İyi biyetli bir girişim sevindim onun adına ama yetmez. Burada nil den önce devletin elini taşın altına koyması lazım. Yakın zamanda gördüğüm cemaatçi tayfadan bir yobazın 10 yaşındaki bir kızı okula göndermediğini gözlemledim. Soruğumda ise onun eğitimini biz veriyoruz dedi, O yaştaki kızı kara çarşafa sokup eğitim veriyorlarmış sözde, sonra öğrendimki okula hiç gitmemiş kız. buna sesini çıkarmayan bir devlet ve beyni saçmalıklarla yıkanan kızlar var ülkede, durum böyle oluncada bu tür maddi girişimler tam yerini bulamıyor. Önce bu tür yobaz ve zehirlenmiş beyinli insanların eğitilmesi veya olmuyorsa toplanması lazım bu ülkeden.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılTakdir ettim, güzel. Çok güzel. Tüm sanatçıların böyle girişimlerde bulunmasını isterim. Ben bile 7 kızı üniversite okuttum. Şu an krizdeyim bir şey yapamıyorum.
Kadınların okumasını isterim, okusunlar , kendilerini geliştirsinler. Bir ülkenin geleceğini belirleyen kadınlarımızdır, onlar Anne olurlar, Yönetici olurlar, Cumhurbaşkanı olurlar, biz erkekler onlara destek çıkmamız, onları korumamız gerekir. Atatürk gibi düşünmemiz lazım, bir insan olarak düşünmemiz lazım.60 Yorumla
Hâlâ at gözlüklü insanların var olması ne kötü bir şey yaa bir de utanmadan "neden sadece kızlar erkeklere ayrımcılık bu" diyolar.
Bak efendi benim dedem oğlunu okuttu kızına sıra gelince "kafam kadar memen var ne isin var okulda kir dizini otur" dedi.
Ha diyeceksin ki o senin dedenin zamanindaydı şimdi yok mu sanki? Şöyle bir konfeksiyonlara göz at bakalım marketlere bak bir bakalım! Insanı deli etmeyin bu kadar boş yaşamayın madem bir baltaya sap olamıyosunuz o zaman yapılan ise saygı duyun b*k atmayın her başarılı kadina!!!41 Yorumla- +1 yıl
haklısın
Bu kadın Türkiyenin simgesi Zhanna D'ark gibi olmalı. Hem eğitimli, hem güzel, hem 41 yaşında ama yaşı hiç göstermeyen, hem pozitif hem üretken. Benim için tam örnek alacak bir kişi. Kendime bir takvim alacağım.
73 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
+1 yılYaptığı çok güzel bir şey ama cinsiyetçi yaklaşımları yanlış buluyorum. Her alanda eşitliğin olmasından yanayım. Sadece kız çocuklarının bazıları değil erkek çocuklarının da bazıları gidemiyor üniversiteye ve çalışma hayatına atılmak zorunda kalıyor. Düşünürken perspektifimizi geniş tutmamız gerekli.
52 Yorumla- +1 yıl
Haklısın bu başka bir proje demek değil ki erkeklerede aynı destek gösterilmiyor. Ülkemizde Tev de dahil olmak üzere birçok eğitim kurumu kız ve erkeklere burs olanağı sağlamaktadır. Burada amaç okutulmayan veya maddi olanaklardan dolayı okula gidemeyen kız çocuklara yapılan bir dikkat çekmedir. Yıl 2017 ne yazık ki bazı aileler hala çocuklarını okutma noktasında endişeler taşıyor ve okula göndermiyor.
- +1 yıl
Tabi ki bu yılda bile böyle şeyler yaşanması çok üzücü fakat kapitalist beyinlerin sonucu bu.
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılkendisini zaten takdir ederdim ''istese çok seksi, çok çekici olabilecek, görsellerle destekleyip b. ktan şarkıları kaptırabilecekken'' fiziğini bu işe dahil etmeden, maddi kaygı olmadan güzel güzel şarkı söyleyen bir kadın. bu projeside kendi yaşamıyla uyumlu gayet güzel gayet takdir edilesi olmuş
70 Yorumla
+1 yılBen bu özgür kıza hayranım. Bir kadın; hem güzel, hem zeki, hem duyarlı, hem de sanatçı olabilir mi? Bence olur. ( :
Onunla kek yapmak isterim.
Çırpıp çırpıp karıştırmayı,
Kendimi onunla kıyaslamayı
Kimse bana benzemez.
En güzel keki ben yaparım ( :40 Yorumla
+1 yılLütfü kırdar kongre sarayında, bir toplantı odasında tanıştım Nil'le. Yaklaşık 10 gün kadar gelip gitti ve o süre içinde personele olan saygısıyla gönlümüzü feth etti. Hiç bir şekilde egosu olmayan zeka dolu bir kadın. Feminizmi en "doğru" şekilde savunan ve sürdüren bir emekçi aynı zamanda. Bu projeyi destekleyecegim.
10 YorumlaBurs vermek ya da yardim etmek icin unlu biri olmaya gerek yok, alinan 1 liralik 3-5 hikaye kitabini, bir kutu A4 kagidi ya da en basiti bir kutu kursun kalemi bile koy okullarina yardim olarak gonderebilir herkes, buyuk paralara gerek yok, yardimin buyugu kucugu yoktur, biz bu yardim olayini gozumuzde cok buyutuyoruz, o kadar kolay ki aslinda, yardimlasalim zor degil..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok iyi bir destek olmuş. Belki ismi farklı olabilirdi ama sanat camiasından böyle örneklerin çıkmadı umarım başkalarına da örnek olur ve çalışmalar yaygınlaştırılır. Ülkemizin şu an eğitim alanında birçok desteğe ihtiyacı var. Bunlardan biri de bizler veya elinde imkan bulunan başkaları niye olmasın. Sadece eğitim de değil daha bir alanda çocukların aslında desteklenmesi lazım. Daha nice güzelliklere inşallah.
10 YorumlaKız çocuklarının okutulması üzerine yapılan her desteği ve hareketi takdire şayan buluyorum. Gerçekten de müthiş.
50 YorumlaMelekler kadar duruluğu ve naifliği ile Nil Karaibrahimgil bu ülkenin aydınlık ruhu olduğunu düşünüyorum. Bu güzel peojelerinin diğer tüm sanatçılarımıza ışık tutması dileğiyle.. İyi ki varsın Nil abla..
10 Yorumla
+1 yılEn çok kızlar okumalı çünkü eğitimli kız çocukları hayatı güzelleştirir. Eğitimsiz ve köle gibi büyütülenler sadece hizmet ettiği kişi mutlu eder. Özgür kadınlar ve erkekler lazım. İyi ki böyle insanlar var.
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel ama keşke sadece kız çocukları için değil, erkek çocuklarını da kapsasaydı bu proje.
11 YorumlaÇok güzel bir kampanya olmuş inşaallah okumak isteyen güzel kızlarımıza destek olur her insanın en büyük hakkı eğitimdir ama maalesef bizim ülkemizde herşey de olduğu gibi eğitimi de maddi durununa göre alıyorsun
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNikin desteğiyle sorun çözülecek değil farkındayım ama bir nebze yardim etmek ise yarayabilir.
18 Yorumla- +1 yıl
O kadar iyimser değilim ben birazda reailist olmak laizm
- +1 yıl
Onyargi degil gerceklik bu
- +1 yıl
O zman kanka sen ufak adimlarla buyuk bir adim atmaya basla ornek oalrak aya gitmeyi dene ne bilim roket yapmayi dene sana sure olene kadar var misin
- +1 yıl
Senin kadar iyimser olamiykrum malesef 😀
Olur. konuslaim her fikre saygimiz sonsuz
- Eğitim & Kariyer konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılNil güzel kadındır;
Hem yüzü hem de yüreği. Öperim düşüncelerinden kendisini. :):40 Yorumla
+1 yılSüper bir uygulama keşke diğer sanatçılar da örnek alıp bu tarz uygulamlar yapsalar.
