Kavga çıkmasın diye hep alttan alıyorum.Kendimden zayıf olan insanlara karşı bile.Kavga başlamadan önce tüm vücudum ilk önce titriyor ardından çok rahatsız edici bir duygu vücudumu kaplıyor sanki kusucakmışım ya da ağlayacakmışım gibi hissediyorum.Özetle çok fazla panik yapıyorum ve bu zayıf bir profil çizmeme neden oluyor.Birde bu zamana kadar hiç kendim için kavga etmedim yaptıysam da genelde hezimetle sonuçlandı.Öte yandan ailemden bir, söz konusu olduğunda çok merhametsiz oluyorum ve saldırganlaşıyorum bu normal mi?bu zayıflığımı nasıl aşabilirim yani panik olayını?
Cevabın nedir?
Bu isleri birakmis frene basmayi ogrenmis biri olarak konusuyorum, oncelikle kavga etmemen guzel birsey hatta ailene ve cok yakinlarina dil ve el uzatilmadikca etme derim ki sende zaten bunu vurgulamissin birak karsindaki korktugunu dusunsun kavga etmeyerek hic birsey kaybetmessin ama ederek cok sey kaybedersin. Bende kavga ya da hararet aninda boyun damarlarimin sistigini gozlerimin karardigini hissetmem gibi durumlar olurdu cok darbe yemisligimde vardir ve karsi tarafa ne yaptigimi nasil yaptigimi bile hatirlamayacak kadar suursuzluk icine duserdim dayak yedigim kavgalarda bile karsi tarafa kalici hasarlar verme derecesinde mucadele etmisligim bile vardi gencligimde cekilen silahin onune bile atladim elimle bilege yapisarak ki kursun arkadasimin kulagini siyirdi bunu okuyanlat abarttigimi dusunebilir ama bu kavga yuzunden cok zarar gordum hem maddi hem manevi cunku gozum kapali icine girdigim bir olaydi taki birgun birileri bana frene basmam gerektigini ogretene kadar. Simdi sahsima kufur bile edilse sadece sahsima ama eyv der gecerimve bu sekilde daha mutlu ve sakin bir hayatim oldu bu yuzden sende alttan almaya devam et ben oggrendimki kimi zaman bir soz iki yumruktan daha kalici ve derin hasarlar verebiliyor. Saygilar.
438 Yorumla- +1 yıl
bravo tek kelime ile bravo
- +1 yıl
Aynen oyle haklisiniz tesekkur ederim. Cok sukur kimseden ya da herhangi birseyden korkmam hatta cogu zaman galip gelecegimi bildigim halde eyvallah diyorum artik ve uzun zamandir karincayi bile ezmem. Merhamet duygusunu kazandim merhamet oyle birseyki tum insanliga asilansa dunya cennet bahcesine doner.
En İyi Cevaplar
+1 yılKardeşim ben küçüklüğümden bu yana savaş/dövüş sanatlarıyla uğraşmaktayım ve 3 branşta eğitmenliğim var..Yani söylemek istediğim, bildiğim bazı şeyler söyleyeceğim doğruluğundan şüphe etmemelisin. Bahsettiğin durum bir gerginlik esnasında herkeste mutlaka olur.Fakat daha farklı bir şekilde ve daha farklı şiddetlerde de baş gösterebilir. Bunun nedeni, o an vücudun gösterdiği doğal bir reaksiyondur. Beyin tehlikeyi sezer ve adrenalin salgılanır. Bu durumda insanın kalp atışı ve soluk alış verişi hızlanır; kaslar gerilebilir, kaskatı kesilebilirsin. Ya da vücudunu bir titreme alır. Gözlerin kararır vs bunlar hep olması gereken doğal şeyler. Korkmana gerek yok. Biz savaş sanatlarını öğretirken de öğrencilerimize son çare olarak fiziksel müdahaleyi öneririz. Işte eğer olay bu noktaya geldiğinde, vücutta adrenalin kaynaklı titremeyi vb etkileri kontrol altına alabilirsen, işin çok çok kolaylaşır. Mevcut kuvvetin ve patlayıcılığın %200 e kadar çıkabilir. Olay burada soğukkanlılığını koruyup aklını kullanabilmekte bitiyor..Size tavsiyem, bahsettiğiniz bu durumu aşabilmeniz için bir savaş/dövüş sanatına başlamanızdır.
