+1 yılMerhaba, ben okudum ablam okumadı ama asla ezik görmedim. Ablam dışında okumamış hiç kimseyi ezik olarak görmedim görmemde. Okumamak değil kendini geliştirmemek eziklik ve bunu kabul etmeyip cahil cesareti göstermek eziklik, tıpkı kuzenlerim gibi 😂 kendini en azından birkaç konuşa geliştirdiysen kimse sana böyle davranamaz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba arkadaşim
Okumamak eziklik değil
Okumak hayat şartlarını düzeltiyor
Mesela ben Muhasebeciyim
Soru ve yorumları okudum
Bunu lütfen kafana takma fazla
Bizim yöreye ait bir söz vardır
Kafası çalışmayan insanı okuturlar
Kafası çalışanı ticarete atarlar
Bir çok iş yeri sahibi fabrika sahibi vb ilk öğretim mevzunudur
Yani kendini geliştir00 Yorumla
+1 yıl
Elbette, okumamak herhangi bir kişinin değerini ya da yeteneklerini azaltmaz. Herkesin farklı ilgi alanları ve güçlü yanları vardır. Hayatı yaşamanın ve kendini geliştirmenin birçok farklı yolu vardır, okumak sadece bunlardan bir tanesidir. Senin özgün bakış açın ve deneyimlerin seni benzersiz kılar. Kendi yolunda ilerlemek ve kendi mutluluğunu bulmak önemlidir.00 Yorumla
Okumak herkesin kısmetinde yok bence ama okumayan her bir kişi aşağılanamaz. Belki de okumamak, onun için iyi bir şey olacak. Bun bilemeyiz.
Unutulmamalı ki, hayatta yaşadığımız ve tecrübe ettiğimiz her bir şeyin bir değeri vardır. Hayatta küçük şeyler yoktur.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
yok be kardeşim ne alakası var öyle düşünenler asıl eziktir ve korkaktır hayattan korkanlar bunu söyler aslında bilincinde öyle düşünenler çok tırsar hayattan mücadeleden sen kesinlikle öyle düşünme çünkü çok yanlış ve gereksiz bir düşünce okumayıpta dünya kadar zengin olanlar var okuyanlarıda görüyoruz okuyorda ne oluyor sırf ortam için boş işler. Öyle söyleyenler varsa çevrende onlardan uzak dur çünkü seni onlar değersizleştirmeye çalışacaktır
10 Yorumla
+1 yılEziklik olarak değilde ben okumamış insanı tembel olarak görüyorum. Kendine yatırım yapmamış, bir dalda kendini geliştirmemiş diye düşünürüm. Bu illa üniversite olmak zorunda değil. Bir mesleği hakkıyla öğrenmiş biri de olabilir kendine yatırım yapan biri. Ama bütün gün boş boş gezen ve konuşan biriyse, heh derim sıfır yatırım.
10 Yorumla
+1 yılOnu diyenler
Mal
Kaç tane okumuş arkadaşım var.
Daha çok okumamış küçük görülen insanlar daha bilgili.
Benim dedem okuma yazma bilmezdi.
Tek bildiği çarpım tablosu ile
Para lar ile.
Şehrin en iyisidi.
Okul da tecrübeye bakar iş.
Karakter bakar01 Yorumla- +1 yıl
Parası olmayanı ciddiye alan yok
Paran olun kapında olurlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger okumadigi halde guzel seyler yapmis dunya gormusse kariyer edinmisse ben saygi duyarim milyon tane okuyandan daha iyidir. Ama yok eger hem okumayip hemde cahil kalmissa saygi duyulacak birisi degildir. Bu hayatda kendimizi gelistirmemiz dunyaya uyum saglamamiz gerekiyor ki, yetistirdigimiz cocuklara da ayni sekilde medeniyet ogrete bilelim çevreye zararli olmayalim en azindan.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞuanki çoğunluk gibi okuyupta ağzında küfür, zihninde sapıklık, hareketlerinde saygısızlık, eylemlerinde kötülük ve ahlaksızlık olacaksa okuma daha iyi. Okuyan insanların kaçı eğitim görmüş gibi bi baksana çevrene? İnsanlar okudukça yozlaşıyor!
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumamak eziklik değil tabiki ama bu devirde okumamak bence büyük risk almak ve aptallık olur çünkü af edersiniz en b*ktan iş için bile firmalar en az lise mezuniyeti istiyor hatta bazen önlisans. Yani akademik özgeçmiş ve diploma elbette her şey değil ama seni her konuda bir çok kişinin önüne geçiren bir etiket diyelim. Toplum içinde bile bu etiket diğer insanların sana biçtiği saygı ve değeri etkiliyor büyük oranda.
00 YorumlaOkumak cahilliği götürür eşşeklik ise Baki kalır sana bunu kim söylediyse ona bunu söyle
60 Yorumla
+1 yılOkumak sadece bir meslek edinmek demek değil. Üniversite demek; kampus hayatı, kulüp etkinlikleri, kantin muhabbetleri farklı kültürlerden insanlar vs. vs. herkesin yaşaması gereken bir şey bence.
00 Yorumlawziklik cunku. Imkanin varken okumamak, cok aptalca cok. Kendi ayaklarin uzerinde durmak varken. Bunu sadece bosanma olarak algilamayin. Yarin obur gun esin olse baban mi bakacak?
05 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var eşle? Ayrıca eşim ölürse zaten dul maaşı alacağım da sorun burada eş değil. Hrrkesin okumaya kapasitesi yetmiyor. Ben çok denedim ama olmadı
Soran+1 yılEn dusuk bölümü okusam ne olur Allah için birde şöyle bir şey var okuyanlardaın yarısı zaten asgari ücrete calışıyor
Soran+1 yılTamam işte gene onlarda geçinemiyor. Benim için önemli olan rahat meslek ama b@ktan bölümü okusam da boş kalacağim bu sefer asgari ucrete bile is bulamam iyi bolum kazanmaya ve okumaya da kapasitem yetmiyor
Hayir herkesin kendi tercihi herkes okumak zorunda değil. Baska kişilere de ihtiyacımız var herkes okursa kim tesisatçı olacak, kim marketi, zuccaciyeci olacak? Araba tamircisi olmazsa nerede tamir ettiririz? Tabi ki her meslek dürüst ve namuslu yapıldığı zaman helal kazanildigi zaman kutsaldır.
03 Yorumla
Soran+1 yılYa Allah için kasiyerlik yapmak kolay mı?
Soran+1 yılDeğil işte başka ne işler var ki tr tr gerçekten baban zengin değilse isletme açabilecek bir maddi imkanın yoksa cidden tr de yaşamak zor olur
Hiç de değil sonuçta iyi bir bölüm okumuyorsan okumuş olmanın da bir sürprizi yok takma
10 YorumlaSanırsın okuyanların hepsi çok iyi yerlerde. Boş konuşuyorlar takma kafana
10 YorumlaBence beyni bilgiyle dolu olmayan bostur. Yoksa diplomalı eşek diye bir tabir de var.
Sen evinde okuyorsan ediyorsan o da kafi. O da iyidir.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılOkuyup cahil kalan da var okumayıp onlarca okumuştan daha bilgin olan da bir insanın kendisini geliştirmesi okuması için taş duvarlara ihtiyaç yok bence
00 Yorumla
+1 yılOkumamak eziklik değildir. Eziklik insani ve kadinsan kadın adamsan adamsı değerleri tasimamaktir. Okumayabilirsin ama bir kursa gidiyor ya da çalışıyor olabilirsin. İmkan durum sartlar önemli tabiki.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumak istemediysen bunun sorumlulukları ve sonuçlarıyla baş etmeyi de öğrenmelisin. Bir kadının elinin ekmek tutması çok önemli bir şey. En yakın arkadaşımı bile bu okumamışlardan ayırıyorum ben ki sülüklük yapamasınlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe sülüklüğü her okumayan sülük ya da digerlerini de kötü yola düşürecek değil ya en azından ben öyleyim
+1 yılHuh
Bu düşünceye seni sevk eden insanlardan uzak durmalısın
14 Yorumla
Soran+1 yılSen okudun mu
- +1 yıl
Hayır ben okul okumadım
Soran+1 yılAma o zaman da kimse kalmıyor ki hayatım da ben ne yapayım ya
- +1 yıl
Huh
Eziklik çünkü. Okuyanlar insan, okumayanlar hayvan bile değil, değersiz ve ezik.. (!)
16 Yorumla
Soran+1 yılNeden okuyunca ne oluyomuş ki
Soran+1 yılAnladım ama gercekten adam yerine koymuyorlar insanlar karaktere degil yaptigin ise bakiyor
+1 yılBazi aptallar yuzunden okuyan nolmuş okadar mezun var adam kendi işini yapamıyor
20 YorumlaOkumamak eziklik değil bunu okul olarak algılamayın kitap olur dergi ölü gazete olur bunlar ufku genişletir.
00 Yorumla
+1 yılKS de fenomen ya da mod ol. Aldiğin etiketlerle okumuş insanları bile ezersin. Hayal dünyanda açarsın da ucarsin
00 YorumlaPara için okuyoruz para kazanmak için yaşıyoruz insalar için önemli olan para paran varsa sana kul köle olurlar okul eğitimmis kimse takmaz
00 Yorumla
+1 yılBu senin hayatin sen yaşıyorsun sen bilirsin kimseyi takma kimseyi alakadar etmiyor
03 Yorumla
Soran+1 yılIyi de nasıl takma bizler nasıl arkdaş kalacağız o zaman
- +1 yıl
Arkadaşlıkla alakası nedir
Soran+1 yılYa okumayanı ciddiye almıyorlar diyorum. O yüzden hep yalnızım etrafımda ki herkes okumuş kucuk goruyorlar okumayan kisi mi kaldi bu devirde
Gizli Üye(30-35)+1 yılüniversiteye gitmeyen okumamış olmuyor ki daha 19 yalındaymışsın hem yani istiyorsan eger üni sınavına hazırlanırsın 2 yıllık okursan uada açıktan veya uzaktan ögretimle okursun bir sürü bölüm var puanın hangisine yeterse sevecegin yerler tabi
00 YorumlaŞahsen ben okumadım ama okumuş çok arkadaşı ezikliyorum onca yılı okuyup sonra işe yaramayınca. ( üzülüyorum aslında ama aramızdayken makarası oluyor)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılVar tabi
Ama babanin cok parasi yoksa o okuyanlara hizmet sektörlerinde çalışarak hayatını yasayacaksin00 Yorumla Okumak bir başarı olarak görülüyır halbuki tek başarı okumak değil okumadan birçok başarıya da imza atılabilir ki herkes hemen başarılı olamayabilir belki çok ileri yaşlarımızda başarıyı yakalicaz bilemeyiz
11 Yorumla
Soran+1 yılKyk da mı kalıyorsun
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Fikibokk üniversitesi cukubik fakültesinden mezun olacağına canavar gibi mesleğin olsun onu yap
00 YorumlaEziklik değil, yine çok para kazanabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılOkumanın bir ayrıcalığı kalmadı bence. iki soru çözsen üniversiteli oluyorsun
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Önemli olan kendini geliştirmen. Okul meslek altin bileziktir. Yasamak senin icin ne demek?
00 Yorumla
+1 yılSitem böyle işliyor insanlar kendini geliştirmenın Mezunıyetle bir alakası olduğunu düşünmüyor..
00 Yorumla
+1 yılOkuyamamak Değil de, okumayıp açıktan da okumamak ezikliktir
02 Yorumla- +1 yıl
ne alaka covid abi aciktan okuyunca ne olunuyo sanki : q
- +1 yıl
Oy abisinin gülü hiçbir şey olmuyo boş ver 😇
+1 yılGenelde yanlıs cahilce düsünüyor okumayan araştırma nedir bilmiyor.
00 Yorumla
+1 yılKitap okumayan insan genelde bilgisiz ve kendi bildiğini doğru sanıyor o yüzden kitap📚📕📔 oku
00 Yorumla
+1 yılCanım hayat senin ve istediğin gibi yaşamak senin hakkın
okumak sadece bir seçenek00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet eziklik kendini geliştirmemiş herkes bilim ilim öğrenirken sen geri kalmıssın
02 Yorumla
Soran+1 yılKendini gelistirme okul ile mi oluyor
Milletin ağızı torba değil ki büzesin… Bana da okuduğum bölümden dolayı geleceğin işsizi, boşa okuyorsun, gir bir işe çalış daha iyi diyorlar. İnsanların dediklerini zerre kadar umursamamak lazım. Keyfince yaşa gitsin hayatı.. 💞
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYata yata okuyanlar eziklik olarak bakar. (Hangi hocanın altına yata yata ise artık)
02 Yorumla
Soran+1 yılOff sen de var ya kimse yatarak gecemez uni de kafandan uydurma
Cevap sahibi+1 yılHocayla yatip geçenler sen gibileri ezer diyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞı devirde tam tersi kanka asıl okuyanlar boşa okuyor bişeye yaramıyor çünkü
10 YorumlaBöyle düşünen arkadaşlar kendileri okuyarak çok şey başardım sananlar. Merak etme okumamak bir eksikliktir ya da değildir bilmeme ama eziklik değildir.
00 YorumlaAbartıyorlar knk takma okuyan ne olmuş sanki herkes okumak zorunda değil kendini geliştirmen önemli çok büyük iş adamlarına bak hiç biri okumamış yani okumayla ilgisi yok bunun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnsanların ne düşündüğünü takarsan çok üzülürsün. Takmamayı bir süre sonra öğreniyor insan.
00 Yorumla
+1 yılOkumak veya okumamaktan daha önemlisi üslüptur, okumdıysan kendini geliştir. yeteneklerini ortaya koy...
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma bir düşünce. Okumamak neden eziklik olsun okuyup hiç işe yaramayan insanlarda var etrafta görüyoruz. Okumakla adam olunmuyor
00 Yorumlaİnsanların saçmalığı işte boş ver
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkumanın bir önemi yok kendinizi geliştirmek daha önemli.
00 Yorumla
+1 yılEvettt ya öyle görüyolar sanki okuyunca bı bk olucaklarya
00 Yorumla
+1 yılÇünkü onlar okurken çalışanlar okuyanlara göre daha cüzdanı kabarık ta ondan
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 618 cevap paylaştı.
+1 yılCinsel olarak arzulamamiş olabilir
13 Yorumla
Soran+1 yılHaayyy senin kafa yapini gercekten
- +1 yıl
Kız sorular karışmış pardonn 😅😅🤣
- +1 yıl
IDJCJJDJCJFJNCJCKCKCJDJC çok güldüm
Öyle diyenleri çıkar hayatından
01 Yorumla
Soran+1 yılO zaman yalnız kalıyorum
+1 yılNiye olmasinki car tabiiki
03 Yorumla- +1 yıl
Lise mezunumusun
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
Birseylere yeteneginn vardir. Herkes dr olsa dunya dunya olmasdi. Herkes terzi olsa gene olmazdi. Herkesin farkli borweye yetennegi vardir. Bunu bulabilirsin
+1 yılBende okumadım ama istersem herşeyi de yaparım
03 Yorumla
Soran+1 yılBaban zengin o zaman
- +1 yıl
Hayır 😂
Soran+1 yılEe nasıl o zaman
+1 yılOkuyan cahillerden iyidir okumamak
00 Yorumla
+1 yılKimseye aldanma kendi hayatına odaklan.
00 Yorumla
+1 yılEğitim cehaleti alır.
00 YorumlaOkumayan birsey kaybetmiyo bence bu devirde
00 Yorumla
+1 yılÇünkü onlar kıt beyinliler
00 Yorumla
+1 yılAslında şu an okumayanlar daha şanslı
03 Yorumla- +1 yıl
Nedenmiş
- +1 yıl
@karasevdan2134 ben dahaa atanamayan mekanikçi, cnc ustası, ortacı göremedim ;)
- +1 yıl
Haklısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılYine mi sen bıktık
011 Yorumla
Soran+1 yılKimim ben
Cevap sahibi+1 yılOkulu okumayı sürekli dert eden bı kız sevgilisi tarafından eziklenmis biri
Soran+1 yılSevgilim yok yaaaa yanlis kisi
Cevap sahibi+1 yılVardı terk etti
Soran+1 yılHayir o kisi ben degilim
Cevap sahibi+1 yılO kişisin
Soran+1 yılPeki
Cevap sahibi+1 yılYeter artık
Soran+1 yılAllah Allah 😂 ne yeter acaba kafayi mi siyirdin
Cevap sahibi+1 yılTakıntından bıktık be
Soran+1 yılNe takıntısı
- Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!