birde nöbet bası ne kadar alıyorlar
bilgisi olan?
Hemsire son sinif ogrencisi olarak asla asla asla asla ama asla okuma... omrunden omur gitti gereksiz yere ve birak maaslarini bosver maas nedir ya omur tuketiyor doktorlarin egosu seni cildirtiyor. Yaptigin her islemde havuzdan parayi doktor alir sana bir halt vermezler ama en ufak doktor hata yapsa cezasini sende cekersin odul yok ceza vardir. Nobetleri ayri sinir bozucu. Istedigin kadar iyi biyerden mezun ol farketmez asla okunmamasi gereken bolum. Formasyon basvurusu yaptim ama alsamda ogretmenliginide yapmayacam bir meslegin. Simdi son senem tekrar uniye hazirlaniyorum kisacasi sirf garanti meslek diye yazdigim ama garantiligini bile artik istemedigim meslek. Maaslarida degisiyor dogumhanede calisan acilde calisanarin doner sermayesi iyi oluyor
evet ya öyle bir sorun var seni eziyorlar falan diyen oluyor ya da işte çevredekiler hep hemsıreye kaşar gözüyle falan bakıyor filmlerin etkisiyle
peki kaç gibi maaşları
Herkes farkli kimse tam net ayni maasi almaz egitim arastirmadakiler dusuk aliyor 2500 3bini zorluyor diger devlet hastanelerinde calisanlar 3bin ile 4bin arasi rahat aliyor. Bazi ozel ismini vermiycem hastanelerde ameliyathanede nibet tutanlar 6 bin 7 bine kadar zorlayanlar ama agir is yuku ile alanlarda oluyor
hımm teşekkür ederim yani maaşları iyi aslında ama kıyafetlerifalanda sevmiyorum açıkçası hahha pijama gibi
neyse isin dalgasını geceyım zor ıs cıdden mılletın agız kokusunu falan cekeceksın ama eskıden tıp ısterdım napiym asla tutmaz biyolojiyi de cok severım hemsırelık benlık gıbı geldı
Tıp isteyipte hemsirelik okursan ayrica can cekisir ruhun degil asistan internler bile seni ezmye calisir kaldiramazsin. Malesef parasi iyi diye de okuncak bir meslek degil garanti olsun diye de degil kisacasi gereksiz bir meslek saglik bakanligi iylestirme projesi yapmadigi surece.
tıp gerçekten cok istiyorum ama hani bu saatten sonra asla olmaz bende bari hastanede olsun doktorlara yakın olayım o hasreti gidereyim dedim doktor arkadaşlarım olur belki eşim
diye dusunmustum ama bilgilendirdiğin için sağol. bu arada sende hemsirelikmi okudun
a evet gördüm simdi pardon :D
Iste senin gibileri doktor esim olur diye hemsirelik secerse sonuc itibariyle cogu hakk ve doktolarda hemsireli doktor pesinde dolanan kendini ona yamalamaya calisan kadinlar olarak gormeleri cok normal. Kpss falan ile ameliyathane hemsiresi olmuyosun hastaneye bagli atamalarin nerde eksik varsa orada yetistiriilirsin
baya soğudum ya huzursuzum Şu an :(
çoğu hemşireden duymuştum ama her ısın zorluğu vardır dıye duşunuyordum ki burda sorana kadar
Hemsirelerin ne cektigini hemsire olmayan cogu kisi bilmez bazen grup ekip arkadaslarin dahi de bilmez. Bu meslek tip isteyipte puani yetmeyenler icin sirf parasi icin ya da garanti olsun diye secilecek ve yapilacak meslek asla degildir iskenceden baska bisey olmaz. Gercekten birine yardim etmekten hizmet etmekten sevmekten ve gece gunduz uykularindam fedakarlik etmekten korkmayanlar icin olan bir meslek bide tum haksizliklara ragmen susabilirim diyenler icin. Cunku hekimlerden daha fazla efor harcayip onlarin asistanlarinin bile yari maasina tenezzul ediyolar onlarin yaptigi en ufak hatada en buyuk cezayi hemsireler alir kisacasi boyle iste ben okuduguma pismanim seneye mezun oluyorum baska bolum kazanip orda yasamima devam edecegim
o kadar okumuşsun ya keşke ne bileyim devam edebilsen belki senin şansına kötü olaylar denk gelmiştir
birde mesela mühendisliktede bu şekilde biraz diye biliyorum hemşirelik kadar değil ama kendi işinin patronu olmadığı nsurece boyle
Acibademmis koc mus bunlar hemsirelikte sokmez. Yarin sen o okulu okudum dersin saglik lisesi mezunu kisiyle 200 lira maas farkiyla baslarsin sadece. Ya da puani dusuk universitelerle ayni parayi alirsin. Ama eger gercekten sevebilirsen meslegi sec. Sevene kolay sevmeyene izdirap. Mesela bana. Ozellerde 1800 falan aliyorsun. Ameliyat hemsireligi diye bir bolum yok. Anestezi oku illa ameliyathane diyorsan. Cunku hemsirelik okudugunda dahiliye cerrahi neresi bossa oraya gonderirler. Devlette atanirsan 3000 doner sermayeyle virlikte alirsin ha acil de falan calisirsan farkla 3500 3800 olur. Ozelin en iyisi bile 3000 icin sabah aksam calistirir.
ya atanma sıkıntısı olmaz bende diye dusunuyorumda ben açıkçası ozelde çalışmak ıstıyordum açıkçası daha konforlu olduğunu duşundum
ya bırde hemsırelıkte cok dusuk değil puanları neden bu kadar olumsuz çalışma olanakları falan var ki
peki sence hemşirelik mi gıda mühendisliği falan mı ya da endüstri mühendisliği?
Ya bir kere ozeller daha konforlu olur diye dusunebilirsin fakat bu ozelde staj yaptiginda degisir. Ozelde gece gunduz nobette olan hemsireli gorurken devlette 3 gunde bir gelen nobette uyuyan mesaideyse kisir partileri yapan hemsireleri gorunce devletin rahatligini hic bir seye degismezsin. Sen olma ben olmiyim illaki biri hemsire olucak ve eger sevebiliyorsan bu meslek senin her seyin olur. Ben sevmiyorum diye sana gida muh. Iyidir diyemem cunku gida endustti falan bunlarda asla is bulamazsin bulsan da dusuk maasa calisirisn. Eger seviyorsan kesinlikle hemsirelil secmelisin. Garanti meslek. ama dedigim gibi okul onemli degil bence. Gidip kocta parali okuma. Burslu kazanirsan oku. Kazanamazsan devletten oku. Hemsirelik ozelde okumanin bir anlami yok devlet tutarsa.
Ayrica bu meslege askla bagli olan arkadaslarim var. Nobetimin minnoslugu diye snapler atan, whatsapp durumuna hemsire hanim yazannn
Koç'ta okursan büyük ihtimal Amerikan Hastanesinde çalışırsın. Acıbadem veya Medipol olursa büyük ihtimal kendi hastanelerinde çalışırsın.
Maaş hesabı değişir. Amerikanda çalışırsan yüksek alırsın. Yoksa net 3000-3500 arası zannediyorum ki.
peki el becerisi falan hani eli hafif vs derler ya bunun etkisi olurmu gerçi eğitimini 4 yıl alacağız bunun hani ama ben birazcık beceriksizim sanki :)
Ne hemşiresi olacağına baģlı ama bana göre en iyi meslektir maaşıda dolgundur
ameliyathane dusunuyorum
O zaman maaşı düşünme bile bazılarının 6 ayda kazandığını 1 ayda kazanırsın
abartma sende doktorluk değil sonusta :D
Ama asgari ücret te vermezler dimi en az 3 5 bin alırsın
bence nöbetlerle falan 3500 alırım enfazla hani iyi diye düşünüyorum yine
Bence süper bir meslek
Cevap
4Cevap
Paraya bu kadar takılma bence çok para istiyorsan cerrah ol
ben zaten ilk 10bine girip tıp kazanabılırım de sanki.
son senem 2 gündür çalışmaya basladım
Mezuna kalabilirsin
hayatta kalamam yapamamda zaten
Bence ıstedıgın bolumu oku. Ben acıbademde anestezi okuyorm ve nefret edıyorum okuldanda her seydende
3.500 liradan başlıyo maaşları ama özelde ne kadardır bilmem
Hemşirelik hamallıktır
o kadar da ezmeyin ya yüzdeleri yüksek bile hani mesela hemşirelik en kotu 80 bin falan mesela ogretmenlık 9 eylülde bıle bıyo ogretmenlıgı mesela 190 binle alıyo baya bı gerıde ama nedense ogretmenler daha kutsal gozukuyo
En iyi bu arkadas ozetlemis durumu kisa ve oz hamalliktir.
taş patlasa 3000 alırsn
nöbetlerle mı
nöbetlerle birlikte en fzla 3500 alırsn o da en iyi hastanede
Hemşirelik ten uzak dur
? neden
kadına cok yakisan bir meslek
en nefret ettiğim cümle. herkesin aklına başka seyler geliyor sanki hemşire değilde eskort gibi gerçi senin aklına ne geldi bilemem onu ama
Yuh yani eşimin de boyle bir meslege sahip olmasini isterim hemdi maddi olarak yeterli hemde gayet guzel bir meslek, neden bu tarz bir tepki verdiniz anlamadim
cogu erkek yok doktor hemşireyi becerir yok işte hemşire fantezileri
hemşireler ortalık malıymış gibi davranıyolarda onda
Hayir ya boyle düşünme artık insanimizin da aklı ordan çıkmıyor, dunyanin en guzel hatta kutsal mesleklerinden biridir, hayirlisi olsun sizin icin. Böyle dusunen insanlara kulak asmayin siz isinize bakın
2500 civari
nöbetlerle birlikte mi
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar