Benim eşim çalışıyor. Kadın çalışmaz demelerine rağmen inatla çalıştırıyorum ve kendisi de çalışmak istiyor. Kadının çalışması abes değil. Kadının çalışması haramdır caiz değildir diyenlerin ahlak sorunu vardır bu ülkede. Hz. Muhammet hz. Hatice ile evlendiğinde hz. Hatice ticaret isine devam etmiştir. Peygamber eşine haram değil de benim eşime mi haram?
Ikinci konuya gelirsek eğer ben burada şunu demek istiyorum;
Kadın çalışmalı ve ekonomik özgürlüğünü eline almalıdır. Kimseye biat etmemelidir hatta eşine bile. Ölümlü dünya burası. Ben 3 gün sonra hayata gözlerimi kapadigim zaman benim eşim kimseye boyun eğmeden ayakları üzerinde durabilmek zorundadır. Kadını köleleştirmek isteyenler Kadın çalışamaz diye naralar atmaktadır. Sitemizdeki bayanlara da sesleniyorum çalışın Başınız dik alniniz açık çalışın. Bir kadın çalışıyor diye namussuz gözüyle bakan insanlar da namus eksikliği vardır. Bu kadar net söylüyorum.
Çalıştığında mutlu oluyorsa kendini özgür hissediyorsa kendi ayaklarinin üstünde duruyorsa bence güzel. Sahsen bir kadının çalışmasını güzel buluyorum. Etrafta kadınların olmaları bence daha anlamlı. Sadece erkeklerin olduğu bir ortamda küfürler havada uçuşur daha sert tartışmalar vs ayrica bir kadınin evlendiğinde de çalışıp eşine yardımcı olmasını doğru buluyorum tabi ki çocuk olup buyuyene kadar ara verip sonrasında devam etmesinde sakınca yok. Yani kısaca kadınların hayatın her alanında çalışma alanında dahil olması bence çok anlamlı
Çalışan kadın, cesur, güçlü, özgür bir bireydir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da kadın erkek ayrımı yapmıyorum ben. Çalışmak, kendi parasını ve özgürlüğünü kazanmak herkesin yapması gereken bir şeydir.
Çalışan insan, üreten insana herkesin saygı göstermesi gerekiyor.
Bu nedenle seni tebrik ederim, çalışma hayatında başarılar dilerim.
Kadınlar bence ev işlerine uyumlu ayrıca evdeyken daha güvendedirler işyerinde çalışıyoken olası aldatma durumları oluyor bide saldırıya ugruyolar veya kaza gibi durumlar oluyor o yüzden evdeyken daha güvendedirler kocasının gözü arkada kalmaz Buarada hiç eig im yok eger bu görüşüm eig i hakediyorsa verirmisin?
benim fikrimce, eğer bir maddi sorun, bir yetenek vb. bir gerekçe yok ise kadın kısmı çalışmamalı, eğer bir erkek akşama kadar çalışıp yorulduysa, ve eve geldiğinde kapıyı, kendi eşi ve çocuğu açıyırsa, "ben bugün ailem için çalıştım" deyip tüm yorgunluğunu azaltır, ama eve geldiğinde eşi hala eve gelememiş, çocukları kreş vb. bir yerde ise, erkek olarak kendisi, ben bugün neden eşşek gibi çalıştım, diyebilir,
Çalışan kadınları destekliyorum ve hayatlarını bir barzonun ben çalışıyorum sen yiyon demesine feda etmesini istemiyorum. Çalışın ayakta durun kimse bir şey diyemez. Bende varım bu hayatta demenin yoludur kadınların çalışması. Hepsinin ellerinden öpüyorum saygıyla selamlıyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Her zaman söylerim şu an ne kadar eşitlik olsa da erkek egemenliği hala etkin. Bu egemenliği kadınlara verin emin olun kadınların şiddete cinayete eziyete daha çok yatkın olduklarını görürsünüz. Mesela kadın çalışmaya başlayınca ego özgüven ve tepeden bakmaları erkeğin iki katıdır. Örneğin devletin hangi kurumuna giderseniz gidin hastaneler dahil vatandaşa fırça atan tepeden bakan genelde kadın memurlardır.
Herkes çalışabilir ve çalışmak ayıp değildir. Eli ayağı tutan birisinin dilencilik yapması ayıptır. Benim sevgilim çalışıyor diye onu şakasına bile olsa ezemem. Çünkü hepimiz sonuçta kendi paramızın peşindeyiz.
Kazancı, yaşam standardı, statüsü her ne olursa olsun kendi ayaklari uzerinde durabilen erkeğe mecbur kalmayan özgür kadınları görünce seviniyorum ve destekliyorum.
Gece garsonluk demek sanırım eğlence sektörü rahatsız cesursun ama bence tehlikeli bir iş normal restaurantlar ya da normal bir mekansa olsun çok güzel yakışır hemcinsime ama diğer türlü işleri yakıştıramıyorum birsuru seçenek varken o tarz yerler bence olmasın kadınlar kendi değerini kendi indirir yukseltir
Özgüvenli olduklarını düşünüyorum yeri geldiginde gitmeyide bilen kadın olduğunu düşünüyorum ve hayatını kendi yönettiğini bir erkeğin gölgesine ihtiyaç duymadığını düşünüyorum ❤️
Kadınların çalışması ile görseldeki alakayı çözemedim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ülkemizdeki çalışma şartlarının kadınlar için ağır olduğunu düşünüyorum en az 8 saat çalışıyor sonra eve gidip temizlik yemek çocuk koca yazık valla kadın sömürüsü konusunda üzerimize yok
Bir erkeğin çalışmasıyla eşit birşey birde şöyle bir durum var seni bu yazıyı yazmaya zorlayan saçmalığın daniskaları var ama aldırma kendi ayaklarının üzerinde durabilmen fırtınada eğilmeyen bir fidan misali hayatına devam etmeni sağlar
Kadınlar çalışmalı. Onların erkeklerden bir farkı yok ki. Sadece sana özellikle mini etek ve dekolte giy diye diretirlerse seni objeleştirmiş olurlar. Bu hoş olmayabilir
Kadınlar çalışmasın be abi, zaten yeterince yoruluyolar, devletin her kadina maas baglamasi lazim, bizlerin kahrini çektikleri icin, düşünsenize annenizin halini,
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kendi ayaklarımız üstünde durabilmek kimseye muhtaç olmamak harika bir duygu💜