Aslında diğer türlü dilimde iyi. :D
Eşit ağırlıktan seçilebilecek en güzel meslek nedir?
Aslında diğer türlü dilimde iyi. :D
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eşit ağırlıktan seçilebilecek en güzel meslek sizce nedir ? Maaş bakımından da güzel bir meslek arıyorum. Dilim iyi. Yardımcı olursanız sevinirim. Okunacak en iyi eşit ağırlık bölümleri neler?

Merhabalar. :) Eğitim hayatında önemli bir döneme gelip doğru bölüm seçimi yapmak herkes için oldukça kritiktir. Hazır bu soruyu görmüşken, 2023 en iyi eşit ağırlık bölümlerini önereyim.

1- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
Sayılarla aran iyiyse ve iş dünyasında kendine bir kariyer hedefliyorsan, muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü çok iyidir. Şirketlerin finansal süreçlerine dair bilgi sahibi olacak, bütçeleri yönetmenin püf noktalarını öğrenirsin. Muhasebe bölümü maaşları da güzel ayrıca.
2- Grafik Tasarımı
Sanatsal yaratıcılığını teknolojiyle birleştirmek istiyorsan, grafik tasarım bölümü iyi bir tercih olur. Logolar, afişler, web siteleri ve daha fazlasını tasarlayarak görsel dünyanın içine dalacaksın. Freelancer olarak çok güzel paralar kazananlar var.
3- Turizm ve Otel İşletmeciliği
Seyahat etmeyi, insanlarla uğraşmayı ve yeni kültürler keşfetmeyi seviyorsan, turizm ve otel işletmeciliği bölümü iyidir. Tatil köyleri, oteller ve seyahat şirketleri gibi alanlarda çalışabilirsin. Çalıştığın yere göre çok güzel paralar kazananlar var.
1- Hukuk
Eğer iyi puan kazanırım diyorsan kesinlikle en iyi EA bölümü hukuktur. Maaşları çok iyi, güzel para kazanıyorlar. Çok çalışmak gerek. :)
2- Uluslararası İlişkiler
Dünyayı keşfetmeye ve farklı kültürlerle etkileşime açıksan iyi bir bölüm. Diplomasi, siyaset ve uluslararası ekonomi gibi alanlarda uzmanlaşma şansın var.
3- Psikoloji
İnsan davranışlarını anlamak ve insanlara yardım etmek seni heyecanlandırıyorsa, psikoloji bölümüne göz atabilirsin. Zihinsel süreçler ve duygusal durumlar hakkında bilgi sahibi olarak insanların hayatına olumlu bir dokunuş yapıyorsun. Bazı psikologlar sırf insanlara iyi gelebilmek için bile bu mesleği seçiyor. Ayrıca kendini geliştirdiğin zaman seans ücretlerinden çok güzel para kazanabiliyorsun.
4- Uluslararası İşletme Yönetimi
Dünya çapında iş yapma fırsatlarına açıksan ve yöneticilik kariyeri düşlüyorsan, ideal bir bölüm. Küresel pazarlarda şirketlerin yönetiminde çalışabilirsin. Kendini geliştirmen yeterli.
Bu öneriler umarım size yardımcı olur. Başarılar dilerim. 😊
Türkiye'de ne yapsan zor. Hukuk seçmen karakterine uygun mu onu düşün. Ablam avukat. Anlattığı birçok şeyi herkes kaldıramaz. Zamanla alışılıyor elbet ancak, duyguları geride bırakman lazım. Yoksa iyi kötü yolunu buluyorlar. Çevren varsa rahat edersin, olmadı çalışır hakim olursun, o da yalnızlık demek. Gene de seçilecekse hukuk seçilir eşit ağırlıktan.
hukuk sanırım ama mezun durumlarını bilmiyorum
Eşit ağırlık deyince adamakıllı tek alan geliyor aklıma, hukuk. Ayrıca işini bilen bir avukat aç gezmez. Çok iyi paralar kazanıyorlar. Teyzem avukat ve gayet iyi bir yaşantısı var. Kardeşimin de hedefiydi şu an isteyerek okuyor. Aç kalan avukat da duymadım ben.
Aynen benim annem yillarca adliyede calisti ve lüks bir yasamlari var
Hukukta kimse aç gezmiyor bildiğim kadarıyla, bayağı da para götürüyorlar. Bir boşanma 5000 TL.
Cevap
18Cevap
hukuk un puanları almış başını gidiyor 500 lere bende ea cıyım hukuk istiyordum ama sonra düşündüm ki o puanı alırsam zaten hukuk okumam direk tıp a giderim diye bende kararsızlıktan ölecem sınava çalııyorum ama ne yapacam bilmiyorum
Ne seçtin peki Şu an da bir karar verdin mi acaba? Bende ea çıyım ve cok kararsizim aynı senin gibi düşünüyorum ama tıp ta kolay değil üni 4 yıl üstüne 7 8 yıl daha bu ne yaa ondan sonra tus sınavları.. insan psikolojisi bozulur artik calis calis nereye kadar of bende çok kararsizim yaaa
Eşit ağırlık seçtiğine göre sözelin iyi olmalı diye düşünüyorum. Eğer çok para kazandıran bir meslek istiyorsan Hukuk bölümünden ya avukat ya da savcı olmanı tavsiye ederim
hukuk. madem dilinde iyi. yaradılış gereği çene de var. kesinlikle hukuk:D bi meslek bu kadar mı oturur insanın üzerine. culk diye:))
İnsanların ağzı torba değil ki büzesin.Sen kaç tane aç avukat gördün onu söyle ama ileride bu durum bu hale gelebilir.Çünkü her sene hukuk'a sadece bir üniversite de yaklaşık 1000 kişi alınıyor artık.
O zaman Ankara Üniversitesi'nde bir bölüm yaz.Uluslar arası ilşkiler olur,siyaset bilimi ve kamu yönetimi olur ama o biraz zorlayabilir seni.
işletme. bu devirde okuması kolay meslek seçecen hocu.
bence tartışmasız uluslararası ilişkiler hele de iyi bir üniversiteden mezun olursan deme keyfine
hukukda göz möz kalmaz okumanı hiç tavsiye etmem...
işletme,iktisat falan ragbette ama tavsiye etmem adam açıktan okuyo iktisatçı oluyor.
hukuk. şimdiki aklım olsa o zaman da eşit ağırlık seçip hukuk okurdum.
bilmem ki, sitedeki avukatlara sormak lazım. ben yalnızca dışarıdan gözlemciyim.
Bol dilli bir başlık olmuş :D :D
Psikolog ol derim iyi bi üniversiteye gidersen
uluslararsı ilişkiler
uluslararası ilişkiler ve ab ilişkileri...
pdr yada hukuk siyasal bilimler de güzel
aralarında en iyi hukuk gibi görünüyor.
pdr
Hukuk.
hukuk değil
Hukukçu ol o zaman.
Muhasebeci
hukuk.
bayılırım.
kenny gelsin.
hukuk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?