60 Yorumla
+1 yılsezenden sonra kız çocukların okumasını , okula girmesin
çocuk gelinleri engellemek için çok şey yaptı
özgür kız nil harikasın40 Yorumla
+1 yılNil'in bu yönünü çok seviyorum. Oldu olası kızlar için iyi birşeyler yapıyor sürekli. Bende her zaman alkışlıyorum.. 👏👏
20 Yorumla
+1 yılZaten bu kadın bir efsane bayiliyorum onaaa🍃💕
Helal olsuN çok güzel bir proje ;))
#boşnakkiziii🎈10 Yorumla
+1 yılNiiiil!! Aşık olduğum kadın şarkıları kadar kendisinin de naif olduğu bu dünyayı varlığıyla fazlasıyla güzelleştiren kadın!
10 Yorumla
+1 yılGüzel çalışma olmuş. En sevdiğim şarkıcı Nil Karaibrahimgil. Çok sevindim böyle bir çalışmada bulunmasına.
10 Yorumlaİnsan yalnız kalamaz, yapamaz ah
Döner durur yatağında, uyuyamaz ah
Rüzgar esti üstüme üstüme üstüme oof
Seni vurdu yüzüme yüzüme yüzüme oof10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 726 cevap paylaştı. bir kez daha helal olsun diyorum 👏🏻 gercek bir sanatci toplumun sorunlarina el uzatmali
20 Yorumla
+1 yılKızların okumuş kültürlü ve akıllı olması lazım öyle her oltaya gelmemeli her yakışıklının peşinden gitmemeli , bu eğitimi kim verirse desteklerim
30 YorumlaKadınlarımızın eğitim alması çok önemli.. anne olunca erkekleri biz ytiştireceğiz çünkü..
20 Yorumlaçokda iyi olmuş çok güzel iyi olmuş severim zaten nili bir kere daha taktir ettim
20 YorumlaKadın hem güzel, hem kültürlü.
Umarım yaptığı iyilikler aynı şekil kendisine döner.10 Yorumla
+1 yılBayılıyorum bu kadına! Çocukta yaparız kariyerde 😏
10 Yorumla
+1 yılHayat enerjisi ve neşe ile dolu bir kadın.
Eğer yolum düşerse satın alırım.10 Yorumla
+1 yılSanatçı kimliğini toplum için kullanan güzel kalpli bir kadın işte. Umarım ülkemizin anneleri için, verimli bir proje olur
40 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 696 cevap paylaştı. Bu kadını eskiden beri çok severim yaptığı her iş her davranış hoşuma gitmiştir. Ben de destekleyeceğim
10 Yorumlaseviyorum bu kadini nil ne yaparsa güzel yapar keske bana kek yapsa 😅😅😍😍😍😘
10 Yorumla
+1 yılBu kadının yaptıklarının kötü niyetli olmasına imkan yok zaten tebrik ederim
10 YorumlaKeske boyle calismalara, cabalara gerek bile kalmasa. Guzel bir hareket ama.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel proje aslında inşallah başarılı olup emeğinin karşılığını alırlar
10 Yorumla Hiç biri bir Haluk Levent değil.. Ama aferin nile yakışır.
10 YorumlaTebrik ediyorum kendisini bizim ülkemizde ki kızların buna çok ihtiyacı var
10 Yorumla
+1 yılİyi be böyle sanatçılarda varmış hepsini yalaka sanardım
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman ülkeler fonlar kadar para çalınan ikinci bir kuruluş olamaz. Destek olmadan içerden birileri ile konuşun. Mesela LÖSEV, para tuzağının zirvesi. Yardım edecekseniz gezin hastaneleri hasta çocukların ailesine elden yardım edin
010 Yorumla- +1 yıl
Gerçekler bacım. Biraz araştır bakalım Löseve verilen paralar kime gidiyor
- +1 yıl
Tüm kurumlar böyle. Türkiye'nin en saygın kurumu bunu yapıyorsa diğerleri neler yapıyor kim bilir. "Baba beni okula gönder" etkinliği ile toplanan yardımla okumayan kız kalmazdı ama cehalet iyice arttı
- +1 yıl
Çamur at izi kalsın. Googledan önüme çıkan birkaç haberide şuraya yazayım. Hah orda burda kurumlara sallayanların yazılarını da okuyayım. Sonuç: LÖSEV iş yapmıyor.
İnsanımız öyle alışmış ki klavye arkasından sallamaya akranlarımdan ve yakın arkadaşlarımdan LÖSEV de tedavi görenler var. Hiç bilmeyen biri olsam ( CAHİL ) şu dediklerinize inanacağım.
O BABA BENİ OKULA GÖNDER ile kaç çocuk okula gitti kaç aile bilinçlendi haberiniz var mı? Günümüzde artık eğitim görmek değil eğitimli kafaları eğitmek daha önemli hale geldi. Unutmayın cehalet sadece eğitimle yok edilemez! - +1 yıl
Ben Lösemi idim, büyük olduğum için yardım edilmedi, ama oradan tanıdıklarımız oldu, onlar söylediler
- +1 yıl
Çürük domates ne yazık ki müdürü. Ve hala Lösev açıklamıyor kaç tane ilik alındı yurtdışından
- +1 yıl
Umarım
Bu kadına aşığım ya ne güzel kalbin var senin böyle
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılNil bu tarz konularda oldukça duyarlı. Yanlış hatırlamıyorsan Tedx çıkmıştı.
10 Yorumla çok güzel umarım imkanı olan diğer insanlara da örnek olmuştur
10 Yorumla
+1 yılkim insanlara emek veriyorsa, hepsine helal olsun..
10 Yorumla
+1 yılÜlkede bir çok yalaka sanatçı var onların arasında böyle güzel işler yapan biri çıkıyormuş demek ki
30 Yorumla
+1 yılBu kadını bildim bileli hep dayanışmalı sevgi dolu yani tam onu yansıtan bir hareket :)
10 Yorumlabu kadın amerikalı olsaydı şu an madonnadan bile daha popüler olurdu nokta.
10 Yorumla
+1 yılNil her zaman duyarlıydı zaten. Harika bir sosyal soorumluluk olmuş:)
00 Yorumla
+1 yılCok guzel tebrik edilmesi gerekir tebrikler nil ibrahim karagil
10 Yorumla
+1 yılEşdeğer olmasını anlarımda üstünlük ne alaka erkeklerin yapmasın dediği şeyi siz yapıyorsunuz
02 Yorumla- +1 yıl
İyi..
+1 yılBizim ülkemizde okumanın faydası olduğunu düşünmüyorum. Kanalı bulan akıyor.
04 Yorumla- +1 yıl
Emin ol senden daha çok isterim.
- +1 yıl
Umarım.
- Eğitim & Kariyer konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılNil karaibrahimgil Türkiye için fazla bir insan
56 Yorumla- +1 yıl
Ben derim sen ne dersen de
- +1 yıl
Benim fikrime mudahele olduğu zaman bu kadar kibar oluyorum çocuğum
- +1 yıl
Bizde beyle
Ueni albüm çıkartcak zaar. Buram buram reklm kokusu var
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnilinkizlari ismi bence uygun olmamis fakat niyet dogru.
10 Yorumlabu kadın zaten bu tür şeylerle hep kalbimizi kazandı
10 Yorumla
+1 yılTaktir ediyorum bu kadını. ne kadar takvim bulursam alıcam😍
00 YorumlaGerçekten güzel bir farkındalık yaratmış.
30 YorumlaNe demek kızlar geleceğin annesidir. Geleceğin annesi olmayan kıymetli değil mi ya da bekar olanlar ya da kısır olanlar
10 Yorumla
+1 yılÇocukta yaparım kariyerde..😏 diyordu en son
12 Yorumla- +1 yıl
İyi ne güzel
Çocukların eğitimi için de olabilirdi.
20 Yorumla
+1 yılÇok güzel bir şey yapmış
20 Yorumla
+1 yılKadina bak ya yaşlanmiyor😑
10 YorumlaBu kadın ve öngörüsüne hayranım
Helal olsun10 Yorumla- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat