bak benim Japoncam çok iyi hemen hemen hepsini konuşuyorum bence kalmazsın biraz daha kendimi geliştirmek istiyorum Japonya’da olduğum için çok rahat öğreniyorum bence devam et çok iyi olur Başarılar
Japonya vize almıyor. Oraya gidebilirsin. Türkiye'de Arapça, Rusça ve Çince gelişen diller denilebilir. Japonca bilmek Japon firmalarında işe yarar. Kore firmaları çalışanlar arasında Korece bilen istiyor mesela.
Arkadaşlarım dilci ve pişman olursun emin ol. Rusya'ya yönel derim kursa gider sertifika alırsın ama ben olsam Rusya'ya yonelirdi.
önemli olan meslek değil ki istersen en güzel mesleğin olsun onu nereye kadar geliştirip şekillendire bilceğindir normal ressemla
leanardo da vincinin arasınındaki fark gibi :D
Kalmazsın. İlla ki biyerde iş bulursun. Japon firmalarında bulabilirsin...
Kalır sen kapağı Japonyaya at bence asıl iş orada. Girersin bir büyük şirkete hayatını yaşarsın. Senin yerinde olsam arkama bakmadan Japonya yolcusu olurum.
ne işsiz kalması bu bölümü okuyanı direkt tecavüz edip leşini yakıyorlar
Ne alaka
Nediyon kardeş kafan mı güzel yoksa tahatn mı eksik ya bütün mallar bizi buluyo burada bile
Hangi bölüm olursa olsun insan iş arıyorsa fizanda olsa bulur
Bak öğretmenlikse kalır ancak akademisyen ya da tercümanlık yaparsan kalmazsın
Japonyada iş bulursun.
Japonları ve kültürünü seviyorum.
İş imkanı vardır turizm de felan. Ama genellikle işsiz kalınır bence
Ay anlayın işte iş imkanı çok az
Kalmaz bence. Onlar bile dilini zor okuyor. Sen okuyunca en azından tercümanlık yaparsın
Panpa işsiz kalmazsın ama okumakta öyle kolay değil ki ya tutarsa bu sene ben okurum.
Ingilizce sayfa çeviri 10 tl ise japonca 50 falan büyük özel sirketlerde özellikle ihracat yapan sirketlere mutlaka gereksinim duyar
bende o bölümü okuyorum
Peki iş imkanları nelr acaba
Aslında ya hep ya hiç gibi bir şey eğer tutturursan güzel para kazanırsın
akıcı konuşabilirse bu bölümü okuyan :) Hayatını kuratırır...
Yani iyi olarak bildiğin bir dil her zaman kurtarır seni.
Olmadı anime seslendirirsin 👍
İşsizlik zaten onu okumak
Güneydoğu Anadoluda yaşiyorsan evet
Hayır orada yaşamıyorum
En kötü Polis olursun 😂😂
Seksi bir kız ise kalmaz diil ise kalır
Ürgüpte turist gezdirirsin
Bence gayet önü açık bir meslek
Arkadasim okuyor. Issiz kalmazsin emin ol
Turizm de falan is bulursun bence
japonca gelişen bir dil sanmam
Zannetmiyorum işsiz kalıcağını