İstediğim bölüm sözelde (TS 2) ilk 5.000'e girmek icin nasil ve hangi derslere çalışmalıyım?

İstediğim bölüm sozelde arkadaslar kendimin de sozeli cok kuvvetlidir tarih olsun coğrafya türkçe felsefe edebiyat herşeyde gayet iyiyim testlerde netlerim gayet iyi yalnış sayisi 3'uü gecmiyor netler ygs icin 30 34 arasi degisiyor ilk 5000'e girmem gerek obp puanim bu sene gelecek 85-90 arasi gelecek diye dusunuyorum yanilmam benim sorum neye ve hangi derslere calismaliyim yani ygs de matematik yapmayı istiyorum benim icin ek kazanc verir mi ve hangilerine calismaliyim yani sözslci icin matematik getirisi hem az hem de zor olur temel ve en cok soru cikan kolay anlasilabilir konulara calismak istiyorum bunlar matematikte nelerdir? Dedigim gibi ilk 5000'e girmem gerek alan ise ts2. Son olarak hic matematik yapmayarak en fazla kac puan alinir ygs sözelde (turkce sosyal) 37 38 net yapildigi dusunuldugunde? Yine lys dee edebiyattan cografya 1 ve 2 tarih ve felsefe grubundan soru sayisindan 2-3 eksik net yapsam ilk 5.000 icin yeterli olurmu?
İstediğim bölüm sözelde (TS 2) ilk 5.000'e girmek icin nasil ve hangi derslere çalışmalıyım?