Arkadaş ben nereye baksam iş ilanı ama bilmiyorum yani bu gençlikte nitelik yok istiyorlarki patron gibi olsunlar en az 3-4 bin maaş gelsin. İş beğenmiyorlar sonra işsizlik var. Adam açık lise okumuş, askerlik gelmiş yırtmak için zor bela aöf bitirmiş sonra işsizim. Arkadaş iş var ben çok geziyorum görüyorum. İş beğenilmiyor. Adam iyi üniversite mezunu, çatır çatır ingilizce konuşan, girişimciler varken gidip hiçbir birikimi olmayanı mı alsın?
Cevaba gelince ikisi için de işsizlik zor. Ama erkeğin daha zor. Düğünü şunu bunu erkeğe kitlediklerinden :) Ülkemizde erkek reistir. Para lazım.
Sevgili yampirik! Sen hangi kadını sokaklarda iş ararken, simit satarken gördün. Gerekirse aç kalırlar ama makyaj yaparlar. Aç kalırlar, trip atarlar. Görünüş herşeyden önemlidir. Kadın rahat iş ister. Olmadı babasının yanında kalıp kurtarır. Ev hanımlığını icat eden de bunlardır. Hariç kadınlar var, sözüm onlara değil. Ama erkek meslek sahibi olmalıdır. İşsiz erkek abes kaçar.
Aile boyutunda bakacak olursak erkeklerin işsiz kalması daha kötü. Evin maddi yükü eğer eşleri çalışmıyorsa onlara bakıyor çünkü. Kadınınsa elinde mesleği olmaması daha kötü. Eğer eşine bir şey olursa çalışacak olan kişi de kadın oluyor. Yani erkeğin işsiz olması, kadınınsa meslek sahibi olmaması kötü.
Erkeklerin işsiz kalması demek daha çok göze batması demek kadın bir şekilde geçimini sağlayabiliyor. Muğlada bizim teyzeler reçel satar, turşu satar, bezden bebek yapıp satar ama erkekler boş olanı hemen kahvede zar atar. O yüzden erkekler boş kalmamalı. İş konusunda.
Hani nerede feminst kızlarımız... Bu bir gerçek erkek eve para getirir... Başka bir halta da yaramaz... Gençlerin işsiz kalması daha kötüdür başkanım... Nedeni bir yandan yeni yuva kuruyor, bir yandan okuyor... Ay sonu parayı denkleştiremez ise geçmiş olsun...
Erkek adamın elinin ekmek tutması lazım. Tutmuyosa ilk başta kendi vicdanı, sonra toplum tarafından aşağı görülür. Zengin olması önemli değil bakın evine ekmek götürmesi ve kendi masraflarını çıkarması önemlidir. Kız çocuğu çalışmasa da olur, evde anasıyla temizlik yapar fasulye kırar. Sıkıntı olmaz
Kızların işsiz kalması daha zor. Erkek hiç ümidi olmasa amelilik yapar evi gecindirir.. Fakat kadınlarin yeri yurdu belli hak ve hukuga uygun işlerinin olması şart
Erkekler için daha büyük sıkıntı çocuk luktan işlenen bir olgu var elin ekmek tutmalı evini geçindirmelisin işsiz kalmayı bırak eşlerinden düşük maaş almak bile ağır geliyor toplumumuzda...
yw erkek için daha zor mesela evlenmeyi dusundugu biri var birikim olmayınca iş de olmayınca kız vermiyorlar. okumus bayanlar için de işsizlik zor su an bu durumu yasıyorum resmen bunalım
tabii ki erkeklerin işsiz kalması yampirik. bu İbrahim özdabağın karikatürleri çok güzel oluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kızlar işsiz kalırsa bir erkekle evlenir, bu durumda birine muhtaç olur bir süreliğine de olsa ömür boyu da, bu da beraberinde şiddeti getirir. Şiddet olan bir ailede mutsuzluk olur.
Valla kardeşim erkek adam çalışır, işinin gücünün başında olur. Eğer gücü varsa eşini çalıştırmaz, yoksa da elele verir çalışırlar beraber. Kadın ayıplanmaz ama erkeğin işsiz olması daima kötü bir intiba bırakır.
En İyi Cevaplar