Sizce lise arkadasliklari mi universite arkadasliklari mi daha kalicidir?
Lise
Universite
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lise arkadaşlıkları.
Şu an karşıt görüşlerde olsak dahi lise arkadaşlıkları samimi bir şekilde devam ediyor, karşılaştığımızda kucaklaşıp hal hatır sorabiliyoruz. Ama üniversite arkadaşlıkları genellikle benzer dünya ve siyasi görüş temeli üzerine kurulduğu için lise dönemindeki arkadaşlıklar kadar samimi olmuyor.
Temiz duygular kötülük hormonlarının henüz kirletmediği lise arkadaşlıklar ve kalıcılık açısından da öyle ama üniversite'de ise serbest yaşam hormonel duyguların değişmesi zaten karşı cins ile arkadaşlığı hep bir mıknatıs misali kılıyor, hem cinslerin ile arkadaşlık ise tam bir çıkar ilişkisine dönüyor...
Kesinlikle; çıkar ilişkisi üzerine kurulmayan, daha samimi, daha masumane olan lise arkadaşlıkları. Öyle ki arkadaşlıktan ziyade dostluktur. En güzel günlerin, en komik anıların onlarladır. Geçen zamanla birlikte, bizlerle beraber arkadaşlıklarımız da büyür ve sağlamlaşır.
Teşekkürler
Lise dedim.Lise son sınıf öğrencisiyim ve üniversitede beni neler bekliyor bilemem.Ama ben en yakın arkadaşımı dostum dediğim insanı lisede tanıdım yıllar geçse de yanımda olacak kişi o.Bu yüzden lise dedim.
Cevap
39Cevap
lise arkadaşlıkları gerçek arkadaşlıklardır. ama üniversitede çıkar söz konusudur. hele ön
sıralarda. tanımadığın birinin notları için sevimli görünmeler vs. üniversitedeki arka
sıraların hakkını da yememek gerekir. not kaygısı olmadan, içten ve temiz.
üniversite. 2 üni bitirdim. tüm arkadaşlarla ilkinden 7 ikincisinden neredeyse 30-40 arkadaşla görüşüyorum. liseden 1 kişi var. lise diyen arkadaşlardan üniversite okumamış olanlar var mımerak ettim :)
kesinlikle lise çünkü ne tam olgunsun ne çocuksun ortada bir yerdesin ve en doğal halinlesin lise kesinlikle ünide gözün açılıyor ortama ayak uydurmak zorundasın ve karakterinden ödün veriyorsun samimiyetsizlik doğuyor haliyle
şu an en yakın olduklarım ilkokul arkadaşlarım :D liseden de çok canciğer olduklarım var hala. üniversitedekilerle zaten şu an ister istemez beraberiz yani ona üniversite bittikten sonra karar verebilirim :)
Okuduğun okula göre değişiklik gösterir. Tutupta Sağlam Kaynak ve Makine Meslek ve Endüstri Meslik Lisesi'ni okuyan bir adamın üniversitede Anadolu Üniversitesini kazandıktan sonra.
lisede ki arkadaşlarım daha iyiydi yeaa diyebilme şansı yok.
lise tabiki. orda kimse birbirine çıkar gütmeden bağlanıyor. tabi bunda çocukluğun ve maddi olarak ailenin yanında oluşunun da etkisi var. üniversitede gurbettesin. ister istemez herkese çekinerek yaklaşıyosun. gelirler giderler sınırlı hep
kesinlikle tek geçiorum lise arkadaşlıklarını en azından o zaman insanlar çıkar gütmeden arkadaşlık kuruyordu...
benm öyle muhabetlerim yoktu ben 5. sınıftan sonra girdim (anadolu lisesiydi ayıptır sölemesi (: )7 yıl okudum aynı kişilerle.. sümüklü halimden bu yaşıma kadarki evrim sürecime eşlik etmiş kişilerdir. Halada görüşürüm... üniversiteden kaç kişiyle görüşüosun dersen ya 1 ya iki okdar
((((: neyse en azından farkedip gitmemişsin bide gitseydin nolucaktı :P
Lise dönemindeki arkadaşlıklarım daha samimi geliyordu bana. Üniversitedekiler daha çok çıkar üzerine kurulu sanki.
Tabi ki üniversite arkadaşlarım,daha kaliteli ve daha bilinçli dostluklarımın başladığı yerdir.Lisede nerde beş para etmez çoluk çocuk onlarlayız.
Birçok insan lisede ilişkilerin çıkar üzerine kurulmadığından söz etmiş ama bence bu zamanda öyle değil.Çıkar peşinde olan insanlar her yerde olabilir bunun yaşla alakası yok.
Üniversitede daha aklı başında oluyorsun. Üniversite daha kalıcıdır. Ama bana sorarsan en kalıcıları çocukluk arkadaşların.Eğer kopmazsan ailen gibi oluyorlar onlar işte.
lise arkadaşlıkları. üniversitede genelde çıkar ilişkileri üzerine arkadaşlık oluyor.
lisedeki arkadaşlarıma bakınca ünideki arkadaşlarıyla daha çok görüştüklerini fark ettim.
lise arkadaşları çogu bitiyor ergen ergen arkadaşlıklar ama üniv arkadaşlıkları evlenince cocugun olunca bile yanında olanlar oluyor
Ünversiteye yeni başladım ve şuan aradığımı tam bulamadım. O yüzden 'lise'
Üniversitede adam akıllı arkadaşlık yok ki. 200 kişilik amfide kimi tanıyıp edeyim ben zaten derse 5 dk kala git biter bitmez hemen eve. Lise iyiydi sıcak samimi ortam
ben lise arkadaşlarıyla hala görüşüyorum üniversite arkadaşları çok havalı
Lise arkadaşlarımla hala görüşüyorum ..
Üniversite için 3 sene sonra duruma bakarız *-*
ilkokul arkadaşımla da lise arkadaşımla da üniversite arkadaşımla da hala görüşmekteyim
lise arkadasları
kardesımın hayatını kurtardı
Allah razı olsun ondan
Kesinlikle lise ünüversitede sahte çoğu şey samimiyet yok not:Şu an ünüversitedeyim :-D
mapushane / askerlik arkadaşlıkları
gerci 2 ortamada girmedim :D
Kesinlikle lise. Düşünsene bir çocukluğunuzdaki saçma ama güzel hikayeleri paylaşıyosunuz. Hatırladıkça gülersiniz.
ben unutur giderim hepsini sadece üniden bir kaç arkadasım var az olsun sağlam olsun
lisedekiler unutturuyo kendin çok değişiyorlar ayrılınca
lise bence üniversiteye gitmediğim için söylüyorum bunu
çok seçiciyim ikisindende tam anlamıyla bişey elde edemedim
üni hayatım olmadı ama lıse arkadaslıkları 7 senedır konusuyoruz
hiçbiri kalıcı değildir bence=))
Lisedekiler daha iyiydi.
Lisede yaşadığım şeyler unutulmaz
lise arkadaşlarım en iyisi
ikisi de değil. ikisinden de bir hayır görmedim.
Lisenin tadı biraz daha farklı :)
Hiç biri ! Mahalle dostu derim sadece !
Lise sürttürmeli üniversite gömdürmeli...
lise daha iyi gibi
mahalle arkadaşlıkları.
lise tabi, kavga ediyorsanız samimisiniz demektir
Benim lisedeki arkadaşlarım daha kalıcı oldu.
Hayat arkadaşlıkları kalıcıdır.
lise iyiydi
Lisee
unıversıte tabııkı...
lise arkadaşları cünkü üni okumadım hahaha:)
ilkokul ve dershane
sen naber ya ^^
ne olsun işte iş güç enerji ://7
Utanma beni de utandıracaksın ama :((8
gaza geldim ^^^^^^^fdkgjfkl
İlkokul ve dershane
Lise iyiydi ya:)
Lise
Lise
Tabiki lise...
Üni tabi ki
lise