144 Yorumla- +1 yıl
Ben teşekkür ederim hocam..Branş olarak Wing Chun tavsiye ederim.Fakat biraz zaman ayırıp daha fazla çalışmanız gerekir diğer branşlara nazaran.Ancak etkisi muazzamdır, tartışılmazdır
Aslında kavgacı olmaman çok güzel ama bır erkke olarakda titreme vs gıbı bu tarz durumalrın olmaması cesaretlı olman gerekır, şöylede bır gerçek vardır insan düşe kalka öğrenır herşeyı sende düşe kalak bır dayak yerın 2 dayak yersın 3.de öğrenırsın, savunma sporlarıyla uğraşa bılırsın cesaret verecekdır sana bunlar :)
33 Yorumla
bir psikoloğa git soran
en ufak bir tartışmada gerilip panik yapıyorsan bu normal değil
ayrıca haklıyken bile alltan alıyorsan bu da normal değil
bu kadar pasif olman seni yıpratır ve silik biri yapar
saygı görmez önemsenmezsin
kendine saygı göster önce111 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
56Cevap
Sana tek bir önerim var.Eğer sınırı aşarlarsa kendini savun yok eğer sadece küfürse veya şakalaşmaksa alttan al.Kavga iyi bişey değildir kesinlikle.Dediğim gibi sınırı aşarlarsa mesela atıyorum el kol hareketi veya daha farklı ayıp şeyler yaparlarsa kesinlikle kendini savun veya kavga et sonucunu düşünme nede olsa sonunda ölüm yok sadece darbe alırsın.Tabi eğer silahlı bıçaklı kavga değilse.Kavgada ilk sen atak yap veya o yapsın sen yaparsan biraz daha avantajlı olur.
Ama sana şunu kesinlikle söyliyeyim.Eğer sana bulaşanlar kavga çıkarmak isteyenler eğer piskopatsa yani demek istediğim çok kendini artist gibi ayak yapanlarsa şunu bil bunlar asla ve asla tek gezmezler.Mutlaka yanlarında itleri vardır.Bunları tek yakala.Ve kavgaya girdiğin zamanda çok aşırı hızlı bir şekilde rakibin yüzüne doğru yumruk at gözüne veya burnuna çene altına olabilir ama yeter ki çok hızlı at.Kafa yememeye dikkat et.Ve sen kafa at rakibin burnuna gelirse NAKAVT.
Ve kesinlikle tekmede kullan dizlerine veya kaval kemiklerine vur.Bu kadar.
KAVGADA FAVORİ TEKNİK HIZLI OLMAKTIR""104 Yorumla- +1 yıl
İlkokulda beri Allahın her günü kavga ederek büyüyen biri olarak söylüyorum korkuyla alakası yok veya cesaretle çünkü dayakda yedim dayakda attım amma yine de kavga falan olunca gerilirim kasılırım kalbim hızlı atar terlerim paniklerim ve doğal olarak buda kavganı etkiler çok iyi bile dövüşüyosan o adrenaline o stresle panikle adam akıllı bir yumruk bile atamasın
Gerekmedikçe kavga etmemek güzeldir zaten fakat gerektiğindede geri durmamalısın.Bu ailene bir saldırı yapanlara veya değer verdiğin insana zarar verenlere karşı olabilir korkmak veya korkak hissetmek iyi birşey değil bundan rahatsızlık duyduğunu anlıyorum çünkü kuşkularında haklısın.Aslında sorunun en büyük kaynağı hazırlıksız olman,bir erkek her zaman dövüşe hazır olmalıdır bu yüzden kendine iyi bak yediğin içtiğin şeylere dikkat et her zaman kendini bir savaşçı gibi gör öyle eğit öyle davran çünkü gerektiğinde savaşması gereken ilk alet edevat erkektir.Kavga öncesindeki travmaların özgüvensizlikten kaynaklanıyor bunu gidermek için ise spor salonuna gitmelisin vücudunu geliştirmelisin güçlü olmalısın elde ettiğin gücü sürekli formunda tutmalısın zaten geliştirkçe özgüvenin yerine gelir.Anlattıklarımdan kavga iyi güzel birşeymiş gibi birşey algılamanı istemem git vücut yap sana zararı olmayan 5 10 kişiyi pataklada demiyorum.Sadece her zaman her duruma hazır olman gerekli diyorum ve güçlü olman gerekli yoksa kavga etmek bir kapıyı kapatmaktan çok yeni bela kapılarını aralamaktır.
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbak güzel kardeşim bir kick boks muay thai wu shu antrenörü olarak konuşuyorum seninle elbette sokaklar ring gibi değil sokakta kural yoktur fakat kavga esnasında korktuğunu belli edersen kaybedersin sana tavsiyem böyle bir durumda karşındakiyle aradaki mesafeni 1 metreden aşağı olmamasına dikkat et yani mesafe önemli (diz dirsek kafa vs yersin) ikinci olarak karşıdakinin 2 kaşının ortasına uzun süre bak bakışlarını değiştirecektir imkanın varsa bir muay thai salonuna yazıl özgüven verecektir ama asla sokakta çok fazla gerekmedikçe kullanma ne demek istediğimi gidince anlarsın söz konusu aile olunca merhametsiz olman çoook doğal ve normal ama sana bir olay anlatyım bir gün gece 11 cenaze evinden çıktık dolmu bekliyoruz yanımda tekwandocu arkdaşım var iri yarı elinde extra kutu bira zil zurna sarhoş durduk yere geldi ayağıma basıp omuz attı ve sövdü ve yenilecek yutulacak cinsten değildi yuttuk neden?adam sarhoş dövsen bir türlü dövmesen bir türlü dövsen sabah anlamayacak neden dayak yediğini yani sen beladan ne kadar kaçarsan kavga etmemekten ne kadar korkarsan gelir seni mutlaka bulur insanların aklı varsa zaten sokakta kavga etmez kavgada yere düştüğün an bittiğin andır v son olarak : her zaman mesafeni koru,asla sırtını dönme ve asla guardını indirme bu hayatta da böyledir ringde de
124 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılben muay thai şiddetle öneririm ancak salonu seçerken hocalarına tecrübelerine çok dikkat et
- +1 yıl
ben 2 senedir kickboksa gidiyorum geçen 5-6 kişi etrafımda toplandı kavga korkuusundan kavga etmemek için elimden geleni yaptım sonra okulda korkak durumuna düştüm çok kötüydü yani
+1 yılSevgili kardesim,
Sende panik atak var sanırım bu konuda ama heyecan vucuttakı tıtreme ates nefes almada zorlasmalar felan kavga sırasında deneyımsız tecrubesız herkesın basına gelır. yane olmayada bilir.
Sana tavsiyem karsındakının insan oldugunu aklında cıkar. sogukkanlı ol. ne olacagını dusunmeden agzına agzına vur ise ayrıcaktır.
Anladıgım kadarıyla hic ölüm görmemiş birisin ya da kurban kesılırken kesenlerden hıc olmadan ya da yatıranlardan.
Ölüm gören insan soguk kanlı bir cani olur.(ölüm şekli önemli).
Acıma duygusunu kaybeder sanada bu lazım aslında yanında biri vurulsa ya da patlasa baya adam eder seni :)34 Yorumla- +1 yıl
Sonunu dusnen kahraman olamaz dostum ben kadınlar konusunda cok dusnuyorum o yuzden yanlızım cok dusuncelıyım cunki bir sey solemeye korkarım bana gulen o guzel yuzu bı daha gulmez die. senın durumda farksız ama baska yonlu ;)
- +1 yıl
Bunu kurban kesme ile alakası yok bence çünkü ben çok hayvan kestim ve arkadaşin saydıkları bendede var ama bu işe yarıyor çogu zaman kavgada daha doğrusu haklı olduğum kavgalarda bu yüzden gözüm kararmiş şuurumu kaybetmiş bir şekilde iki kişiyi hastanelik etmiş biriyim çok düşünme yani bunlar olsa bile cesaret ini topla vur her şey kendi kendine gelişecektir zaten
+1 yıl15 16 yzşlzrınz kadar bende böyleydim...tırsardım kavgadan ...yani öyle sanardım..sonradan anladım ki ben kendimden korkuyormuşum...5 -6 kişi beni baya bir düzeltti o gün..bildiğin kırdılar ağzımı yüzümü...tabi bende o karmaşada yere düşmeden çaktım kafayı ...çocuk sonra ameliyat falan olmuş duydum...sonra farkettim...aslında kendimden korkarmışım bunu anlayınca bu kez kendimddne korktum...biraz zaman geçti mecburen vurmak zorunda kaldım bir kavgada...iki yumruk attım vurduğum kalkmadı...sakineştiğim zaman olayları hatırlamıyordum bile...yani gözüm dönüyor resmen...hiç çekinmeme girerim kavgaya ...ama delikanlı kalmadı...bıçaklandım bir kere ünide çenemden...hala durur izi...yani demem o ki o bıçak boğazıma gelse birmiştim...şimdi kavga olunca dayanamıyorum ama vurmaya değil aırmaya giriyorum...sorumluluklarım var yaş 30 ldu...ama delikanlı olsalar yumruk yumruğa girerim...artık bıçak sopa falan var millette...en iyisini yapıyorsun...boşver girme hiç...
611 Yorumla- +1 yıl
hiç korkma sakın kimsenin yolunu yeme...sana diklenene sende diklen dayak yersin belki ama nasıl birşey olduğunu öğrenirsin...yiye yiye atmayıda öğrenirsin...
- +1 yıl
yok korkma gir bir kaç yumruk falan yersin...sende çakarsın özgüvenin yerine gelir...
- +1 yıl
yalnız bazen duymamayı da bileceksişn...yeni atanmıştım ozanalar...eski nişanlımla caddede yürüyoruz...beraber çalıştığımız okulda bir eleman var ...kızla yürüyoruz yanımızdan geçerken merhebe merve hanım diyor sadece ona...bir iki derken ...dedim merve bir kere daha sadece sana selam verirse caddenin ortasında ağzını yüzünü kıracam...ben arkadaşlara iletirim sen sakin ol dedi...sonra bunu tanıyan arkadaşlarına söylemiş...çocuk o günden sonra selamı sabahı kesiti...önceuzlaşa yoluna git yani
- +1 yıl
bende 1 iki dedim kzın yanında olay çıkmasın diye ama sabrım taşınca çocukta olayın ciddiyetini anadı...
- +1 yıl
aynen öyle yoksa uyarıdan sonra yapsaydı merhaba merve hocam cümlesinin merv demeden ağzına çakacaktım...annesi yoktu çocuğun birde ona kıyamadım aslında ben ve şu yufka yüreğim...:D
Bende öyleyim yani seninle aynıyım ama farkım kavgadan korkmuyorum sadece kavga etmek hayvanlara göre bişeydir yani insanlar kavga etmek için yaratılmamıştır çünkü insanda akıl ve mantık vardır hayvanlardan farklı olarak.
Allah dil vermiş konuş diye, akıl vermiş düşün diye, mantık vermiş sorunlarını doğru çöz diye...
Allah kavga etmemizi isteseydi bize pençe verirdi daha çok köpek dişi verirdi daha güçlü kaslar verirdi ama ne vermiş akıl ve mantık vermiş düşünün problemlerinizi doğru çözün diye42 YorumlaKısa ve öz :" Kendine güven, kendini ezdirme,sevdiğin biri olmadığı zaman alttan alma,kontrolünü kaybetme ama yinede kavga etme".İrdelersek ; kavga etmemen zayıflık değil aslında senin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir ama kendine güven sorunun zayıflık durumu.Özgüven nasıl kazanacağım dersen de mesela sahip olduğun bir yeteneğinin keşfedilmesi gerek.Profesyonel yardım iyi olur ama ben Aliağaoğlu'nun sülalesinden değilim dersen de kendi kendine sevdiğin şeylere zaman ayır ve dene.Hangi alanda marifetlisin,elin yatkın ve daha da önemlisi seviyorsan zaman ayırıp uğraş.Zaman ayırdığında kendini daha iyi tanıyacaksın,ilerlemeye başlıyacaksın.Ve ilerledikçe de başarılı olacaksın.En iyi özgüven kaynaklarından biri de başarıdır.Ama en büyük rakibin kendinsin.Kendini yeneceksin.Söylemeyle olmuyor ama eğer gerçekten istiyorsan yapacaksın.Amma da felsefe yaptın çok biliyosun sanki düşüncesi olan varsa eğer yazdıklarım tecrübeyle sabittir.
90 Yorumla
+1 yılaynı durumdayım bende kardes su tarif ettiğin herşeyi bende yaşıyorum :S nolucak bu sekilde neler yapıcaz.. tatlı dille çözmeye calısıyorum hep olayları.. kavga ettigim tartıstıgım kişi tanıdıgım en yakın arkadasım hatta babam dahi olsa vucum komple titreyip kulak memelerime kadar heryerim uyusuyor.. sonucta ben kazansamda kaybetsemde.. hep bu oluyor.. ya da hiç bir şekilde darbe olsada olmasada sadece dikleşme ler dahi yaşıyorm bunu.
33 Yorumla- +1 yıl
Aynı durum kardesım :s
+1 yılHerkes sallamış kardeşim kavga anında titreme hissi baş dönmesi hissi kalp çarpıntısı bunlar adrenalin hormonundan kaynaklanıyor ve adrenalin hormonu salgılandığı zaman olduğundan 2 kat hızlı koşabilir gücünün 5 katı sertliktte vurabilirsin mesela köpekten kaçarken de bu hormon salgılanır ve olduğundan daha hızlı koşarsın onun gibi düşün ben kick boks eğitmeniyim ve gerekmedikçe konuşarak çözerim meseleleri neyse konumuza dönelim sen o anda o psikoloji içerisinde olduğunda bunlar gayet normal her insanda oluyor gibi düşüneceksin ve gerçekten bende dahil her insanda tehlikeyi hissetiği anda hayvansal bir içgüdü olarak bu hormon salgılanıyor yani işin özeti korkmıyacaksın sen korkarsan karşı taraftaki dişini daha fazla gösterir.
11 Yorumla- +1 yıl
Usta bunu bilmene rağmen hala korkuyorsak napıcaz
+1 yılBak kardeşim korktuğunu düşünürse karşındaki kişi emin ol daha da üzerine gelecektir bunu hiç bir zaman unutma. Korkularının üzrine gitmeyi öğrenmelisin yaşadığımız toplum gerektiriyor bunu. Eğer korkarsan her daim ezilen olursun. Bence kır zincirlerini. Bir zamanlar bende aynıydım. Sana olanların aynısı banada olurdu ama ben kurtuldum. Eminim ki sende kurtulursun. Kimsenin sana laf söylemesine izin verme. Bugün sana laf eden yarın annene babana laf eder sesini çıkarmıyosun diye. Hiç çekinme çak kafayı suratının ortasına ondan sonra bak bir daha laf söyleyebiliyorlar mı
80 YorumlaYetişmenden dolayi galiba. Ben Ankarada doğdum büyüdüm. Bizim oralarda kavga çikmasi çok rastlanan bişeydir. En ufak bi' bakişmaktan bile kavga çikar. Şimdi böyle bi' ortamda yetişince atarli giderli bi' yapiya sahip oluyo insan. Sen hangi şehrin hangi semtinde büyüdün bilemiyorum ama şiddete meyilli olmadiğin kesin. Ki bence bu biraz iyi biraz da kötü. Erkek adamin bileğine güvenmesi ve gözünün de kara olmasi gerekli. Kendine güveneceksi, hepsi bu.
30 Yorumla
+1 yılKardeş panik yok önce buruna sağlam bir darbe indir muşta vb bişey kullan zaten sersemleşir orada biran bile durmadan burnuna ve en hassas yerlere vur tavsiyem burundur.
Zaten adam hapı yutar kısada sürer kavga birisi ayırır ama sen vurmasına fırsat verme sakın yere düşme o zaman sen hapı yutarsın ve kesinlikle ilk sen vur.110 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
spor olarak bakılmalı ben ayda 2-3 garanti kavga ederdim birde yanlız kavga etme günebileceğin birilerini al .
- +1 yıl
hahahaha arkadaşlarım şimdiye kadar hiç kaçmadı arkadaş değilde kardeş dediğin adam gibi adamlar olmalı..
bu korku panikler iyi bişiy değil, anksiyete bozukluğu olabilir bence bir doktora görünmelisin zira günümüzde çoğumuzun farklı yönde takıntıları var önemsemiyoruz ama daha sonra kalıcı ve büyük sorunlara neden olabiliyor. Ailene patlamadan da bu süreçte normal çünkü dışarda farkında olmadan bastırdığın içine attığın duyguları ailene rahatça yansıtabiliyosun, bir şekilde atman gerekiyor stresi bunu da doğal olarak en yakınındakilere yapıyorsun.
20 Yorumla
+1 yılBahsettiğin titreme ağlayacakmış gibi olma bende de olur.Ama çok matah bişeymiş diye demiyorum ama hak edene vuracaksın kardeşim .Bana çok büyük bir kazık atmıştı kardeşim
dediğim kişi sonra sopayla dövdüm .Kavga olayı birazda olayın ne olduğuna bağlı bence.Bu arada kavgadan bende nefret ediyorum.20 Yorumlaben korkmuyorum. kavga degil şu an savas olsa giderim o derece link kimler bizim atalarımız. ..
(ver gazı mode on )11 Yorumlaya sorun şu kavga edecegım zaman titriyorum karşımdakı kşiye de uyuz oldugum halde ona ne kadar cok zarar vermek istedigim halde neden elim ayagim titriyor dayak yesemde atsamda kafaya takıyorum titriyorum sinirden mi bilmiyorum lütfen bişeyler söleyin kafayı yiyecegim... korkak degilim ben dıstan ole bir göruntu versemde içimi bilen yok.. sen bunu ben bunu paylastım ... aynı durum tıpa tıp bende soz konusu ..
13 Yorumlaben iyi bir dövüşçü(karetedo-mavi) olmama rağmen senin gibi uzak duruyorum bu durumun belkide hic dayak yemediğinden olabilir :D ama insanın cesaretini de kırar
21 Yorumla
+1 yılkardeşim dayak ye ama korkak profili çizme. dayak yesen bile bir süre sonra sana biri bir yanlış yaptığında dalacağını bilir ve ona göre davranır. ama korkaklık, nasıl olsa bana bir şey yapamaz dedirtirsen elin oğlu ezer.
71 Yorumla- +1 yıl
Abi vallahi beni anlattın ama güzel öğüt verdin..😔
bende hiç kendim için kavga etmem.ama bir yakınıma bir zarar gelince dayanamıyorum.bütün kavgalarım arkadaslarım için ettim.ama sonra bu arkadasların kaçıp beni ortada bıraktığını görünce onuda bıraktım.kavga son çaredir senin için bir kayıp değil yani
20 YorumlaKardesim oncelikle bu cok normal emin ol bu her kiside olan bir durum kavga esnasinda veya oncesinde vucutta titreme bulanti hafif karin agrisi bas donmesi goz kararmasi vb olur bunun sebebi ise sudur vucuttadki adrenalin oraninin fazla yukselmesidir yuksek bir yere ciktiginzda da ayni sey olur aslinda bunun tam olarak sebebi beynin vucudu uyarmasidir yani bak bu kavgaya girersen hasar alabilirsin ya da bak yuksek yerdesin dusebilirsin gibi bu yuzden sakin ol derin nefes al ve kavgaya kavgaya karsindakinin en savunmasiz oldugu anda basla ve eger bicak falan varsa direk kac benim fikrim bu
20 Yorumla
+1 yıliçinde bulunduğuın toplum seni pısırıklaştırmış ve tam bir düzen adamı olmuşsun yazık yanımda olsan suratının ortasına iki yumruk patlatırdım ve kenedene gelirdin.
35 Yorumla- +1 yıl
tyler durden ını bul!
- +1 yıl
o zaman korkma, ilk yumruğu sen indir.
Neyini aşıyon kardeşim bu kadar korkma, küfür ediyolarsa ve sende halen panikten bahsediyosan bilmiyorum artık eminim çoğu üstüne bağırsan 90 derece dönecek adamlardır. Kendini böyle alıştırırsan çok ezilirsin ! Ve heryerde karşına çıkar okulda, işte, dayak yemekten korkmamalısın, emin ol karşındaki hissediyodur ve daha çok üstüne gelir.
10 Yorumlakullanıcı adını görünce bir an kendimden şüphe etim "ben böyle bir soru sormadım ama?" diye :)
21 YorumlaArkadaşlar ben ortaokul zamanımda kavgadan hep uzaktım kendi kafamdaydim beni çok ezdiler dövdüler ezdirdim kendimi şu an lisedeyim halen üstüme geliyorlar fakat sadece 3.4 tanesi diğerleri hepsi korkmaya başladı. Geçmiş zamanimin hatalarını şimdi ödüyorum. Çok kotu bir şey örneğin ir kavgam oldu kavgam olmadan önce stres panik hafif korku baş dönmesi ve iştah gidiyor enerjim olmuyordu kavga ettim 2 defa o 2 kavgadan sonra ben çok cesaretlendim korkuyordum 1.2 ay geçince hiç kavga etmeyince yine kavga ya da mevzu var lafını duyunca enerjisizlik. Hafif korku panik ve iştahsızlık geliyor bunu nasıl kalıcı olarak yenebilirim. Kalıbım ve vücudum da var çok sağlamım oysa ki.
00 Yorumla
+1 yılHe gardaş de haklısın de aileyemi girdi tekrar söylesene de tam söylerken ceneye indir ya da buruna arka arjaya 2 tane daha kafaya daha kalkamaz ama bak bak beynini kullan düşün ne yapacağını sonra uygula unutma kavga son çare
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim sana yemin ederim ki aynisi bende de vardi 1-2 dayak yedim ama öyle dayak değil bildiğin hastanelik oldum şimdi kavga da dayakda yersin atarsın da yani çok kavga etmeye başladım ama yani durduk yere kavga etmezdim mesela yanımda kız arkadaşıma laf atı çocuk sana yemin ederim ki yumruk manyağı etim o gün sonra korkmaz oldum 😊😊
00 Yorumlazaten yasal diil kavga, istiosan 2 metre 150 kilo ol, en ufak bir sekilde el kldırman birine suç,o yüsden büyük bir kayıp diil korkman,tersine kazanc..kavga raddesine gelmeden çöz işleri, gelirsede gidersin suç duyurusunda bulunursun..
10 YorumlaGunlerdir icimde fena kavga etme istegi var
Bu ara onume gelene parlar oldum sahibini bulana kadar22 Yorumla
+1 yılumutmt arkadaş çok güzel cevap vermiş bende şunu eklerim karşındaki insan sana yumruk göstersin sende boşver dediği gibi eyvallah de geç
11 Yorumla- +1 yıl
arkadaşın bahsettiği şeylerin aynısını bende yaşıyorum. BU ÇOK BÜYÜK Bİ PROBLEM bir türlü aşamadım. lisedeyken çok kavga ettimde oldu. bokslada uğraştım. ama hep bir heyecan hep bir titreme oluyor. ? bir türlü kontrol altına alamıyorumj heyecanımı. HA çokta güçlüyüm ha. onu okadar iyi bılıyorumki. ama bir kavga muhabbeti olduğunda ELİME AYAĞIMA KARIŞIYOR. HEMEN o anın geçmesini istiyorum hani iyi ya da kötü sonuçlansın istiyorum. o anlık yemeden içmeden kesılyorum. iştahım gidiyo moralim bozuluyo. berba durumda oluyorum. normalda sakin bir mutavizi adamım. aynı zamanda maçolukta var fakat KAVGA OLAYINDA tüm kontrolu kaybediiyorum. BUNU ÇOZÜMÜ NEDİR YA vallahi bu durumdan okdar çok bıktımkı. kız arkadaşımla dışarı çıkarken falan bir kavga çıksa laf atma falan. o an gene o psikolojiye girecem. ve yenik düşecem. bunu yediremıyoırum kendime.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence sen kendı sınırınden korktuğun için kendıne hakım olabılmek için sıkıyosun kendını ve tıtrıyosun.aılen olunca mevzu onlara zaten kontrollusundur.ama en ıyısını yapıyosun kavga çozum degıl.ıyı bıseyde degıl.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsadece sakin bir insansin.kendi haline yasiyosun.kavga sorun cikmasin diye alttan aliyosun.bu senin zayif oldugun anlamina gelemz.aksine iyi bisey.akli olan anlar zaten.
20 Yorumlaeger ki kaybedecegin bir sey varsa korkarsin ama yinede cok korkma derim en azindan belli etme simdi yalniz olsan bile ilerde cocugun bu halini gormesin bir baba profili olarak psikolojisinde degisik boyutlar yer alabilir
10 Yorumla
+1 yılBu anlattıkların tam olarak panik atak sorununun tanımı...
10 YorumlaSağlık konusunda 313 cevap paylaştı. sağlam bir dayak ye ozaman alışırsın dayak atmayada..
10 Yorumla10 sene savunma sporlarıyla uğraştım, kavgadan nefret ettim hep. hocamızda ulvi bir adamdı savunma sporlarının asıl amacını aşıladı bize.
döveceğinden emin olsan bile kimseyle kavga etme.10 Yorumla
+1 yılvalla ne yalan söliyim en sevmediğim erkek tipisin. tamam kavga etmek kötü bişe ama erkek dediğin biraz cesaretli, yürekli olcak. biri laf yaptı mı "nediyon olum sen ?" demesini bilcek. öyle sürekli altdan almayla olmaz arada atarını koycan.
08 Yorumla- +1 yıl
önce özgüvenli olmalısın. body building, kick box gibi sporlara giderek kendine olan özgüvenini arttırabilirsin. zayıfsan bol bol ye güçlen.
sakın beni yanlış anlama direk adama tekme tokat dal demiyorum ama sen ne kadar alttan alırsan adamda okadar üstte çıkmaya calısır bu bir gerçektir. alttan almaya calısırken bile sesin ciddi ve biraz yükses sesle olsun adam senin sinirlendiğini ve bu olayın biran önce bitmesini kapanmasını vs. istediğini sansın. - +1 yıl
bak geçenlerde başıma gelen bir olayı anlatayım.
bir AVM'de takılıyoruz. 5 tane çocuk geldi ve 2dk tuvalete gelsene dediler. tamam dedim geçtik tuvalete. hayırdır dedim. dediler işte sen geçen kavga ettigimiz cocukların arkadaşı değil misin falan. gel senle teke teke çıkalım felan dediler. bende ben teke teke çıkarım hiç sorun değil ama benim o kavgayla veya sizle herhangi bir sorunum yok ama senin benle sorunun varsa çıkalım sorun değil dedim. çocukda sonra R yaptı. benimde senle sorunm yok falan. - +1 yıl
anlattıklarımdan bir anlam çıkarırsın blki. neyse gerisi sana kalmış. iyi geceler.
- +1 yıl
isimlerini duyurma çabaları, arkadaş grubu içinde birbirlerine artistlik yapma çabaları vs.vs. boş sebeplerden kavga arama çabaları işte.
o çocukları şimdi gördüğümde direk selam veriyorlar. ben orda direk kavga etseydim olay uzar uzar dururdu. önce konuşmayı denedim ve konuşarak hallettik ama konusarak halletmeyseydik teke tekede çıkardım yani sonuçta olayda ben haklıyım. haklı oldugum olayın arkasında hertürlü dururum.
+1 yılArkadaşlar bir çok kişi bişiler saçmalamış yumruk vs vs şeyler kimse kimseden korktuğundan değil herke babasının oğlu ben 23 yaşındayım boy 167 kavga edersin ha ailene biri bişi der laf atar o zaman o korkak görünen kişinin içinden deli piskopat birisii çıkar onun için saçma sapan konular için şiddet olmasın yatlı dil yılanı deliğindenn çiktsrtır çok doğru bi söz bu sakin olalım kendinizi düşünmüyorsanız ailenizi düşünün
00 YorumlaMerhabalar ben kavga etmeyi sevmeyen birisiyim ve dediğin duyguları birebir yaşadım ama kavga oldumu kaçınılmaz oldumu mecbur edeceksin alttan aldin baktın akıllanmıyor zaten akıllanmasını bekleme o emin ol daha çok rahatsız eder seni ama bu zamana kadar hiç kavgada kaybetmedim kalibim felan yerinde boy 1.86 ama dediğim gibi kavgadan önce vücudumu bir korku tereddüt sarıyor
00 Yorumla
+1 yılzamanında çok kavga ettım benımde oluyodu sonra olmamaya başladı
profesyonel dövüşçü olmustuk be ne günlerdi o kadar kavga ediyoduk kı artık artistik hareketlere geçmiştik :D10 Yorumlasenin önce bir sağlam dayak yemen lazım ..ondan sonra aaçılırsın.buram buram nefret kin kokar sonrasında :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldışarda kimseye bir şey diyemediğin (korkundan dolayı) evdekilere patlaman normal çünkü ne olursa olsun onlar ailen kabul eder affeder... psikoloğa falan git ya da hergün kavga et sonunda alışırsın ..
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhıı anladım :)
+1 yılölümüne atla üzerine yiceğin bir dayak olsun emin ol çok rahatlarsın
21 Yorumla- +1 yıl
TAMAM ölümüne atla demesi kolay. O ANDA VARYA CESARET MESARET GİDİYO. kontrolu elinden kaybediyosun o an... normalde çok güçlü olan ben kavga muhabbeti olduğunda tedirginleşiyorum. karşımdaki kim ne yapacak ne yapabilir. kestiremıyorum. bir yandan farklı bir korku var. olum diyorum git dövüş yen ya da yenil ama cesaretli ol. aklıma şu geliyo. kimse delikanlı degil artık. adamın göt korkusu vardr. oda heyecan yapmıştr. çakmştr hapı bonzaiyi cesaret almıştr yanında silah vardır. bir anda ortalık karışınca tak tak tak ününe gelene sıkar. sonuç. belki ben hayattan koparıldım o krsşun yüzünden o çocuğunda hayatı bitti. gel 5 dakika öncesine hiçbşy yok. hayattasın oda hayatta anlaşmak güzel şey ama karşındaki kız arkadaşını rahatszı ediyosa veya kız kardeşini ya da aileni. ozaman napcaksın ? odurumda ne yapacaksın yani
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. canın,namusun riske girmedikçe kavga etmek aptalların işidir.
10 Yorumla
+1 yılKavgadan ne korkuyon
alt tarafı ya dayak yersin ya da dayak atarsın10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBugün niye çok kavga var :)
link20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnan kavga etmemen güzel bir şey. Aynısı bende de oluyor sabrediyorum bende sorun vurmaktan değil çocuğa acıdığımdan vurmuyorum.
10 Yorumla
+1 yılaynen bende korkuyorum karşı tarafa bişey olcak diye :)
10 YorumlaPire gibi görünüp deve gibi heybeti olmak büyük yigitliktir, doğru olanı yapıyorsun
10 Yorumlakendini geliştirmelisen.bu cok da iyi bir şey degil.psikologa danış
10 YorumlaBeni anlatmışsın. Bir çözümü yok sanırım
60 Yorumla
+1 yılölümden korkuyorsun büyük ihtimalle veya kavga edeceğin kişinin olayı uzatacağını düşünüyorsun.
11 Yorumla
+1 yılBende kavgadan çok korkuyorum etmemk içinde elidmen geleni yapıyorum ama ettiğimdede deli gibi dövüşüyorum yani kavgada acı hissetmiyorum yinede kavgadan korkarım ben
00 YorumlaMMA veya Kick Boxa git
10 YorumlaSağlık konusunda 554 cevap paylaştı. bende senin gibiyöm hi,ç kavga etmem
10 YorumlaKeske herkes boyle olsa
20 Yorumla
+1 yılYumruk yemeden yumruk atmayı öğrenemezsin evlat
10 Yorumlahangi burcsun kanka
17 YorumlaBoşver. Normalsin. Kavgadan ebem de korkar..
00 Yorumlaileri derece cesaret eksikliği maalesef bro :(
10 YorumlaDayak yemeyen dayak atamaz =)
20 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri