Yapmak istediğim 3 meslek var bunlardan birinin eğitimini aldım bu Oyunculuktu yapmak için çok iyi bir fırsatım oldu doğru zaman değildi sanırım
Diğeri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği Liseden beri hayalimdi şuan Okuyorum az kaldı diplomamızı almaya İnşaALLAH
ve bir diğeri tutkunu oldugum fotografçılık amatörce kendi kendime resimler çekerim çok beğeni alan öncelikle kendi içime sinen resimlerim var ama bunun bir eğitimi olmadı inşaALLAH diplomayı aldıktan sonra düşünüyorum
Yani ALLAH a şükürler olsun Maşallah diyim ben bu konuda şanslı biriyim istediğim şeylerle ilgilenme okuma fırsatım oldu çok şükür ama şuan öğrenciliğin verdiği bir duyguyla ne iş olsa yaparık ağabey diyecek kadar parasızım :D
Yapmak istediğim meslek bunlar ki hepsi bi arada gayet güzel gider inşaALLAH :)
Sevdiğim meslek psikologluk ne alaka demeyin kardeşim okuyor yahu saatine özelde alınan para bir öğretmenin maaşının 3 te 1 i nerdeyse niye sevmiyim :D
Asla yapmam demiyim bu büyük konuşmak olmasın ama siyasetçi olmak istemezdim16 Yorumla- +1 yıl
Rabbim dileklerini gerceklestirsin insallah canım
- +1 yıl
Hayirlisi neyse o o olsun:)
- +1 yıl
sifysgard imana gelmiş
En İyi Cevaplar
+1 yıl1. Prestijli bir universitede siyaset bilimi ve uluslararasi iliskiler alaninda ogretim gorevlisi olmakm doktora yapip yukselmek. Ayni zamanda alanimla ilgili makaleler kitaplar yazmak. Kitaplarimin cok satmasi. Yani yazarlik..
2. Ogretmenlik bana kalirsa en kutsal meslek. Hatta doktorluktan bile daha kutsal. Cunku doktorlar hayat kurtariyorlar ve insan nufusunun artmasina bir bakima yardimda bulunuyorlar. Halbuki dunyanin insana degil, nitelikli, egitimli insana ihtiyaci var. Bunlari da ogretmenler yapabilir.
(Doktorlarin tedavisi mumkun hastaliklar icin caba gostermeleri takdirimi kazanmistir.)
3. Muhasebeci olmayi asla istemem. Sayilarla aram hicbir zaman iyi olmadi. Hesap-kitap sevmem, makbuz kesmeyi, kasa tutmayi hayal edemiyorum. Sayilari dusunmek bile kaotik. Ayrica Alzheimer en cok hesap-kitap isleriyle ugrasmis insanlarda goruluyormus. Cok tirsardim muhasebeci olsaydim.00 Yorumla
+1 yılçoçukluk hayalim savaş pilotu olmaktı olmadı
şimdi ise hayalım yazılım sektörününde iyi bir konumda ve kariyerde olmak (ufak ama emin adımlarla ilerliyorum) bilgisayar müh.
altarnatiflerde ise satış üzerine muhteşem bi kabiletim olması yada eğitmen olmak aynı şekilde çok severek ve kabiliyerli oldugum bi alan
sevdiğim meslek piskolog yaşam koçlugu radyocu tiyatorocu askeriye yöneticilik imaj maker fotoğrafcılık liste uzar gider =)
en sevmediğim asla yapmam dediim işler ise bi hayli çok en başta oturup sürekli aynı işi yapmak mesela memurluk kariyer 0 yada fazla emek harcaarak beden gucunu fazla kullanarak yapılan tüm işler yanı sıra basit işler işte insanların gıpta etmediği sıradan işler =)00 Yorumla
Eğitim & Kariyer konusunda 516 cevap paylaştı. melodie öncelikle güzel soru sormuşsun en azından bunu okuyan insan kendine soru sorma fırsatını yakalar ve sen buna vesile olmuşsın ne güzel :)
yapmak istediğim meslek hakkında en ufak bir fikrim yok aklım karma karışık
sevdiğim meslek bilmiyorum
ben asla kelimesini sevmem çünkü mecbur kalma durumu olabilir
kısacası benim şuraya yazdıklarımın ilk 2 satırı hariç hiç bir şey yok yani ben bir hiçim.11 Yorumla- +1 yıl
:) Ama soruya verilen cevap sayisina bakar misin? Az once bilerek farkli bi soru sordum 30 a yakin cevap yarim saatte :) Gerisini sen getir iste.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
-Şuanki işim Lise ve Uni.deyken hayalimdi. " Yönetici Danışman "... Yaratıcılık, Otorite, Pratiklik, İş deneyimi, Hızlı ve net kararlar vermeyi gerektiren bir durum...Genelde " Home Office veya Mobil Office " çalışıyorum
-Kapalı mekanlarda ve sürekli aynı yerde olan işlerde çalışamam, benim sürekli hareket halinde olmam lazım. Öyle Müdür vs..vs.. gibi Bir ofiste kapalı kalmak boğar beni..Sabah gel Akşamı bekle...10 YorumlaOkul sıralarındayken öğretmenliğe özenirdim.
Üniversite için hep İnşaat mühendisliğini istemiştim ama başka alanda mühendis oldum. :p
Hayalime gelince, iyi bir tenis oyuncusu olmak isterdim, özgür bir şekilde turnuvalara katılır, dünyanın dört bir yanını gezerdim.10 Yorumla1.Yapmak istediginiz meslek nedir= Bilgisayar mühendisliği
2.Sevdiginiz meslek nedir=İnşaat Mühendisliği
3.Asla yapmam dediginiz meslek nedir=Banka Müdürlüğü12 Yorumla- +1 yıl
Benimde 2. tercihlerimden birisidir Banka Mudurlugu :)
+1 yılvalla kendi işimin patronu olmak isterdim işim de kafama göre takılmak olurdu herhalde.
Neyse ciddi olmak gerekirse bilgisayar temalı işler olabilirdi yorumculuk falan zaten hangimiz yorumcu değiliz ki hepinizi de işe alırdım sigorta + bir öğün yemek daha ne :p10 Yorumla1.Yapmak istediginiz meslek nedir: Doktorluk idi. Hava Para Civa İçin.
2.Sevdiginiz meslek nedir: Bilgisayar ve kolları. Onun için pc müh okuyorum.
3.Asla yapmam dediginiz meslek nedir?(Nedenini belirtiniz): Aşık olmak stemiyorum. Ne zaman aşık oldum hayattan soğudum.12 Yorumla
+1 yılsenarist olmayı isterdim.yada formula 1 pilotu.yada need for speed in yazılımcılarından biri.eğlence benim olayım.
11 Yorumla- +1 yıl
enarist dedinde aklima 1kadin 1erkekdeki bolum geldi :)
+1 yıl1 - Yüksek kaldırım(!) mühendisi :))
2 - Olmadı şöyle yüksek voltajların uçuştuğu bir termik santralde yüksekcik voltajcıklardan uzak, masa başı, tercihen bölüm müdürlüğü :p
3 - Sağlık sektörünün herbir branşı. Tıbbı şeyler hiiç mi hiç bana göre değil. Uğraşamam da sevmem de.00 Yorumla1 - Kendime ait sezonluk turistik bir otel yada bar işletmek isterdim serbest mesleklerde daha başarılı olacağıma inanıyorum emir almayı sevmem çünkü
2 - Serbest meslek işime karışılmadığı her mesleği severim
3 - KPSS derdi olan hiçbir mesleği istemiyorum öğrenciliği sevmem00 Yorumla1- Bilgisayar donanım teknisyeni olmak isterdim.
2- Bilgisayar oyunu yapımının herhangi bir evresinde çalışmak isterdim
3- Muhasebeci olmak istemezdim.
Kendi mesleğime gelince.. Alalade bir ofis çalışanıyım. Ortalama bir şişirme kalıbı yapan firmanın yeni açtığı her türlü plastik şişe bidon üreten imalathanesinden sorumlu kişiyim..
Pek zevk aldığım söylenemez ama en azından maaşı yeterli seviyede =)00 Yorumlaiş bulmak,var olan işimizde istemeden de olsa çalışmak,istemediğimiz bölümü okumak..bunların içerisinde o kadar çok bulunduk ki türk halkı olarak..bu küçüklükten beri cevabının bulunması gereken soruyu hiçbir zaman tam olarak bulamadık, bilemedik..
yüzde doksan seksenimiz istedikleri işi yapmıyor.. ne isterdin diye sorarsan artık ben bile bilmiyorum...iş olsun da :)00 Yorumla1- çocukluğumda futbolu çok severdim, Futbolcu olmak isterdim.
2- güzel projelerde, usta oyuncularla filmlerde figuran oyuncu olmak, meşhur olmayan bi kanalda gece haber sunuculuğu, veya boksörlük her zaman sempatik gelen mesleklerden bana...
3- asla demiyeyim ama taksicilik, hamallık, jigololuk yapmak istemezdim heralde, nedenini bilmiyorum, belkide esnaf olduğum için bu meslekler soğuk geliyordur... bu arada sorun güzel... ;)00 Yorumla
+1 yılAsla bankacı sşgortacı muhasebecilik yapmak istemezdim. Dağlara taşlara evlenden uzak ııııy...
Meselk dediğin sadece cüzdana çalışmayacak, değer de üretecek bir şey olmalı. Bu tür meslekler tamamen kâr odaklı. Benim para kazanacağım iş ontolojik olarak bir anlam üretmeli.11 Yorumla- +1 yıl
Yani herkesin bakis açisi ve memnun olma istegi farkli. Bankacilar, sigortacilar ve muhasebeciler olmasa hiç bi is kuramazdi insanlar. Tabi kaçak islerden bahsetmiyorum:)
+1 yılPsikolog olmak
Psikolog olmak(yapmak istediniz meslek ile sevdiğiniz meslek aynı kapıya çıkıyor :)
Öğretmenlik(benzer durum öğrencilerle uğraşmak ayrı bir meziyet ve bende yok o)13 Yorumla- +1 yıl
Haklisin ama yani biri tutmadimi 2. tercik olarak oburune gecebiliyor. Bi cok istemek var bir de sevmek :)
- +1 yıl
ben hem çok istiyorum hem de çok seviyorum o yüzden yazdım o zaman diyelim anlaşalım :)
- +1 yıl
Tamam ;)
1.mimarlık
2.mimarlık,ressam,yazar
3.Avukat olmak istemezdim belalısı var uğraşamam arkadaş.21 Yorumla- +1 yıl
Istedigin davayi seçersen sorun kalmazdi :)
1- Devlet tiyatro sanatçısı
2- Resimin herhangi bi dalı (şuan her ne kadar istemeyerek yapsamda)
3- Kesinlikle tıp. Nedeniyse iğrenç bi meslek organlar falan. Diğer bir sebepse çok yorucu ve sosyal hayat diye bir kavramı ortadan tamamen kaldıran bir meslek00 YorumlaBen iç dekorasyon ve seramik ustasıyım. Kendi işimin patronu derler ya onun gibi buşey. Mesleğimi hiç bi meslekle değismem. Yakındada firmamı kurarsam tam olur.
Çünkü ben okulu bitiremeden yurt dışına çıktım. Bence ünv. Mezunu olmadan da güzel meslekler edinebilirsiniz. Ben öyle yaptım ćok mutluyum bu konuda.00 Yorumla1-)Diplomat olmak istiyorum
2-)Dışişleri Bakanı olmak hayalim
3-)Modacı (Erkek modacıların halini gördükçe bu mesleği yapan erkek yumuşuyor diyorum.bir de zaten alışverişeçıkıp kendime üst baş almayı da sevmem10 Yorumla
+1 yılmeslegim var gazetecilik ve masa üstü yayıncılık ama yapamıyorum su an baska bir bölüm okuyorum hedefim:ögretmen olmak seviyorum bayana yakısır bi meslek
13 Yorumla- +1 yıl
Hayirlisi :)
- +1 yıl
saol canım benim
bankacılık gbi masa başı işleri,doktorluk gbi ömrünün sonuna kdr ders çalışma zorunluluğu isteyen meslekler bana göre değil emekli olmadan bırakırım:) ztn şu an eczacılık okuyorum akademisyenlik sadece küçük bi fikir ya eczane açarım ya da ilaç sanayisnde çalşırım bilmiyorum hangisinde dha çok para varsa o:):)
01 Yorumla- +1 yıl
Armut pis agzima dus :)
Eğitim & Kariyer konusunda 387 cevap paylaştı. 1.Radyo Programcısı olmak istiyordum.
