+1 yılKardesim , arkadasim yok dostum yok demissin; galiba sende cekingenlik sorunu cekiyorsun.. bendede utangaclik cekingenlik vardi ve hergecen yil ilerliyordu ve herseyine engel oluyordu. Psikiyatriste gittm , psikiyatri bunun yasanmis veya hic yasanamamis duygularin etkisiyle olusacagini veya normaldede var olan cekingenligin yasanmis yasanmamis duygularin etkisiyle dahada buyuk artis gosterdigini, butun insanlarla olan iletisimini etkiledigini soyledi. Bu yuzden bana gecmisle ilgili duygu anlaminda ne hissedip hissetmedigimi sordu. Mesela kardesim senin dogdugundan beri dusundugunde cocuklukta veya bugune kadar hic platonik veya normal sekilde sevdigin biri oldu mu veya olmadi mi? Yalnz platonik veya normal hoslantiyi sormuyorum 'sevdigin' diyorum yani hoslantidan biraz fazla aska yakin sadece biraz ufak bir duygu? Bu soru cok onemli cozum yolunun dogru sekilde bulunabilmesi icin. Eger benim gibiyse aynilarini sanada anlaticam bundan kurtulma yontemlerini. Ama iyi dusun emin ol yoksa hicbir ise yaramaz bu yontem
03 Yorumla
Soran+1 yılçocukluktan kalma platonik askım hiç olmadı ama hep basık büyüdüm ben bundan dolayı biraz karamsarım ve dediğin gibi günden güne üstüne kata kata gıdıyor bu durum
- +1 yıl
Kardesim sadece cocuklukta degilde bugune kadar bir surelikte olsa hiç platonik veya sevgili olarak 'sevdigin' biri oldu mu? ya da sadece hoslanti derecesinde sevmekten daha ufak duygularinmi oldu? Cunku bu durum yasanmis ya da hic yasanmamis duygularla artiş gosterebiliyormus. Az once sordugum soruyu cok iyi düşun kardes, ona gore teshis edip cozum yolunu bulcam. Yanlis cevaplarsan bir işe yaramiyor bu yontem, psikiyatrist banada uygulamisti bunu
Soran+1 yılsevgilim oldu elbette gerçekten de cok sevıyordum 3 senelik bir ikilşkimiz vardı sonuc beni aldattı gercekten cok zor atlattım o dönemleri
En İyi Cevaplar
+1 yılSonra neden intihar ediyorsun oluyor. İnsanları topluma kazandırmak yerine böyle dışlıyorlar yok eğitim seviyesi yok tipi yok maddi durumu diye çeşitli bahanelerle insanları yaşamaktan soğutuyorlar. Boşver kardeşim sen bu dünyada eğitim görmenin tek faydası güzel bir iş ve maaştır. Herkes okuyacak diye bir kaide yok elbette. Hayat senin kimse karışamaz buna. Sağlığın olduğu sürece sanayide çalışan insanda aynı holding de müdür olan insan da aynıdır. Buna bizim milletimizin kafası basmıyor. Bu dünya rahatlık dünyası değil. Avize müzesi gibi evlerde oturup ruhu aydınlanmamış insanlar var. Bu dünya gelir geçer bunlara takılma. Milletin söylediklerine aldırma herkes kendinden bir aşağısını ezme çabasında hor görme çabasında. Onlar laf etsin dursun sen kendini ayaklarının üstünde tuttuğun sürece gerisi boş
03 Yorumla
Soran+1 yılişim gücüm var cok şükür yaptıgım işte de ustayım işi biliyorum. ama işte insanların bu yorumları bakıs acıları gercekten canımı cok sıkıyor dediğin gibi.. çok teşekkür ederim güzel yorumların için
- +1 yıl
Rica ederim insanlar artık birbirini ezme çabası içerisinde bulunuyor. Lafları zaten çekilmez boyuta geliyor aldırmamaya çalış. Sabret her şey gönlünce olsun kardeşim.
Soran+1 yılgüzel dileklerin için çok teşekkür ederim herkez için herşeyin hayırlısı
+1 yılbende okumadım ve seni cok iyi anlıyorum benim cevremde acıktan kücük görmeler olmasa da bir ortama girdigimde egitim seviyesi yüksekse dışlandıgımı hissediyorum bir yüksekten bakmalar filan belki ailesinin maddi imkanlarıyla okudu belki hem calıstı hem okudu zor bir sekilde hiç farketmez okumayan insanı kimsenin kücük görmeye hakkı yoktur ben maddi imkansızlıktan okuyamadım bunu bahane görüp calısıp okusaydın diyenler olur belki ama bünyem ikisini birden idare etmeye müsait degil kendime bu konuda güvenmiyorum hatta evlenirsem ev hanımı olurum diyordum cünkü hem iş hem ev hanımlıgı ikisini yürütmek cok zor yapanlar elbet vardır onları da takdir etmek lazım ama bünye meselesi sonucta hem her insan okul hayatında basarılı olmayabilir herkes okusa avukat doktor mühendis olsa simdi okumayanların yaptıgı işleri kim yapacak.. sonuc olarak okumak adam olmaya yetmez diger insanları sosyal kültürel yönden kücük görmeyen kibirli olmayan bir insan olabilmek gerekir..
05 Yorumla
Soran+1 yılişte insanlar bunu anlamıyor özellikle etrafımdaki insanlar. bir ortama girdiğimde kendimden yasca buyuk bır ortama selam verır vermez sen okuyon mu sorusu ile karsılasıyorum hayır dediğimde sanki ben yokmusum gibi davranmaları görmezden gelmeri fazlasıyla yıpratıyo artık beni
- +1 yıl
seni kücümseyen kişilerden ortamlardan uzak durmaya calış derdim ama akrabalarda bile bu davranışlar var işte bu yüzden bayramları pek sevmem..
Soran+1 yılönümüz bayram. şidmi eş dost akraba gelir ben oglan şöyle okudu benım torun böyle okudu diye başlarlar lafa. okuyanları kıskanmıyorum asla sadece bu şekilde davranılması benı yoruyor işte
- +1 yıl
o da birsey mi maddi imkanlarıyla havaya girenler bile var sezon acıldı kim nereye gidecek tatilde ne yapacak ne yiyecek tek tek anlatılır artık ballandıra ballandıra ne kadar para harcadıklarını da söylemeyi ihmal etmezler belki o parayla ailesini bir ay gecindirenler var birde bunu durumu olmayanların yanında yaparlar ki havalarına hava katarlar..
Soran+1 yılne güzel dedin öyle. işte bu yüzden artık insanlardan nefret edecek dereceye gelıyorum
+1 yıltürkiye de kişilikten ziyade eğitime baktıkları için.
03 Yorumla
Soran+1 yılbu çok acı birşey değil mi? yani tek okumayan ben değilim elbette ve tek dışlanan da ama insanız sonucta, karşıdakini düşünmeden böyle davranmak onun gururunu özgüvenini kırmak ne kadar dogru?
- +1 yıl
tabiki de yanlış heleki akrabalarının yapması çok yanlış takılma. karakterinden saygından ödün verme. okuyupta insan olmasını bilmeyen milyonlar var bu ülkede
Soran+1 yılben insanlara karsı hep iyi olmaya calıstıkca daha fazla darbe alan kötü olan ben oluyorum. insanlar artık o kadar gösteriş meraklısı ki sözde insan işte
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Oku istiyorlar belli değil mi? Öğrenim durumunu yazmamışsın ama yaşın daha genç (18-24) nerede kaldıysan okumaya devam et. Yüzüne tanıdıkların vuruyor Allahtan ileride sevgilin olacak hatta evleneceksin bile şimdiden neler olacağını görebiliyorsun şansın varken OKU!
03 Yorumla
Soran+1 yılhocam öyle değil işte. ben bile bile okumamzlık yapmadım sadece okuyamadım. şuanki şartlar o zaman olsaydı bende okurdum. o zaman şimdi oku deme olmuyo işte. ve bunu bildikleri halde laf söyluyorlar. ayrıca 23 yasındayım
- +1 yıl
Bende 23 yaşındayım. İşte ne güzel imkanların el veriyor artık eğer liseyi bitiremediysen aksam lisesi adı altında sınav sorularinin cevaplarini verip liseden mezun eden onlarca yer var sonrasında da açık ogretim uzerinden yazil isletmeye okusan da okumasan da bu saatten sonra işletme bolumu öğrencisi olmus oluyorsun
Soran+1 yılözgüvenim o kadar kırıldı ki artık inan içimden hiç birşey gelmıyor
Okumayıp bayağı başarılı olan insalar tanıyorum sende bunlardan birisi olabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılelbette okumayıpda başarılı olan fazlasıyla insan var ama bu sekılde özgüvenini kırarak insan ne yapabilir ki? şevk felan kalmıyor insanda
Gizli Üye(25-29)+1 yılliseyimi okumadın? vede bazı insanlar geç okumya başlıyor sende deneyebilirsin kaldığın yerden
09 Yorumla
Soran+1 yılevet lise okumadım. insanlar yüzünden özgüvenımde kalmadı
Cevap sahibi+1 yılanladım peki ne yapıyorsun şu an neyle ilgileniyorsun
Soran+1 yılinşaatlarda calısıyorum genelde. şirketlerden iş alıp götürü yapıyorum 23 yasındayım
Cevap sahibi+1 yılhımm peki ailenin durumu nasıl
Soran+1 yılalt tabaka
Cevap sahibi+1 yılailen seni durumu içinmi okutmadı yoksa sen derslerde başarılı olmadığın için mi okumadın?
Soran+1 yılailemin durumu yoktu ama okutamayacak kadar değil. hep oku derlerdi. derslerde başarısız değildim derslerimde aşırıya kaçmamak şartıyla iyiydi. yanı aslında konusulacak cok sey var da herneyse
Cevap sahibi+1 yılbak o zaman hatayı sen en başında yapmışsıın neden bıraktığını bile bilmiyorsun gibi ama sırf sen okumadın diye insanların sana bu şekilde davranması çok yanlış herkes okuyuak diye birşey yok
Soran+1 yılbilmiyorum değil. herneyse ama insanlardan cidden cok yoruldum
+1 yılOku sen de o zaman seneye gir ygs-lys'yeee
03 Yorumla
Soran+1 yıllise mezunu değilim kardesim
- +1 yıl
Ah be :o Kardeş o zaman iş bulup çalışmaya bak kimse kimseyi yargılayamaz okumadığı için
Soran+1 yılelimde mesleğim ve işim var suanlık ama beni yoran ınsanların yaklaşımı işte
+1 yılPara varsa mesele yok.
03 Yorumla
Soran+1 yılhaklısn
- +1 yıl
Benim babam ilkokul mezunu ama herkes el pençe durur, kimse eğitimini eleştirmez. Bunlar hep para kardeşim.
Soran+1 yılbu konuda cok haklısın kardesım
+1 yılYaz kardeşim konuşalım
00 Yorumla
+1 yılOkumak önemli değil kafanın içindekiler onemli
03 Yorumla
Soran+1 yılişte bunu anlamıyor ınsanlar
- +1 yıl
Okulda ne öğretiyorlar da okuyup cahil kalan insanlıktan haberi olmayan dolu insan var
Soran+1 yılhaklısın
+1 yılAçıktan oku sende
030 Yorumla
Soran+1 yılsende onlar gibisin. mesele okumak değil, okumadı diye bir insanı sürekli dışlamak tek okumayan ben değilim ve eminim ki tek dışlanan da ama neden okumadım dıye dıslanıyorum? insan değil miyim ben? ya da onlar insan değil mi?
- +1 yıl
Senin benim hayatım hakkında bir bilgin var mı? Evet yafa hayır olarak cevaplandır.
Soran+1 yılhayır. ama acıktan oku cevabıda soruma karsı gelen itici bir cevap bu yüzden böyle bir tepki verdim
- +1 yıl
Ozaman önyargılarını suya at çünki sende diğerleri gibisin. Sen ne yapsan haklın olurdun biliyormusun dostum bu üzücü durumu tepkileştirmeseydin haklı olurdun. Ama önyargılastırdıgın ve saldıray modda oldugun için haksızsın. Şöyle bir cevap verebilirdin; daha geniş çaplı fikrinizi alabilirmiyim? Ozaman okumamış ama edepli derdim
Soran+1 yılneden okumadım dıye dıslanıyorum soruna oku dıye bı cevap geldiğinde saldırı değil savunma moduna gectiğim için evet edepsizim o zaman ben. teşekkürler yorumlar için..
- +1 yıl
Kardeşim demişsinkş okumadım diye tepki altındayım. Bende sana acıktan okulu bitir diyorum cozum uretıyorum. Belki yazıs tarzım bodozlama olabılır tamam ama sen alttan alsaydın bari. Reşitmisin sen yaşın kaç
Soran+1 yıl23 yasındayım ben
- +1 yıl
Tamam reşitsin şanlısın. Lisemi okucaksın peki
- +1 yıl
Şanslısın*
Soran+1 yıllise okumadım. açıktan okumayı denedım iyide gidiyordum aslında son 1-2 senedir kayıt yenilemediğim halde Şu an 90 kusur felan kredim var ama insanların bana karsı davranısları yaklasımları sayesınde sogudum herseyden yıprandım. dıyorum kendı kendıme ben okuduktan sonra ınsanların bana davranısları böyle değişcekse okumuyorum artık çünkü gercekten çok küçük düşürücü davranıslara mağruz kalıyorum
- +1 yıl
Bak eğer liseyse 2 eylül 2016da kayıtlar baslıyo kayıt yaptır ocak 2017dede büyük ihtimal ilk haftaları sınavlar baslar. Kolay oluyolarmış iyi yani. Bide resit olmayanlar 2 sınav olurken sen 3 sınav olucaksın 192 kredi tamamlıcaksın adamlar sen baslarken 80 kredi veriyolar sınavlar bitincede 30 yardım kredisi veriyor hesaplama yap kalan açığı sen kapatıyosun. Üstüne düşer önemsersen 2 senede mezun olur hemen bir polisliğe girersin pmyolardan. 2 sene pmyodayken acık uniden bölüm okursun polis olarak atandığındada 2 yıllıkta bir olursun hem 4yıllık üni mezunu hemde 25 yasında bir polis memuru olursun hiçbisey için gec değil
Soran+1 yılbunu yapacak özgüvenim oldugunu sanmıyorum ben
- +1 yıl
Nedemek özgüvenim yok güçsüz müsün sen he sinirlendirme beni hemen pes etmek gibi bir dava yok
Soran+1 yılben insanlardan , insanların bana karşı yaklaşımlarından o kadar cok yoruldum ki. sözde hepsi akraba hepşi eş dost hepsi çok seviyor ama gel gelelim ki sonunda hepsi aynı sen okumadın.. sanırımartık sadece bana karsı böyle olmalarından değil de, insanların insanlığı bu kadar kötü duruma düşürmesinden yoruldum ben
- +1 yıl
Dostum benim şartellerimi attırma sana okadar uzun bir şekilde bunu anlattıysam eğer biyerlerede gelme o ahmaklara karşı utanma diye acıktan o okula devam edeceksin baska care yok
Soran+1 yıluzun uzun yazdııgn yorumlardakı samimiyeti ve içindeki sıcaklığı hissedebildim gercekten ve inan bana bu beni çok mutlu etti bir nebzede olsa ama inan buna ne gücüm var ne dermanım ne şevkim. ya ben ınsanlardan cok yoruldum artık anlayabiliyosun değil mi beni? çok yoruldum
- +1 yıl
Bende yoruldum. Ben hiçmi yorulmadım. Ya dostum intihar etmeye bile kalktım ben. Bana göre senin bu sorunun çözülecek birşey. Bak dostum ben bile ayağa kalktıysam sen herturlu kalkarsın. Sabah kalk ve bu senin için artık anlamlı bir sabah olsun. Sözümü tut iyileşeceksin 🙏🏻
Soran+1 yılseni her ne kadar tanımsam da yalan konusmak istemıyorum. sabah uyandıgımda gene o lanet günlerden biri olacak benim için. senin adına cidden sevindim samimi söylüyorum, ayağa kalkabilmişsin. insan bir kere düştüğünde ayağa kalkması gercekten zor oluyor
- +1 yıl
Benim ailem bile destekçim değildi..
Soran+1 yılbenim ailemde öyle. destek olmak yerine köstek oluyorlar. dert ettiğimiz konular belkı farklı olabilir ama destek konusunda pek bir farklılığımız yok sanırım
- +1 yıl
Senin kendine bir yol çizmen lazım. Zorundasın
Soran+1 yılbazen düşünüyorum gelmişim 23 yasına hani fazla bir yaşım yok ama ileriyi düşünüyorum dıyorum belkı bır aılem olur çok çalışırım bakarım bır sekılde dıyorum sonra gündelik hayatta baska evglilikte cıkan sorunlar gelıyor gözümün önune ve okumadıgım için bunlar da benım basıma gelıyor dıyorum sonra bırde bana söylenen iğneleyici laflar gelınce aklıma herseyden vazgeçiyorum. böylee içim acıyo sanki ne bilim. içimde yaşama sevinci bile kalmadı , artık sadece hayırlısı diyorum
- +1 yıl
Sözlerimi tut..
Soran+1 yılsanmıyorum. teşekkürler vakit ayırdığın ve güzel samimi yorumlar yaptıgın için gerçekten çok teşekkür ederim..
- +1 yıl
Sanmıyorum diye bişey yok
Soran+1 yılben gercekten çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Yav et tesekkurunu rica ederim bende. Onu kardesım aklın yetıyoken ımkanın varken elden ayaktan düşmemişken oku. Lütfen mantıklı düşün ve hakkında doğru kararlar ver. Bende tesekkur ederım
Soran+1 yılya neden kımse anlamıyor benı? yıldım artık ben yıldım bittim tükendim. ne şevkim kaldı ne özgüvenim. ruh gibi yaşıyorum. birşey olsa da ölsem diye yola bakar oldum ben. sende sorunlar yaşamışsın anlayabiliyomusun beni? içimi? ölüm gelse diye yola bakıyorum ben
- +1 yıl
Ya yorumlarda okudum kardesim işimde ustayım imkan var demişsin. Polislik hernekadar zorda olsa guzel meslek yaşında tutuyo. İmkanında varmıs işindede ustasın abartacak neyin var bukadar oku gir polisliğe önünde hiçbi engel yok okudugun sürece kesilir o sesler bunu sende biliyosun. Belkide açık lisenin kayıtlarınıda onemsemedin diye kızmış olabilirler bir olayı tek taraflı dinleyerek karar vermem. Ölüm gelsin dencek gibi şükür et bir durumun yok insanların yatcak yeri gitcek evi yok kardesım senin sinirlerin bozulmuş ve abartıyosun. Engel yok hicbi sekılde sana çözüm sunuyoruz yanasmıyosun. Yanasmadıgın surece o ınsanlara hata bılme hakkın yok ozaman. Oku kapat agızlarını madem imkanında var ha istemiyosanda senin içinde bitmiş ölmek için yola bakma okumadım bundan sonra naparım dıye bak
Soran+1 yılyorumların için gercekten cok teşekkur ederımn bir nebzede olsa içime acaba olur mu hissini verdin. dediğim gibi herkez için herseyın hayırlısı
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar