Bence olmamalı dileyen dilediği bolume gidebilmeli. Fakat her bolum için sinavsiz olmamalı. Örneğin tıp, hukuk tarzı bolumlere ayriyetten özel bir sınav yapılmalı. Mesela nasil ki polis okullarına girebilmek için özel sınavlar ve mülakatlar yapılıyorsa bu bölümler içinde böyle birşey yapilabilmeli. Zaten türkiyenin egitim sistemi iyi degil bazı gereksiz bolumlere bile girebilmek için çok yüksek puan isteniliyo. Sırf bizleri üniversiteli yapmasınlar diye gereksiz yere sinav kasiyolar. Sonrada neden ülkemiz eğitimde gelismiyo. Allah aşkına bazı üniversitelerde laboratuvar vs. uygulama anlamında hiç birşey yok. Bize sürekli ezberci bir sistem ogretiliyo. Halbuki herşeyin uygulamasını ogrensek çok daha iyi olur.
Sınav olmalı ama isteyen istediği dalda sınava girmeli, ben kontrol ve otomasyon okuyan bir öğrenciyim benim işim tamamen matematik ama sen bana hala edebiyat okutuyor ve soru soruyorsun anlamalısın artık ben matematik yapabiliyorum ve bu bölümdeyim bana artık bunu vermemen gerekli
Yabancı ülkelerde bir sistem var orta okuldan itibaren öğrenciler istediği dalı seçmekte serbest orta okulda istediği şekilde okuyor lisede bunu devam ettiriyor üniversite de tamamen o işle alakalı derler görüyor Abla benim berber abim anlatıyor bunu bizim inşaat dersimiz vardı beraberlikte diyor bana 13 katlı binanın istediği malzeme miktarını sınavda sorarlar dı diyor Ben hiç sınav olmadın kabal pazara okuyalım demiyorum doğru sınavı yapmalılar diyorum mesela benim okuduğum bölüm mesleki bir bölüm el işi ve o işte ustalığın yoksa dersinin iyi olması önemli değil, millet diyor ya hani o kadar mühendis var boşta yatıyor çalışmıyor diye adam işten anlamayan sadece kitap üstünde bilgisi olan mühendisi neden işe alsın? O yüzden mesleki bölümlere el işçiliği ve yeterli teknik sınav olmalı vs vs mesela besyo ya parkur ile alıyorlar diğer bölümlere de bu şekilde uygulamalar gelmeli ülkenin eğitim düzeyine gerçekten faydası olacaktır
Sınav olmalı fakat bu sınav yöntemleri çok komik ve ezberci. Bu yöntem Amerika'da iki yıl denendi yapılan araştırmalara göre çocukların %86'sının bilgileri günü birlik ezberlediğini gösterdi ve vazgeçildi sistemden. Biz Amerika vazgeçtikten sonra aldık onu eğitim sistemimizin olmazsa olmazı yaptık.
egitim sistemi cocukluktan başlamalı ilgi alanı ve zekamız neye yatkınsa o meslege yönlendırılmeli böylelikle issizlik olayıda cözüme ulaşabilir ama meslekler tanıtılmayıp sadece sacma sapan sınavlara tabi tutup başarı ve zekayı ölçmek aptalça benım sayılsalım daha iyidir senin sözel zekan gibi
Sınav olmamalı, özgür dünyadaki gibi, çocuklar ilgi alanlarıyla sınanmalı ve yönlendirilmeli / Türkiye'de milli denilen eğitim kuran ve arapçaya yönlendirir o ayrı, bu ülke için değersiz bir soru sorduğun
Sınav olmalıdır ama insanın geleceği 3 saatle belli olmamalıdır. iq ve psikanaliz gibi Testler de uygulanmalı gençler sınavı kazanamayınca hayata küsüyor
Bence ortaokulda olmasin sinavlar proje ve ödev (test) mantığı olsun , 15 yasinda sınavlara girsinler. Meslek liseleri kaldırılmalı komple sadece anadolu ve fen lisesi kalicak. Yani sinavlar belli bir yere kadar olmalı lisede sadece 3 yıl olmalıdır.
herkesi kendi yeteneklerine göre sınıflandırmak gerekiyor. Sınavlar saçma çünkü örneğin resimle ilgilenen bir insan kimya sınavına da girmek zorunda kalıyo
En İyi Cevaplar