Yatay geçiş koşullu ders?

Arkadaşlar merkezi geçiş ile aynı bölüme başka üniversitede devam etmek istiyorum. 1. sınıfım. İlk dönem 4 tane dc/dd var. ikinci dönem de 1-2 tane koşullu geçtiğim ders gelir muhtemelen. İlk dönem ortalamam 2.25 ikinci dönem de böyle gelir sanırım. Dc dd ler muaf mı sayılacak yoksa gitttiğim okulun not sistemine mi dönüştürülecek? Kredi uyuşmadığı için ingilizce dersim sayılmayacak. İngilizce de sayılmadığı için 2 dönem de ortalamam 2.00 altı olacak. Bu durumda dc ve ddleri yeniden vermemi isterler mi? İsterlerse devam zorunluluğu olur mu? Ve dera seçimi yaparken ilk dera seçiminde alttan kalan bütün dersleri zorunlu olarak verirler mi?
Arkadaşlar çok soru oldu ama lütfen bildiğiniz kadarını cevaplayın

Not: Yönetmelik için koü yönetmelik yazıp muafiyet ve intibak yönergesi madde 10'u okuyabilirsiniz tam anlayamadım link veremiyorum

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar merkezi geçiş ile aynı bölüme başka üniversitede devam etmek istiyorum. 1. sınıfım. İlk dönem 4 tane dc/dd var. ikinci dönem de 1-2 tane koşullu geçtiğim ders gelir muhtemelen. İlk dönem ortalamam 2.25 ikinci dönem de böyle gelir sanırım. Dc dd ler muaf mı sayılacak yoksa gitttiğim okulun not sistemine mi dönüştürülecek? Kredi uyuşmadığı için ingilizce dersim sayılmayacak. İngilizce de sayılmadığı için 2 dönem de ortalamam 2.00 altı olacak. Bu durumda dc ve ddleri yeniden vermemi iste
Yatay geçiş koşullu ders?