sınavlara çalışmak ayrı dert, okul kazanmak ayrı dert, bitirmeye çalışmak ayrı dert, mezun olmak ayrı, çoğunlukla işsiz kalmak ayrı dert. Düşünüyorum da acaba kökten okumasam mı? Çevremdeki insanlar çok pişmanım okumadığım için falan diyor ama okuyanları da görüyorum koca bulup evleniyor, kendi işini bir kez bile yapmıyor, ev hanımı oluyor.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Mutluluğu ya da mutsuzluğu dış unsurlara bağlayanlar mutsuz olanlardır genelde. :)
Ben tarih öğretmeni olmak istiyordum. Fakat atanamazsam ve dolayısıyla pora kazanamazsam elbette mutlu olamam diye vazgeçiyorum. Dış unsurlar ister istemez etkiliyor bence.
Peki alternatif olarak ne düşünüyorsun. Çünkü dediklerin doğru.
İngilizce öğretmenliği. Bizim ailevi mesleğimiz genelde öğretmenlik ve doktorluktur. Ben daha çok sözelciyim. O yüzden öğretmenlikten ilerliyorum. Ama tarih okumayı gerçekten çok isterdim.
Tarihi kişisel ilgi alanı olarak oku. Diğer branşlara odaklan şartlara uygun pozisyon almazsan açıkta kalabilirsin.
İngilizce öğretmenlerinin atanma sıkıntısı yok diye biliyorum. Bu yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum. Fakat dediğinizi gözden geçiricem. Çok teşekkür ederim bu arada.
Rica ederim.
Eğerki kendi istekleri ile okumamışlarsa bence degillerdir
Geleceğim muhtemelen öyle olacak.
Okuyan umutsuz okumayan ayrı mutsuz herkes umutsuz
Bence okuyan daha mutsuz 🙃
eğitim sistemi yok ki
Ciğerim delik deşik olmuş zaten hatırlatmayın lütfen.
gerçek bu
kaç diplomalı insanlar var işsiz
daha mutluyum elbette ben
Okudunuz mu?
okdum okumucak mısınız
Okuycam elbette, ailem okumamama karşı gelir fakat istediğim bölümü okuyamıyacağım.
Alakasi yok