Bazen rastlantılar çok şaşırtıcı olur sizce bu tesadüfmü yoksa kadermidir ?
Tamamen tesadüf :)
Kaderdir
İkiside değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
kader Bence Seve Seve olayıdır :D
Tesadüf ise Eski Kız arkadasımın Hoşlandığı cocugun adının Benım adımla aynı oldugunu soylemesı.. Ve benım Hoslandıgım Kızın Diğer Adının Eski kız arkadasımın Adı ile Aynı olması
Bir Tesadüftür bence :))
yani oyle Olmalı :D Yoksa Bu bana Verilen 2.ci bir şans da olabılır :))
Tesadüf diye birşey yoktur.Bize yolun başını gösteren, yolla bir araya getiren kader diye birşey vardır.Bu yoldan geçmek veya geçmemek,doğru yolu seçmek veya seçmemekde bizim elimizdedir bir yere kadar...
Kader diye bir şey yoktur.Bunlar bir takım kandırmacalar :D
Kainatta hiç birşey , Tesadüfe tesadüf edilmemiştir.
Cevap
58Cevap
Buna yönelik bilimsel bir araştırma, deney var bu deneye göre aslında yaşayacağımız şeyler beyne 6 sn önceden etki olarak yansır, daha sonra fiziksel olarak tepki gerçekleşir, bu kader gerçeğini bana göre ispat için yeterlidir.Tesadüf denilen şeylerde aslında tevafuktur, Allah'ın denk getirmesi, uygun düşürmesidir.
Bence ikiside kader demek tek fark ; kader uzun bir kavram , yıllar ve ömür süren bir süreç. Tesadüf de kaderin için de yer alan anlık sahne ama sonuç itibariyle kadere bağlı bir süreç .
Tesadüf günlü hayatta bizim anladığımız manasında değil zaten.Kendi kendine olmak demek halbuki böyle bir şey olur mu.Hiç bir şey kendi kendine olmaz Allah yaratır ve olur.Cevap tesadüf olamıyor bu yüzden.
kader ölmek varsa ölürüz diyip otobanda sağa sola bakmadan karşıya geçmeye çalışırsan kader tamponu olmadık yere monte eder.
akıl var mantık var. neyse ya bu konulara girmeyeyim.
tesadüf diyorum
tesadüf diye bir şey yoktur her şey yüce ALLAH in kullarını imtihanı için yarattığı taktiridir bunun adına kader dene bilir kullarını sınamak için iyiyi de kötüyü de insanların karşısına çıkartan ALLAHUTAALA dır, hayırı da şer'i de yaradan O dur. Bize düşen sadece şükretmek ve seyretmektir.ALLAH senin ne yapacağını bilir ama kaderini değiştirmek senin elinde, yani ALLAH'ın verdiği akıl ile kendi kaderini kendisi çizer her insan... Rabbım aklıselim olmayı nasıp etsin herkese inşALLAH...
insan başıbozuk bir tesadüfler düzenine emanet edilemeyecek kadar kıymetlidir bence.
Tesadüf ;
İnançsızların kadere taktıkları isimdir..
Tam da yapmak istediğim yorum +1
teşekkürler..
Millete kader daha duygusal ve daha estetik geliyor. Kader diye bir yok. Kendi rotanı kendin çizersin. Gerisi tesadüftür :)
tesadüf yoktur
tevafuk vardır dinimizde allahın takdiri ilahisiyle insanların
rastladığı olaylar kişiler yanii
birnevii kader diyebiliriz
Tesadüfler olabilir ..ama belki de o da kader dediğimiz döngünün bir parçasıdır ve blelidir..Belki de değişkendir :) kafa karıştırıyor değil mi..
Kaderini kendin çizersin derler her ne kadar çoğu kişi kaderin önceden yazıldığını söylesede... Tesadüf :D
yasadığım olaydan sonra kader inancım azaldı , eskiden inanırdım ama kadere inanıyorumd ediğim kişi benımle bu yuzden oyle bır dalga geçtiki artık inan mıyorum.
tesadüfen gördüm bu soruyu. demekki kaderimde varmış. kader tesadüfü icinde barındırıyo diye düsünüyorum
Tamamen tesadüf... Duygularımızı dizginleyemeyince bir yaratıcı bize kıyak yapmış gibi algılıyoruz
Rastlantı dediğimiz şeyler de kaderin kapsama alanındadır.
Raslantı, kader midir?
Cevabı vermissiniz zaten :D
kader alnımıza yazılmış olan şey nasıl tesadüf olabilir ...
tesadüf yoktur tevaffuk vardır yani allah tarafından rastlaştırılma vardır,birnevi kader desek yerinde olur.kainatta düzensizlik ve nizamsızlık yoktur herşey birbirinin yardımına koşturulur .
inanan insanlara göre her şey kaderdir. şu an bu soruyu sorman ve benim bu yorumu yazmam gibi. inanmayan insanlara göre her şey şans ve tesadüftür her insan kaderini kendi çizer.
Tesadüf diye birşey Yok. Herşeyi Allah bilir, yaratır, görür bu
tesadüf diye bir şey yoktur olasılıkların gerçekleşebilme ihtimali vardır
ÖLÜM nasıl ALLAHIN emri ise buda ALLAHın emridir.
velhasıl kelam. KADER...
Ben tesadüflere inanmam.Küçük detayların dahi planlı bir filmin kareleri olduğunu düşünürüm.
tesadüf diye birşey olmadığını düşünüyorum. geçmişte yaptıklarımızın önümüze konması tesadüf müdür sizce?
bnce kader yan birini görmen mesela çarşamba bir yere gideceksin iptal olur misal perşembe gidersin görürsün birini yolda aaa tesadüfe bak dersin :D yani bnce öyle kader.. işinin çıkması onunla karşılaşmanı sagladı
Tesadüf bizim uydurduğumuz bir şeydir. Rastlantılar kaderdir ve buna tevafuk denir.
denemek lazım
mesela sen karşıdan hızla gel çarpışalım eskaza
bence kaderlerini insanlar kendileri çizer. tamamen tesadüf =))
tesadüflere inanmam ve her insan kendi kaderini çizer bana göre
tesadüf diye bişey yoktur tevafuk vardır:)yani kader:)
Kadere çok inanırım. Tesadüf diye bir şey yok benim gözümde.
Bazen rastlantılar çok şaşırtıcı olur çünkü bu tesadüftür.Tesadüf ise kaderin bir parçasıdır.
Bende çözemiyorum. Bazen tesadüf der geçiştirrim ama bazen, öyle tesadüfle geçiştirilecek durum değildir.
kader diye bir şey var tabi ki de o yüzden raslantılar oluyor. unutma hiçbir tesadüf sebepsiz yere taalluk etmez.
Benim bu soruya cevap yazmam kaderimde varmis.. Thanks to fenomenus))
Tesadüfe inananlar tesadüfen ölürler.. Kurtlar Vadisi efsanesi öyle diyo :D
tesadüf olduğunu düşündüğümüz şeyler aslında kaderimiz mi bunu düşündürdü bu soru bana
ben eskı sevgılımle aynı unıversıteye dustum kader sanırımm...
Kaderin kapsam aralığı tesadüfü de içine aldığı için tesadüfler de kaderin içine giriyor.
Mesela benim bu soruya cevap yazmış olmam sadece bir tesadüften ibaret..
Tesadüf deyilen bir şey yoktur Tevâfuk vardir... her şeyin bir anlami vardir..
Tabiki kaderdir
Müslüman olupta tesadüfe inanan varmı?
Hayatta tesadüflerde vardır, gerçekten kader olanda.
abiler mod on
tesadüf diye birşey yoktur mübarek tevafuk o :D
abiler mod off
tesadüfe inanmam
kader
Kaderimizde o tesadüfü yaşamak varmış :O
kaderdir tesadüf die bişi yoktr.
Kaderi Herkez Kendi Yazar Bence.
Hersey Kaderdir...Tesadüf diye birsey yoktur...
islamda tesadüf değil tevafuk vardır.
Tevafuktur tevafuk :)
Müslümanın tevafuğu olur der susarımm :D
aynı şey değil mi zaten
yaşanması gerekenler yaşanır.
tesadüf yoktur tevafuk vardır...
Tesadüf kaderin entelcesidir!
Tesadüf değil tevafuktur.
hayatta hiçbir şey tesadüf değildir :)
Kaderde tesadüf yoktur
tabiki de tesadüf yoktur...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?