2.Kaymakam olmak istiyorum ama memurlukta takılıp kalacağım büyük ihtimal.
3.Asla bir milletvekili olmak istemem.10 Yorumla1.zaten isimi yapıyorum muh oldukca rahat bir meslek
2.tıp okumak isterdim ama su sıralar gemi kaptanı olup uzaklara gidesim ve uzun zaman geciresim var
3zamanımın tamamını alıcak bir is yapmak istemem ya is basında kendimle yada elimdeki bir kitapla ilgilene ileyim yada erken bitsin evimde yada dısarda kendim takılayım calısmayı severim ama hep calısmakta insanı yoruyo projeleri bitirmek icin 3 gunde 8 saat ukuyla calsıtıgımı bilirm :)00 Yorumla
+1 yılÖgretmen olmak istiyorum insallah.. baska bisey düsünemiyorum :)
23 Yorumla- +1 yıl
insallah canım
- +1 yıl
Knsallah hayirlisi :)
- +1 yıl
amin insallah :)
şimdi yazdığım bir romanım var ilerde inşlh kitabımı çıkarmayı düşünüyorum şiir yazıyorum bi de hayalim şiir kitabı da çıkarmak ama bunlar zaman gerektiren şeyler olduğu için moda tasarım okumak için hazırlanıyorum tabi hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor
00 YorumlaVeterinerlik (Yapıyorum)
Tasarımcı
Henüz bu konuda fikrim yok (Şartlara göre her insan her mesleği yapar)10 Yorumla
+1 yılpsikolog olmak
iyi bir psikolog olmak
dis hekimi olmak istemezdim ciz vizzz eden o aletler sinirimi bozuyor cunku:)))10 Yorumla
+1 yıl1-adli yargı hakimi olmak
2-müfettişlik
3-öğretmenlik çünkü benim çocuklarla aram yoktur anca ünv de hoca olabilirim ama o da çok çok zor çünkü zerre kadar sabrım yok tüm öğretmenlere öğretmen adaylarına saygılar00 Yorumlamakina mühendisiyim ama hiç yapmadım sadece etiket. lojistik çiyim. öğretmen olmak isterdim. asla yapmam dediğim bir meslek yok. çöpçü bile olsam gocunmam.
10 Yorumlabi ibf öğrencisi olarak çok seçenek yok önümde ama oyunculuk yyapmak isterdim asla yapmam dediğimse anaokulu öğretmenliği döverdim çocukları ya kafamı dayanır onlara ıykk :))
23 Yorumla- +1 yıl
iibfnin mi çok seçeneği yok :)) Sanırım okuduğun fakültenin anlamını bilmiyorsun :))
- +1 yıl
En çok seçeneği olan kişiler esasen İİBF'liler beybi:)) bilgilerine:)
+1 yılyapmak istediğim meslek mühendislik
sevdiğim meslek kaliteli bir mutfakta şeflik
asla bayan kuaförü olmak istemem çünkü ben bir kadının kaprisini zor çekiyorum hatta çekemiyorum o yüzden hergün tonlarca kadınla uğraşamam...12 Yorumla- +1 yıl
dikkat ettiysen çekemiyorum diyorum zaten. şuanda sevgilim olmadığı için kaprisi çekilecek biriside yok hayatımda: )
+1 yıl1Psikologluk yapmak isterdim
2Güncellemeyi okumasam farklı birşey yazmıştım:p Dekoratörlük bana göre
3 doktor ya da polis olamam.Bana göre değil10 Yorumla1. doktor
2. doktor
3. ogretmen - ogretmeyi sevmiyorum, okul ortamini sevmiyorum, cocuklari sevmiyorum11 Yorumla- +1 yıl
Bende ogretmenligi sevmiyorum. Peki şu an tip mi okuyorsun?
+1 yıl1- Doktor
2- Doktor
3- Asla yapmam dediğim meslek yok.15 Yorumla- +1 yıl
Suan tip mi okuyorsun peki?
- +1 yıl
Hayır ama inşallah kazanırım.
- +1 yıl
Umarim.
- +1 yıl
6 yıl :(
2 şeyi çok isterdim çekirdekten yetişme olucak ama bir bilgisayar iki araba motorları üzerine bir meslek...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılprofesyonel sabancı bursiyeri olmak istiyorum, ben yatayım, onlar bana burs versin.
41 Yorumla- +1 yıl
Armut pis agzima dus :)
+1 yılben sanatci olmak isterdim.. yaptigim isin ticari getiri kaygisindan cok yaratici ve birilerinin baktiginda "hos" diyecegi bir uretim olmasini isterdim...
00 YorumlaMesleğimi seviyorum, ama gerektiği şekilde yapacak ortamım yok. Mimar ya da fotoğrafçıolmak isterdim bunun dışında.
10 Yorumlahostesimm istedim başardım gayette memnunumm.. şükür :)
05 Yorumla- +1 yıl
Bende bi aralar dusunmedim degil yabanci dil var diye demistim falan ama simdi sen hosteslik diyince aklima geldi :) Nerede yapiyorsun peki?
- +1 yıl
Peki kaç sene egitim almak gerek. Hani eger okudugm bolumden sogursam falan ki insallah oyle birsey olmaz hosteslik tercih edebilirim. Normaldede yurt disinda yasiyorum ya surekli Turkiye'ye uçus yapan bi sirket kabul eder diye dusunuyorum. Dil çok onemli hava hostesliginde.
- +1 yıl
tabikide çok önemli 3 dilim var ne kadar bilirsen o kadar iyi. önce başvuruda bulunman gerek boy kilo ölçümü falan yapılıyo sonrasında geçersen ing sınavına giriyosun orta derecede olursada olur bunun sözlüsüde oluyo tabi sonrasında türkçe mülakat var neden seçtiğini sorarlar bu mesleği yada işte kendini ifade etmen nasıl onu görmeye çalışırlar. bunlardan sonrada seçim yaparlar ve eğitim verirler
1. bu bir sır söylemem :D
2. Ticaret
3. bende okul öğretmeni olmak istemem. afacanlarla uğraşmak sinir bozucu.. 2. gün hepsini boğarım herhalde :))10 Yorumla
+1 yıltakı tasarımcısı ya da oyuncu olmak isterdim
sevdiğim meslek ressam olmak
asla yapmam dedıgım meslek hızmetcılık10 Yorumla
+1 yıl1.yok
2.yok
3.büyük bir sigorta şirketinin müdürü olmak
(özel mülkiyetin olmadığı bir dünya bana daha mantıklı geliyor ve böyle bir dünya da bu meslek anlamsızlaşıyor)02 Yorumla- +1 yıl
Ne dedigini pk anlamadim desem :)
- +1 yıl
Tam olarak neresini anlamadığını söylersen açıklama yapabilirim:)
memur olmak:)ressam yada muzısyen olmak ısterdım:)veee kanalızasyoncu tesısatı yada mezarlık ıslerınde calısamam:)
12 Yorumla- +1 yıl
hmm güzel resim yeteneğin var mı ?
1- basın yayın gazetecilik
2-bilgisayar mühendisliği
3- rütbeli asker olarak çalışmak ( nefret ediyorum o hiyerarşiden )00 Yorumla
+1 yılelektronik hem mesleğim hemde vazgeçemeyeceğim hobim! yapmayacağım meslek te zerzavatçılık çünkü sebze sevmem! :)
00 Yorumla-Akademisyen
-Mimarlık, arkeolog, heykeltraş
-Tezgahtarlık, garsonluk, personel müdürü.12 Yorumla
+1 yılbeşiktaşın kapısından dönene kadar hep futbolcu olacağım gözüyle bakardım.ne zaman ki son seçmeyi kazanamadım o gün anladım ne iş olsa yaparım
10 Yorumla
+1 yıl1- İyi uyku için yatak denetmeni(Bir nevi yatak eksperliği) :))
2-Tütün ve Şarap Eksperliği
3- Cellat olamam ben
Asosyal bir hayat yaşamak istiyorum :) Yaşamak nedir dostum: yemek, içmek, sevgi, seks
bkz: İlhan İREM00 Yorumla1. editör olmak istiyorum
2. psikolog olmak isterdim
3. banka ya da muhasebe alanını istemem00 Yorumla
+1 yıl1. tercümanlik
2. polis (boydan kaybediyorum maalesef :( )
3. ögretmenlik00 YorumlaYazar olmak isterdim..Kafama göre çalışırdım..Kimseye bağlı olmadan..Özgürce..(Mesai saatlerinden nefret ediyorum..!)
00 Yorumla
+1 yılpsikoloji turizm okudum ama:)
sanat
cerrah kesemem biçemem ıyyyyyyyyyyyy00 Yorumla1,psikologluk,2,doktorluk,öğretmenlik(çocukları çekemem)
00 Yorumla
+1 yılsavcı hakim veya avukat olmak isterdim şimdi öğrenciyim olacam bunlardan birini bi kaç seneye :)asker olamazdım kesinlikle.
00 Yorumlaelbise tasarimi
yada ses sanatcisi
severek yapacagim is00 Yorumla
+1 yılbanka risk uzmanıyım. seviyorum. yakın bir geçmişte de, iyi bir teklif aldım ama reddettim.
07 Yorumla- +1 yıl
babana hala talibim tuzluk <3.
- +1 yıl
Risk uzmani derken? Ben turkçede geçen meslek terimlerini pek bilmedigimden. Yani risk uzmani bankada hangi bolumde çalisir?
- +1 yıl
Iac kontrol diyeym. Organizasyn semasinda direkt yönetim kuruluna baglisin. Basel prensipleri diyeyim.
- +1 yıl
Hmm kredilerle falan ugrasiyorsun o zaman.
- +1 yıl
Krediyle falan ugrasmiyorum.basel kriterlerince zorunluluk olan risk yonetimindyim. Teftisle statümüz ayni. Isbankasinin organizasyon semasini ac, genel müdüre bagli degiliz. Tüm faaiyetlerdn kaynaklanan riske bakiyoruz.
Eğitim & Kariyer konusunda 516 cevap paylaştı. olsun önemli değil önemli olan senin burada soru sorup bilgi istemen gerisini bosver sıkma yani canını :)
00 Yorumla1.Yapmak istediğim meslek: Gazetecilik,Edebiyat öğretmenliği olabilir
Asla yapmam dediklerim: Polis ve ameliyat doktorluğu ve hemşire (Kan görmeye dayanamam ben bayılmıştım bikeresinde :)))00 Yorumla1) Uluslarası İthalat-İhracat Müdürü olmak isterim. Lojistik okudum.
2) Avukat
3) Doktor olmak istemem. Mesleği sevmediğimden değil tamamen ordaki piskolojik ortamdan.00 Yorumla
+1 yılmerkez bankasında uzman olmak gibi
fazla idealı bir niyetim var10 Yorumla
+1 yıl1.müfettişlik
2.mimarlık
3.öğretmenlik (layıkıyla yapılmadığında kasaplık gibidir ve ben yapamam)10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu anda yapmakta olduğum meslekten memnunum.Sevdiğim mesleği yapıyorum.Asla yapmam diyeceğim meslek yok yani iş olarak her işi yaparım yeterki iş olsun.Ekmek parası sonuçta yaşamak için gerekli.
10 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat