Kelime hazinesi yoksul olan insanların duygusal yaşamı da yoksuldur. Kelime dağarcığı zengin olanların o tecrübeyi boyayabilecekleri çeşit çeşit renkleri var mıdır?
Kelime dağarcığı zengin olanların o tecrübeyi boyayabilecekleri çeşit çeşit renkleri var mıdır?
her bir kelime hazinenin bir parçasıdır, ne kadar zenginse dil insanın kendisi de o kadar zengindir ki eski bir deyiş vardır : İnsan kıyafetiyle karşılanır konuşmasıyla uğurlanır...
Ne yazık ki çok zengin bir dile sahip olamamıza karşın dünyada en az kelime ile konuşulan dil bizim ki ve bu da çoğu zmaanda kavram karmaşası yaratmakta. Çok kelime ile konuşanlar her zaman çok komnuşuyor olarak görülür.. kel, ime dağarcığı çok olanlar her zaman gök kuşağının 100 misli daha haşmetlisini yaparlar.. SEni seviyorum demekle, sen benim ruhumda yaşayan , kalbimin sahibi ve taptığım eşsiz insansın seni seviyorum demek arasında çok renk farkı yok mu?
kelimelerin olsa da onu duyacak kulaklar olmadıktan ya da okumaya hazır beyinler olmadıktan sonra kalplere ulaşması mümkün değildir. o kelimeler seni delirtir bir süre sonra o yüzden herkesin bulaşmaması gereken bir şeydir. gri bölgede yaşamak kolaydır belki de mutluluk kolay olandadır.
Kelime dağarcığı zengin olanların dillere pelesenk olacak güzelliklere açılan nağmeleri vardır, nakış gibi işleyecekleri cümleleri ve gök kuşağı gibi iç ısıtan umut dolu halleri...
aynen öyle ben buna katılıyorum ve kelime haznesi kendini geliştirmekle alakalı okumak araştırmak bence kendini rahatça ifade edebilen karşısındakini anlayabilen insanlar ferah huzurlu olabilir..