İş yerlerinde hafta sonu çalışma ruhsatı alma vs teknik sebeplerle yaşadıkları sıkıntıları düzenlemek için atılan bu adımda, elemanları 7 gün çalıştırmanın yolu da açılmış oldu. Ne diyorsunuz bu duruma? Yasal hakkım deyip işçi sömürüsü artmaz mı sizce?
Haftalık izin günü artık kalkıyor! İşveren 7 gün çalışmanızı istese kabul eder misiniz?
izinden kasıt dini vecibeleri yapmaktır aslında. çünkü yaratılış ve inanma isteği ve bir dine bağlı olmak bunu gerektirir. yahudiler pazar, hristiyanlar c. tesi, müslümanlar cuma bu gün ALLAHa ve onun için geçirilen bir gündür aslında. yoksa yangel yat olayı yok bizim bildiğimiz tarzda. Ülkemizin çoğu müslümandır ama izin günlerimiz maalesef yahudilik ve hirtiyanlığa uygun olarak kabul edilmiştir. İnsan yaşadığı her zaman çalışmak ve geçimini sağlamak zorundadır. Rivayet odur ki Dünyayı ALLAH yaratırken 6 günde yaratmış ve son gün (hristiyanlara göre) dinlenmiş/kendine ayırmıştır. yahudilikte bugun pazardır. müslümanlıktaki gün bunla alakalı değildir.
Tabi ki de çoğu firma bu durumu kullanacak mesela ihtiyacı olan insanların bu ihtiyaçlarından yararlanmak isteyecekler kabul etmeyenler içinde kapıyı gösterecekler ve muhtemelen sonraki alınacak işçi suriyeli falan olup hem ucuza hemde full çalıştırabilecekler. Neticede ihtiyacı olan çok insan var biri olmazsa biri kesin kabullenecek mecbur.
Bir ülke nasıl oluyor da her verilen kararla bir adım geri atabiliyor anlamış değilim ve nasıl oluyor da bu kararlara sessiz kalabiliyorlar insan gerçekten şaşırıyor.
Ben bunu kabul etmem haftanın iki günü bile zaten yetmiyor. 7 gün hiç dinlenmeden çalışmak sağlıklı değil. Oldu olacak izinleri de kaldırsınlar insanlar hayattan hiçbir zevk alamadan ölüp gitsinler. Bir şeyler yapılıyor ise şayet bokunu çıkarmadan yapmak lazım.
Yasal hakkım diye bunu yapan işverenler, bir gün bile ailesiyle zaman geçiremeyecek, kazandığı parayı yiyecek vakti olmayacak işçilerin hakkını nasıl ödeyecek acaba? Bu kadar yapılmamalı ya.
Yasal olarak haftalık çalışma süresi 45 saat olmasına rağmen, aynı paraya 72 saat çalışılıyorsa, bu yasayla birlikte haftalık ücret aynı çaşlışma süresiyle 84 saat'e çıkacak maaşta bir değişiklik olmadan. Koyun olmak kolay değil, Madem koyun olmayı seçtin, hak edeceksin diyor.
Ben inşallah Tatil günü kalkar diyenlerdenim. Uyanış başlar.
Haftada 1 gün olan tatili kaldıramazlar. Diyelimki kaldırdılar 1 yıl içinde %1000 Türkiyede İşsizlik artar. Türkiyenin heryerinde Sendikalar kurulur. İşçi partileri kurulur. Oy oranları artar. Türkiyenin ekonomisi %40 düşer. Üretim az olacağı için ekmeği 5 tlden yersin. AKP'nin oy oranı %20 'ye iner. Hırsızlık artar ( Aç olan bir insanı durduramazsınız.)
1924 geri döndük. halen etrafta diriliş ertuğrul izleyerek osmanlının geleceğine hatta geldiğinde sadrazam vezir olacam diye diye dolaşan bir sürü tip var. padişaha kul olacaklar haberleri yok. gerçi göt kılı olmakla mukayese edince pek fark göremedim şimdi :)
Güle diken bizim insanlara öpen yaranı... Adam mezarda emeklilik yaşı çıkardı oyları tavan yaptı.. Emekli maaş bağlama hesap oranları bu hükümet döneminde rekor seviyede düştü.. Öpüldükçe öpülesi geliyor bizim milletin.. Ne denir ki bu durumda? Haydi hayırlı öpüşler..
tabii işveren bu yetkiyi kullanıp sömürebilir sırf para için de kendimi ihmal edemem ailemi arkadaşlarımı ihmal edemem aksi halde mutsuzluk memnuniyetsizlik seviyem artar ve bu yaptığım işe yansır. doğru bulmuyorum akıllı bir işveren bunun ne kadar saçma olduğunu düşünecektir
Kimse bunu kabul etmez bunu dicem de burasi Turkiye yani. Iscilerin mesai saatini kisalticagimiza bide hafta sonunu ekliyoruz. Yapilmaz mi yapilir, zaten insaat iscilerinin cogu gunu calisiyor ee yasak ama kim dinliyor? Gelisemedigimiz gibi gerilesiyoruz bravo bize.
isyan çıkar o zaman. zaten şertları kötü. yok günde yarım saat wc sigara çay molası var artık neye kullanırsan. zaten vardiyalı sistem milletin gündüzü gecesine karışıyor... e ailesini de görmesin. pislik iş verenlerin hepsi...
Tabiiki artar 7 gün çalışma istemeyene adam čalışma o zaman diyecek işe almayacak kanun olmadıktan sonra ya bu nasıl iş bütün hafta çalıştıktan sonra dinlenmeye bir mangal yapmaya falan gidemeyecek miyiz ya insanız bizde
Cok sacma.. Isciler protesto eder. şu an bile düşük maaştan dolayi eleman sirkülasyonu tavan yapmisken ne isveren nede devlet boyle bir sacmaliga cesaret edemez.. Birsey paylasirken delil koy ortaya. kicindan uydurma..
e zaten kaninizi iciyorlar senelik izin 15 gün veriyorlar almanyada 30 gün senelik izin bolda bayram var üc hafta calisan bir hafta evde kaliyor izin aliyor hastayim diye türk milleti herseye evet dedigi icin bu halde
o is öyle değil işçi haftada 6 gün çalışabilir. yapılan düzenleme hafta tatilinde yapılacak çalışmalar için işyerleri belediyeden tatil günlerinde çalışabilir ruhsatı alması gerekiyordu. kaldırılan bu. olayı bilip bilmeden carpitmayin
Zaten işçinib hakkı çok veriliyor ya izinde yapmasın. Avrupa adam dinlensin diye uğraşır bunlar.. töbest ağzımı bozmucam. Henüz çalışma planı paketidir. Sendikalar var işin içinde ne olur sonuç bilemiyorum.
Kanun diyorki 45 saatden fazla çalıştırılamaz üstü mesai ücreti vermek zorunda.. mesai ücreti bire bir buçuk olmak zorunda en az.. seve seve bı gün izin verirler en az😂 Yedi gün çalışmaya varım ama senede iki ay direkt tatil şartıyla😇
Tam bir saçmalık kolay kolay kimsede kabul etmez edilirsede çok ciddi sıkıntılar olur önemli durumlar hastalık sağlık acil durumlarda izin gerekir bu tam bir saçmalık
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Nasil yani ya. Ben bu Türkiyenin is durumunu zaten anlamiyorum 1. senede hic izin yok 2. senede 14 gün felan it gibi Calis 12 Saat sadece pazar günleri evde ol. Memur degilsen isin zor vallahi cok sacma bir sistem. Isin hic bir zaman Garantie degil istedigi an seni kapi önüne koya biliyor. Bu is konusunda biraz Avrupayi örnek alin gercekten isciler haklarini aliyorlar insan gibi calisiyorlar ve öyle kafalarina göre isten atamiyorlar
Yazıklar olsun diyorum sadece. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir edecekler. Beden sağlığını düşünen yok. Allahtan korksun biraz bu başımızdaki bu kadar olmaz.
şu an haftanın 7 günü çalıştıran firmalar var mesai ücretini ödeyip.. Ama buna arka çıkmak işverenin yanında olmak işçiyi sömürmeyi doğru bulmuyorum. Yasayı çıkaranlar 7 gün çalışsın da görelim
Buna karşı gelip 1 mayısda alanları dolduranlara laf söyler bu sömürülenler bir de. Toplumun bu kadar alt tabakasında olup hala nasıl bahsedilen %50 olabiliyorlar şaşırıyorum.
Artmaz olur mu işverenler zaten normalde de verecekleri her kuruşun karşılığını misliyle geri alıyorlardı. Bu durum onların ekmeğine yağ sürmek olur. İyice canına okurlar artık çalışanların.
tam kölelik yani açlık sınırının altında maaş ver sosyal hak verme birde izin gununuu elinden al bir iş veren olarak personelimi köle olarak görmüyorum o yüzden izini kaldırmam
İşverenim. Sağlıklı bulmuyorum. İnsanların aileleri ile geçireceği bir günü olmalı. Diğer türlü o çalışanın huzuru olmazsa o huzursuzluk çalışma saatlerine de yansır.
Yazık değil mi işçilere kapitalist sistemin sonuçları zengin fakir farkı işte hafta sonu işçinin doğal hakkı olmazsa olmazı haksızlık bence ben çalışamam..
yani bu kanunları ne ile yapıyorlar nasıl yürürlülükten geçiyor anlamıyorum elinizi vicdanınıza koyun karşınızda ki insan bu yani robot değil ayrıca ilesi var ki çalışıyor yani bu nedir
Benim abimin bir gün izin günü var onu da elinden almasalar bari. Hem çok çalışıp az para almak gerçekten üzücü. Izin gününde rahat bıraksınlar insanları.
aslında elemanların yedigün çalışmalarının yolu açılmış olmadı daha çok işyerlerinin çalışmak için ruhsat almaları yolundaki bir düzenleme bu.. he paramı verirse çalışırım diyorum ama çok uzun süre devam ederse olmaz tabiki oluru yok
zaten belli ki daha çok sömürülsün diye çıkıyor bu yasa. sermayenin emrinde olmadığını iddia etse de sermayeye muhtaç devlet/hükümetler ve onları alkışlayan insanların icraatları.
arkadaşlar olayı abartmayın suyunu çıkarmayın işin hiç bir firma personelini dinlendirmeden çalıştıramaz verim alamaz o elemandan ve kaliteli iş gücüne sahip personeller inovasyon sahibi firmalara rahatlıkla transfer olur
Esnek çalışma var zaten milli bayramlar ramazan bayramları haftalık çalışma saatini aşıyoruz senelik kota filan kalmıyo geçiyoz gidiyoz bu kadarıda fazla kendi çalışmadıkları için yüksek vergide cabası hırsızlar
öyle şey mi olur ya hastalık var başka işler var illa ki izin lazım bende parayı harcayacak zaman olmadıktan sonra ne yapayım parayı ki zaten adam akıllı para da kazanamıyorsun
En İyi Cevaplar