İkinci öğretim okuyorum, birinci öğretime geçmek istiyorum iki dönemde %10'luk dilime girdim. Geçmek için ne yapmam gerekiyor? Dilekçe vermenin bir süresi oluyor mu?
Cevabın nedir?
Sınıfında ilk %10'luk dilime girdiğin için, ikinci öğrenimden birinci öğrenime geçme hakkın var. Öğrenci işlerine ikinci öğretimden birinci öğretime geçiş yapmak istediğini belirtir dilekçeni hazırlamalı ve üniversitenin öğrenci işleri ile dilekçeyi hangi tarihler arasında kabul edilecekleri vs gibi ayrıntıları konuş.
Herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum, aklına takılabilecek birkaç soruyu da cevaplıyım.İkinci öğretim ve birinci öğretim arasındaki farklar neler?
-İkinci öğretim öğrencileri örgün eğitim saatleri dışında öğretim görüyorlar. Yani akşamları ve hafta sonları eğitim görürler.
-Ayrıca ikinci öğretim öğrencileri eğitim harcı öderler.
-Farklardan söz ettim aynı olan şeylerden de bahsedeyim. İki öğretim türünde devam zorunluluğu koşulları, ders içerik ve programları aynı.Birinci öğretimden ikinci öğretime geçince harç ödenir mi?
Hayır, ikinci öğretimden birinci öğretime geçtiğin takdirde harç ödemiyorsun.
Hazırlık sınıfında, ikinci öğretimden birinci öğretime geçiş yapılıyor mu?
Hayır, yapılmıyor. Hazırlık sınıfı haricinde bulunduğun sınıfın bütün derslerini vermişsen ve ilk yüzde 10’luk dilimde olmak üzere bir üst sınıfa geçtiysen yatay geçiş için başvurabiliyorsun.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yüksek Ortalama ile % 10 dilimde olmak zorundasın
00 Yorumla
- +1 yıl
Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş diye bir olay var.
Bu programda yatay geçiş yaparken, senin derslerinden ziyade girdiğin yıldaki siralamana puanına bakıyorlar.
Hatta sen edebiyat 1. sinif iken bu program doğrultusunda örneğin matematik bölümüne yatay geçiş yapabiliyorsun. Kriter, girdiğin yıldaki puaninin, geçmek istediğin üniversitenin puanina esir veya yüksek olması. Ben de bu program ile yatay geçiş yaptım hatta.
Umarım yararlı olur verdiğim bilgiler.01 Yorumla
- +1 yıl
Rektörlük karar veriyor hic kimse senin ya da bir baskasını almaya hakkı yok.. Dilekce giderse belirli kararlar verilerek öğrenci işleri başkanlarıyla toplantı esnasında karar doğrultusunda geçme şansın olabilir. Derslerin güzel olması gerekio bir nevi okulda araştırma görevlisi gibi :))
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
20Cevap
Okulunun öğrenci işleriyle konuş yıl sonu not ortalamasının kaç olması gerekiyor öğren
20 Yorumla- +1 yıl
O %10 harç paranın düşmesi için! Artık 2. öğretim harç parası vermeyeceksin. 1. öğretim harç parası vereceksin.
Bu da demek oluyor ki harç ödemeyeceksin (galiba)
Ya da ödersen, az bir miktar ödersin. Bizim zamanımızda 1. öğretim harç parası ödüyorduk00 Yorumla 10% dilime girdiysen öğrenci işlerine dilekçe ver.1. öğretime kaydını alırlar ama geri kalan dönemlerde 2. öğretim harcı ödemeye devam edersin.
10 YorumlaGeçemezsin diye biliyorum ama hocalarla konuşup 1. öğretimlerin derslerine girebilirsin
10 Yorumla- +1 yıl
ben birinci ogretimden ikinci ogretime gecmistim dilekce yazmistim rektorluge gectim ama bayagi sikintili oldu okul bitene kadar
01 Yorumla Yüzde 10 luk dilime girdiysen harç parasını çok az ödersin ben okurken 50 vermiştim şimdi ne ödersin bilemem belki de ödemeyebilirsin
00 Yorumlaortalamana bagli ; bolum baskanina da yaptigin taklaya
00 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
benım kardesım gectı ama bıraz zor derslerın cok ıyı olması gerekıyor :D
00 Yorumla - +1 yıl
okullar belirliyor bu tarihleri. Okulunun sitesini takip et ve öğrenci işleriyle iletişim kur.
00 Yorumla Çok başarılı olursan geçersin galiba
00 Yorumla- +1 yıl
malesef ki geçemezsin
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
öyle bişey olması zor
sınıf birincisi olsan belki00 Yorumla geçme durumu yok alışmaya çalış
00 Yorumlacok zor.
00 Yorumla- +1 yıl
seneyee yee bir sene yatt
00 Yorumla 1. ciyi geçerek
00 Yorumla- +1 yıl
Gecersin ins
00 Yorumla Sanırım geçilmiyor.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Galiba geclmiyor
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar