Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.
bu daha açıklayıcı. dövün kelimesini bilmiyorum, ayeti kerimeler inkar edilemez, edenler kafirdir. burada kişisel yorumlar yapmamıza gerek yok, iyi bir hocalardan dinlemek, ne demek istediğini iyi öğrenmek gerekir. ya da iyi bir kaynaktan araştırmak daha iyidir. cunku bir cok yazar baskıyla söyletilmek istenileni söylemiştir.04 Yorumla- +1 yıl
şiddet hiçbir şekilde çözüm değildir, son vuracağın bir tercih de değil
- +1 yıl
@gizliüyeyimlol çözümdür
- +1 yıl
@gizliüyeyimlol çözümdür
En İyi Cevaplar
Müslümanlar zaten inandıkları şeyi bilmiyor ki. Bilmemen doğal.
49 Yorumla- +1 yıl
araştırdığım sorguladığım için bana çatıcaklar izle bak
- +1 yıl
peki kuranda yazan herşeyi yapıyolarsa beyinlerini kullanıp sorgulasalar araştırsalar ya. ama sadece işlerine geleni yapıyolar
- +1 yıl
lan yalnis tercuman
- +1 yıl
Ben biliyorum
- +1 yıl
Ayn bir sen araştırdın
Gel münazaraya - +1 yıl
Gel münazaraya ıg anioloyevs_hazretleri
- +1 yıl
Sende gel münazaraya ig anioloyevs_hazretleri
Allah'ın sözünün üstüne söz söylenmez bende okudum o sureyi baş kaldıran fitne kadınlar tabi kide şeytana uymuş olanlardır yani zaten o dövün dediği erkeklerde o kadınları sırf sokakta kalmasın duracak bir yuvası olsun diye almış insanlardı o kadınların o salih erkekleri üzme hakkı yok. Birde yeri gelince erkeklerin islamiyet için savaşlarda can çekerek ölmesi doğru bulunuyoda sırf kendisine aç kalmasın diye bir yuva veren kadına ona zülmetiyi için bir erkeğin hafifçe vurması yanlış mı oluyo bir düşün derim.
20 Yorumla
Neye gore ya da ne gibi bas kaldirma bilemiyorum ama anladigim kadariyla kocalarini kendilerine eş gibi gormeyen oyle davranmayan kadinlardan bahsediyorr zaten islamda en son care dovmektirr dovulmeyi hak edicek kadar kotu insanlar oldugunu dusunuyorrmm sadece kadnlar dayak yemyor dayak yiyen erkeklerde varr
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılAllah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
16 Yorumla- +1 yıl
baş kaldırmak ? herkes kendi düşüncesini savunabilir sırf eşinin görüşü doğru gelmedi diye ve sırf kendi görüşünü savunuyor diye yatağında yalnız bırakılmaya dayak yemeye maruz kalamaz hiçbir kadın bu mantıklı mı sence
- +1 yıl
bence tefsiri iyi anlamak lazım. orada farklı noktalar var. birde sadece evvelinide okuyunuz. asilikten kasıt nedir. unutmayın ki islamda kadın çocuğunu emzirmekle mükellef değildir.
- +1 yıl
sana şöyle diyim tek başına bir ayeti ele alırsan yanılırsın
nisa suresin baştan sona kadar oku derim - +1 yıl
her yerde itaat yazıyor. eş alıyosunuz köle almıyosunuz ki. itaat etmek ne demek ?
- +1 yıl
- +1 yıl
Mantıklı
+1 yılHerhangi bir çarpıtma yok, diyanetin sitesinde de meal aşağı yukarı aynıdır.
link
Ben şunu anlayamıyorum, madem dine inandığını iddia ediyorsun, bu ayeti nasıl olup da yeni görüp şaşırabiliyorsun. Bir dine inanmış olabilmek için okumuş olman gereken sadece 1 kitap var ve onu okumamışsın. Bu durumda en fazla deist olabilmen gerekiyor.04 Yorumla- +1 yıl
ya benim annem babam namaz kılmaz oruç tutmaz din pek önde değildir. bende daha yeni yeni bu yaşımda araştırmaya okumaya başladım ama böyle giderse deist olucam
- +1 yıl
Şu anda teknik olarak deistsin bence, bir dinin içeriğine değil tanrı fikrine inanıyorsun sadece. Yalnız aşağıdaki arkadaşın da söylediği gibi bu araştırma süreci genellikle ateizmde sonlanıyor, belirteyim.
- +1 yıl
anan sokam
- +1 yıl
Deist mı olucan PUHAHAHAHHAHAHHHAHAHAHA
link birde buradaki çeviriye bak. doğru çeviri olması önemli. bana inançlarım doğrultusunda bu çeviri daha mantıklı geldi. keşke kendimiz çevirebilsek daha iyi olurdu.
05 Yorumla- +1 yıl
herşeye rağmen bir kadın dayağı hak etmez. cennet annelerin ayakları altında fakat sırf itaat etmediği için dayak yicek ? itaat etmek ne ya eşin o senin kölen değil ki kendi görüşünü savunmak onunda hakkı
- +1 yıl
tam anlayamadın galiba. ''kadın,kocası yokken mal ve şerefini korumuyorsa'' diyor. buna rağmen önce ''nasihat et'' diyor. akıllanmıyorsa ''yatağında yalnız bırak'' diyor. en son çare ''vur'' diyor. hee yanlış anlama bir kadına asla el kaldırmam tabiki sende haklısın savunduğun düşüncende kadın köle değildir. zaten günümüzde kadının konumu eskisi gibi değil. buna rağmen ayet bana mantıklı geldi. eğer bir insan eşinin arkasından bu tarz kötü şeyler yapıyorsa hakediyordur bazı şeyleri.
- +1 yıl
tamam ama itaat boyun eğmek demek ve özgür irade denen bişey var bilmiyorum kaç yıl önce inmiş 21. yüzyıldayız bazı şeyler değişti evet
- +1 yıl
iyide insanlar ve düşünceler değişebilir ama değişen zamana göre kutsal kitaplar da değişmez ki. bunlara takılma bence. kadın Kuran da bu kadar aciz bir varlık olarak görülmüyor emin ol. kadını dövebilirsin yazıyor olabilir ama kadına gereksiz şiddet uygulayanında cezası var unutma. kimsenin yanına bırakmaz yaptıklarını Allah. sen doğru biri olmaya çalış yeter. hee bu arada çok çok çok dindar biri değilim. Allahtan korkan ve az çok dinimin gereklerini yerine getirmeye çalışan biriyim.
- +1 yıl
Nüşuzluk etmeyecek ayrıca peygamber aleyhisselamin bu ayet hakkındaki hadislerini oku ek olarak dövme bildiğiniz dövme değil hadislerde ölçüsü var yüze vurulmaz tehlikeli yerlere vurulmaz el kol kırılmaz bunları yaparsan kısas uygulanır
evet çok güzel yazıyor değilmi
birde yanına hoca resmi yerleştirdinmiydi
arkasınada bir çarşaflı ne güzel reklam
adam peygamberine tanrı diyor
hiçbiriniz bunu sormaz islamdan bir kadın dövmeü
birde recm gibi mevzuları pişirip pişirip
cahillere yedirirsiniz00 Yorumla
+1 yıllütfen sadece bir ayetle düşünmeyiniz. asilikten kasıt itaatten kasıt nedir iyice anlayınız. burada çay getirmedi dövün. temizlik yapmadı dövün değil. gerekli kıstaslar var. kur anı açın adam akıllı okuyun. nisa suresi uzun bir sure.
16 Yorumla- +1 yıl
itaat etmek boyun eğmek söyleneni yapmaktır. ve özgür irade denilen şey kadınlardada vardır ?
- +1 yıl
hangi konularda itaat. o*luğa gönderse gidecek misin. ilgisi yok. biraz oku bir yere ulaşamazsan tekrar konuşuruz.
- +1 yıl
islamda kadına tanınan hakları bir araştır internetten. sonra itaatın sınırlarını görelim.
- +1 yıl
- +1 yıl
aynı fikirdeyim. sana katılmıyorum. islam kadına inanılmaz seçme hakkı vermiştir. dövmek nerede yapılacağı belli dir.
anlamını türkçeye çeviren kişi sanki biraz kendi işine gelir gibi çevirmiş..
şuanda bir çok erkekten daha güçlüyüm.. beni kim koruyacak ve bana hükmetmeye cesaret edecek cidden merak ediyorum..14 Yorumla- +1 yıl
ah şükür :D ama diyanet işleri bile böyle çevirmiş. kadınlar köle değildir itaat etmek zorunda değildir.
- +1 yıl
diyanet dogur yapmis
- +1 yıl
Ben cesaret ederim
+1 yıllink
Semavi dinlerde kadının adı yoktur.10 Yorumla
+1 yıltüm paragraf olarak içerik doğrudur ama meal yer yer hatalı ve yanlış kelime seçimli olma ihtimali çok yüksek, dövün yazmadığına eminim mesela. ama kadınların eşlerine her koşulda ne olursa itaat etmeleri gerektiğinin yazdığını biliyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Allaha isyanda taat edilmez sözü vuku buldugunda kadınlar kocalarına itaat etmeme özgürlügüne sahip olurlar buda var, bu kural başka kurallarada bağlıdır , yani ayetler bir birini tamamlar tek başınada tamdır toplamdada tammamdır iç içe dıştan içe mantıgoı işler ahaha ne yazdım bee
- +1 yıl
maşallah :)
+1 yılaha simdi tüm müslimler ayeti inkar edip dinden cikicak.
46 Yorumla- +1 yıl
yemin et.
- +1 yıl
ayeti inkar etmiyoeum dovceksin
- +1 yıl
Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.
- +1 yıl
yalnis tercuman dogru tercuman koydum oku
- +1 yıl
Yoo
İşlerine gelmeyince düzmece diyor şakirtler ashfgafd
Kuran insan eliyle yazılma bir kitap biraz okuyup anlayan insan ateist olur zaten.13 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu safsataya verdiği cevaba bakalım;
Biz, Kur'an'dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır.(isra82)
Allah bu tür insanları ne kadar iyi tanıyor değil mi? 😌Gördüğünüz gibi Kur'an zaten temiz bir kalp ile bakmayanların ziyanını artıracagına işaret ediyor.. Kur'an'daki bu ayet tokat gibi bir cevaptır aslında..
Şimdi konumuza giriş yapalım..
Hemen hemen her ateist sayfa/sitede karşılaştığımız iddialardan biri olan "Kur'an okudum ateist oldum" safsatası mevcut
Öncelikle şunu diyeyim; kesinlikle Kur'an okuyup da ateist olamazsin cünkü İslam ve ateizm, artı ve eksi uç gibi zıt taraflar değil Kur'an okuyarak en fazla İslam dinini reddebilirsin ve İslamdan çıkmak ateist olacağın anlamına gelmez lütfen önce ateizmin ne olduğunu öğrenip öyle gel
Bu cahiller yaptıkları bu safsata ile akılları sıra "Müslümanların Kur'an okumadığı için müslüman kaldıkları" iddiasında bulunup psikolojik bir manipülasyon uygulama peşindedirler.
Evet, bizim toplumda maalesef Kur'an ile ilişki yeterli değildir. Fakat bu, Kur'an okuyan kişilerin dinden çıktığı anlamına gelmez. En basit örnek vermek gerekirse, dünya çapında gerek medrese, gerek din fakültelerine sahip üniversite, gerek de uluslararası İslami akademiler, sayı ile ifade edilemeyecek kadar çoktur. Buralarda bulunan ilim ehli ve ilim öğrencisi müslümanlar Kur'an'ı okumadığı için mi dinde kalıyor? - +1 yıl
Gerek tefsir, gerek Arapça, gerek Türkçe meal ile uğraşan sayısız din bilgini vardır. Bunların hiçbiri Kur'an'ı okumuyor, ama bir kitapçıdan meal alan ergen arkadaşımız büyük teoloji resmini görüyor (!) Yine aynı mantıkla Arapların tamamen dinden çıkması gerekmektedir, zira onlar meal de değil bizzat Kur'an'a ana dili ile muhattaptırlar.
Ateistler aynı safsatayı eskiden din adamı olup sonra dinden çıkan Turan Dursun için de yaparlar. "Bakın Turan Dursun müftüydü sonra dinden çıktı, demek İslami bilmek dinden çıkmak demek" demeye getirirler. Oysa şu an sadece Türkiye'de müftülüklerde 115 bin kişi görevlidir ve kimsenin "ben ateist oluyorum" dediği yoktur. Yine aynı mantıkla Arapların tamamen dinden çıkması gerekmektedir, zira onlar meal de değil bizzat Kur'an'a ana dili ile muhattaptırlar. Nitekim tam tersi şekilde, günümüzde inkarcılıktan İslam'a dönen kişilerin sayısı da az değildir. Aynı kişiler "Kur'an'a dönüp derin bir şekilde düşününce ateizmden vazgeçtim" demektedir.
"Madem Islam dogru din o zaman neden insanların hepsi Müslüman olmuyor" diye soranlar da var. Oysa insanoğlu iki kere iki, dört seviyesindeki dogruluklara karşı bile kendi kandirabiliyor. Herşeyde bir hata bir kusur bulmaya meyilli insan emin olun kendince bişeyler bulur. Yeter ki istesin. örneğin küçük bir matematiksel oyun ile size 0/0 sonucunu 2 olarak bulabilirim. Aynı bu şekilde niyeti kötü biri Kuranı istediği gibi yorumlar ve dogru birşeyi yanlışa çevirebilir! Ki İslamda önemli olan kalitedir sayıca çoğunluk değil - +1 yıl
Ayrıca Kur'an'ın "herkes Müslüman olacak" gibi bir iddiası yok hatta tam tersine çoğu yerde "çoğunluğun" yanlış olduğunu iddia eder.
... Gerçekten insanların çoğu yoldan çıkmıştır.(maide 49)
Ne kadar istesen de halkın çoğunluğu inanmıyacaktır.(yusuf 103)
.. ne var ki halkın çoğunluğu inkarda direniyor.(isra89)
Size gerçeği getirdik; ancak çoğunuz gerçekten hoşlanmıyorsunuz.(zuhruf78)
Kendilerine ayetlerimiz apaçık olarak okunduğu zaman inkar edenler inananlara, “Hangimiz daha gönençli ve hangimiz sayısal üstünlüğe sahiptir,” derler.(meryem73)
Kısacası bu manipülasyonları bir yana, Kur'an okumak kişinin imanını arttırır. Eğer Kur'an kendisinin okunmasından korkuyor olsaydı, muhaliflerine sayısız ayette meydan okumaz ve sürekli kendisinin okunmasını tavsiye eden ayetler içermezdi.
Onlar Kur’an’ı düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerin üzerinde kilitleri mi var?(Muhammed suresi 24)
her meale inanma. sağlam kaynaktan araştır. daha mealin yazarı bile yok
02 Yorumla- +1 yıl
sende bir araştır diyanet işlerinin meali de bununla neredeyse aynı
- +1 yıl
Araştırdım doğru dövülür
+1 yılklasik bir, ayeti olduğu gibi çevirme durumu. sadece meal okursanız böyle şaşırıp kalırsınız.
01 Yorumla- +1 yıl
Peki bir sorum var neden Kur'an çevirisi veya tercümesi yerine meal deniyor meal ne demek
o resimle bu soruya eleştiri geleceğini bile bile soruyu sormuşsun tam bir =) sun
04 Yorumla- +1 yıl
ya bu resmi ateist bir arkadaşım attı çok sitede araştırdım ama reklam gibi olmasın diye bunu koydum :/
- +1 yıl
ha :D : D :D diyorumya dinle haşır neşir değilim denk geldim merak ettim.
türkçe mealinden anlam çıkarmaya çalışma, hiç bir tercüme tam değildir !
12 Yorumla- +1 yıl
yok tüm sitelere baktım çoğunda erkekler üstündür itaat etmeyen kadını dövün şeklinde geçmiş ?
her şey açık ve net neyi anlamadınki ayrıca snein prof. resm,ndekilerde cehenemliktir başka ayetlere bakabilirsin merakın varsa :)
00 YorumlaSeni kulturumle doverim kadın
Ama umrumda degilsin:)11 Yorumla- +1 yıl
hahha güleyim boşa gitmesin
+1 yılSen birde tevratta yazanı okusan , " kahinin öz kızı fahişelik yaparsa yakın"
00 YorumlaZor yerden sordun :) Hadi Müslümanlar bunu da açıklayın.
00 YorumlaLadın asi olursa ve hemen boşanmasınlar diye ucundan değdirme dayak değil yanic
00 YorumlaHemen bir arastrim googleden geliyom hemen
08 Yorumla- +1 yıl
tm :D
- +1 yıl
Erkekler, mallarından (kadınlar için mehir ve nafaka olarak) harcamaları sebebiyle ve Allah'ın, onların bir kısmını, diğerlerine üstün kılmasından dolayı, kadınların üzerinde daha çok k�imdirler (koruyup gözetici, idare edicidirler). Bu bakımdan salih amel (nefs tezkiyesi) yapan kadınlar itaatk�rdırlar, Allah'ın (onların haklarını ve iffetlerini) korumasıyla, onlar da gaybde (kocalarının yokluğunda hem kendilerini, hem kocalarının mal ve şerefini) koruyucudurlar. İtaatsizliklerinden (baş kaldırm
- +1 yıl
hani herkes eşitti ? nasıl bir kısım üstün olabilir ? devamını oku dövebilirsiniz yazıcak
- +1 yıl
itaat etmeyeni yalnız bırakın yatağında ve sonra dövün ? itaat etmek ne demek kölemi kadınlar
- +1 yıl
nisa 34 Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür.
- +1 yıl
Kur'an'ın nerdesinde yazıyor herkes eşit diye cahil
Her yerde aynsi yaziyo
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhangi dinin ayetiymiş bu
03 Yorumla- +1 yıl
islam ?
Cevap sahibi+1 yılsenin verdiğin ayet falan değil
yalancıların işine gelen
+1 yılBu ayet çok eşliliği destekliyor...
00 Yorumlasende tam dinci gibi duruyon hee
03 Yorumla- +1 yıl
müslümanım ama o kadar dinel haşır neşir değilim ama araştırmayı ufkumu açmayı severim.
- +1 yıl
Ufkunu açmayı seviyorsan al eline tabirinin tefsirini oku
+1 yıldovceksin o kadfar atesi kafirler
00 Yorumla- Diğer konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yıldüzmece meal
13 Yorumla- +1 yıl
git ve araştır diyanet işleri bile böyle yazmış
- +1 yıl
diyanet yalnis yapmis
hımmm şaşırtcııı
00 YorumlaResimle çarpıtmışlar
11 Yorumla- +1 yıl
konu o değil neredeyse tüm sitelerde meali bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuran yalan inanmayın
37 Yorumla- +1 yıl
erkeksen gizliden cık
Cevap sahibi+1 yılhala yalan oldugunu soylüyorum.size gore yol gosterici bana gore insanların kullandığı bir arac
- +1 yıl
herkes istediği şeye inanır. siz sırf böyle yazdı diye inanmaktan vazmı geçiceksiniz bırakın ya. müslüman olmak zorunda değil kmse
Cevap sahibi+1 yılhe yazıyorlar
- +1 yıl
-12 tebrikler :D
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler