Arkadaslar 300 bin tl gibi bir sermayemiz var yeni bir iş kurmsyi dusunuyoruz sizce getirisi yuksek uzun vadeli bir is var mı is kurmsyi dusunup is fikri olan ama sermayesi olmayan yapamiycak olup bana yardim edebilecek varmi?
Cevabın nedir?
O miktarla bir çok küçük ölçekli iş kurabilirsin. Sadece kuracağın iş hakkında gerçekten bilgin olmalı. Piyasa son zamanlarda o kadar tutarsız ki bilmediğin bir işe girip batma ihtimali çok yüksek. O yüzden ne iş kurarsan kur sadece gerçekten bildiğin ve altından kalkabileceğin bir iş kurmalısın.
Onun dısında sana tavsiye edebileceğim ki bu benimde düşündüğüm bir iş organik yumurta işini bir düşünüp araştır. Ufak bir marka ve devlet kanallarından izinle bir de bir kaç büyük firmayla anlaşmayla gerçekten küçümsenmeyecek miktarda iş yapabilirsin :)22 Yorumla
En İyi Cevaplar
Medikal işine gir 150 bin liraya a dan z ye güzel bir şirket acarsin. Benim tecrubeme gore eldeki paranin yarısi yapacagin ise aktarilmali diğer yarısıda sıcak para olarak kalmalı ve olabilecek zararlara karşı emniyet sibobun olmalı. Ticarette batıran şey uç beş ay iş yapamaman değildir. Batıran şey o iş yapamadigin sure içinde cektigin kredilere odeyecegin faizlerdir.
35 Yorumla
+1 yılEvet var.. ev alir kiraya verir kira parasini harcardim ne caliscam😒
161 Yorumla- +1 yıl
Yatirim degil zaten para getirin olcak hep
- +1 yıl
Kadının ticaret mantığı işte 😂
- +1 yıl
Kotu mu ki
- +1 yıl
Evet goturusude var ama yinede ev onemli bence imzalasir halledersin kiracinla goturuleri olur biter ama zor tabi mal sahibi olmak
- +1 yıl
@Janess işte bu yahu 👏🏻
Ümit Boyner gibisin. - +1 yıl
Bir suru paran var naparsan yap aa zenginin mali zurdun cenesini yormasin lutfen
- +1 yıl
@Janess rica ederim yahu lafı olmaz. Şirket kuralım mı, CE0,000,000 olursun sen? 😏
- +1 yıl
@Janess dükkan almak nedir yahu işte şimdi bozdun, geri aldım övgülerimi. Mülke para bağlayan insan ne uzar ne kısalır.
- +1 yıl
Ne olur ozelde konusun😃
- +1 yıl
@Janess bir kadın ne kadar ticaret yapabilir tartışılır tabi... Ama hemcinslerine göre yarım adım öndesiniz hanımefendi.
- +1 yıl
sen bu kafayla bu yaşa kadar nasıl geldin bayan? hayır nasıl geldiysen bundan sonraki hayatını nasıl devam ettirecen?
- +1 yıl
@Janess dukan alıp kiraya vermek aynı yerde dönmek demek büyük kar sağlamaz daha çok yatırım olur torunlarına çocuklarına ama al sar yapılırsa ilerlenebilir
- +1 yıl
@bambAşka1iyim zaten kazanmak için ticaret yapılmalıdır ama ev alıp kiraya vermektense dükkan alıp kiraya vermek çok daha mantıklıdır ( dükkandan kastım tuhafi değil ) cadde de iyi bir yer alınıp bankaya, kafeye, waikiki gibi maazaların kira getirisi oldukca iyidir, misal bir 3 katlı bir waikiki mağazasının aylık kirası 25-30 bin liradır.
- +1 yıl
@Janess orası öyle tabi
- +1 yıl
@Janess kafan çalışıyor kız senin bir bayan böyle ticareten anlamaz :)
- +1 yıl
@bambAşka1iyim abla o abla :)
- +1 yıl
Her şeyde baska bir şey arıyonuz normal konuşuyoruz yok yani olsa ne olur yaşı olmaz böyle şeylerin
- +1 yıl
@Janess demı ama
- +1 yıl
@bambAşka1iyim hahah teşekkür edetim :)
- +1 yıl
@Janess 3 katlı binanın parası en az 4-5 milyondur (İstanbul ve Ankara için konuşuyorum). 25,30 bin için yapılmaz. Benden başka kimse senin bu işlerden anlamadığını farketmedi henüz, üzülüyorum😓
- +1 yıl
@Janess rica ederim tatlı bayan :) gercekler
- +1 yıl
@AudemarsPiguet 4 5 milyon olsa ne olucak ki ayda 30 bin tl parayi yiyebilirmisin hayır garanti 30 bin tl parayi kim kime vermiş?
- +1 yıl
@bambAşka1iyim 4-5 milyon eğil , öyle olmuş olsa hiç kimse caddede bina inşa etmezdi...
- +1 yıl
@Janess boşver jano klavyeyi alan konusuyor
- +1 yıl
@Janess kendini bilmis satiyor işte canım
- +1 yıl
@bambAşka1iyim öyle bir derdim yok zaten, yorumumn taa başında ticaret demiştim ama bazıları beni bozmaya çalışarak üzetimden prim yapmaya çalışıyor :) Onun yaşı kadar benim ticaret tecrübem var ;)
- +1 yıl
@Janess senin ağzını yerim helal sana
- +1 yıl
@Janess 😊😊
- +1 yıl
@bambAşka1iyim ben baska bisey aradgmda degil sen 21 yasndasn janes 29 saygi icin dedim hemen kotuye cekmeyi nasil biliyorsunuz
- +1 yıl
@Janess özelden bir mesaj atarmisin canim
- +1 yıl
Hürmet gösteriyorum zaten kanka sen sıkma canini
- +1 yıl
@bambAşka1iyim tamam kardesim ben kotu bise dusunmedim kotu bisede demedim
- +1 yıl
Aynen kardeşim biz sana kötü bir şey demedik sen alındın yukarıda kendini bilmis satan birine soylemistik
- +1 yıl
@bambAşka1iyim 4-5 milyon parayı çalıştırarak ayda 200.000 kazanırsın en az. 25-30 bin kiranın başını mı bekleyeceğiz her ay?
- +1 yıl
Baska yerde konusur musunuz? rica etsem
- +1 yıl
@AudemarsPiguet ula sen 30 binlarıyı yiyebilirmisin ki o parayı da çalıştırarak 2000 bin tl nası yapabilicen hayret etim
- +1 yıl
@bambAşka1iyim senin hayat standartların ne durumda bilmiyorum ama Louise Vitton bir cüzdan bir ayakkabı bir kemer alsam 15 bin gitti bile. Fazla örnek vermeye gerek yok, para gider. En basitinden Rolex saat almaya kalksan 3 ay kira beklemen gerekiyor.
- +1 yıl
@AudemarsPiguet é sem loiso Viton bir cüzdan bir ayakkabı bir saat alma ne işe yarıyor sanki loiso vitrin olunca?
- +1 yıl
@AudemarsPiguet valla kardes altım da 50 bin tl lik araba ayda 3 binlira gelirim var parayı bitireyim canım ne zaman sikilirsa alıyor Mangal imi etimı gidiyor yapıyom yiyorum mesala canım sıkıldı lüks bir restoranta gitim yiyorum iskendirimi en fazla 40 tl ücret ödüyorum içecekler dahil yani sabahtan akşama geziyorum araba taş catlasa 30 lira yakıyor benzinde yani ben 3 bin tl ile böyle bir hayat yaşıyorum 20 bin tl olsa ne yaparım acaba
- +1 yıl
@AudemarsPiguet bu arada telden girdigim için yalnış yazdim bazı kelimeleri
- +1 yıl
@bambAşka1iyim yok estağfurullah önemli değil yazım hataları. Yanlış anlama sadece paranın harcamak için çok kolay olduğunu söylüyorum.
- +1 yıl
@AudemarsPiguet harcamak istersen havaya da sacarsin kumardada yersin o ayrı konu ama normal bir şekilde 30 bin tl bir ayda zor yenilir
- +1 yıl
@bambAşka1iyim zaten lüks harcama ve pahalı zevklere düşkün değilsen harcayamazsın. Bilmiyorum ben yahudi gibiyim hiç mal mülk edinmem. O yüzden mülk alıp kiraya vermek bana hiç mantıklı gelmiyor.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
24Cevap
+1 yılİş kurmak derken ne gibi iş yapmayı planlıyorsunuz? İhtahat ihtacak ya da imalat yapacaksanız boşuna girmeyin para kaybedersiniz. Bence küresel krizin geçmesini bekleyin. Amerika başkanlık seçiminden sonraki süreçte taşlar terine oturur, ondan sonra ticaret yaparsınız. Şimdi en iyisi parayı dövizde tutmak ve beklemek. Ha mahallende market açacaksan, kafe açacaksan bilemem.
29 Yorumla- +1 yıl
Bu işlerle ne kadar ilgileniyorsun ne kadar biliyorsun bilemem ama Türkiye'deki fabrikalar şu an %30 kapasite ile çalışıyor. Üretilen hiçbir ürüne talep yok. Zaten Türkiye gibi 3. dünya ülkesi olduğun için ihracat yapman 300.000 lira ile imkansız görünüyor acı gerçek.. Kosgeb falan araştırıyorsan ben sana açıklayım, öyle kolay olmuyor. Eline geri ödemesiz 100-200 bin lira vermiyorlar. Ankara Kosgeb müdürü tanıdığım:)
Ne imalatı düşünüyordun sen? - +1 yıl
Hangi şehir?
- +1 yıl
Ben üniversiteyi Uludağ Üniversitesinde okumuştum Görükle'de. Demirtaş'ta falan mı sizin yer?
- +1 yıl
Bursa'da ne yapılır iş olarak pek bir fikrim yok ama tek diyeceğim dikkatli olun. 2014'den beri tanıdığım fabrikacılar cepten çalışıyor, depoları doldu taştı. Piyasada para dönmüyor. İnşallah hayırlısı olur sizin için.
+1 yılBilmediginiz bir işe girmeyin bu ekonomide yok olur gider sermayeniz yani cirakligini yaptiginiz isin ustaligini yapmalisiniz. Sermayeniz ciddi bir para gizel bir yerde kaliteli bir dünya mutfagi üzerine cafe acilabilir dakat dikkat edilmesi gerek veya iyi markalardan isim hakki alip devam etmek pub ta olur ancak yer mekan cok onemli veya devreden iyi noktalardan mekanlar.
19 Yorumla- +1 yıl
Eyw. Dikkatli olun bence 3 veya 4 ay bekleyin acele etmeyin.
- +1 yıl
Iyi bir arastirma yapin sonra karar verin ve en az 3 6 ay is olmayacakmis gibi dusunmelisiniz arkaniz destekli olmak zorunda.
- +1 yıl
Umarim istedigin isi yaparsin biz kucuk sermaya ile basladik Şu an 2 arac var kredili ve urunlerimiz var islerin temposu dustugu icin biraz zor oluyor. Dikkat etmek cok onemli.
- +1 yıl
Amin inş. Ticaret guzeldir dikkat etmelisiniz iyi geceler.
Güzel bir cafe açılabilir veya disco restorant rentacar ya da bir galeri aslında senin hangi işde deneyim sahibi olduguna baglı yani bunlar benim düşüncelerim sonuçta enson karar verecek insan sensin.
11 Yorumla
+1 yılHocam çok detaylı bilgim yok ama, solar sistemlerle elektrik üretip satabilirsin. Yani güneş enerjisi. Belli bir güce kadar vergisi de yoktu ama unuttum, uzun zaman oldu araştıralı.
13 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah hocam, inşallah faydamız dokunur. Belli bölgelerde birim alana düşen güneş ışığı miktarının aylara göre analizini yapmıştım bir ara. Zaten bölümüm de eem. Eğer isterseniz paylaşabilirim sizinle de sonra.
İyi bir sermaye
Yapabileceğin ve ihtiyaç olan , çok yapılamayan bir iş olması lazım.
Ya da onu bunu bırak 300 bin liraya vinç al kirala. Bu aralar çok kazandırıyormuş onlarda vurup geçiyor gerçi.
Yapabileceksen Ticaret derim.17 Yorumla- +1 yıl
Anladım. Seçeceğin alanda tek bir şey üzerine olmasın. Yani tek bir ürün yerine tek sektörde bir den fazla mal imal edip ticaret hacmini genişletebilirsin. Örneğin Aksesuar. Çok geniş bir alan. Onuda gerçi herkes yapamaz. Ama arkası kesilmeyen bir iş trafiğine sahip olabilirsin. İyi parada kazandırıyor. Aksesuar denince akla hemen takılan takılar gelmesin. Etrafa baktığında her şey aksesuar neredeyse. Gömleklerin düğmeleri tişörtlerin etiketleri vs. Çok sıkıntılı ama mükemmel para var.
+1 yılAraç kiralama işi yap. Ortalama 10 araçlık bir filo kurabilirsin o parayla.
12 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 992 cevap paylaştı. Yardım derken?
İş yeri senin olacak, ben de işletmecisi? böyle bir şey mi?17 Yorumla- +1 yıl
Genel olaraktan diyeyim o zaman, üretim yapın. ya da distribütör tarzı işler yapın. Pazar araştırması yap önce, sonra maliyet araştırması yap. Sonra senaryolar oluştur. Mesela en basiti, brandalar, tenteler, organizasyonlarda kullanılan çadırlar falan bunların üretimi ve satımı. Oteller için butik malzemeler, çarşaftan havluya , peçeteye kadar. restorantlara masaörtüleri gibi.
+1 yılkar-zarar ortagı olacak mıyız peki? madem fikir benden.. sermaye senden. o zaman emek-sermaye ortagı olalım
22 YorumlaVücut Geliştirme ve Fitness salonu açıp işletebilirsiniz. İşletim maliyeti düşük ama aynı zamanda kar marjı yüksek bir sektör. Hayalimdeki meslek. Fitness Tranıer..
10 Yorumla
+1 yıl30000 bin tl ile colombiyadan buraya kokain getirtecen en gec bir haftada 10 trilyon cepte 😂😂
33 Yorumla- +1 yıl
Ne RİSK gardasim para ama yalanırsa seki abla gibi yatarsin içerde 😂😂
180 tane büyük baş hayvan al. Başına çoban koy. İki sene sonra paran 1 milyon olsun
24 Yorumla
+1 yılBu konularda inan hiç bilgim yok lakin bence cafe. Birde sevgililer cafesi yaparsan paraya para demezsin. Şayet iki gün önce 4 limonataya 20 tl bayılınca cafe işletmeliğine sempati duydum.
10 Yorumla
+1 yılVip araç kiralamak çok revaçta ve kârlı bir iş bu aralar
12 Yorumla- +1 yıl
Her ışte olduğu gibi bu işte de riskler var tabiki. ama iyi hazırlık gerek.
Hayırlı işler olsun.😊
Cafe bence hayalimdeki iş kârlı olunabilir yatırım yapabilecegin yere göre?
13 Yorumla
+1 yılMükemmel görüşlerimi senle paylaşıp sonra onu gerçekleştirmemi izlememi mi bekliyorsun?
06 Yorumla- +1 yıl
Hahaahaha :D Neyin stresi bu kardeşim az takılalım dedik. Ayrıca 300bin TL'n olsa neden burda bizden fikir alasın. Şahsen burdan kimsenin lafıyla bir şey yapılmaz 2 haftaya batarsın :D
- +1 yıl
Şaka bir yana iyi bir güzergahta devlet dairelerinin bankaların olduğu bir yer varsa oraya ev yemekleri açabilirsin, tabi bu 300 bin tutmaz daha az tutar ama getirisi iyi olur. Üniversite yakınlarına ilgi çekici bir cafe açabilirsin, Türk kahvesi güzelse kızlar, gelen kızlar güzelse erkekler ayrılmaz cafeden :D Cafeye yüklü girer şansa bırakırsın ama ev yemeklerinde çok sermayeye ihtiyacın yok. Gideri daha fazla ama karşılığını alırsın
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılparfumerı mağazası açabılırsınız , gerçi urunerın cogu artık ınternet uzerınden satılıyor
10 Yorumla
+1 yılBu donemde ise atilma kaybedersin.
25 Yorumla- +1 yıl
Piyasa belli degil mi? Hic bakmiyor musun ya?
- +1 yıl
Cok zor. bankaya at durakoysun bence ortalik düzelince bisiler yap
- Para & Ekonomi konusunda 479 cevap paylaştı.
+1 yılArsa al 5 sene sonra satarsın.
15 Yorumla- +1 yıl
Yatirim degil yazdigi zaten satis yap diyor. . yine al sat al sat boyle gtsin diyor ne safsin
- +1 yıl
Dostum zaten arsa al olay bu kendin yine başka işte çalış o bir yandan katlar zaten.. sende boştasın...
Şeker fabrikası kurarsin o parayla..
29 Yorumla
+1 yılKurulamicak bir iş var mı?
17 Yorumla- +1 yıl
O kadar param olsa oto yıkama gibi bir şey açar zamanla galeriye döndürürüm kendimde o potansiyeli görüyorum
- +1 yıl
Sermayen sağlam iyi düşün derim basit işlere girme bence reis
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
+1 yılHayvancılık aklına yatar mi?
111 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorsan uzak durmalisin derim.
Peki bunu 1 milyona tamamlama gibi bir imkanın var mı? - +1 yıl
Güneş enerjisi düşünür musun diye sordum.
Çünkü pahalı bir yatırım.
3.5 milyon TL lik yatırım 6-7 senede amorti ediyor ve ayda 45-50 bin TL kazanç sunuyor meselâ.
Bu arada bu yaşta bu para çok iyi.
Tabi senin mi ailenin mi bilemem. - +1 yıl
Güneş enerjisini düşün derim.
Gidip dağ başına kuruyorsun.
Aylık düzenli kazancini aliyorsun.
Iti yok kopugu yok uğraştığın... - +1 yıl
Yaşın küçük. Bilgin yetersiz. O yüzden tek başına yola çıkma. Sağlam işler yapan bir sirket bul evvela. Yaptığı işleri araştırıp bizzat yerinde gör. Sıkı bir pazarlık yapıp tesisini de kur. Arabalarini sat meselâ 500 olur dedin. 500 de kredi patlat. Oldu 1 trilyon. Bu paraya aylık temiz 15 bin getirisi olan bir panel tarlası kurulur iyi kötü. İşini de görür bu tutar
- +1 yıl
Şehir neresi bu arada?
- +1 yıl
Yazı iyi de kışı biraz fazlaca bulutlu gibi.
Meteorolojiden yıllık güneşlenme süreleri bilgisi edinilmeli önce. Bu arada sana hibe desteği de bulurum istersen... Kredi değil hibe...
Kuru yemeiş sadce 3 bin tl içini dodldurursun
16 Yorumla- +1 yıl
3000 tl ye kuruyemisci acmak icini doldurmak?
Güldürme beni dostum. - +1 yıl
@MERTCANBEY34 En basit ufak bir mekan tost most satarsın büfe tarzı kuruyemişgillerde olur çeşit çok olur adam girdiğinde mutlaka bir şey alıp çıkıcak dikkat çeikici şeyler yapmalısın ama bilmediğin işe de bulaşma kardesim
0 riskle ayda minimum 32.000 tl kazanırsınız. ilgilenirseniz bana ulaşın
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvarda kendime saklıyorum :D
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılama şöyle diyim bu tarz sitelerde bunları sorup zaman kaybediğine düşün orjinal bişey olmalı ne biliyim tanıdıklarına göre seçebilirsin dil bilgine göre seçebilirsin çok faktör var otur değerlendir bence burası zaman kaybı
Cevap sahibi+1 yılya bak sana şöyle örnek veriyim dünyadaki gelişmiş ülkelerde olan ama bizde olmayan bişey bul
mesela acun adamın programları aynı şekil
Franchise yapardım herhalde :D
10 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri