Sizce egitim zorunlu mu olmali istege bagli mi olmali?
Gencler okula mecbur oldugu icin mi gitmeli ogrenmeye ihtiyac duyduklari icin mi gitmeli?
Gencler okula mecbur oldugu icin mi gitmeli ogrenmeye ihtiyac duyduklari icin mi gitmeli?
Eğitim asla zorunlu olmamalı ben bunu yanlış buluyorum bir eğitimci olarak zorunlu eğitim çıktığından bu yana eğitimin kaliteside öğrenim seviyeside her şey git gd e yok oluyor bu ülkede her insan ünv mezunu mühendis doktor öğretmen olursa üretici kim olacak sanayici kim olacak yani yetenekleri doğrultusunda eğitim öğrencilere velilerine bırakılmalı
Bir eğitimci olarak İnan kahroluyorum öğrenci profillerine bakıyorum herkes birer robot olmuş sosyal hayat yok genel kültür yok ot gibi habire ezere test çözmekle başarılı olduklarını sanıyorlar bir çok okulda okul birincileri barajı geçemiyorsa bunda çok büyük sıkıntı var demektir
Ben teknik öğretmenim meslek lisesindeyim.))
Memnun oldum hocam Çok iyi biliyorum inan yıllar geçtikçe tamamen bitiyor meslek edinme istekleri yok öğrencilerin gelecek hayalleri beklntileri yok gnü birlik yaşıyorlar
İlk okul zorunlu diğerleri istek ile
Valla masterim zorlamayinca olmuyor ben benim kizi biraz serbest biraktim ama olmuyor bu yüzden zorla ve sıkınca oluyor
Mecbur olmamalı insanın içinden gelmedikten sonra ne fayda
Cevap
3Cevap
Bu ülkede o kadar çok oku ama iş bulma işsiz kal sonrada ülkede eğitim çok iyi oluyor nerede iyi rezalet ötesi birşey okuma yazmayı bile insanlar artık zoraki öğreniyor ki öğretemeyenlerde var kaç bin insan şu an işsiz okuma yazma bilmeyen insan bilmem kaç milyon ki en acısıda kitap okuma oranı %1 içler açısı bir durum nerde bu ülkede eğitim?
Zorunlu olmalı ama harbiden de eğitim verilmeli falaka geri gelmeli 😄😄
Zorunlu olmamalı. Mesela benim kardeşim gitmek istemiyor devamsızlık hakkını doldurduktan sonra gitmedigi her gün için 15tl vermemiz gerekiyordu o kadar saçmaki. Beyni yatakta bedeni okulda olan çocuktan ne hayır göreceksiniz allah aşkına
Zorunlu olmazsa bu gençlik okula mokula gitmez, aylak aylak gezer... Yolda çevirip sor, hepsinden alacağın yanıt "ne okulu ya bıktık" olacaktır...
İlkokul zorunlu gerisi isteğe bağlı olmalı, çünkü meslek liselerinde sınava girmeden öğrenciler sınıf geçiyor ve mezun oluyor
Mecburi eğitim olmalı çünkü çocuklarını okutmayan aileler var. Herkes enaz lise mezunu olmalı.
Mecbur tutulmali okula gonderilmeyen ve gitmeyenler için caydırıcı cezalar bile uygulanmli Bence.
Kararında olmalı hergün ödev yaptırmaya zorlamıyorum canın istemiyorsa yapmayalım diyorum
Mecbur bırakmazsan iyice sapıtıyorlar. Okula gitmek istemeyen 10 çocuktan sadece 2 si falan adam olur da akademik harici güzel işlerle uğraşır muhtemelen. Sokaklarda büyürlerse iş kötü
Mecburi eğitim kesinlikle olmalı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar