Japon dili ve edebiyatı
Japonca öğretmenliği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Japon Dili ve edebiyatı hem çevirmenlik olarak hemde japon firmalarında iş bulmana yarar sağlar daha kapsamlı öğrenmiş olursun ama sadece japonca bilmek Çevirmenlik için yeterli değil yanında Fransızca gibi almanca gibi dillerde öğrenmelisin bence.
Mantıken işsiz kalmamak için yurtdışına git çünkü ikisinden de işsiz kalırsın
Cevap
1Cevap
Dil edebiyat oku ben de rus dili okuyorum. Dili daha güzel öğrenirsin hem işin içine edebiyat girince daha bi zevkli oluyor seversen tabi
Japonca ogretmenliginin önü dağa açık diye biliyorum çanakkale de
Bu dili nerden ögrendiiiğnnnn
Egitim fakultesi herzaman iyidir
Dili bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Japon dili ve edebiyatı mı yoksa Japonca öğretmenliği mi tercih edilmeli?
Sorunuza açıklayıcı ve yönlendirici yanıt verebilmek için hakkınızda daha fazla done gerekiyor. Japonca öğrenmeye karar vermişsiniz de, formatına karar verememişsiniz anladığım kadarıyla.
İlgi alanlarınızın neler olduğunu, sizin hangi uğraşın daha mutlu edeceğini ya da 10 - 15 yıl sonra kendinizi nasıl fotoğraf karesinde görmek istediğinizi kendiniz daha iyi analiz edebilirsiniz.
35 yıldan fazla yurt dışında yaşamış, okumuş, çalışmış, çeşitli işler kurmuş bir abiniz olarak size önerim açık ve nettir: Yazar ya da çevirmen olma potansiyelini kendinizde görüyorsanız Japon dili ve edebiyatını seçebilirsiniz.
Yok eğer kendinizi sosyal ve girişken biri olarak görüyorsanız edebiyata bulaşmayın, direkt Japonca öğretmenliğini seçin derim.
Okullar tatil olduğunda alır sırt çantanızı Japonya'nın "machilerini", "yamalarını", "onsenlerini" keşfe çıkarsınız.
Türkiye'de Japonca öğretmenine gerçekten gereksinme var mıdır, varsa kazancı doyurucu olur mu, işte bu konu beni aşar.
Açıkçası, özel ders verme dışındaki iş olanakları pek kısıtlıymış gibi geliyor bana.
Türkiye'yi bilemem ama ABD'de Japonca öğretmeni açığı olduğunu biliyorum. Japonca, Amerikan liselerindeki popüler seçmeli dil derslerinden biridir. Japonca öğretmenliği bölümünden mezun olmuş öğretmen adayları için 44 eyalette 100'den fazla "öğretmenlik yeterlilik belgesi" veren "Japonca öğretmen hazırlık programı" mevcut.
Amerika'nın bazı eyaletlerinde gerçekten öğretmen açığı var. Dışarıdan fen, matematik, yabancı dil vb öğretmeni alıyorlar. Bunların hangi eyaletler olduğu ve nasıl başvurulabileceği konusunda önümüzdeki hafta bir bence yazısı yayınlayacağım.
İngilizceniz ne düzeyde, dilerim şahanedir çünkü öğretmenlik işi ister ABD'de isterse başka bir ülkede olsun, SÜPER DÜZEYDE İNGİLİZCE bilmek artık otomatik bir zorunluluktur.