Sizce Mimarlık mı yoksa Moleküler Biyoloji ve Genetik mi?
Evet, merak ettim. Sizin fikirleriniz neler? Ve bu bölümlerde okuyanlar var mı?
Evet, merak ettim. Sizin fikirleriniz neler? Ve bu bölümlerde okuyanlar var mı?
Genetik oku başarılı olursan tam burslu bir şekilde ülke dışında daha iyi bir yerden eğitim alıp. Çok büyük genetik araştırma laboratuvarlarında bir mimarın 10 yılda alacağını 1 yılda alabilirsin bu arada geleceğini fikirlere göre değil kendine göre şekillendir yoksa çok pişman olursun yaptığın diğerinden daha doğru olsa bile belki düşüncesi hep yer içini
biliyorum çook araştırdım ama mimarlık okuyorum şu an ama dediğin şey her meslekte geçerli hangisinde çalışırsan çok çok fazla maaşlar alırsın zaten önemli olan kendini geliştirmek
Sen seçimini zaten yapmışsın ki o zaman niye böyle kafanı karıştırıyorsun, tadını çıkar bölümünün belli ki kendi isteğinle seçmişsin.
Dediğim şey her meslekte geçerli ama hepsinin bir getiri farkı var. 😉
Moleküler biyolojik ve genetik bölümün ismine bak baba gibi ismi var Diğeri bildiğimiz mimarlık fıs :/ Ne okuyon diye sorana bölümün ismini söylesen 10 dk kitlenir 2. soruyu sormaz zaten.. :D
Mimarlığın neresi fıs 😒
Ya herkes biliyo herkes mimarlık hakkında yorum yapabilir "benim görümcemin oğlu da okuduydu da bişey olamadı boşta geziyo" veya " ee menzun olunca ev mi yapcan sen" gibi boş yorumlar yapılabilir.. bide diğerine bak moleküler biyolojik ve genetik şu an yazarken bile bakarak yazdım sen düşün :/ kimse hakkında yorum yapamaz bu bölümün aklında tutamazlar ki hadi ezberledi yorum yapamaz çoğu kişi bilmiyo ki ne olduğunu :/ ama okuyan arkadaşım var bu bölümü.. ;)
Bölüm güzel aşırı eğlenceli aynı zamanda zor ama iş imkanına gelirsek mimarlıkta boşta geziyo dediğimiz insanın çalışma yüzdesi 2 katıdır genetiğin😏
Üşengeç değilimdir 😌 Hani demişsin ya mimarlık okuduydu da boşta geziyo o mimarlık okuyup boşta gezen kişi genetik okuyan kişiden 2 kat fazla iş olanağına sahip 😏
Araştırmalara göre konuşuyorum sırf bir yazımı bunlar için harcamıştım 😛
Aslında ben işin okumakla kalmayıp geliştirmek gerektiği kanısındayım. O yüzden başarılı her insan bir yerlere gelir deyip olmayan edebiyatımı yapıyorum 😂
Daha az önce istatistiklerden bahsediyoduk Matematikten ne ara edebiyata geçtik bari tarihe de girelim bundan 200 yıl önce mimarlıkla genetik mi vardı sanki mimarlık vardı sanırım :P tabiki de menzun olduğun bölümün yanına ne kadar artı koyarsan diğer rakiplerinden o kadar iyi sıyrılırsın.. Ayrıca edebiyatına hasta kaldım çok iyi :)
öğretmenlerde hasta kalıyordu geçen senelerde 😅
Tabiki edebi kişiliğime kendilerini kaptırmışlardı o derece yıldızlı 5 ti 😏
Sabahattin Ali aşkıma vermişte olabilirler... Bilemedim. 😅
Tarih görmeyeli sanırım 3 yıl oldu ve ben Atatürk'le ilgili herşeyi hala biliyorum. Tarihinde bu kadar. Lakin fizik, kimya, biyoloji , matematik konuşabiliriz.
Bende insanım ve dil anlatımdan korkarım onu napıcaz :(
Sevilir tabi yapabiliyorsan niye sevmeyesin. 😒
hey maşallah
sanada 💤
Eğer çok çok iyi bir üniversitede okuyacaksan moleküler biyoloji ve genetik derim çünkü Türkiye'de iş imkanı olmamasına rağmen yurtdışında çok büyük paralar kazandıran bir bölüm fakat orta dereceli bir üniversiteye gidersen yurtdışına çıkma şansının az olacağını düşünüyorum
İlk senemde sadece 3 üniversite yazmıştım. İlk sırada ODTÜ genetik vardı olmadı bende Mimarlığı seçtim şuanlık mutluyum 😂
Mimarliks. MBVG burda gelecek vaad eden bir bolum degil
Geleceğin mesleği deniyor ama bilemedim.
Ben 10 yasindan beri gelecegin meslegi o :D
Hahaha güldüm 😂 Amaç öğrenci çekmekse belki 😂
Kesinlikle 😂😂 arkadaşım da bu bolumde Amerikada is olanakları daha yuksek diye hocalari surekli oraya yönlendiriyo ogrencileri. Turkiyede calisacagin max yer mikrobiyoloji lab.
Ben ilk seçmek istediğim sıralar yurt dışı diyordum zaten ama işte canım mimarlık 😂
Mimarlik iyi yuru :D
Cevap
12Cevap
Mimarlık ne biliyim devlete yasla kendini genetik oku
moleküler biyoloji ve genetik diyorum mimarlık zor meslek ve hak ettiği değeri görmüyor malesef
Mimarlığın daha eğlenceli bir havası var, içeriğini bilmiyorum.
Mimarlık okuyorum ama bu ikisi birbirinden farklı iki bölüm neye göre kıyaslama yapacaksın?
İlk istediğim bölüm genetikti sonradan mimarlık beni daha çok cezbetti genel olarak sordum sadece bir yönden değil 😄
Bence moleküler bilmem ney odaha
Havalı duruyor 😀
havaliliga bakma moleküler genetik ve blyogenerik daha zor ama saygı duyması gereken meslek
Tabikide mimarlık sırf ası havalı diye moleküler biyoloji ve genetik okursan aç kalırsın :D ben mimar okuyupta işsiz olanı görmedim.
Mimarlık tabiki. Bu da soru mu şimdi? :))
değil mi? 😂
Zevk yönü tartışmasız değişir. "Türkiye'de" iş imkanına bakarsak elbette mimarlık.
Mimarlığı şu an okuyorum zaten. Seçimim bu yönde oldu. Sadece merak edip sordum.
moleküler oku. Mimarlik bos is.
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Mimarlık
İkincisi daha havalı
Hiç biri :)
Mimarlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar