Yurtdışında üniversite okuyabilmek birçok öğrencinin hayali... Ancak eğitim ve konaklama masrafları gibi nedenlerden dolayı bu hayali gerçeğe dönüştürmek pek mümkün olmuyor. Yurtdışındaki bazı üniversitelerde eğitim görmek için servet ödemek gerekirken, bazı okullar ise herhangi bir ücret almıyor. İşte yurtdışında ücretsiz ya da düşük ücret ödeyeceğiniz üniversiteler…
1-TALLINN UNİVERSITY OF TECHONOLOGY - ESTONYA
1918 yılında kurulan Tallınn Üniversitesi’nde ücretsiz mühendislik eğitimi almak mümkün.
2-CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY - MACARİSTAN
Orta Avrupa Üniversitesi (Central European University), 1991 yılında kuruldu. Üniversite Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yer alıyor.
3-UNIVERSITY OF BREMEN - ALMANYA
1971 yılında kurulan University of Bremen, Almanya'da "Elit üniversite" olarak sınıflandırılan 11 eğitim kurumundan biri. Bremen'deki üniversitede, tüm lisans ve yüksek programlarına, şehir içi ulaşım da dahil sömestr başına 275 Euro ödeyerek okumak mümkün.
4-NATIONAL RESEARCH UNIVERSITY HIGHER SCHOOL OF ECONOMICS - RUSYA
1992'de kurulan Natıonal Research Unıversıty Hıgher School Of Economıcs, Rusya'nın başkenti Moskova'da yer alıyor. National Research University Higher School of Economics’te tüm doktora programları ücretsiz.
5) AALTO UNIVERSITY - FINLANDIYA
Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yer alan Aalto University’de tüm eğitim programları ücretsiz olarak sunulmaktadır.
6-UNIVERSITY OF VIENNA - AVUSTURYA
Dünyanın en iyi üniversite sıralamalarında üst sıralarda yer alan üniversitede, sömestr başına 726 Euro’yla istenen bölüme kayıt yapılabilir.
7) CHARLES UNIVERSITY IN PRAGUE - ÇEK CUMHURİYETİ
Turizmin gözde kentlerinden biri olan Prag'da, 500 Euro’dan başlayan fiyatlarla istediğiniz bölümde okuma şansı yakalayabilirsiniz.
8- UNIVERSITY OF COLOGNE - ALMANYA (KÖLN)
500'ün üzerinde profesörün bulunduğu üniversitede lisans ve yüksek lisans programlarında, sömestr başına 250 Euro ödeyerek okuyabilirsiniz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer