+1 yılencrypted-tbn2.gstatic.com/images
Peyami safa böyle demiş. Maalesef sizde ev hanımlığını hizmetçilik olarak gördüğünüz için kendinizi iş hayatına atıyorsunuz sonra ne oluyor çocuk annesiz büyüyor aile yaşantısı olmuyor.. çocuğumu daha önemli yoksa alacağı maaşmı en basiti çocuğu kime teslim edecek
Tabi buna da bir kılıf var para yetmiyor diyorlar kaanat etmezsek biz karı koca çalışın hiç bir şekilde yetmez zaten.
Ayrıca kadın çok zorda kalmadıkça çalışmamalı dinende uygun değil. Bir kadının ev hanımlığı gibi anne olmak gibi yüce ve zor görevi varken böyle olaylara girmesi çok üzücü. Hele ki bu kadın dini hassasiyetleri olan biri ise daha da üzücü çalıştığı ortamda ne tür konuşmalara şahit olacak vsvsvsv daha bir çok sebeb varda neyse
Benim fikrim bu benim aldığım maaş şükürler olsun kanaat ederse yeter ama çalışmak isterse birşey diyemem kendisine kalmış ben uyarımı yaparım218 Yorumla- +1 yıl
Git sen evde kal!
- +1 yıl
@MinyonCadııı zaten artık kızlar bunu istiyor. Dinine önem veren kız olsun olmasın farketmiyor ben çalışayım evde çocuğa erkek baksın diyorlar dünya değişti maalesef acınası bir durumdayız
- +1 yıl
Ezmeye calisirsan ezilirsin!
- +1 yıl
@nilygmur bunun hemen çocuk yapmayla alakası yok çocuk iki kişinin isteği ile ne zaman yapılması gerekirse yapılır
Eğer sen çocuğuna bakmayı hizmetçilik olarak görüyorsan sevdiğin adama yemek hazırlamayı hizmetçilik olarak görüyorsan Şimdiden geçmiş olsun sana
ya da sen şöyle yap çocuğun olunca bakıcı tut çocuğunu o emzirsin ağlayınca o sustursun vsvs artık 5 6 yıl sonra çocuk anne diye bakıcıya der sanırım.
Bir tanede hizmetçi tut kocana yemeği o hazırlasın adam o kadar çalışıp yorulacak yani bu işler hep hizmetçinin işi ya sen yapamazsın.
- +1 yıl
Cocuk bakmayi hizmetcilik olarak goren sensin! Butun isleri kadina yukledigine gore. Kadinlari insan olarak gormediginiz icin oluyor butun sacmaliklar zaten. Sizi ezikler sizi.
- +1 yıl
tabiki is de yapilir, yemek de yapilir.. elime yapismiyo ya.. sadece evlendikden sonra kadinin butun gun evde kalip evi idare etmesi, cocukla ugrasmasi , kendini ihmal etmesi, disardaki hayatla baglantisini kesmesini mantikli bulmuyorum... calismak , kendi ayaklari uzerinde durmak baska bir sey...
- +1 yıl
Boşuna anlatmaya çalışıp kendini yorma derim anlamayan anlamaz😀 @prestigesss
- +1 yıl
@nilygmur çalışınca o çocuğa hasret kalacaksın. Birşeyler yapmak isteyen evdede hertürlü yapar.
Evdeyken kendimi ihmal ederim demişsin hayatla bağlantımı keserim demişsin çoçukla uğraşması demişsin... evde vakit bulamayacaksın ama işe gidince kendine vakit ayırabileceksin öylemi sen hiç çalışmadın galiba
Bence sen anne olma o çocuğa yazık gerçekten çocukla uğraşamam diyorsun resmen. Neyse birşey demek istemiyorm - +1 yıl
@111rose111 anlayamıyorum şimdi sen kimden yanasın anlamadım ben...
- +1 yıl
Senden 😀
- +1 yıl
@111rose111 kusura bakma kızların hayret verici yorumlarını görünce şok oldum. algılayamadım😂
Kızların düşüncelerine bakıyorum hayretler içerisindeyim hayatta öncelikleri nelermiş meğer. Yazık gerçekten. Senin adına sevindim 😉😉 - +1 yıl
Bu tarz bir soru sorup çok çok tepki almıştım bu siteden seni anlıyorum😀
- +1 yıl
@111rose111 ne sormuştun ki
- +1 yıl
Kadın çalışmamalı çocuğuna annesi bakmalı... bu tarz
- +1 yıl
@111rose111 hmm anladım
- +1 yıl
@MinyonCadııı
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışmak birey olmanın, insan olmanın gerekliliğidir kimse cinsiyet arkasına sığıntılık yapmasın. Dini sığıntılıkta yapmayın hz. ayse bile ticaret yaparmış. Osmanlıda kadinlari ticaret ve iş hayatinda onemli yeri vardi. Bu calismama, evde 80m2 de tıkılıp 60 sene boyle yasayip mezara girme dürtüsü bazi kadinlarimiza nasil yapıştı? Birey olun, insan olun. Sagligi ve imkani el veren her insan calismali, heleki gunumuz ekonomik sartlarinda 2 maasla gecinmek 1 maasla gecinmeye gore cok farkli, bu sorunun halen sorulmasi bile ulkem ve insanlari adına utanç vesilesidir. Rezil bir durum..
41 Yorumla- +1 yıl
Helal!
Erkeği kadını yok, başkasının eline bakmamak için çalışmak şart bence. Ne kadar paranın lafı olmasa bile gün gelir ve insan bunun eksikliğini elbet hisseder. Eline kendi kazandığın parayı almak çok farklı bir duygu, o parayı harcamak daha farklı bir duygu. Hayat müşterek ve bizler boşuna dirsek çürütmüyoruz. En azından ben biri çalışmamı istemiyor diye üzerinde senelerce okuduğum, stresten ölerek ve zaman zaman sabahlayarak girdiğim sınavlardan ve başlamak için can attığım işimden vazgeçmem. Ayrıca bu durum tüm yaşamı etkiliyor. Evlenildiğinde ve çocuk sahibi olunduğunda mesela, durum çok farklı bir boyuta ulaşıyordur bence. Ben konuyu tamamen kendi açımdan düşündüm bu arada.
30 Yorumla
+1 yılKadin ayaklarinin uzerine saglam basabilmeli guclu olmali. Evlendin ve oldu ya esin hastalandi ya da is kazasi oldu bir uzvunu kaybetti. Ve sende hicbir vasif yok. Ne olacak simdi kim bakacak? Ama dimdik bir kadin olursa bir evde sirti yere gelmez kimsenin
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kadın bu konuda kendi kararını kendi vermeli ve eşi de ona destek olmalı
Çalışan eşi yardımcı olmayan kadınlar için çalışmak eziyettir
Sadece evde duran kadında ne yapabiliyor bilmiyorum bütün dünyası çocuk oluyor ve onun bakımı ise sadece kendini verdiği kendi gelişimini de çocuğununki de engeller Kendini geliştirir o zaman farklı Bu kitaplar videolar olabilir Bence yapılması gereken bir şey de bütün gün evde olan biri boş boş durması saçmalık olur00 Yorumla
+1 yılKadın çalışacak eğitimli olacak kocasına muhtaç olmayacak çünkü kadın eğitimli olursa çocuklar da gelecekte o kadar güven altında olur
57 Yorumla- +1 yıl
Kadinda erkekte egitimli olmali!
- +1 yıl
Çocuk güvende olacakta kadın erkek çalışınca acaba çocuğa kim bakacak merak konusu hangi bakıcı bakacak acaba.
annnenin olmadığı biryerde çocuk ne kadar güvende olacak.
Ayrıca kadının eğitimli olması için çalışmasına gerek yok kendini geliştirmesi gerekir - +1 yıl
Oda dert mi çocuğa anneannesi bakar babaannesi bakar kreşler var annede hafta sonları veya işten eve gelince çocuğuna pek hayli zaman ayırabilir ben evde otura otura dört duvar arasında kendini eğiten geliştiren bir kadın görmedim hem kadınların eğitiminden çalışmasından bu kadar korkma kadın kendini eğitirse bir toplumu eğitir unutma seni de eğiten bu yaşa getiren üstüne titreyen bir kadın var
- +1 yıl
Evet bu yüzden işte bir annenin evladını eğitmek yetiştirmek için çalışmasına gerek yok çünkü anne olmak çok yüksek bir mertebe bunun için kariyer gerekmez eğitim gerekmez nerde o eski anneler. Benim annem mesela üniversite mezunu bile değil ama gayet iyi yetiştirdi bizi.
Ben çocuğumun annesinin elinde büyümesini tercih ederim kreşlerde veya bakıcıda büyüyecek sanki annesi babası yok bu çocuğun. Para için neler yapıyoruz.
Neyse senin gibi düşğnenler kreşe versinler çocuğunu.
Saygı duyarım görüşlerinize telşekkkürler
- +1 yıl
Sen benim zihniyetimi anlıyorsun ama ben senin gibilerinin kadın evde oturur çocuğa bakar yemek yapar kocasından izin almadan dışarıya çıkmaz hatta kadın kahkaha atmaz şeklindeki Ortadoğu Arap zihniyetinizi anlamıyorum
- +1 yıl
@prestigesss kayınvalidem ne güne duruyor
+1 yılKadınlar bizden aşağı değiller, erkek çalışıyorsa, kadın da çalışacak. Kadın da okuyacak ki, eğitimli olacak. Çocuğunu güzel yetiştirecek, bilgi sahibi olmalı. Kadın okumasın diyenlerle, çalıştırmayanlar aynı kişilerdir. Çok kötüdür bu durum.
00 Yorumla
+1 yılistiyorsa çalışsın istemiyorsa çalışmasın kendi kararı =D =D hem ev daha rahat geçinir hem daha iyi para biriktiririz yazında senelik izinde yeriz ilk yıllar sonra birikim yapıp ev araba almay kasarız
00 Yorumlaherkes calışmalı ve üretmeli bak Adolf Hitler herkes calışıp üretecek dedi adamlar ne haldeler dünyaya kafa tutuyorlar
20 YorumlaBen çalışmayacaksam 4 yıllık üniversiteyi niye okudum rahat mı battı 😒
20 Yorumla
+1 yılHanimi hasta olunca batan doktor istemeyi biliyolar ama.. Nankorler..
60 YorumlaKadın nüfusu erkek nüfusundan fazlaca artıyo çalışmalılar ileride sıkıntı olur globalleşen dünya için 😄✋🏻
00 Yorumla
+1 yılİlerde eşini çalıştırmayan erkekler entel ve centilmen olarak anılacaklar.
20 Yorumla
+1 yılNeden çalışamasın? Anneyse eğer durum farklı ama anne değilse sorun yok
00 YorumlaErkeği kadını mı varmış bunun?
Saçma sapan muhabbetler.00 Yorumla
+1 yılkimseye muhtaç olmasın çalışsın.. hele ki erkek eline hiç bakmasın hiç bir kadın
20 Yorumla
+1 yılÇalışabilir. Ama çocuğa yazık oluyor ya. Annesiz kalmamalı onlar har dk anneyle olmalı
15 Yorumla- +1 yıl
Parttime calis herseyi kadindan bekleme pislik
- +1 yıl
@MinyonCadııı anlaşılan babayiğidin biri seni fena. Neyse minyonlara zaafım var o yüzden kabini kırmayayım
- +1 yıl
Bana ne senin zaafindan? Turklerle isim olmaz benim. Hic olmadi ve olmiyacak. O kadar aptal degilim cok sukur.
- +1 yıl
@MinyonCadııı türk erkeği başkadır. Bir kez yaşasan dünyadaki tüm erkekler bir tarafa türk erkeği birtarafa dersin. Sen gelsene özele senin derdin ne türk erkeğiyle merak ettim
- +1 yıl
:D :D :D
+1 yılçalışmalı ayakları üstünde durmalı kımseye muhtac olmamalı hayatın ne getrip götüreceğini bilemeyiz
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılçalışmasın demem yani öyle bir kafada değilim ama eşimin calışmamasını isterim kabul ederse
12 Yorumla- +1 yıl
Eve geldigimde kapida gulumsemesi daha degerli
Eğitim & Kariyer konusunda 385 cevap paylaştı. kadınlarda çalışmalı erkeklerde ev işlerine yardım etmeli
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışsınlar mutlu olmak istiyorlarsa kendilerine değer veriyorlarsa
00 Yorumla
+1 yılçalışacak tabi kendi ayaklarının üzerinde durmalı her kadin
00 YorumlaKadınların çalışması hayatta evliklikte tek kişi maaşı yetmiyo ve mecbur kadında çalışıyo ve kadınların çalışmaması daha iyi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 817 cevap paylaştı.
+1 yılelinin hamuruyla ne işi otursunlar oturdukları yerde
014 Yorumla- +1 yıl
ezik!
- +1 yıl
:D hakaret ettiğine göre ezik sensin demek ki neyse böcek kaybol
- +1 yıl
Gercekler zoruna gitmis :D eziksin ezik!!!
- +1 yıl
hahaha :D neyse senin dediğin olsun :)
- +1 yıl
Birde yabanci kadin istiyor salak. Yurtdisina git de gor gununu. Kadina en ufak hakarette bulun adami sikerler!
- +1 yıl
o nasıl bir laftır :D hahaha :D yanlış sanırım başkasına yazıcaktın ya da her neyse şu üslubunuzu düzeltin
- +1 yıl
Gercekler!
- +1 yıl
:D valla ne diyorsun anlamıyorum ama hadi gene dediğin gibi olsun ama küfürlü konuşma
- +1 yıl
Isine gelmedigi icin anlamazsin. normal.
- +1 yıl
her neyse velet kaybol
- +1 yıl
Dogru konus! Haddini bil! Ezik!
- +1 yıl
kimsin nesin tanımam etmem süpriz yumurtadan fırlamış gibi çıktın git başından bak kimseyi engellemiyorum uğraştırma beni
- +1 yıl
Ezik!!
- +1 yıl
tamam hadi o dediğinden
Ben eşimi çalıştırmak istemiyorum
217 Yorumla- +1 yıl
Birincisi Allah kadını çocuğuna bakmakla yükümlü tutmuş. Erkeği ise rızık peşinde olmasını
Ikincisi, dışarıda erkeklerle muhattap olmasını istemem. Erkeklerin ne tür mahluklar olduğunu iyi bilirim.
Üçüncüsü, başkalarının ağız kokusunu çekip yorulmasını istemem.
Dördüncüsü, iyi bir anne olması, iyi bir eş olması, getireceği 3-5 kuruş paradan çok daha değerli. - +1 yıl
Yorum iyiydi tebrikler... haklısın
- +1 yıl
Hangi Allah? Yok boyle bir sey! Peygamberin esi sanki calismiyordu. Dini kirletmeyin!
- +1 yıl
Hangi gerizekalidan aldin
- +1 yıl
Istemez! Ateist olmayi tercih ederim.
- +1 yıl
Sacmasapan kitaplar okuyup sahte musluman olacagima ateist olurum daha iyi. Neyse senjn gibi eziklerle isim olmaz benim hadi bye bye.
- +1 yıl
Peygamber kadinlari arastir bakalim hepsi egitimli!
- +1 yıl
@Theopenmindedhijabi eğitimsiz olsun demedim!!!
+1 yılNe gereği var ya otur evinde.
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHerkes ozgurdur calismak istiyorsa tabiki calisabilir
00 Yorumla
+1 yılTurkiye ne zaman asacak bu konuyu merak ediyorum.
10 Yorumla
+1 yılİsteyen çalışsın istemeyen çalışmasın ne diyelim.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Tabi calişa bilir calişilmalida zaten
00 Yorumla
+1 yılImkani varsa calismasin yoksa çalışsın
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihidir.
00 Yorumlatabiki calisip, kendi ayaklari uzerinde duracak...
10 Yorumla
+1 yılHerkesin hayatına kimse karışamaz
00 Yorumla
+1 yılÇalışmalı bence istediği sürece.
00 YorumlaNasıl böyle bir soru var hala çok ilginç!
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinlar calismali. kendilerini de ezdirmemeliler.
10 Yorumla
+1 yılkariyer hedefi varsa çalışabilir..
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle destekliyorum
00 Yorumla
+1 yılÇalışıp kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli
20 Yorumla
+1 yılTartismayin artık sunlari
00 Yorumla
+1 yılYani normal aslında. İsteyen çalışabilir
00 Yorumla
+1 yılNe dusundukleri umrumuz değil
00 Yorumlabence bu devirde geçinmek zor çalışsın isterim :D
00 Yorumlaİyi bakarim
00 YorumlaNormal karşılıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorunda olmadıkça çalışmamalı
10 Yorumla
+1 yılÇalışmasın
00 Yorumlaçalışmalı.
00 Yorumlanegatif bakıyorum
134 Yorumla- +1 yıl
@metalurji ahaha hocam süper tespit
Kızlar çocuğu çok önemsemediği için hepsi eksilemişler seni. Anlaşılan onlar için iş çocuktan daha önemli harbiden ibretliğiz biz yaa.. - +1 yıl
Cocuk bakmak sadece kadinin gorevi degil!
- +1 yıl
Srn cocuk yapma! Bitin artik!
- +1 yıl
7 eksi aldım yok mu artıran. bir bebeğe kendi annesinden başka kim mükemmel bakar, kim onun eğitimini 1. Kalite de önemser. Bakicilar bunları yapabilir mi. Peki çalışan bir anne çocuğuna ne derece bakabilir. Ben bunu düşünüyorum. Bu düşüncemi beğenmeyen hanımlar buyrun artırın eksilerimi.
- +1 yıl
Sende bak cocugu salak!
- +1 yıl
Madem bakici istemiyorsun esin ve sen parttime calisin!
- +1 yıl
Asıl sorun şu sen o çocuğun geleceğini dusunmuyorsun. Eğer dusunseydin. onu mükemmel yapmak uğruna kimseyle paylaşmazdin. Bu benim düşüncem ben senin çalışma ve ortak bakma kararına hiç bir yargıda bulunmazken sen benim düşüncelerine saygı gostermiyorsun. ben senin düşüncelerini değiştirme politikası uygulamadım ama sen uyguluyorsun. Bunun yerine saygı gösterebilirsin.
- +1 yıl
@metalurj. Eksilere bakarak gülüyorum resmen...
kardeşim sana eksi veren kızların kafalarını merak ediyorum gerçekten hangi düşünce içerisindelr - +1 yıl
Ne oldu niye parttime calismiyorsun? Cocuguna bakmak zor mu geldi EZIK
- +1 yıl
ezik olan ben değilim. laf yetiştirmeye çalışan. ben senin şurda kurduğun 2 kelimeyle hayatıma yön vermem. ben full time çalışırım eşim ise full time ev hanımı olur. ben bu özellikte birisini yani zaten böyle düşünen birisiyle evlenirim. ha ayrıca Şu an babam bana nasıl hala bakıyorsa nasıl bakmissa bende çocuklarıma aynen bakarım. bir baba çocuğuna bakar her daim.
- +1 yıl
Kendi cocuguna bakmak bile istemiyen igrenc pislik herif. Yok olunyok. Geberin!!!
- +1 yıl
Bencil serefsiz!
- +1 yıl
Ezik!!!
- +1 yıl
Gwber pislik!!!
- +1 yıl
Sadece srn para kazan esin kolen olsun kldu!!* sende parttime calisacaksin pislikk
- +1 yıl
Sende parrtime calis cocuguna bak! Yoksa erkekligini gostermek icin mi cocuk yapiyorsun salak.
- +1 yıl
Oncelikle anlayışın için Sağol. seni anlıyorum tabi. evde oturmak evin ihtiyacını karşılamak gibi şeyler bence hiç basit değil. muhtaç mi Kadin sadece kocasının sevgisine muhtaçtır. haricinde birsey muhtaç değildir en azından kendi eşim bir gün olursa o şekilde olacak. Elbette bakabilir ancak kadın erkek gibi değildir yorulur psikolojisi bozulur. ev is çocuk derken yazık değil mi. söylenecek o kadar söz o kadar çok örneği var ki. anlatırım da dinlersen tabi :)
- +1 yıl
Eziklere saygim olmaz.
- +1 yıl
@prestigesss eeeek istiyosanız siz bakın çocunuza aaaaa sanki kadın tek başına yaptı of çocu
İçeriği ne
00 YorumlaGüzel bence
00 Yorumla
+1 yılkadın çalışacak
00 Yorumla
+1 yılBebk büyütmeli kadın
00 YorumlaÇalışmamalı 😂
00 YorumlaÇalışsınlar nolcak
00 YorumlaÇok önemli değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇalışmalıyız
01 Yorumla