- u1 yıl
Hayır bence değil. yani bir kişi hayatı yaşamayı paraya göre değerlendiriyorsa evet. ama o kişi boşandığı zaman geriye hiç bir şeyi kalmayacak. artı kendisini geliştirmemiş olacak. tabi ki de zorunluluktan ya da zorluklardan okumayanlar için demiyorum. ama okumayı seçmeyip de erken yaşta evlenenler genelde pişman olabilir. bence önemli olan kişinin bilgili ve kendini var edebileceği yani kimseye muhtaç olmadan yaşayacağı bir hayattır yani ben öyle düşünüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 yıl
knk bu dönemde evet çunki benim çok fazla akrabamda vaar adam 10 yıl 8 yıl okuyo okuyo biyere varamıyor torpil gerektiriyor her türlü oyuzden illede okuycaksan benim görüşümce iki sene okuyup en fazla sonra çalışma hayatına atlamak işini kurmaya çalışmak hala gençken gençlik vizesiyle ögrenci vizesiyle yurt dışına çıkabilmek en mantıklıları ama herkesin kendi görüşü ee bende evlenecim üniyi bitirp iki sene okuycam saçma sapan bi bölüm bile olsa çunki yaşadıgımız memlekette okumanın pek bi manası kalmadı
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
Akpli mutahit gelinleri için geçerli bu
30 Yorumla- 1 yıl
Selam,
Okumak para kazanabilmek için iş için olsa da kendini geliştirmekte demek... Mesela; Freud deyince ya da Aristo deyince bir toplumda mal gibi kalmamak demek...
Evlendin diyelim eşin zengin dünya turu yapıyorsun deyim yerindeyse eşinin parasını ediyorsunuz hep gülüm cicim olmayacak bir tartışmada bir laf soksa ben dünyayı gezip o lafı yiyeceğime lafın altında ezilmem işim de var gücümde... Ayrılık ya da eşinin ölmesi durumunda ayakta durabilmek demek herturlü okuyup bilgili olup Bi iş ile ilgili bilgi sahibi olmak bence en doğru olanı der susarım :)10 Yorumla - 1 yıl
Evlenip kocamın parasıyla sefa sürmek bana uyan bir yaşam tarzı değil. Elimden geldikçe ailemden bile para almamaya çalışıyorum.Görsel ne kadar doğru bilemem ama dediğim gibi asla bana uygun bir yaşam tarzı değil
10 Yorumla - 1 yıl
Okumak var okumak var o konu bambaska ama görseldeki gibi bir hayatta istemem parise gidebilir lakin annesine hediye almak için kocasından para istemek zorunda kalacak
20 Yorumla - 1 yıl
İyi bir gelirle cehalet içinde yaşayacağıma asgari ücretle bilge bir şekilde yaşamayı tercih ederim.
20 Yorumla - 1 yıl
Sanayi dilinde bunun adı cahil cesareti.
Kişi cahil diye değil , okumak yerine gözünü karartıp ticarete atıldıgı için öyle deniliyor20 Yorumla Kesinlikle 😂 evde canım sıkılıyor uğraşacak biri yok. Bu yüzden bile evlenebilir arada yastık falan atayım bari 😅
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Daha iyi yaşasa bile, okumak cehaleti alır. Okumamış ama hayatı iyi yaşayan birinin bence zengin araplardan bir farkı yok.
00 YorumlaOkudum diyebilmek için okuyorsan vakit kaybı evet.
Okumayanlar zaten okumadık bari işimizi sıkı tutalım deyip dört elle sarılıyor olabilir00 YorumlaOkumakta okumamakta iyi bir hayatı garantilemez. Yani genelleme yapilamaz ikisi içinde.
01 Yorumla- 1 yıl
Caps efso hahaha. Ya şans bence okumanın önemi kalmadı ama artık
00 Yorumla amaç gaye maddi ise ikisinde de en çok çaba harcayan çalışan kazanır he bilgi birikim kültür bilinç farkındalık ise okuyan 1 adım öndedir okumayan cahildir demiyorum okuyan 1 adım öndedir
00 YorumlaOkuyup zaman kaybedeceğine gir bi işe sanat öğren parayı her türlü bulursun 😉
10 Yorumla- 1 yıl
Kizlardan okumayan kisi esi durumu iyiyse hayati iyi olur
00 Yorumla - 1 yıl
Okumazsan is bulabilirsin ama okusan ben bunun için mi okudum diyip oturursun evde
00 Yorumla aklını kullanan hayatını iyi yaşıyor çok okul oyuyan ya da az okul okuyan değil
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Dönemine göre değişir.
00 Yorumla- 1 yıl
Ne kadar kıskanç bir milletiz
00 Yorumla - 1 yıl
Hayır
00 Yorumla - 1 yıl
Cehalet mutluluktur,
00 Yorumla Emin ol kendi parasıyla gitti :)
00 Yorumla- 1 yıl
Darısı başıma ama okudum
00 Yorumla - 1 yıl
Dimi yaa walla dogru😅
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 539 cevap paylaştı. Evet öyle mesleği olanlar kral okuyanlar amele
00 Yorumla- 1 yıl
Bazen bende oyle dusunuyorum
00 Yorumla - 1 yıl
Allah affetsin çok güldüm 😂😂😂😂
00 Yorumla - 1 yıl
Üfleyenler daha iyi yaşıyor
00 Yorumla Galiba öyle
00 Yorumla- 1 yıl
Anket mi yapıyorsun
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. yoj be
00 YorumlaOkumak tembelleştirir benim düşüncem
00 Yorumla- 1 yıl